Ξερει κανεις απο ηχεια Jbn ?

quintezz

New member
8 July 2009
9
Εχω 42panel Jbn ηχεια. Δεν εχει κανει κανεις την σωστη συνδεσμολογια, με αποτελεσμα να μην αποδιδουν οσο πρεπει. Το καθε panel ειναι 72 Ohm. Επεισης ακουσα οτι υπαρχει και ειδικο controller για αυτα, για να ρυθμιζει την ενταση μεταξυ αυτων και των subwoofer. Ισχυει κατι τετοιο . γνωριζει κανεις ? η τα εχει δουλεψει ?

Τα εχω βρει σε μια και μονη δουλεια οπου συνοδευονται απο ενα προενισχυτακι και συνδεονται ολα παραληλα σε 10αδες για να φτασουν στα 7,2 Ω συν τα καλωδια συνολικα 8+ ωμ

Τα μεγαφωνα που εχει απανω δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και το concept ειναι ελαχιστα εως λιγα πριμα απο πολλα μεγαφωνα .

Τρελλα μεγαλο ρολο παιζει στην αποδοση το τι εχουν επανω τους ( ακριβως απο επανω απο την συστοιχια ) διοτι αυτο δημιουργει την "καμπινα " για το μεγαφωνο .

Τα ακουσα σε μια δουλεια νομιζω Μαρκοπουλο η κατι τετοιο οπου απο πανω τους δεν ειχαν τιποτα σχεδον και το αποτελεσμα ηταν οιμοιογενες μεν αλλα πολυ μετριο δε ...και φυσικα χωρις sub

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

east electronics ειναι οντως ετσι. Εκανα ενα προγραμματακι στο excel οπου μπορω να υπολογιζω τα Ohm . Βαζοντας 14 panel μου βγαζει 4,8 Ohm. Τα συνδεσα χθες και το αποτελεσμα ειναι καλο . οχι τελειο . Με ενα προχειρο sub (αυτοκινητου ) που ειχα και συνδεσα , βελτιωθηκε παρα πολυ ο ηχος. Σκεφτομαι να παρω εναν 1000αρι ενισχυτη , να συνδεσω τα δυο 14αρια group που εκανα , και σε αυτον που εχω 600αρι, να βαλω σε ενα καναλι τα υπολοιπα 14 πανελ ,και στο αλλο 2 sub . θα πιασει ? Οσον αφορα την εταιρια δεν δινει δυστιχως καμια πληροφορια για την συνδεσμολογια

εγω θα τα εκανα σιγουρα με δυο ενισχυτες ...παντα καλυτερα ετσι ...ηλεκτρονικο κροσσοβερ απο πισω τους και πιθανον EQ 32 περιοχων η αλλιως ενα drive rack με limiter και στις δυο περιπτωσεις .

Μην ξαλαφρωνεις επειδη εχεις φερει τα ωμικα στην θεση τους λογο του οτι ειναι σε σειρα και παραληλα χανεις αρκετα db ανα ηχειο που σημαινει οτι θα πρεπει να ""πατησεις "" εκει το λιμιτερ ειναι απολυτα απαραιτητο ειδικοτερα εαν η χρηση ειναι επαγγελματικη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

ok . Εq 32 εχω. Εχω επισης αρκετα περιφεριακα ηχου, τα οποια ομως δεν ξερω σε τι ακριβως χρησιμευουν. οπως πχ multigate pro behrinher . Yamaha emp 700. Alesis quaedaverb .ultralex 2 . true mobility. yamaha comp/limiter . μαλλον πρεπει να παρω καποιον ειδικο .... ;)