XM-L2 & xp-g2 modding fun!

Ultrafire C8. Μπορούμε να βελτιώσουμε τις ήδη καλές αποδόσεις του γνωστού φακού?
Βεβαίως! Με σωστό κάτοπτρο και καλό λεντ αύξηση τις απόδοσης είναι σημαντική.

Λοιπόν, τζαμακι με αντιανακλαστικη επίστρωση, CREE XM-L2 T6 3C LED on Noctigon σε χάλκινη βάση 20 χιλ, direct drive 3,6A 5 mode με σχετικά υψηλό pwm.
Μπαταρια Panasonic NCR18650PD 4,17V
Στο πρώτο δευτερόλεπτο - 1207 λουμενς ( ! )
Μετά απο 20 δευτερόλεπτα - 1171 λουμενς.
Και τα lux είναι - 46800!

2v9psfo.jpg

2lwb39g.jpg

ναι!.....
εγω εφαγα ηττα με τον μεγαλο Solarforce. Δεν εκατσε η εστιαση..
μπραβο ρε συ...

δυσκολο να ερθω...ειδικα τωρα με την ζεστη....
Αλλα θα ερθω απο σεπτεμβρη σιγουρα γιατι πρεπει να παρω και την πλακετα για τον ρομισεν

την φυλάω για σένα Κωστα. εγω πάντως σε περιμένω το καλοκαίρι.
σκέφτομαι να οδηγήσω λεντ στα 4Α , αλλά πιο ρεζιστορ να αλλάξω απο την μαυρη πλακέτα που ξέρεις δεν αποφάσισα. Κωστα, στην πλακετα tr-0032 εγω αλλαξα ρεζιστορ R150 με R100 και τώρα ειναι μια χαρα, αλλα με την μαυρη μπερδεύτηκα...

εκανες μετρησεις της αποδοσης πριν και μετα? γιατι τετοια αυξηση ισως βγαζει καποια εξαρτηματα εκτος προδιαγραφων...
για την μαυρη δστυχως δεν εχπυεμ την ιδια εκδοση...νομιζω εχεις αυτη με τις 2 αντιστασεις διπλα διπλα.
Η βαζεις τριτη απο πανω η τις βγαζεις και βαζεις νεα...υπολογιμσοι βασει της ηλεκτρικης θεωριας περι παραλληλισμενων αντιστασεων

εκανες μετρησεις της αποδοσης πριν και μετα? γιατι τετοια αυξηση ισως βγαζει καποια εξαρτηματα εκτος προδιαγραφων...

Ισως, Κωστα και κινδυνεύει πλακετα, αν και δεν νομίζω. με λιθιου 18650 - απο 2,7Α-2,8Α ανέβηκε στα 3,1Α-3,2Α.

Δεν ξέρω εάν είμαι στο σωστο νημα αλλα έχω εναν φακό με xml t6 και θέλω τα 3mode που έχει να τα κανω 1 mode 100%. Σκέφτομαι να του δώσω ρευμα απο μια μπαταρία 18560 3.7v χωρίς driver αλλά μάλλον θα καεί αφου δεν θα έχει προστασία. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Ευχαριστώ...

ισως και να μην καει..ειδικα αν εχει καλη θερμοεπαγωγη και η μπαατρια δεν ειναι καμμια IMR....
καμμια φωτο τις πλακετας? μοντελο φακου?

Αυτός είναι ο φακός http://lightake.com/detail.do/sku.C...h_with_Belt__1x18650____Yellow___Silver-59565 και βασικά ψάχνω να βρω εναν τρόπο η μπαταρία 18650 να μην δίνει πιο πολύ απο 3 amber. Το led έχει καλη θερμοεπαγωγη πατάει όλο με αλοιφή πανω στην κεφαλή από αλουμίνιο και βασικά θα είναι στην θάλασσα. Πια θα ήταν μια κατάλληλη μπαταρία? Σε ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση!

Last edited:
μαλλον δεν καταλαβες το γεγονος οτι μεταξυ λεντ και μπαταριας υπαρχουν σιγουρα ηλεκτρονικα. Γα την πλακετα των ηλεκτρονικων μιλουσα.

αν η διαμετρος τηε ειναι 17 χιλιοστα η λυση ειναι να προστεθει μια με τσιπακια AMC7135 και να παρακαφθει το τσιπακι ελεγχου που βγαζει τα modes. ευκολο αν ταιριαζει η πλακετα
κατι σαν αυτες http://www.fasttech.com/search?amc7135

Λοιπον αφερεσα για αρχη όλα τα ηλεκτρονικά απο την πλακέτα και τώρα οταν ανάβω τον φακό το led δέχεται κατευθείαν την τάση περίπου 4ν απο την μπαταρία 18650 3200mah το led ανάβει κανονικά αλλά μετα από 2-3 λεπτα ολη η κεφαλή του φακού θερμαίνεται λιγάκι. Ο φακός θα ανάβει μέσα στο νερό οπότε το θέμα της θερμοκρασίας θα περιοριστεί. Τον άφησα περίπου πέντε λεπτά αναμενο.
Τωρα αγόρασα μια πλακέτα Amc7135*8 της οποία το πιο απλό mode είναι με δυο επιλογες mid - hig υπάρχει τρόπος να την κανω με μια επιλογή? Μονο hig? Ευχαριστώ.

με ενα ψιλο καλωδιακι δωσε ρευμα απο το σημειο του κοκκινου καλωδιου (+ LED) στο δεξι ποδαρακι ενος απο τα τσιπακια (υποθετουμε οτι τα 3 ποδαρακια τα βλεπεις προς τα κατω)

υπαρχει και ο αλλος τροπος να βγαλεις το τσιπακι ελεγχου ή να το παρακαμψεις για πιο καθαρη δουλεια αλλα θελει μελετη