Xωρις να γκρινιαξετε...!!!

nikosfp

Established Member
1 December 2006
141
Πάτρα
...επειδη δεν ξερω σε πιο thread να το γραψω,θα σας παρακαλουσα να μου πειτε τι ειναι 'ethernet"συνδεση?Ειναι καλυτερη απο την usb?Πως θα την κανω?Ευχαριστω!

καταρχην πες μας τι θελεις να κανεις με αυτην την συνδεση...απο οτι καταλαβαινω μαλλον εκτυπωτικο μηχανημα.ethernet ειναι συνδεση δικτυου....δηλαδη εχοντας μια καρτα στον υπολογιστη μας συνδεουμε αμεσα συσκευη με συσκευη η εμεσα(οπου εκει με πανω απο 2 συσκευες παμε σε τοπικο δικτυο με κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=1&category=737 και εχουμε αμεση και ταχυτατη επικοινωνια των συσκευων μεταξυ τους...

Ethernet:
Είδος δικτύου υπολογιστών που αναπτύχθηκε από την Xerox στις αρχές του 1970, επιτρέποντας σε ένα αριθμό υπολογιστών να συνδεθούν μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν ανταλλάσσοντας δεδομένα.
H usb σύνδεση είναι πρότυπο διασύνδεσης ενός υπολογιστή, με εξωτερικούς δίσκους, μόντεμ, συσκευές.
Ασύγκριτα λοιπόν καλύτερα είναι τα αποτελέσματα με την Ethernet, αρκεί βέβαια να υποστηρίζει η μητρική πλακέτα τέτοια σύνδεση.

Απάντηση: Re: Xωρις να γκρινιαξετε...!!!

Ethernet:
Είδος δικτύου υπολογιστών που αναπτύχθηκε από την Xerox στις αρχές του 1970, επιτρέποντας σε ένα αριθμό υπολογιστών να συνδεθούν μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν ανταλλάσσοντας δεδομένα.
H usb σύνδεση είναι πρότυπο διασύνδεσης ενός υπολογιστή, με εξωτερικούς δίσκους, μόντεμ, συσκευές.
Ασύγκριτα λοιπόν καλύτερα είναι τα αποτελέσματα με την Ethernet, αρκεί βέβαια να υποστηρίζει η μητρική πλακέτα τέτοια σύνδεση.

ποιο επισημος ο eki!!

Το Ethernet και το USB, (και όχι μόνον αυτά), είναι πρωτόκολλα μετάδοσης ψηφιακών δεδομένων από μια συσκευή σε μια άλλη. Οι προδιαγραφές τους είναι που τα διαφοροποιεί μεταξύ τους, ενώ μας είναι χρήσιμα και τα δύο. Στο μεν Ethernet μπορούμε να έχουμε συνδεδεμένες πολλές συσκευές (δισεκατομμύρια), ενώ στο USB μόλις 128. Στο Ethernet μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλα μήκη καλωδίων, ή οπτικής ίνας, ενώ στο USB το πολύ 25 μέτρα χάλκινο καλώδιο, και αυτό υπό προϋποθέσεις. Στο Ethernet μπορούμε να έχουμε πολύ χαμηλή έως πολύ υψηλή ταχύτητα μετάδοσης, (10 – 10000 Mbps), ενώ το USB είναι επίσης γρήγορο, 4000 Mbps, αλλά και φθηνότερο, ενώ είναι και πολύ απλούστερο στη χρήση. Δηλαδή, φαντάσου μια σύγκριση μεταξύ του δρόμου που μένεις (USB) και του συνολικού οδικού δικτύου της Ευρώπης (Ethernet).

Μου δινει ο ΟΤΕ ενα μοντεμ δωρο με μια 6μηνη συνδεση adsl και μου ειπε το παληκαρι πως εχει εξοδο ethernet και usb.Ποια απ τις 2 να συνδεσω?

Μου δινει ο ΟΤΕ ενα μοντεμ δωρο με μια 6μηνη συνδεση adsl και μου ειπε το παληκαρι πως εχει εξοδο ethernet και usb.Ποια απ τις 2 να συνδεσω?

Φυσικά ethernet ή αλλιώς LAN, αν έχει το motherboard, τα καινούργια έχουν.

Re: Απάντηση: Xωρις να γκρινιαξετε...!!!

Costas,υπαρχουν(printer,scanner,camera)αν αυτο εννοεις?

Ναι, αυτό! Δε μου λες; Πόση είναι η απόσταση που χωρίζει τον υπολογιστή σου από την πρίζα του τηλεφωνικού δικτύου;