Εννοείτε οτι θα μείνω μακριά μεχρι να το τεσταρουν αρκετοί και να ωριμάσει (αν γίνει ποτε αυτο)
Και το XPEnology το σκεφτομαι αν θα το βάλω.. γιατι οταν ολοκληρώσω το project στην τελική μορφή του (n54l με 6x6TB WD RED και raid6) ιςως να ειναι πολυ επικίνδυνο να χάσω και τους 6 δισκους του RAID6.
Raid10 και γενικά οτι θυσιάζει το 50% της ωφέλιμης χωρητικότητας, δεν το προτιμώ, γιατι θεωρώ καλυτερη λύση αντι για raid10, ενα απλο back up αφου χάνω τα ίδια TB και ετςι δεν θα εχω τους κίνδυνους των raid, κλοπής, νεροποντής κτλ απλα αυτο το σκεπτικό ειναι ακομα απαγορευτικό, λόγο τιμής των σκληρών δίσκων.
Γενικά εχω τον hp εδω και 1+ μήνα και τον κοιτάζω.. Βεβαια μονο για μετακίνηση μερικών TB μου πήρε 10+ μερες.. Συν τα stretch test των νέων δίσκων και το δοκιμαστικό installation που έκανα το XPEnology φθάσαμε τον μήνα..
Και δεν εχω αποφασίσει τι να εγκαταςτηςω για απλο storage server που φυςικα δεν θα βλέπει καθόλου ιντερνετ.. Θα πρεπει να βρω και πως θα γίνει να βλέπει μονο το δικτυο μου, και να μην "βγαινει" στο ιντερνετ.