yamaha 3800 ή denon 3808?

Καλό. Αφού είναι lossless λογικά θα είναι καλύτερό απ' τα mp3. Τι μέγεθος έχει ένα μουσικό αρχείο σε FLAC??? Σε mp3 έχει γύρω στα 5MB.

Edit: 35MB. Τουλάχιστον αυτό βρήκα με το Google.
Edit2: Γιατί να μην τα κάνουμε WAV και να τελειώνουμε??? Λίγο πιο μεγάλο μέγεθος έχει απʼ το FLAC.

Last edited:
Καλό. Αφού είναι lossless λογικά θα είναι καλύτερό απ' τα mp3. Τι μέγεθος έχει ένα μουσικό αρχείο σε FLAC??? Σε mp3 έχει γύρω στα 5MB.

Edit: 35MB. Τουλάχιστον αυτό βρήκα με το Google.
Edit2: Γιατί να μην τα κάνουμε WAV και να τελειώνουμε??? Λίγο πιο μεγάλο μέγεθος έχει απʼ το FLAC.

5 λεπτων mp3 128kbps εχει περιπου 5ΜΒ
5 λεπτων mp3 392kbps εχει περιπου 15ΜΒ
5 λεπτων wav (44/16) εχει περιπου 50ΜΒ
5 λεπτων flac εχει περιπου 30ΜΒ

Σου δινεται η δυνατοτητα το flac να το επιστρεψεις στην αρχικη του μορφη wav με ακριβεια bit προς bit οπως οταν αποσυμπιεζεις ενα zip και επιστρεφεις τα αρχεια σου 100% ιδια... ειναι πολυ καλυ συμπιεση... αντιθετα το mp3 θα εχει χασει πληροφορια... που μπορει να μην την ακους... αλλα θα φαινεται με διαφορους τροπους...

Το wav είναι ο ήχος στο CD??? Ή λέω βλακείες???
Σύμφωνα με το manual της denon το wav θα είναι 51,3ΜΒ (1400Kbps) και το FLAC 39,6MB (1080Kbps). Με άλλα λόγια μιλάμε για 20% διαφορά! Πάντως δεν θα κολλήσω στο 20% ή 40%. Εγώ το θέλω σε CD ήχου τα CD που έχω, χωρίς μετατροπή σε mp3 κτλ. Εξάλλου υποθέτω πως όλα τα cd player μπορούν να παίξουν κανονικά wav, ανεξάρτητα το bitrate σε αντίθεση με το FLAC που δεν το υποστηρίζουν όλα. :p

Ευχαριστώ πολύ γα όλες τις απαντήσεις, νομίζω κι εγώ εκ των 2 η σωστή επιλογή είναι ο denon.

Παρ όλα αυτά έχω κάποιες ανησυχίες για την οδήγηση των ηχείων, καθώς τα μπροστά όσο και τα surround είναι στα 4 ohm.

Αναλυτικά έχω τα εξής ηχεία:

μπροστινά crystal audio THX-T3

Crossover Design 3 1/2-Way
Power (Wrms) 180
Maximum Power (Watt) 350
Sensitivity (dB/2.83V/m) 92
Impedance (Ω) 4
Frequency Response (Hz) 35 - 22k

surround crystal audio TX-FS

Crossover Design 2 1/2-Way
Power (Wrms) 100
Maximum Power (Watt) 200
Sensitivity (dB/2.83V/m) 91
Impedance (Ω) 4
Frequency Response (Hz) 80 - 22k

Βάσει βιβλίου χρήστη μόνο ο onkyo 875-905 υποστηρίζει τα 4 ohm και ο yamaha RX-V3800 τα 4ohm στα μπροστινά ηχεία. Βέβαια η πράξη διαφέρει. Πχ η denon αναφέρει αόριστα στις οδηγίες πως μπορείς να συνδέσες 4ohm στον 3808 αλλά μπορεί να υπερθερμανθεί το μηχάνημα και να πάθει ζημιά αν παίζει για ώρα σε ψηλές στάθμες. Η pioneer λέει όχι στα 4 ohm κατηγορηματικά, παρ' όλα αυτά στην έκθεση consumer electronics τα THX-T3 στο περίπτερo της crystal audio έπαιζαν σε έναν LX-70!

Θα επικοινωνήσω και με την αντιπροσωπεία των ηχείων να μου πουν τι προτείνουν αλλά θα ήθελα πολύ την πείρα σας. Υπάρχει κίνδυνος να με προβληματίσει ο denon στη χρήση του?

Last edited:
Θέλω να ρωτήσω.με ποιά λογική αγόρασες 4Ω ηχεία?Υπάρχουν τόσο καλές λύσεις σε 6Ω και 8Ω!!!Αντιστάσεις που προτιμούν οι περισσότεροι AV ενισχυτές της αγοράς

ο ντενον δεν ξερω. Τα ηχεια σου αν δεν εχουν κυκλωμα προστασιας και παιζεις σε μεγαλες εντασεις τα βλεπω ανθρακες

Τώρα να σου πω για την επιλογή. Στην τιμή που πήρα την 4άδα των crystal audio έπαιρνα πχ ένα ζευγάρι Dali 6 ενώ ο ήχος τους είναι πολύ κοντά με τα Τ3 που τα έχω ακούσει. Άρα απλή λογική.

Το κακό όμως είναι πως λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο με τους ενισχυτές, συν ότι νόμιζα πως τα Τ3 είναι 8ωμα και μόνο τα surround 4ohm [εδώ κριτική δεκτή].

Εν ολίγοις όμως με βλέπω να αναγκάζομαι να πάρω τον onkyo 905 που τα σηκώνει και έχει ethernet αλλά τους πέφτει κομματάκι δυνατός!! ...και πέφτει εμένα κομματάκι ακριβός... τι λες?

Σύμφωνοι για επιδόσεις & τιμή, αλλά έχω επιλογή άλλης εταιρίας στην οδήγηση των ηχείων??

Re: Απάντηση: yamaha 3800 ή denon 3808?

Αν αντέχει η τσέπη σου τον Onkyo 905 μη την ψάχνεις άλλο.Κορυφαίος αλλά απλησίαστος οικονομικά ενισχυτής..

dimitri επειδή τη "ψάχνω" κι´εγω με τα καινούργια format ήχου και εμένα η τσέπη μου αντέχει λίγο, λες να τη κάνω για έναν 905; Τώρα έχω τον denon A1SR πιστεύεις ειναι καλή "μεταγραφή" σε αντοιστιχία ποιότητος ήχου; Μιλάω για τα προενισχυτικά του στάδια διότι έχω τελικούς. Κάτι ακούω ότι ο 905 είχε κάποια προβλήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: yamaha 3800 ή denon 3808?

dimitri επειδή τη "ψάχνω" κι´εγω με τα καινούργια format ήχου και εμένα η τσέπη μου αντέχει λίγο, λες να τη κάνω για έναν 905; Τώρα έχω τον denon A1SR πιστεύεις ειναι καλή "μεταγραφή" σε αντοιστιχία ποιότητος ήχου; Μιλάω για τα προενισχυτικά του στάδια διότι έχω τελικούς. Κάτι ακούω ότι ο 905 είχε κάποια προβλήματα.

Δεν έχω ακούσει για προβλήματα στον 905 ως προ.
Είπσης ο Α1SR δεν "παίζεται".Ηταν και θα είναι κορυφή.
Αν θες να τον αλλάξεις με κάποιον που θα υποστηρίζει τα καινούρια πολυκάναλα φορμά (τα οποία ακόμα δεν..) ,περίμενε να βγεί το αντίστοιχο μοντέλο της Denon και μην προβείς σε αγορά 905 !!!
Θα "τσούζει" βέβαια αλλά μήπως και ο Α1 δεν τσούζει ??:firstprize:

Εγω πάντως όπως λέει και ο Δημήτρης τον Α1SE DENON απο pro τουλάχιστον,δεν τον αλλάζω στον βωμό κανενός νέου ντυμένου με νέα forma ρούχα, πριν περάσει αρκετός δρόμος ακόμη γιά αυτά.

και πολυ καλα κανεις ! ειναι πολυ καλος !!!:ernaehrung004:

Εν τέλει το σκέφτηκα αρκετά και παρήγγειλα τον onkyo 905 από το schlauershoppen.de. Φαντάζομαι θα έρθει μετά τις γιορτές και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις! :ernaehrung004:

παιδια τα ιδιο ερωτημα εχω και εγω? ειναι ο yamaha πιο μουσικος η οχι, καθως ενα μεγαλο μερος θα ειναι για ακροαση μουσικης?