Yamaha 663 και περισσότερο ρεύμα για τα ηχεία - Ακούω προτάσεις...

john6945

New member
15 April 2008
81
Το σύστημα μου αποτελείται από τα εξής:
av receiver: Yamaha 663
Front: Acoustic Energy Argis three
Centre: Wharfedale Diamond 9 cs
Surround: Wharfedale Diamon 8.3

Αν και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τον ενισχυτή μου, νιώθω ότι του λείπει η ισχύς (κυρίως σε stero ακροάσεις). Πριν από τον Yamaha χρησιμοποιούσα μόνο τα Acoustic Energy με ένα ολοκληρωμένο stero Sony TAFB740R qs του 2002 (http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/1116) με 50watt στα 8 ohm. Αυτό που άκουγα με το θεωρητικά πιο αδύμανο sony, ηταν σίγουρα πιο δυνατός ήχος και σε καμία περίπτωση δε φοβούμουνα μην κάψω κάνα ηχείο μιας και ποτέ δε χρειάστηκε να ξεπεράσω τη μέση του volume. Αντίθετα με το Yamaha χρειάζεται να φτάσω στα -5 με 0 db το ρυθμιστικό της στάθμης (με maximum τα +10 db και πάντα σε 2καναλο pure direct mode) για να πλησιάσω σε ένταση το Sony αλλά και πάλι ακόμα και αν δεν παραμορφώνει, θεωρώ ότι με το sony είχα πιο καθαρό, γεμάτο και δυναμικό με μπάσο ήχο.Ήξερα ότι οι av υστερούν σε σχέση με τους av αλλά πραγματικά δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά...
Τέλοσπάντων αφού σας έπρηξα προχωράμε στις ερωτήσεις.
Α) Λέτε να έχω πέσει σε προβληματικό av? (δεν το πολυπιστεύω βέβαια...)
Β) Τι μπορώ να κάνω για να οδηγήσω καλύτερα τα ηχεία μου?
Εδώ έχω σκεφτεί κάποιες λύσεις σκεφτόμενος πάντα να χρησιμοποιήσω τo pre -out του yamaha και διαθετοντας 300 ευρώ το πολύ
1) Τελικό πεντακάναλο (Η καλύτερη λύση αλλά το κόστος απογορευτικό)
2) Να αγοράσω έναν "επαγγελματικό" τελικο π.x τον Βehringer A500 για τον οποίο έχω ακούσει καλά λόγια (http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=3_31_3106&products_id=3760) και να τον χρησιμοποιήσω για να οδηγήσει τα 2 μπροστά κανάλια ενώ στα υπόλοιπα (centre, surround) θα δίνει ρεύμα ο yamaha που παράλληλα θα πρέπει να λειτουργει και σαν προενισχυτής.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αυτό είναι τεχνικά δυνατό μιας διαβάζοντας το βιβλιαράκι δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα και πολύ άκρη!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας και αν έχετε και άλλες προτάσεις θα χαρώ πολύ να τις ακούσω!!!

Αγοράζεις έναν δικάναλο τελικό ή ολοκληρωμένο και συνδέεις τα front preout σε μια εισοδο του δικάναλου. Τα μπροστινά ηχεία τα αποσυνδέεις απο τον 663 και τα συνδεεις στον δικάναλο. Τα υπόλοιπα ηχεία μια χαρά θα παιζουν με τον 663. Αυτό είναι όλο!!!

Περίεργο. Ακόμη και άν υποθέσουμε ότι ο Yamaha RX-V663 είναι αδύναμος σε multichannel mode, σε stereo mode θα έπρεπε να βγάζει θεωρητικά τα Watt που αναφέρει δηλ. 2Χ95W, αρκετά περισσότερα δηλαδή απ' τον Sony που είχες. Και τα ηχεία (μάλλον εννοείς AE Aegis Neo3) είναι αρκετά ευαίσθητα (90dB) http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_range/Aegis_series/Aegis-Neo-1-loudspeaker-spec.asp
οπότε τα πράγματα είναι ακόμη πιό εύκολα.
Εγώ έχω τα Αcoustic Εnergy Αelite 3 (89dB ευαισθησία) με τον Pioneer VSX-1017, και σε stereo mode δεν έχω καν φτάσει στα 0dB με max τα +10 (με πηγή cd player).
Πριν αγοράσεις οτιδήποτε, μήπως θα ήταν πιό φρόνιμο να δεις αν ο ενισχυτής είναι o.k; Ισως κάποιος άλλος φίλος απ' το forum που έχει τον 663, θα μπορούσε να σου πει εάν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Όσον αφορά τα ηχεία είναι αυτά http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/399 (λίγο παλίοτερα από αυτά που αναφέρεις και έχουν και αυτά 90 db ευαισθησία. Βέβαια βλέπω ότι ο pionner δίνει αρκετά περισσότερα watt από τον yamaha
Όσον αφορά το τελευταίο σχετικά με το πώς είναι ρυθμισμένο το level των ηχείων δεν το πολυκατάλαβα.
Με βλέπω λοιπόν να πηγαίνω για τον Βehringer... Και μια ακόμη ερώτηση! Βλέπω ότι στον Α 500 υπάρχουν δυο ρυθμιστικά για την ένταση των καναλιών. Αν τελικά τον συνδέσω στο preout η ένταση θα ρυθμιζεται αποκλειστικά από το volume toy yamaha ή θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο?

Kαλημερα φιλε μου. Στα ρυθμιστικα του yamaha, στο μενου σου εχει speakers level. Tσεκαρε τα front σου τι level στα εχει, εμενα μετα το καλιμπραρισμα μου τα ειχε στο "0" με κλιμακα -10/+10. Πειραξε το manually, μπορεις να το βαλεις μεχρι +10, με ρυθμιση για καθε ηχειο ξεχωριστα. Επισης εχεις επιλογη equallizer για καθε ηχειο ξεχωριστα.

Last edited:
Nαι... Κάτι μου θυμίζει η επιλογή αυτή! Nομίζω ότι και σε εμάνα τα έχει βάλει στο μηδέν. Μόλις επιστρέψω θα το δοκιμάσω! Υπάρχει κάποιο "σωστό σημείο" ή πάμε με το αυτί? Εσύ πόσο το έχεις βάλει?

Last edited:
Περίεργο. Ακόμη και άν υποθέσουμε ότι ο Yamaha RX-V663 είναι αδύναμος σε multichannel mode, σε stereo mode θα έπρεπε να βγάζει θεωρητικά τα Watt που αναφέρει δηλ. 2Χ95W, αρκετά περισσότερα δηλαδή απ' τον Sony που είχες. Και τα ηχεία (μάλλον εννοείς AE Aegis Neo3) είναι αρκετά ευαίσθητα (90dB) http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_range/Aegis_series/Aegis-Neo-1-loudspeaker-spec.asp
οπότε τα πράγματα είναι ακόμη πιό εύκολα.
Εγώ έχω τα Αcoustic Εnergy Αelite 3 (89dB ευαισθησία) με τον Pioneer VSX-1017, και σε stereo mode δεν έχω καν φτάσει στα 0dB με max τα +10 (με πηγή cd player).
Πριν αγοράσεις οτιδήποτε, μήπως θα ήταν πιό φρόνιμο να δεις αν ο ενισχυτής είναι o.k; Ισως κάποιος άλλος φίλος απ' το forum που έχει τον 663, θα μπορούσε να σου πει εάν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

O 1017 ή ο 1018 πάντοτε έβγαζε περισσότερα Watt σε στέρεο όποτε έπαιζε σε συγκριτικό του Ήχου με Yamaha 6xx.

Nαι... Κάτι μου θυμίζει η επιλογή αυτή! Nομίζω ότι και σε εμάνα τα έχει βάλει στο μηδέν. Μόλις επιστρέψω θα το δοκιμάσω! Υπάρχει κάποιο "σωστό σημείο" ή πάμε με το αυτί? Εσύ πόσο το έχεις βάλει?
Καθως μπορεις να ρυθμιζεις παραλληλα με ακροαση, βαλτα σε σημειο που να μην σου "σκεπαζουν" το κεντρικο (για πολυκαναλο), θα το καταλαβεις με τα αυτια σου. Εγω τα παιζω στο +5, αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια, γιατι ο καθενας μας εχει ξεχωριστα πραγματα.

Αυτή η ρύθμιση έχει να κάνει και με το δικάναλο ήχο ή μόνο με τον πολυκάναλο?

Αυτή η ρύθμιση έχει να κάνει και με το δικάναλο ήχο ή μόνο με τον πολυκάναλο?
H αληθεια ειναι οτι θα κοιταξω σημερα να σου πω αν αλλαζει κατι στο δικαναλο. Μπορεις επισης να χρησιμοποιησεις το sony σου σαν τελικο, καθως το yamahaki μας εχει εξοδους προενισχυσης.