Yamaha A-S1000 (κάτι δεν πάει καλά)

Objerver

Established Member
1 November 2009
109
'Αλιμος
Αγαπητοί φίλοι

Καλή χρονιά σε όλους

Παρακαλώ τα φώτα σας:

Απόκτησα πρόσφατα τον εν λόγω ενισχυτή που συνοδεύεται απί ένα Maratz 5003 CD player και Advance Acoustic Ultim UM 40 ηχεία (see attached).

Το πρόβλημα: Ενω υπάρχει καλή ανάλυση (καθαρός ήχος με λεπτομέρεια) και σφικτό μπάσο, ο ήχος βγαίνει "σκληρός" στις μεσαιουψηλές (πχ βιολί, φωνές). Είναι σαν να παίζει ένας δεύτερος ενισχυτής τις γυναικείες φωνές και τα βιολιά με μεγαλύτερη ένταση στο volume.
Τι είναι αυτό που "σκληραίνει" τον ήχο; ο ενισχυτής μου? η πηγή? τα ηχεία μου? τα καλώδια?τα αυτιά μου?
Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξω την κατάσταση? Εχω δοκιμάσει κανω αλλαγές στην θέση των ηχείων αλλά δεν άλλαξαν και πολά πράγματα.

Pls help

Ευχαριστώ

φιλε μου ο ενισχυτης και τα ηχεια σου ειναι 3 κλασεις τιμης πανω απο την πηγη. Οντας λοιπον υπεραναλυτικα ισως "εκθετουν" τις ομολογουμενως πρειορισμενες δυνατοτητες της πηγης σε σχεση παντα με τα αλλα πολυ πιο ποιοτικα μερη του συστηματος σου

Δοκιμασε αν ειναι δυνατον, καποια αλλη ακριβοτερη πηγη καποιου φιλου σου ενδεχομενως, να δεις αν υπαρχει βελτιωση.

Ευχαριστώ Tyler

να σου πώ την αλήθεια υποπτευόμουν την πηγή η τα ηχεία μου.
Εχω παραγείλει ένα V- dac (δυστυχώς θα έρθει μάλλον τέλος του μηνός) για να το δοκιμάσω ως πηγή (μέσω usb από Η/Υ ή χρησιμοποιώντας το CD ώς transport). Eλπίζω να αλάξει ο ήχος.
Αλιώς θα αρχίσω να ψάχνομαι για ηχεία...
(Να δω πως θα δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα στο έτερον ήμισυ μετά)

Καλή χρονιά Objerver!

Δεν έχω ακούσει καμία από τις συσκευές του συγκροτήματος σου, οπότε ότι θα σου γράψω στη συνέχεια, είναι εμπειρικές υποθέσεις.

Στη θέση σου, θα ακολουθούσα μια bottom-up προσέγγιση. Θα προσπαθούσα να ακούσω διαδοχικά κάθε κρίκο του συστήματος (πηγή - ενισχυτής - ηχεία) σε προοδευτικό συνδυασμό, μήπως βγάλω συμπέρασμα. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιούσα ένα ζευγάρι ακουστικά, μολονότι αυτό ελοχεύει τον κίνδυνο ν' ακούσεις τον ενισχυτή ακουστικών του κάθε κρίκου και όχι τα κυκλώματα που μετέχουν στην ακρόαση σου με ηχεία. Αν δεν έχεις ακουστικά, αυτό μπορεί να λυθεί. Ξέρεις. ;)

Θα άκουγα λοιπόν πρώτα το cd μόνο του με ακουστικά. Αν εντόπιζα ήδη εκεί το πρόβλημα, θα προσπαθούσα να βρω άλλη πηγή, ακόμη και computer audio με ένα αξιοπρεπές dac.

Αν ο ήχος του cd με τα ακουστικά δεν υπέφερε από τα προβλήματα που αναφέρεις, θα άκουγα το συνδυασμό cd-ενισχυτή από την έξοδο ακουστικών του yamaha. Στο τέλος, θα έβαζα και στο παιχνίδι τα ηχεία.

Είναι γεγονός πως η πηγή σου είναι σαφώς σε χαμηλότερη κατηγορία, τουλάχιστον σε σχέση με την τιμή, γιατί τα μηχανήματα όπως σου έγραψα δεν τα ξέρω.

Απάντηση: Re: Yamaha A-S1000 (κάτι δεν πάει καλά)

Ευχαριστώ Tyler

να σου πώ την αλήθεια υποπτευόμουν την πηγή η τα ηχεία μου.
Εχω παραγείλει ένα V- dac (δυστυχώς θα έρθει μάλλον τέλος του μηνός) για να το δοκιμάσω ως πηγή (μέσω usb από Η/Υ ή χρησιμοποιώντας το CD ώς transport). Eλπίζω να αλάξει ο ήχος.
Αλιώς θα αρχίσω να ψάχνομαι για ηχεία...
(Να δω πως θα δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα στο έτερον ήμισυ μετά)

ο αδυναμος κρικος του συστηματος δεν ειναι τα ηχεια, ειναι η πηγη. Τα ηχεια μην τα ακουμπησεις, ειναι καταπληκτικα!!!!
Το 5003 στο εξωτερικο ειναι 4φορες φθηνοτερο το A-S1000. Εγω στο συστημα μου που περιλαμβανει εναν C325 και μεχρι προσφατα εναν Creek Evo, ειχα χρησιμοποιησει το 5001 ππου ειναι το ιδιο με το 5003 χωρις αναπα/γη Mp3. Οταν το εβαζα πανω στον πιο αναλυτικο Creek, η ηχος ηταν πιο "ψηφιακος" στεγνος και οχι φυσικος. Αργοτερα πηρα ενα Pioneer PD-D6 το οποιο ακομα και πανω στον C325 η διαφορα του υπερ του 5001 ηταν χαωδης! Πολυ πιο αναλογικο, φυσικο, καλυτερη ροη, καθολου σκληροτητα.

Τα καλωδια μπορουν να βελτιωσουν την κατασταση σε ενα βαθμο. Αν παρεις κατι soft τυπου Cardas σε interconnect και ηχειων..

Χρόνια πολλά!

Το σύστημά σου είναι καλό για τα χρήματά του.Βασικός αδύνατος κρίκος είναι όντως η πηγή,όπως σου έγραψαν ήδη οι συνάδελφοι,αλλά με την διαφορά,ότι επειδή την ακούω συχνά,στο σύστημα ενός ανηψιού μου,μόνο σκληρή δεν θα την χαρακτήριζα.Υπολείπεται μέν,αλλά είναι ζεστό και σκοτεινό μηχανάκι.Τα ηχεία σου δεν τα ξέρω και παίρνω σαν δεδομένο,ότι δεν είναι τσιμπημένα ψηλά ή μήπως είναι;

Για να δούμε κι έναν άλλον συνήθη ύποπτο,σε περιπτώσεις "σκληρού" ήχου.Ο χώρος που έχεις τοποθετημένα το σύστημά σου,πώς είναι;(διαστάσεις,είδος πατώματος,ύψος,έπιπλα-χαλιά-βιβλιοθήκες κλπ).Το σύστημά σου πώς είναι στημένο μέσα σ' αυτόν;

Α κι ένα τελευταίο...

Αν τα μηχανήματά σου,δεν έχουν τρέξει τουλάχιστον,πάνω απο 100-150 ώρες μην λές τι ακούς...Εναι πολύ νωρίς ακόμα...

Re: Απάντηση: Re: Yamaha A-S1000 (κάτι δεν πάει καλά)

Τα καλωδια μπορουν να βελτιωσουν την κατασταση σε ενα βαθμο. Αν παρεις κατι soft τυπου Cardas σε interconnect και ηχειων..

Καλη χρονια!

Κατι αναλογο, αλλα πιο οικονομικο (λεμε, τωρα) ειναι και τα καλωδια VanDenHul, οπως το first ultimate interconnect - απαραιτητο και στο συστημα μου, ωστε να "γλυκαινει" την κατασταση! Η επιρροη των καλωδιων σε ενα συστημα ειναι εντυπωσιακη...

Γενικως θα ελεγα, κινησεις σιγα-σιγα και οχι βιαστικα! Καλο ψαξιμο!

Re: Απάντηση: Yamaha A-S1000 (κάτι δεν πάει καλά)

Καλή χρονιά Objerver!

Δεν έχω ακούσει καμία από τις συσκευές του συγκροτήματος σου, οπότε ότι θα σου γράψω στη συνέχεια, είναι εμπειρικές υποθέσεις.

Στη θέση σου, θα ακολουθούσα μια bottom-up προσέγγιση. Θα προσπαθούσα να ακούσω διαδοχικά κάθε κρίκο του συστήματος (πηγή - ενισχυτής - ηχεία) σε προοδευτικό συνδυασμό, μήπως βγάλω συμπέρασμα. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιούσα ένα ζευγάρι ακουστικά, μολονότι αυτό ελοχεύει τον κίνδυνο ν' ακούσεις τον ενισχυτή ακουστικών του κάθε κρίκου και όχι τα κυκλώματα που μετέχουν στην ακρόαση σου με ηχεία. Αν δεν έχεις ακουστικά, αυτό μπορεί να λυθεί. Ξέρεις. ;)

Θα άκουγα λοιπόν πρώτα το cd μόνο του με ακουστικά. Αν εντόπιζα ήδη εκεί το πρόβλημα, θα προσπαθούσα να βρω άλλη πηγή, ακόμη και computer audio με ένα αξιοπρεπές dac.

Αν ο ήχος του cd με τα ακουστικά δεν υπέφερε από τα προβλήματα που αναφέρεις, θα άκουγα το συνδυασμό cd-ενισχυτή από την έξοδο ακουστικών του yamaha. Στο τέλος, θα έβαζα και στο παιχνίδι τα ηχεία.

Είναι γεγονός πως η πηγή σου είναι σαφώς σε χαμηλότερη κατηγορία, τουλάχιστον σε σχέση με την τιμή, γιατί τα μηχανήματα όπως σου έγραψα δεν τα ξέρω.

Δαμιανέ καλησπέρα-bye-

Ηδη κανόνισα με φίλο να μου δανείσει τα ακουστικά του.

Ευχαριστώ

Χρόνια πολλά!

Το σύστημά σου είναι καλό για τα χρήματά του.Βασικός αδύνατος κρίκος είναι όντως η πηγή,όπως σου έγραψαν ήδη οι συνάδελφοι,αλλά με την διαφορά,ότι επειδή την ακούω συχνά,στο σύστημα ενός ανηψιού μου,μόνο σκληρή δεν θα την χαρακτήριζα.Υπολείπεται μέν,αλλά είναι ζεστό και σκοτεινό μηχανάκι.Τα ηχεία σου δεν τα ξέρω και παίρνω σαν δεδομένο,ότι δεν είναι τσιμπημένα ψηλά ή μήπως είναι;

Για να δούμε κι έναν άλλον συνήθη ύποπτο,σε περιπτώσεις "σκληρού" ήχου.Ο χώρος που έχεις τοποθετημένα το σύστημά σου,πώς είναι;(διαστάσεις,είδος πατώματος,ύψος,έπιπλα-χαλιά-βιβλιοθήκες κλπ).Το σύστημά σου πώς είναι στημένο μέσα σ' αυτόν;

DEPIE ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Το σύστημα είναι τοποθετημένο στο σαλόνι (4,5 Χ 7 μ), πάτωμα από μάρμαρο καλυμμένο από χαλί.
Μπροστά από τα ηχεία (σε απόσταση περίπου 1,5 μ από τη βάση του νοητού τριγώνου υπάρχει ένα χαμηλό τραπεζάκι και από πίσω είναι η θέση ακρόασης (ενας καναπές).
Το ένα ηχείο εχει απόσταση 30 cm από τον πλαινό τοίχο και το άλλο 1 μ. Τα ηχεία έχουν απόσταση 80 cm από τον πίσω τοίχο.
Το σύστημα είναι τοποθετημένο στην άκρη του σαλονιού στην πλευρά των 4,5 μ.

Μέσα στο σαλόνι υπάρχουν αρκετά άλλα έπιπλα (τραπεζαρία, κλπ) αλλά είναι στην άλλη άκρη του σαλονιού.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Τα ηχεία δεν στηρίζονται στα καρφιά τους (έχουν χαθεί) αλλά σε πλαστικές "ταπες" ύψους 1 εκ. και διαμέτρου 3,5 εκ. στερεωμένες με βίδες.

Επίσης δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα ψηλά των ηχείων μου διότι δεν έχω μέτρο σύγκρισης (είμαι πλεον φανατικός αλλά και δυστυχώς αρχάριος στο σπορ).

Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Θα συμφωνήσω πλήρως με τον Διονύση, η σκληρότητα στα μεσουψηλά,
δεν είναι χαρακτηριστικό του CD σου, ούτε γενικά κανενός CD της Marantz,
αντιθέτως η Yamaha είναι πολύ γνωστό όλα τα χρόνια ότι έχει σχεδόν σε
όλα τα μοντέλα της αυτό το ακουστικό χαρακτηριστικό. Άρα αν και δεν
γνωρίζω τον χαρακτήρα των ηχείων σου (γιατί αν και αυτά έχουν το ίδιο
χαρακτηριστικό στον ήχο τους, επιδεινώνεται η κατάσταση), να ''κάνεις
παιχνίδι'' με interconnect ή με τον χώρο σου, χρησιμοποιόντας υλικά που
μειώνουν της ανακλάσεις των μεσουψηλών/υψηλών.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Yamaha A-S1000 (κάτι δεν πάει καλά)

Δαμιανέ καλησπέρα-bye-

Ηδη κανόνισα με φίλο να μου δανείσει τα ακουστικά του.

Ευχαριστώ

Παρακαλώ Θοδωρή, δεν τίθεται θέμα. Πάντως σκέψου και την ακρόαση που λέγαμε, αν υπάρχει η δυνατότητα.

Χρόνια πολλά!

Τα ηχεία τα έχω ακούσει και δεν είναι καθόλου τσιμπημένα στις υψηλές..το αντίθετο θα έλεγα....ήταν θυμάμαι πολύ σκοτεινά για τα γούστα μου..
Βέβαια τα είχα ακούσει με έναν δικαναλο yamaha από μικρότερη κατηγορία τιμής που σίγουρα έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα

Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Θα συμφωνήσω πλήρως με τον Διονύση, η σκληρότητα στα μεσουψηλά,
δεν είναι χαρακτηριστικό του CD σου, ούτε γενικά κανενός CD της Marantz
,
αντιθέτως η Yamaha είναι πολύ γνωστό όλα τα χρόνια ότι έχει σχεδόν σε
όλα τα μοντέλα της αυτό το ακουστικό χαρακτηριστικό. Άρα αν και δεν
γνωρίζω τον χαρακτήρα των ηχείων σου (γιατί αν και αυτά έχουν το ίδιο
χαρακτηριστικό στον ήχο τους, επιδεινώνεται η κατάσταση), να ''κάνεις
παιχνίδι'' με interconnect ή με τον χώρο σου, χρησιμοποιόντας υλικά που
μειώνουν της ανακλάσεις των μεσουψηλών/υψηλών.

συμφωνω αλλα τα φθηνα Marantz ακουγονται λιγοτερο "αναλογικα", ειδικα οταν κουμπωσουν σε αναλυτικο συστημα. Εδω το καταλαβα εγω με εναν Evo ναι παιζει Dynaudio Audience 42. Ειναι δυνατον να μην το καταλαβει ο φιλος στο ακριβοτερο συστημα του...?

Απλα το συστημα του "αποκαλυπτει" το γεγονος του οτι το 5003 υστερει..

Και εγώ το CD Player υποψιάζομαι. Προηγούμενο μοντέλο αντίστοιχης τιμής (δε θυμάμαι ποιο) που άκουσα αμέσως μετά το Advance 203 (κάτι) που φάνηκε πολύ σκληρό. Όταν άλλη φορά το άκουσα μόνο του ήταν λίγο καλύτερο. Άρα σε ένα σύστημα αξιώσεων φαίνεται ανεπαρκές.

Δοκίμασε με κάποιο δανεικό player ή dac ή PC+USB Card μήπως βγάλεις άκρη.

Βρε παιδιά,για να μείνουμε σε μιά λογική και πραγματική σειρά...Αφήστε το πλέυερ...Ενα περισσότερο αναλυτικό κι αεράτο πλέυερ,θα κάνει τα πράγματα χειρότερα...

Κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα έγκειται σ' ένα απο τα παρακάτω ή συνδυασμό τους:

-Τα μηχανήματα κι ιδιαίτερα τα ηχεία είναι άστρωτα.Σ' αυτή την περίπτωση μας ξαναλές τι ακούς μετά απο κανένα μήνα χρήσης (και σε δυνατές εντάσεις).
-Τα ηχεία είναι τσιμπημένα μέχρι λαμπρά ψηλά.Σ' όλα σχεδόν τα φθηνά ηχεία κι ειδικότερα τα κινέζικα συμβαίνει...
-Ο χώρος διεγείρεται κι ενισχύει το ήδη λαμπρό σύστημα στα πρίμα.

Last edited:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Θα αρχίσω πρώτα από τις "ανέξοδες" λύσεις που μου προτείνατε, ("στρώσιμο", διευθέτηση χώρου, κλπ) και μετά θα δώ μήπως αλλάξει κάτι με το dac.

Αν όχι......πρέπει να βρώ τον αδύναμο κρίκο...

Αν βγάλω κάποια στιγμή συμπέρασμα, θα επανέλθω γιατί μπορεί να ενδιαφέροει και άλλους.

Καλη Χρονια κι απο μενα, θα 'λεγα οτι συμφωνω με το Διονυση. Το θεμα ειναι μαλλον η αστρωσια.... (αλλωστε ειδα τη λεξη 'προσφατα' στο πρωτο σου ποστ).

Αραξε λοιπον κι αστο να παιζει με τις ωρες, ειναι πολυ πιθανον να εντυπωσιαστεις απο την αλλαγη του ηχου οταν το συστημα θα 'χει ωριμασει αρκετα.-bye-