yamaha A-S500 ή yamaha A-S700

soc2

New member
5 April 2012
24
Παιδιά καλησπέρα είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2 ενισχυτες, η αλήθεια είναι οτι εκεί που είχα καταλήξει 700 λόγω μεγαλύτερης εντασης ξαφνικά διαβαζω σε διαφορες ιντερνετικές φυλλάδες οτι ο 500 είναι πολύ καλύτερος απο τον 700. τον θάβουν ολοι τον 700
μπορέι καποιος να μου εξηγήσει τις διαφορες πέραν των watt

ενδεικτικά
http://www.crutchfield.com/S-KPC7Ag...022AS700B/Yamaha-A-S500-vs-Yamaha-A-S700.html

θα συνδυαστει με ηχεια WHAREFDALE βάσης 12.2 ή τα επετειακά DENTON

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ο μόνος τροπος για να βγαλεις ασφαλές συμπέρασμα για τους 2 ενισχυτές είναι να τους συγκρινεις σε ακρόαση με τα ηχεία που θα παίξουν. Το κουβαλημα των ηχείων είναι αναπόφευκτο αν θέλεις να είσαι σιγουρος για την αγορά σου. Γενικά πάντως οι yamaha με τα wharfedale ταιριάζουν ως προς τον ηχητικό τους χαρακτήρα.
Οσον αφορα συγκριτικά μου φαίνεται δύσκολο μικροτερο μοντελο της ιδιας σειρας να είναι καλυτερο απο το μεγαλυτερο με απόλυτα κριτήρια. Μπορεί να υπάρχει διάφορα στο κούρδισμα των μοντέλων και να έχουν διάφορες στον ηχητικό τους χαρακτήρα. Εξαρτάται απο το γούστο του καθενός ποιο θα προτιμήσει.
Οσον αφορα τα reviews ο 500αρης κρίνεται παντα για τη δική του κατηγορία. Το οτι έχει πάρει καλύτερες κριτικες δε σημαίνει οτι θα είναι καλύτερος απο τον 700ρη που είναι επόμενης κατηγοριας. Στα βασικά σημεία πάντως στα χαρτιά δε φαίνεται να έχουν πολύ μεγάλες διαφορες,τουλαχιστον στα specs. Κυκλωματικα (μετασχηματιστής,πυκνωτές,στάδιο εξόδου) πρεπει να το ψαξεις λίγο παραπάνω για να τα συγκρίνεις.
Μονο αν τους ακουσεις με τα ηχεία σου θα καταλήξεις με ασφάλεια. Υπάρχει περιπτωση ο ένας να έχει πολύ καλύτερη συνεργεια ηχητικα με τα wharfedale για τα ακούσματα που θες.
Βάλε στο παιχνιδι παντως και τον harman kardon 980 ,ειναι πολύ τίμιος για τα λεφτά που ζητάει.
Γνώμη μου είναι να ακουσεις πρωτα προσεκτικά τα υποψήφια προς αγορά ηχεια. Διαμορφώνουν στο μεγαλυτερο βαθμο το τελικο αποτελεσμα. Ακόμα καλυτερα αν το καταστημα διαθετει και τους ενισχυτές που σε ενδιαφέρουν, εξέτασε ολους τους πιθανούς συνδυασμούς ηχειων-ενισχυτων.Μπορεί κάποιος συνδυασμός που στα χαρτιά δε σου είχε τραβήξει την προσοχή να σε εκπλήξει. Μετα η μονη (και μεγαλύτερη) μεταβλητή που θα εχεις να αντιμετωπίσεις θα είναι ο χώρος σου.

το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, οτι μόνο αν τα ακούσω με τα ηχεία που θέλω κ στο χώρο μου θα δω τι πραγματικά αξίζει.
Απλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν είδα τόσα θετικά σχόλια για τον 700.
το 500 τον είχα για θέο
Εσύ πάντως για να καταλάβω δεν βρίσκεις κραυαγαλέες διαφορές

Από αυτή τη σύγκριση http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/?selected=59829_114118_&mode=compare δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι καλύτερος ο 500 από τον 700.

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον wynn και θα πήγαινα στον 700. Επίσης ο Harman 980 είναι τρομερός ενισχυτής για τα λεφτά του. Σε ένα μικρό σύστημα που έχω στην κρεββατοκάμαρα, έχω τα Wharfedale Diamond 9.1 και τα είχα παλαιότερα με τον προηγούμενο μοντέλο Harman 970, και μπορώ να σου πω ότι ως ματσάρισμα δε με τρέλανε και τώρα έχω τον ενισχυτή που είχα από τα φοιτητικά μου χρόνια Yamaha AX-392 και παρότι ξέρω ότι είναι σαφώς χειρότερος από τον Harman, μου ταιριάζει περισσότερο στα αυτιά μου με τα Wharfedale μου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση και εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να ακούσεις τους συνδυασμούς και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, οτι μόνο αν τα ακούσω με τα ηχεία που θέλω κ στο χώρο μου θα δω τι πραγματικά αξίζει.
Απλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν είδα τόσα θετικά σχόλια για τον 700.
το 500 τον είχα για θέο
Εσύ πάντως για να καταλάβω δεν βρίσκεις κραυαγαλέες διαφορές
Αν ήμουν στη θέση σου και ήθελα να κρατήσω το συστημα για αρκετό καιρό, θα πήγαινα σε όσο καλυτερο ενισχυτή μπορουσα. Ο 700 είναι ανωτερης κατηγοριας απο τον 500 με ο,τι συνεπάγεται αυτο. Το θέμα είναι να ταιριάζει και στα γούστα σου ηχητικα. Επειδή ενισχυτης-ηχεια είναι συσκευές που δεν απαξιωνονται στο χρονο όπως τα ψηφιακά που έχουν γρήγορη εξελιξη, πάρε το καλυτερο που σου επιτρέπει το budget σου.
Αν μου ελεγες να διαλεξω μεταξύ 500 και 700 χωρις να τους ακούσω, θα διαλεγα τον 700 ιεραρχικά και μονο. Οι διάφορες στα specs δε φαίνονται μεγάλες αλλά σίγουρα θα δίνει το κάτι παραπανω ο 700αρης σε οδήγηση και ηχο. Απο εκεί και πέρα είναι άβυσσος. Ζωντανο παράδειγμα αυτό που είπε ο akis76 για το ματσαρισμα .
Τα συγκεκριμενα wharfedale πάντως είναι value for money για την κατηγορία τους, τίμια all around ηχεία. Επιλεγεις ποιο σου αρέσει περισσότερο βάσει ακροάσεων με τραγουδια που ξερεις πολύ καλά και μετα πας για όσο καλυτερο ενισχυτή μπορείς. Αν θέλεις πάντως κοίταξε και τις αγγελίες των μεταχειρισμένων καθώς και αλλες καταξιωμένες εταιρειες όπως rotel , nad. Η αναζητηση και η διαδικασία ακροάσεων είναι απο τις ωραιότερες φάσεις του hobby μας.

Κυκλοφορεί και ένας A-S1000 στις αγγελίες, αν δεν έχετε θέμα με το καινούργιο και έχετε και τη δυνατότητα για τα όποια επιπλέον έξοδα, είναι ακόμα καλύτερος.

Από αυτή τη σύγκριση http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/?selected=59829_114118_&mode=compare δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι καλύτερος ο 500 από τον 700.

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον wynn και θα πήγαινα στον 700. Επίσης ο Harman 980 είναι τρομερός ενισχυτής για τα λεφτά του. Σε ένα μικρό σύστημα που έχω στην κρεββατοκάμαρα, έχω τα Wharfedale Diamond 9.1 και τα είχα παλαιότερα με τον προηγούμενο μοντέλο Harman 970, και μπορώ να σου πω ότι ως ματσάρισμα δε με τρέλανε και τώρα έχω τον ενισχυτή που είχα από τα φοιτητικά μου χρόνια Yamaha AX-392 και παρότι ξέρω ότι είναι σαφώς χειρότερος από τον Harman, μου ταιριάζει περισσότερο στα αυτιά μου με τα Wharfedale μου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση και εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να ακούσεις τους συνδυασμούς και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες, αλλα αυτο το subwoofer out είναι τόσο σημαντικό που το έχει 500 και δεν το έχει ο 700?
Είναι απλά μια έξοδος για να βάλεις sub woofer, είαμι και λίγο άσχετος..

Δε χρειάζεται έξοδος ξεχωριστή για να συνδέσεις sub αν θέλεις. Τα περισσότερα sub εχουν μπορνες εισόδου και εξοδου. Απο τον ενισχυτή την εξοδο για τα ηχεία την οδηγείς στις εισόδους του sub και απο τις εξόδους του sub πας μετα στα ηχεία. Στην τελική δε λέει κάτι το οτι ο 500 έχει έξοδο και ο 700 δεν έχει.

Κυκλοφορεί και ένας A-S1000 στις αγγελίες, αν δεν έχετε θέμα με το καινούργιο και έχετε και τη δυνατότητα για τα όποια επιπλέον έξοδα, είναι ακόμα καλύτερος.

Εγώ θα τον προτιμούσα εννοείται. Ειναι σε άλλη κατηγορία σε σχεση με τους άλλους δυο yamaha.