YAMAHA AX-1

archbish

Established Member
12 March 2007
257
Aποχωρίζομαι το home theatre, έχω επιστρέψει για τα καλά στο δικάναλο.

Ως εκ τούτου αποχαιρετώ τον ex flagship av της ΥΑΜΑΗΑ AX-1. Είναι μαύρος, είναι πάρα πολύ καλός σε επίπεδο επεξεργασίας (DD- DTS) και προενίσχυσης/dac, σηκώνει set up μέχρι και 8.3. Δέχεται πίσω κεντρικό δυο ακόμα μπροστινά (ύψους) και ως τρια subs.
Ευκαιρία €700
6937205576

Παρόλα αυτά, τα λίγα και αξιοπρεπή μηχανάκια που κάποτε αγόρασα (yamaha ax1 και μια πεντάδα ΚΕF) βλέπω πως είναι δύσκολο να πουληθούν όσο καλή και αν είναι η τιμή τους, δεδομένου ότι και σήμερα για κάποιον που δεν θέλει να ξοδευτεί τρελλά και δεν τον νοιάζουν οι ευκολίες των σημερινών ΑV, θα πετύχαιναν πολύ καλό value for money. Eπειδή θεωρώ ξεφτίλα να ρίξω κι άλλο τις τιμές κι αν είναι να τα χαρίσω προτιμώ να τα κάνω παστά μέχρι να υπάρξει χώρος να τα αξιοποιήσω ή να τα ανταλλάξω σε κάποιο μαγαζί ώστε να αποκτήσω κάποιον σοβαρό δικάναλο προενισχυτή πληρώνοντας φυσικά την όποια διαφορά. Τι λέτε?

Προσπάθησε να ανταλλάξεις τον AX1 με κάποιον ιδιώτη που να τον ενδιαφέρει. Σε μαγαζί θα χάσεις πολλά λεφτά.

Έχω τον ΑΧ2 και είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος. Δε πρόκειται να τον αλλάξω αν δε χαλάσει.
Μάλιστα τελευταία τον σύνδεσα με ψηφιακή από το PC, παίζω ασυμπίεστα δικάναλο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τα DAC του και έχω μπει σε πολύ σοβαρές σκέψεις σε ότι αφορά το θέμα "η πηγή σε ένα δικάναλο σύστημα"....

Αν...δύνασαι μη το πουλάς το θηρίο...

Re: Απάντηση: YAMAHA AX-1

Προσπάθησε να ανταλλάξεις τον AX1 με κάποιον ιδιώτη που να τον ενδιαφέρει. Σε μαγαζί θα χάσεις πολλά λεφτά.

Έχω τον ΑΧ2 και είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος. Δε πρόκειται να τον αλλάξω αν δε χαλάσει.
Μάλιστα τελευταία τον σύνδεσα με ψηφιακή από το PC, παίζω ασυμπίεστα δικάναλο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τα DAC του και έχω μπει σε πολύ σοβαρές σκέψεις σε ότι αφορά το θέμα "η πηγή σε ένα δικάναλο σύστημα"....

Αν...δύνασαι μη το πουλάς το θηρίο...

Η αλήθεια είναι πως μου είναι αρκετά δύσκολο να τον αποχωριστώ, αλλά τώρα μου βάζεις ιδέες (που τις είχα δηλαδή αλλά προσπάθησα να τις
πνίξω). Πιστεύεις πως ο ΑΧ1 ως προ (που απ ότι ξέρω είναι πανομοιότυπος με τον ΑΧ2) θα είναι καλύτερος (ή έστω δεν θα είναι ακουστά χειρότερος) από τον εισαγωγικό προ της parasound (P3) που χρησιμοποιώ?

Δεν έχω προβεί σε συγκριτικά δεδομένου ότι αποκαθήλωσα τον ΑΧ1 μόλις πήρα (από το ebay) τον P3. To μόνο που θυμάμαι ήταν πως όσο είχα τον AX1 πάνω στον τελικό μου (parasound a21) έπαιζε καλύτερα από ότι ο ΑΧ1 μόνος του... Για τα dac του πάντως μόνο καλά έχω να πω.

Το θέμα είναι πως ούτως ή άλλως ο ΑΧ1 αυτή τη στιγμή είναι στο κουτί του.

Απλά σου λέω ότι δεν αξίζει να τον δώσεις. Συγκριτικά με άλλα μηχανήματα δε μπορώ να κάνω...εξ'αποστάσεως, αλλά είμαι βέβαιος ότι ηχητικά στο DD και το DTS απλά δεν υπάρχουν πολλοί ενισχυτές (ακόμα και σύγχρονοι) που μπορούν να του σταθούν. Και αν υπάρχουν είναι πολύ ακριβότεροι.

Εγώ έχω τον ΑΧ2 με τα Chario Millenium II με πηγή είτε το DVD είτε το PC ψηφιακά.
Ευχαριστιέμαι μουσική. Δικάναλη.
Ίσως αν βάλω έναν τελικό να παίζει καλύτερα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Έτσι όπως είναι μοναχούλης τα Chario τα πάει...βόλτα.

Δε ξέρω αν μπορεί να κάτσει ως προ στο κύριο σύστημά σου, φαντάζομαι πως όχι.

Σαν μηχάνημα όμως για τη δουλειά που το θέλουμε (πεντακάναλο) για μένα είναι από τα κορυφαία για κανονικούς οικιακούς χώρους με συνηθισμένα ηχεία.

Έχω πουλήσει μηχανήματα κι έχω μετανοιώσει, γι'αυτό στο λέω.

Και φυσικα ειναι τερας το εργαλειο αυτο
μην ξεχναμε ομως οτι σε καποιες περιπτωσεις μηχανακια των 1000 ευρο σημερα ,ειναι καλυτερα απο καποια που ειχαμε αγορασει με 5000 ευρο.
Ολοι ξερουμε τους λογους.
Και ολοι την εχουμε πατησει..

μην ξεχναμε ομως οτι σε καποιες περιπτωσεις μηχανακια των 1000 ευρο σημερα ,ειναι καλυτερα απο καποια που ειχαμε αγορασει με 5000 ευρο.

Ο DSP AX-1 ειναι παρα πολυ καλυτερος απο τον RXV-2600 .

Μου εχει κανει εντυπωση πως οδηγουσε τα B&W 801 S3 !!! Δεν προκειται να τον αλλαξω με τιποτα . Σας θυμιζω οτι διαθετει 2 main processors LSI 44bit κατασκευης ΥΑΜΑΗΑ και 4 LSI 32 bit για τα το CinemaDSP !!!!

Ο νεοτερος και αποτυχημενος Ζ-9 εγκατελειψε τους ακριβους LSI YAMAHA 44bit για τους τυπικους και απλοικους Shark 32 bit (για λογους οικονομιας) .

Δεν τον κρατας καλυτερα ;;;

Ακομα καλυτερα δωστον στον Στεργιο ανταλλαγη με τον DSP AX-2 (με καποιο ποσο) ο οποιος θα πουληθει ως φθηνοτερος ευκολοτερα .

Ok λοιπόν φίλτατοι. Με πείσατε. Θα τον κρατήσω. Μόνο που τώρα θα ξαναμπώ σε περιπέτειες. Να βρω δυο κεντρικά, δυο surround (που να ματσάρουν με τους Ερμήδες (V2) - θα με σκοτώσει η γυναίκα μου...). Kι εντάξει θα πάρω από έναν φίλο μια παροπλισμένη ΕΣΤΙΑ V1 για πίσω θα βρω και μια V2 για μπροστά και (αν και θα ήθελα τον Ορφέα πίσω -έχω και μερικά sacd...) με βλέπω για καμια Αρτεμη ή Σειρήνα, κι ένα τουλάχιστον σοβαρό sub (Αλήθεια έβγαζε ποτέ η Audio Spectrum sub?).

Και ακόμα χειρότερα... να κρεμάσω καλό πανί και καλό πυροβόλο (...προβολέα θέλω να πω) και να πάρω και σύγχρονο dvd- blue ray ή ενα HTPC...

Και να περάσω καλώδια στα πίσω ηχεία και να περάσω και τα αντίστοιχα κανάλια για την καλωδίωση στο ταβάνι...

...και μετά (λέει) να μετακομίσω!!!

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... ME BAΛΑΤΕ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ.

μαλον πολλες φορες συμβαινει το αντιθετο ......