Yamaha ax390 πρόβλημα on off

todos15

New member
20 May 2024
4
Καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με ενισχυτή Yamaha ax390 30ετιας. Δουλεύει με ένα πικάπ project primary e και καθώς παίζει κλείνει και ανοίγει μόνος του. Τα λαμπάκια λειτουργούν σαν να μη έγινε κάτι, κάνει όμως το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει κανονικά όταν ανάβει και μετά συνεχίζει και παίζει. Τον πήγα για επισκευή και μου είπαν ότι φταίνε οι συνδέσεις με τα καλώδια ηχείων. Τα ξαναεβαλα κόβοντας και τις άκρες για να γίνεται σωστή επαφή όμως δε διορθώθηκε. Έχει κανείς ιδέα;

todos15

New member
20 May 2024
4
στην μεριά των ηχείων οι συνδέσεις είναι οκ ;;
Ναι τις έχω βάλει και βγάλει τουλάχιστον 3 φορές, προσέχοντας πως θα ξαναμπούν.

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
Ο χαρακτηριστικός ήχος που λες, είναι σαν του ρελέ που θέλει κάποια δευτερόλεπτα να ανοίξει μετά το ΟΝ?

Όταν κάνει αυτόν το ήχο σε διακοπή, μήπως αναβοσβήνει κανένα LED?
Υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιούνται ρελέδες λόγω βραχυκυκλώματος.

Το RCA καλώδιο του πικάπ είναι ΟΚ?

todos15

New member
20 May 2024
4
Ο χαρακτηριστικός ήχος που λες, είναι σαν του ρελέ που θέλει κάποια δευτερόλεπτα να ανοίξει μετά το ΟΝ?

Όταν κάνει αυτόν το ήχο σε διακοπή, μήπως αναβοσβήνει κανένα LED?

Το RCA καλώδιο του πικάπ είναι ΟΚ?
Ναι ακριβώς αυτόν τον ήχο κάνει. Δεν αναβοσβηνει κανένα λαμπάκι στον ενισχυτή. Θα τσεκαρω και το RCA και θα επανέλθω.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
πρόβλημα σε ρελέ μου φαίνεται, αλλά μπορεί "1002" πράγματα να φταίνε και να την "πατάει" ο ρελές...

θα ξεκίναγα με ένα καλό εσωτερικό καθάρισμα, μετά σπρέι επαφών σε όλους τους διακόπτες (και ποτς), πέρασμα εκ νέου τις κολλήσεις και έλεγχος σε όλους τους πυκνωτές.

Εάν τα καλώδια είναι συνδεδεμένα σωστά, η απλή απάντηση είναι ότι ο ενισχυτής ανεβάζει θερμοκρασία λόγω κακού αερισμού ή ότι τα ηχεία έχουν χαμηλή αντίσταση, τραβάνε πολύ ρεύμα και έτσι πάλι ανεβαίνει η θερμοκρασία των τρανζίστορ εξόδου, οπότε επεμβαίνει πάλι το κύκλωμα προστασίας. Κάνε μια δοκιμή ακούγοντας αποκλειστικά με ακουστικά, να δεις αν συμβαίνει το ίδιο.
Δεν καταλαβαίνω την απάντηση του τεχνικού. Τί διαπίστωσε; βραχυκύκλωμα στις μπόρνες προς τα ηχεία; αν ναι, γιατί δεν διόρθωσε την βλάβη;

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,781
--------------------
Μηπως να το πας σε καποιον αλλο τεχνικο που να εχει ορεξη να ασχοληθει με το μηχανημα γιατι η απαντηση του δεν ειναι ξεκαθαρη
Αν το προβλημα ηταν στα ηχεια τοτε θα ειχες συνεχως το ανοιξε κλεισε η δεν θα ανοιγε καν αν εχεις προστασια ηχειων ο ενισχυτης

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
Με τι ηχεία παίζει τώρα?

Τα ίδια ηχεία είχες και παλιά, που δεν το έκανε?

Το κάνει μόνο όταν παίζει δυνατά ή πάντα?

Καμιά φωτό με τις συνδέσεις δεν μπορείς να βάλεις?

todos15

New member
20 May 2024
4
Έκανα δοκιμή με κινητό στο aux RCA/jack και το κάνει πάλι. Οπότε αποκλείεται το πικάπ και το RCA του. Θα πάω τον ενισχυτή και σε άλλο τεχνικό. Έχετε κανέναν να προτείνετε, ν. Ηράκλειο μένω.