Yamaha p2500s

propapias

New member
27 January 2015
5
Γεια σας παιδια γραφω πρωτη φορα στο forum σας και μπορω να πω πως ειμαι ενα κλικ πανω απο εναν ασχετο γιατι εχω ψαξει λιγο αλλα αυτο δεν φτανει. Εχει καιρο που λειγουρευομαι ενισχυτη, κποτε ειχε ο μπαμπς μου εναν sansui aux501 καθως ηταν χαλασμενος τον πηγα σε εναν φιλο να τον φτιαξει μιας και ομως δεν ασχοληθικαμε και πολυ εμεινε ανοιχτος. Θα ηθελα την γνωμη σας για αυτον τον ενισχυτη γιατι συζιταμε με τον πατερα μου να γορασουμε κατι, και επισης θα ηθελα να πω πως θα ηθελα να φτιαξω 2 ηχεια 3-way με monacor κομματια αν και δεν ειμαι σιγουρος για την επιλογη της μαρκας και οπως ειπα προηγουμενος δεν ειμαι γνωστης για αυτο μπορει να λεω και βλακειες :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Yamaha p2500s

Καλώς ήρθες.

Για τον ενισχυτή θα σου έλεγα να ασχοληθείς αν φτιάχνεται με μικρό κόστος.
Για τα ηχεία που σκοπεύεις να κατασκευάσεις όμως θα σου έλεγα όχι και μάλιστα κατηγορηματικό...

Χρειάζεται πολύ ψάξιμο,πολύς κόπος,πολύς χρόνος και το αποτέλεσμα δεν έχει απολύτως καμία εγγύηση για καλό ήχο.
Ειδικά για τρίδρομο..άστο!

Αν οπωσδήποτε θέλεις να φτιάξεις κάτι με τα χέρια σου,μπορείς να ακολουθήσεις γνωστά,δοκιμασμένα σχέδια (υπάρχουν αρκετά στην DIY) δίδρομων σχεδιάσεων που είναι σχετικά ευκολότερες.

Το κοστος δεν ειναι και ιδιαιτερα μεγαλο κοντα στα 50 ευρω τα ηχεια που ειχε ηταν 80αρια, αν τελικα αποφασισω να παρο τον yamaha να παρω ετοιμα, αλλα ποια? Ειχα στο μυαλο μου pioneer cs 7070 http://www.pioneer.eu/eur/products/42/99/161/CS-7070/page.html δεν θα τον χορταινουν αυτα ομως τι εχεις να προτινεις?

Από ότι διαβάζω,ο συγκεκριμένος είναι 2χ250 watt στα 8 ohm.
Δεν νομίζω να μην τον "χορταίνουν" τα συγκεκριμένα ηχεία,αντιθέτως.

Είναι καλύτερα να έχεις λίγη παραπάνω ισχύ ώστε να μην πιέζεις τον ενισχυτή να κλιπάρει,οι ζημιές εκεί γίνονται,όταν ο ενισχυτής πιέζεται στα όρια του.
Με 90db ευαισθησία που έχουν τα ηχεία και τόση ισχύ,φυσιολογικά θα τερματίσεις εσύ πριν από αυτά.

Αν λοιπόν παίζεις σε λογικές εντάσεις (και λίγο παραπάνω,χωρίς υπερβολές) και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις στην ποιότητα,δεν βλέπω κάτι λάθος...

Λογικά θα μας πουν κι άλλοι φίλοι μια γνώμη.

Μπορεις να αλαξεις κατι πανω σε ηχεια παραγωγης ας πουμε να βαλεις αλλο subwoofer? Και κατι αλλο σε ποια κατηγορια ανοικει ο yamaha?

Απάντηση: Re: Yamaha p2500s

Μπορεις να αλαξεις κατι πανω σε ηχεια παραγωγης ας πουμε να βαλεις αλλο subwoofer? Και κατι αλλο σε ποια κατηγορια ανοικει ο yamaha?

Τα ηχεία τα αγοράζεις και δεν πειράζεις το παραμικρό.
Αν τα πάρεις με την προυπόθεση να τα πειράξεις,μην τα πάρεις καθόλου καλύτερα,πάρε κάποια άλλα που ίσως σε καλύψουν.

Ο Yamaha είναι επαγγελματικός ενισχυτής,την ψύξη αναλαμβάνουν ανεμιστήρια.
Δεν είναι το καλύτερο για οικιακό σετ απ,για αυτή την δουλειά η yamaha έχει άλλη κατηγορία.

Λες να ηταν καλυτερο να φτιαξω τον sansui να δω αν με καλυπτει και αν οψι να κυνιθω σε κατι μεγαλυτερο?