YAMAHA RX-V2067 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

maelstromgr

New member
5 July 2010
3
Στηθηκε Παρασκευή...
Πήρε 1-2 μέρες να ρυθμίστούν διάφορα (triggers,εξωτερικός sub ενισχυτής, 2η ζώνη, κλπ...) και παίζει αρκετά δυνατά ήδη...!
Λόγω ηχείων & sub οροφής και μεγέθους /σχήματος δωματίου οι συνθήκες είναι αρκετά ειδικές αλλα´προσαρμόστηκε καλά και γεμίζει το χώρο ικανοποιητικά...
Σε λίγο καιρό και άλλες εντυπώσεις..

Πηρε λίγο...
Λοιπόν ο νέος παίζει αρκετά δυνατά και καθαρά έχοντας δέσει με KEF Ci3-80QT (X7) με sub 2 Speakercraft 8.2 με οδηγό τον Bass Power 250, όλα οροφής. Η διάταξη της εγκατάστασης καλύπτει κατ ουσίαν τη μισή αίθουσα που υπάρχουν τα μηχανήματα, που είναι και αρκετά γυμνή με μεγάλες αντακλαστικές για την ώρα (τζαμαριες, γυμνοί τοίχοι , κλπ.). Το σύνολο είναι ευχάριστο ουτε overbright , ούτε boomy παίζει τα πάντα από υλικό (cinema, games, ipod, 2 καναλα μουσική και πολύ Netradio). Υπήρχε ένα θέμα με το ytuner/vtuner, όταν έπαιζε με dhcp έχανε τα bookmarks παρόλο το ίδιο MAC address, μόλις γύρισε όλο σε static ip ολα οκ, πολύ πιθανά να έφταιγε ο router....

Μια ερώτηση κύριοι.. Εχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα με το περιστροφικό Input Selector; Ρωτάω γιατί μέχρι τώρα είχα στην κατοχή μου 2 ενισχυτές παλιότερων μοντέλων όπου κάθε φορά που γύριζα τον διακόπτη έκανε "σκρατς" και απομόνωνε το ένα κανάλι (περίμενα μέχρι και 3 μήνες για επισκευή/ανταλλακτικά).

Re: Απάντηση: YAMAHA RX-V2067 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μια ερώτηση κύριοι.. Εχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα με το περιστροφικό Input Selector; Ρωτάω γιατί μέχρι τώρα είχα στην κατοχή μου 2 ενισχυτές παλιότερων μοντέλων όπου κάθε φορά που γύριζα τον διακόπτη έκανε "σκρατς" και απομόνωνε το ένα κανάλι (περίμενα μέχρι και 3 μήνες για επισκευή/ανταλλακτικά).

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο στον 2067.

Τον έστησα προχθές. Μου φαίνεται πολύ καλό μηχάνημα. Συνέδεσα τα main speakers σε διάταξη bi-amp. Το μόνο παράπονό μου είναι ότι για τα Front Presence speakers που μη έχοντας αλλού να συνδέσω, τα συνέδεσα σε Zone1 και χρειάζεται κι άλλος ενισχυτής (σωστά νομίζω?). Κάτι που με τον προηγούμενο ενισχυτή (ΑΧ2) δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα.

Καλορίζικος.
Να ξέρεις χρειάζεται λίγη ρύθμιση για να ακουστεί όπως πρέπει, για αρχή απενεργοποίησε το adaptive drc από τα options και διάλεξε από το set up των speakers το equalizer που σου ταιριάζει. Εμένα μόνο το manual μου ταίριαξε. Επίσης να ξέρεις ότι ο δικός μου τις πρώτες 50 ώρες έπαιζε αισχρά. Γύρω στις 100 ώρες που είμαι τώρα τελείως ξαφνικά άρχισε να κελαηδάει (περίεργα πράγματα :) )
Τώρα για το πρόβλημα που λες δεν το κατάλαβα οπότε ανέλυσε το μου λίγο παραπάνω μήπως καταφέρω να βοηθήσω.

Απάντηση: Re: YAMAHA RX-V2067 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλορίζικος.
Να ξέρεις χρειάζεται λίγη ρύθμιση για να ακουστεί όπως πρέπει, για αρχή απενεργοποίησε το adaptive drc από τα options και διάλεξε από το set up των speakers το equalizer που σου ταιριάζει. Εμένα μόνο το manual μου ταίριαξε. Επίσης να ξέρεις ότι ο δικός μου τις πρώτες 50 ώρες έπαιζε αισχρά. Γύρω στις 100 ώρες που είμαι τώρα τελείως ξαφνικά άρχισε να κελαηδάει (περίεργα πράγματα :) )
Τώρα για το πρόβλημα που λες δεν το κατάλαβα οπότε ανέλυσε το μου λίγο παραπάνω μήπως καταφέρω να βοηθήσω.
Εχω συνδέσει τα Presence Speakers στη θέση Extra SP1 (σελ. 20).
Πως τα βάζω να παίξουν μαζί με τ' άλλα ηχεία;

ΥΓ. Αν μου δώσεις λίγες λεπτομέρειες για τις ρυθμίσεις θα με γλυτώσεις από πολύ ψάξιμο!!

Re: Απάντηση: Re: YAMAHA RX-V2067 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Εχω συνδέσει τα Presence Speakers στη θέση Extra SP1 (σελ. 20).
Πως τα βάζω να παίξουν μαζί με τ' άλλα ηχεία;

ΥΓ. Αν μου δώσεις λίγες λεπτομέρειες για τις ρυθμίσεις θα με γλυτώσεις από πολύ ψάξιμο!!

Αν κατάλαβα καλά δουλεύεις με 4 μπροστινά ηχεία.
1) Έχεις ενεργοποιήσει από το speakers set up τα Presence Speakers?
2) Έχεις ενεργοποιήσει ένα mode dsp από το sound set up (αυτά ουσιαστικά είναι τα sound effects)
3) Όταν έχεις κάνει τα 2 παραπάνω πρέπει να πατήσεις το κουμπί options στο χειριστήριο (στη μέση δεξιά) και να ενεργοποιήσεις το cinema 3d dsp (κάπως έτσι λέγεται δεν είμαι μπροστά στον ενισχυτή)

Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να παίζουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: YAMAHA RX-V2067 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αν κατάλαβα καλά δουλεύεις με 4 μπροστινά ηχεία.
1) Έχεις ενεργοποιήσει από το speakers set up τα Presence Speakers?
2) Έχεις ενεργοποιήσει ένα mode dsp από το sound set up (αυτά ουσιαστικά είναι τα sound effects)
3) Όταν έχεις κάνει τα 2 παραπάνω πρέπει να πατήσεις το κουμπί options στο χειριστήριο (στη μέση δεξιά) και να ενεργοποιήσεις το cinema 3d dsp (κάπως έτσι λέγεται δεν είμαι μπροστά στον ενισχυτή)

Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να παίζουν.
Ναί.. 2 main (σε διάταξη bi-amp, σελίδες 20+21 του manual) και 2 presence.
Για τα υπόλοιπα, θα τα τσεκάρω και θα σου πώ!

Ειναι νεότερος από τον PIONEER LX-83 και στο ίδιο επίπεδο ή μικρότερο?

Βγήκαν και οι 2 το 2010,
Ο lx-83 είναι μια κατηγορία παραπάνω από τον 2067. Το αντίστοιχο μοντέλο της yamaha είναι το 3067.

Μήπως ξέρει κάποιος πως αλλάζει σταθμούς στο ράδιο απο το remote control?

Προφανώς πρέπει να επιλέξεις πρώτα λειτουργία "Radio" και μετά πατάς είτε τα νούμερα της μνήμης είτε με το κέρσορα.

Re: Απάντηση: YAMAHA RX-V2067 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Προφανώς πρέπει να επιλέξεις πρώτα λειτουργία "Radio" και μετά πατάς είτε τα νούμερα της μνήμης είτε με το κέρσορα.
Δεν γίνεται τίποτα..

Όχι δεν έχω επιλέξει κανένα zone,απλά πάω στο tuner και απλά δεν παίζει από το control να αλλάξει σταθμος μόνο από το panel του ενισχυτή

Sorry δεν έχω άλλη ιδέα.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ζώνη, στο display αναγράφει radio, έχεις επιλέξει επίσης source και δεν αλλάζουν οι σταθμοί πρέπει να πας στο manual για περισσότερες πληροφορίες...

Το θεωρώ πάντως απίθανο να μην γίνεται... δύο Yamaha receivers παλιότερης γενιάς έχω σπίτι και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα... Ψάξε καλύτερα γίνεται...