Yamaha RX-V2700 και εισοδοι hdmi

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ

Established Member
8 July 2006
292
Εχω τον πιο πανω ενισχυτη και εχω ενα περιεργο προβλημα.

Ο 2700 εχει 3 εισοδους hdmi και μια εξοδο.

Στη μια εισοδο εχω συνδεδεμενο τον δορυφορικο δεκτη (καλωδιο hdmi σε hdmi) και στην αλλη το htpc (καλωδιο hdmi σε dvi καθοσον το htpc εχει εξοδο dvi).

Στις παρακατω περιπτωσεις δεν παιρνω σημα απο το htpc :

α) οταν ανοιξω πρωτα το pc και μετα τον ενισχυτη (ανεξαρτητως επιλογης πηγης)

β) οταν ανοιξω πρωτα τον ενισχυτη και μετα το pc, αλλα ο ενισχυτης ειναι σε αλλη πηγη εικονας (πχ δορυφορικη).

γ) οταν ενω βλεπω κανονικα την εικονα απο το htpc αλλαξω πηγη στη δορυφορικη και μετα επιστρεψω στο htpc.

Δειχνει δηλαδη να μην αναγνωριζει σε δευτερη ευκαιρια το σημα που στελνει το htpc.

Δεν μπορω να καταλαβω αν φταιει ο ενισχυτης ή το σημα που στελνει το htpc (δηλαδη αν φταιει το dvi) ή καποια ρυθμιση που δεν εχω -πιθανον- κανει καλα στο pc.

Επειδη εχω αντιμεταθεσει τις πηγες στις εισοδους του, δεν πιστευω οτι φταιει ο ενισχυτης παντως.

Οποια ιδεα ευπροσδεκτη.

Υποψιάζομαι ότι δεν βλέπει το pc σήμα στην έξοδό του και την απενεργοποιεί.
Λογικά θέμα drivers κάρτας γραφικών είναι.

Και μένα μου το κάνει με onboard ΑΤΙ. Κατευθείαν στην tv με hdmi. Ανάλογα με την έκδοση drivers που έχει, αν μπουτάρει το pc με σβηστή tv μπορεί να μη δίνει καθόλου σήμα, να δίνει κανονικά σήμα, ή να παίζει σε άλλη ανάλυση.

Κι εγω καποιο προβλημα απο το pc υποψιαζομουνα.

Το θεμα πως μπορω να επιβεβαιωσω οτι ειναι η καρτα γραφικων και αν ναι ποιοι ειναι οι σωστοι drivers;

Εσυ Αντωνη τους αλλαξες και διορθωθηκε;

Όχι δεν τους αλλάζω για αυτό το λόγο. Απλά σε κάθε αναβάθμιση των drivers, βγάζει και συχνά η ΑΤΙ(μη), έχει και άλλη συμπεριφορά. Ελπίζω απλά να το φτιάξουν στο μέλλον. Για κάποιο παράξενο λόγο δούλευε κανονικά με τους drivers από το cd αρχικά.

Απλά ανάβω την tv πριν το pc πλέον... :damnyou:

Απλά στην περίπτωσή σου μου φάινεται παράξενο το 3). Τα δύο πρώτα δικαιολογούνται.

Το 3. ειναι και το μεγαλυτερο μου προβλημα στην ουσια γιατι να ανοιξω πλεον το pc πριν τον ενισχυτη μου εχει γινει συνηθεια.

Παρεμπιπτοντως η καρτα γραφικων που εχω ειναι Nvidia και μαλιστα αρκετα παλια και οχι Ati, γιατι ειναι η μονη που κλειδωνε ο προβολεας μου, επισης αρκετα παλιος (ΙΝ76).

Θα δοκιμασω και με διαφορετικο καλυτερο καλωδιο, οπως προτεινε ενας φιλος γνωστης, μηπως φταιει αυτο και τη γλυτωσω φτηνα.