Yamaha RX-V361

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
πωλειται ο ενισχυτης του τιτλου. Ειναι εισαγωγικο μοντελο 5.1. Το εχω κατι λιγοτερο απο 1.5 χρονο και θελω να αναβαθμισω σε καποιον με hdmi.
Ειναι αγορασμενος απο Ελλαδα με εγγυηση της τοπικης αντιπροσωπιας που αν δεν κανω λαθος ειναι 2 χρονια οποτε του εχουν μεινει 6μηνες+ ακομα.

Οποιος ψαχνει κατι οικονομικο, ακομα και για ενα δευτερο δωματιο ισως ενδιαφερθει. Τιμη βλεπω οτι καινουριος , ειτε αυτος ειτε ο 363 που ειναι το τωρινο μοντελο, σε αλληνικο μαγαζι παιζει γυρω στα 220. Δε ξερω τι θα ηταν λογικη τιμη, να πω 150 για αρχη? (32% κατω, και κατι στρογγυλο) και βλεπουμε αναλογα αν υπαρχει ενδιαφερον...

Απο Αθηνα παρακαλω για ευκολη συναλλαγη. Δε σκοπευω να τον σκοτωσω εντελως παντως, αμα το ξεφτυλισουμε στα 100 ευρω πχ, προτιμω να τον παω στο υπνοδωματιο για ραδιοφωνικο δεκτη που δεν εχω κιολας :D

ρε φιλε ενδιαφερομαι αλλα θελω να σε ρωτησω κατι,εχω αυτα τα ηχεια:
Speaker(s) 2 x right/left channel speaker - 2-way - external - 120 - 20000 Hz - 8 Ohm - wired
2 x right/left rear channel speaker - 2-way - external - 120 - 20000 Hz - 8 Ohm - wired
1 x centre channel speaker - 2-way - external - 120 - 20000 Hz - 4 Ohm - wired
1 x subwoofer - external - 30 - 120 Hz - 4 Ohm - wired
απο ενα home cinema thw philips to hts-3115..φωβαμαι γιατι στον yamaha ειδα στα specs tou οτι ολα τα καναλια ειναι 100w sta 8 Ohm kai τα δικα μου ειναι 8 ohm αλλα το sub και το καντρικο ειναι 4,αρα δεν κανουν,ε;
επισης τα ηχεια μου ειναι 120 - 20000 Hz kai o yamaha 10-100khz θα ακουγονται μαπα,ε;δεν μπορουν να εκμεταλευτουν την ποιοτητα του yamaha,e;

Last edited:
Πανο ευχαριστω για το link. Δεν ασχοληθηκα καν να ψαξω σχετικο link επειδη το μοντελο ειανι εισαγωγικο και φανταζομαι οποιος ενδιαφερθει δε θα εχει ιδιαιτερες απαιτησεις. Ωστοσο ευπροσφεκτο φυσικα το link σου...

adok13 , φιλε μου δεν ειμαι σε θεση να σου απαντησω γιατι ειμαι ολιγον ασχετος με τον ηχο. Απο τα λιγα που ξερω, νομιζω οτι ο yamaha δινει οπως λες 100W στα 8ohm, και αποκει και περα στα 4ohm θα δωσει καποια αλλα αντιστοιχα watt. δηλαδη δεν ειναι οτι δε μπορει να οδηγησει ηχεια των 4 ή 6 πχ Ohm, απλα δεν θα πρεπει να υπολογιζεις οτι θα δωσει τα watt που σου υποσχεται στα 8ohm. Οσον αφορα τις συχνοτητες, παλι η κοινη λογικη λεει αυτο που σκεφτεσαι και εσυ, οτι ο ενισχυτης εχει μεγαλυτερο φασμα απο τα ηχεια σου αρα θα περιοριστεις στις δυνατοτητες των ηχειων σου. Τωρα στην πραξη το τι διαφορα θα υπηρχε με καλυτερα ηχεια κλπ ειναι ολα θεωρειες.

Ολα τα παραπανω πηγαζουν απλα απο οσα εχω καταλαβει σχετικα το το θεμα Ηχος, δε σημαινει οτι ειανι σωστα και καλο θα ηταν αν καποιος αλλος ξερει καλυτερα να τα επιβεβαιωσει/διορθωσει ή ακομα καλυτερα να απαντησει κατευθειαν στα δικασ ου ερωτηματα...

εχει πουληθει παιδια στον φιλο adok13, αλλα ξεχασα να ανανεωσω και μετα ελειπα εξωτερικο. Ευχαριστω οσους εστειλαν!