Yamaha RX-V679 ή Denon 1200;

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,995
Αθηνα
Η συγκριση γινεται καθαρα λογω κοντινης τους τιμης.

Βρηκα και αυτην τη χρησιμη καρτελα
http://www.crutchfield.com/S-0opOXS...a-RX-V679-vs-Denon-AVR-X1200W-IN-Command.html

Οι αναγκες μου:
- Atmos σιγουρα δεν με ενδιαφερει
- 4Κ επισης δεν με ενδιαφερει αμεσα (αν και οι δυο το υποστηριζουν)
- χρηση 90% βιντεο - 10% μουσικη
- τωρινα ηχεια. magnat 202 x2, 252 (centre), 102 x2, sub magnat 302. Σε πιθανη μελλοντικη αναβαθμιση θα παω παλι σε βιβλιοθηκης, δεν με ενδιαφερουν δαπεδου
- το multiroom cast (ή οπως το λεει η yamaha) ακουγεται σαν ενδιαφερουσα λυση, αλλα επειδη γενικα εχει προβλημα το σπιτι με wifi, δεν βλεπω να μπορει να δουλεψει και πολυ καλα στον χωρο μου οποτε μαλλον δεν συμμετεχει στα +/- της συγκρισης

Σημαντικη διαφορα φαινεται να ειναι το συστημα auto calibration. YPAO vs Audyssey mutieq xt. Θα μπορουσε καποιος να βοηθησει εδω και να εξηγησει αν εχουν σημαντικες διαφορες (τουλαχιστον για τη δικη μου χρηση);

Απο τις δικες μου παρατηρησεις στο συγκριτικο, στα χαρτια ο 679 φαινεται λιγουλακι πιο δυνατος και εχει component/composite upconversion -> hdmi. Οριακα χρησιμο για το wii που εχω.

Ευχαριστω για την βοηθεια σας!

Το Audyssey έχει καλύτερη φήμη από το YPAO.... από κει και πέρα νομίζω ότι είναι θέμα πια φίρμα σ'αρεσει πιο πολύ. Τα + ή - 5-10 Watt είναι πραγματικά λεπτομέρειες. Εγώ έχω 3 ενισχυτές yamaha και ο πρώτος που είναι αγορασμένος πριν πάνω από 10 χρόνια ακόμα παίζει σαν να τον ψώνισα χθες. Αντίστοιχη δήλωση μπορεί όμως να κάνει και κάποιος ιδιοκτήτης της Denon....ξέρω δεν βοηθάω και πολύ.....αλλά για την περίπτωση σου νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα του ποια μάρκα σου κάθεται πιο καλά στο μάτι. Αν υπάρχει η δυνατότητα να ακούσεις και τους δυο με τα ηχεία σου ή ηχεία ίδιας μάρκας στον ίδιο χώρο θα ήταν ιδανικό για να αποφασίσεις...αλλά δύσκολο το κόβω να πετύχεις μαγαζί που τα χει όλα αυτά.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Αποφασισα τον yamahα τελικα, οι λογοι:
- τα λιγα παραπανω βαττ
- component/composite upconversion
- multicast
- εχω διαβασει οτι ειναι ευκολοι στις ρυθμισεις και στα μενου τους
- εχω επισης διαβασει τα καλυτερα για το app
- ειχα ερωτευτει τον 677 :)

356gbp (μαζι με μεταφορικα) βγηκε τελικα. Ειμαι περιεργος να δω ποσο θα γινει η χρεωση σε ευρω. το αμαζον (με τον δικο του currency converter) ζητουσε 467ευρω, αλλα εχω ακουσει οτι εχει μεγαλυτερη προμηθεια απο τραπεζα.

Xεχε :)
2-9-1001104799_tshirt-working-class-against-capitalism.png

Καλά, κάτσε να έρθει κιόλας :)
Να επιστραφεί και ο marantz στον ιδιοκτήτη του.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικα 466,98 η προβλεψη χρεωσης, οποτε δεν εχει διαφορα απο το amazon currency converter

Λέγετε μου τέτοια να με φτιαχνετε!! 😉

Sent from my XT1092 using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... και μιας και πιασαμε κουβεντα και το νημα εχει βγει off topic εδω και καιρο :)
επικοινωνησα με αμαζον για να ρωτησω τι γινεται με την εγγυηση. Δεν ηθελα να παθει κατι πανω στο εξαμηνο και μετα να μου πουν "τραβα στον αντιπροσωπο στη χωρα σου". Ολα τα ηλεκτρονικα (και οχι μονο νομιζω) εχουν 30day return window "no questions asked" και εγγυηση απο αμαζον 12 μηνων, μεσα στους οποιους το επιστρεφεις για "refund or replacement" αν παθει κατι. Εχω την εντυπωση οτι βασει ευρωπαικης νομοθεσιας (ας με διορθωσει καποιος) ολα τα προϊοντα καλυπτονται απο 2ετη εγγυηση. Τους το ανεφερα αυτο και μου ειπαν οτι "αν καποιο προϊον εχει εγγυηση μεγαλυτερη απο 12 μηνες, αυτο θα αναφερεται στην σελιδα του προϊοντος."

Εφτασε χτες ο "εργατης" :)
Το βραδυ εβγαλα τον marantz και εβαλα τον 679 και δηλωνω ενθουσιασμενος! Εμφανιζονται καποια προβληματακια, αλλα νομιζω ειναι προβληματα hdmi handshake (ειδα οτι δεν περναει 24ρ) και ειμαι σιγουρος οτι αφου αποσυνδεσω ολα τα hdmi και τα ξανασυνδεσω, οτι θα λυθουν. Μου εχει ξανασυμβει και με αλλες συσκευες αυτο ετσι και αλλιως.

Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να ακουσω σοβαρη διαφορα. Τα magnat που εχω αν και vfm σιγουρα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, ενω θεωρω οτι ο marantz sr4002 δεν ειναι "του πεταματου". Παρολα αυτα, ομως ακουσα διαφορα στην ποιοτητα και ευκρινεια του ηχου. 1-2 ταινιες που εχω με DTS-HD και δοκιμασα ειχαν σημαντικη διαφορα απο πριν, οπου περνουσε μονο DTS core. Αυτο που μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση ομως ηταν βιντεακια youtube. Με τον marantz η ποιοτητα σε στερεο δεν ηταν καλη και αναγκαζομουν σχεδον παντα να βαζω dolby prologic cinemα ή neo cinema για να εχω ευκρινεια στους διαλογους. Εχω υποψια οτι το προβλημα ηταν οτι δεν ειχε γινει σωστα ισοσταθμιση στον marantz, γιατι ελειπε το μικροφωνακι και την ειχα κανει με τη βοηθεια μετρου και ντεσιμπελομετρου. Θα δοκιμασω τον yamaha και χωρις τις ρυθμισεις του ypao να δω πως ακουγεται και αν τελικα τη μεγαλη διαφορα την κανει η ισοσταθμιση. Δοκιμασα μουσικη απο youtube σε pure direct, αλλα θα ηθελα να δοκιμασω και κανενα flac

Δεν εχω δοκιμασει τις δικτυακες ευκολιες, παρα μονο το mobile app το οποιο ειναι χρησιμο. Παραδοξως αυτο που με ταλαιπωρησε πιο πολυ στις ρυθμισεις ηταν η επικοινωνια τηλεορασης-ενισχυτη μεσω του ARC. Ηταν κατι που δεν ειχα ξανακανει και πηγαινα ψαχτα στο μενου του ενισχυτη αλλα και της τηλεορασης (βρε samsung μου, γιατι επιμενεις με τα anyconnect+ και αλλες μπαρουφες;;; γραφε στα μενου "ARC", "HDMI-CEC" να τελειωνουμε και να μην ψαχνομαστε).

Δεν εχω δοκιμασει να δωσω ενταση γιατι οι δοκιμες εγιναν αργα το βραδυ μετα που κοιμηθηκαν τα παιδια, οποτε δεν ηθελα να τα ξυπνησω. Παντως, αυτο που με ειχα απασχολησει λιγο, δηλαδη η συγκριση γκαζιου μεταξυ marantz - yamaha, φαινεται να μην ειναι προβλημα, μαλλον ο yamaha ειναι πιο δυνατος (αν κρινω απο την ενταση που ακουγα και την ενταση του ποτενσιομετρου). Σε γενικες γραμμες ευχαριστημενος εως ενθουσιασμενος και ανυπομονω να γυρισω σπιτι το βραδυ, να τους βαλω ολους για υπνο :) και να "παιξω" και αλλο! Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και τις απαντησεις σας!

Μεγεια!!!! Να σαι γερός να τον χαρείς! Πάντα να βλέπεις ταινίες και να ακούς μουσικές σου εύχομαι!! Είναι σίγουρο ότι θα σε συντροφεύει πολλά χρόνια!