YAMAHA RX-V767 ή YAMAHA RX-V671 ή DENON AVR-4306;

harris@@

New member
3 December 2007
14
Καλημέρα,

έχω καεί λίγο γιατί δε ξέρω τί να κάνω.
Τι λέτε για το παραπάνω τρί-λημμα;
Και κάτι ακόμα πως θα μπορούσα να οδηγήσω δύο αρχικά ηχεία(για μουσική) ενώ τα συστήματα είναι 7.1;
Σκέφτομαι αρχικά να ξεκινήσω ακούγοντας λίγο σοβαρό μουσικό ήχο και μετά να το γυρίσω σε 5.1 μάλλον(τα 7 μου είναι πολλά).

Ευχαριστώ,

Χάρης

Καλημέρα, αυτο το μηνα λογικα θα κυκλοφορηση ο 771 της yamaha οποτε τον 767 αστον στην ακρη ,θα βγαινει και σε καλύτερη τιμη στα 500+ ευρω.

Οσο για τα ηχεια που θες μπορεις ανετα στην αρχη να ξεκινησεις με ενα ζευγαρι και μετα να παρεις τα υπολοιπα,αρκη να εισαι σιγουρος οτι θα βρεις κεντρικο της ιδιας σειρας αργοτερα ειναι σημαντικό το ταιριασμα.

Οσον αφορά τον Denon, είσαι σίγουρος ότι αναφέρεσαι στον AVR-4306?

Θηριώδης, κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας, αλλά αρκετά παλιός πλέον. Κυκλοφόρησε πριν 6 χρόνια......

στα 570 που παίζει ο 771 με 2 hdmi out, νομιζω ειναι σχεδόν μονοδρομος. Βεβαια εγω τον 671 που πηρα με την μια hdmi τον συστηνω ανεπιφύλακτα και το δικό μου 5 κάναλο σύστημα dali concept 6 το μπουμπουνίζει ανετα, και σου μενουν και 100 ευρω στην τσέπη.

Τελικα τα μικρα yamaha θα βγουνε και σε ασημι ή μονο μαυρα
εσυ thankin εχεις το μαυρο νομιζω ειχες να επιλεξεις και ασημι;

Τελικα τα μικρα yamaha θα βγουνε και σε ασημι ή μονο μαυρα
εσυ thankin εχεις το μαυρο νομιζω ειχες να επιλεξεις και ασημι;

oxi μονο μαυρο εβγαινε στην αρχη. Τωρα ισως παιζει και το ασημι

στα 570 που παίζει ο 771 με 2 hdmi out, νομιζω ειναι σχεδόν μονοδρομος. Βεβαια εγω τον 671 που πηρα με την μια hdmi τον συστηνω ανεπιφύλακτα και το δικό μου 5 κάναλο σύστημα dali concept 6 το μπουμπουνίζει ανετα, και σου μενουν και 100 ευρω στην τσέπη.

Τα concept 8 ή τα νέας κυκλοφορίας zensor 7 λες να του "πέσουν"
μεγάλα ??

Απάντηση: Re: YAMAHA RX-V767 ή YAMAHA RX-V671 ή DENON AVR-4306;

Τα concept 8 ή τα νέας κυκλοφορίας zensor 7 λες να του "πέσουν"
μεγάλα ??

Άσε τα 8άρια. Όταν τα είχα ο yamaha 4600 τα είχε βρεί σκούρα μαζί τους. Για να μην πω ότι και ο τελικός που είχα τότε (Rotel RB 1080 2x200W) άναβε (με ότι άλλο ηχείο τον είχαμε δοκιμάσει ίσα που ανέβαζε θερμοκρασία). Επειδή είχα και τα 6άρια και τα 8άρια μπορώ να πω ότι το 6άρι είναι και ευκολο αλλά και πολύ ποιο αξιόλογο ήχείο σε σχέση με το 8άρι.

Σχετικά με τα zensor δεν τα ξέρω αλλά κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του (6Ω, 88db) θα ήμουν επιφυλακτικός. Μόνο μετά από δοκιμή με τον ενισχυτή που θες.

Re: Απάντηση: Re: YAMAHA RX-V767 ή YAMAHA RX-V671 ή DENON AVR-4306;

Άσε τα 8άρια. Όταν τα είχα ο yamaha 4600 τα είχε βρεί σκούρα μαζί τους. Για να μην πω ότι και ο τελικός που είχα τότε (Rotel RB 1080 2x200W) άναβε (με ότι άλλο ηχείο τον είχαμε δοκιμάσει ίσα που ανέβαζε θερμοκρασία). Επειδή είχα και τα 6άρια και τα 8άρια μπορώ να πω ότι το 6άρι είναι και ευκολο αλλά και πολύ ποιο αξιόλογο ήχείο σε σχέση με το 8άρι.

Σχετικά με τα zensor δεν τα ξέρω αλλά κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του (6Ω, 88db) θα ήμουν επιφυλακτικός. Μόνο μετά από δοκιμή με τον ενισχυτή που θες.

Σ' ευχαριστώ για την άμεση και ξεκάθαρη γνώμη σου.
Θα με βοηθούσες πολύ -να γλυτώσω τυχόν πατάτα-
αν μου πρότεινες ζευγάρι επιδαπέδιων (αρχικά) για
τον VSX-921 ή αντίστοιχό του.......

Re: Απάντηση: YAMAHA RX-V767 ή YAMAHA RX-V671 ή DENON AVR-4306;

Σε τι ποσό θες να κινηθείς?

Γύρω στα 1200 ευρώ (av ενισχυτής-ηχεία) με δυνατότητα μικρής υπέρβασης αν υπάρχουν VFM λόγοι.

Υ.Γ. Έχω ανοίξει το νήμα "Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ....."
όπου στο πρώτο post αναφέρω τα δεδομένα και ζητούμενα της
αγοράς. Έχω όμως βραχυκυκλωθεί-χαθεί μεταξύ όρων-χαρακτηριστικών.
Επίσης έχω,ήδη, διαπιστώσει την τάση των καταστημάτων να μου
"φορτώσουν" ότι τους περισσεύει.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA RX-V767 ή YAMAHA RX-V671 ή DENON AVR-4306;

Γύρω στα 1200 ευρώ (av ενισχυτής-ηχεία) με δυνατότητα μικρής υπέρβασης αν υπάρχουν VFM λόγοι.

Υ.Γ. Έχω ανοίξει το νήμα "Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ....."
όπου στο πρώτο post αναφέρω τα δεδομένα και ζητούμενα της
αγοράς. Έχω όμως βραχυκυκλωθεί-χαθεί μεταξύ όρων-χαρακτηριστικών.
Επίσης έχω,ήδη, διαπιστώσει την τάση των καταστημάτων να μου
"φορτώσουν" ότι τους περισσεύει.......

Οτι θα σου πλασάρουν ότι θέλουν να ξεφορτωθούν είναι δεδομένο.

Τα ηχεία που ψάχνεις πρέπει να είναι "εύκολα" για να μπορεσει ο ενισχυτής που θες να τα οδηγήσει. Άρα ψάχνεις ένα ηχείο με ευαισθησία τουλάχιστον 90db. Τα dali concept 6 είναι ένα ηχείο που (μιας και το γνωρίζω πολύ καλά) θα σου έκανε αλλά είναι πλέον παλιό μοντέλο. Αν τα βρείς σε μια δελεαστική τιμή αξίζει να τα κοιτάξεις. Αν σου αρέσει ο ήχος των κlipsch αξίζει να κοιτάξεις και αυτά. Τα Roister Emphasis 25 ή τα crystal audio επίσης σε καλύπτουν. Θα σου πρότεινα λοιπόν να κάνεις μερικές ακροάσεις για να δεις τι σε ευχαριστεί περισσότερο.

ΥΓ. Μια καλή περίπτωση είναι να ρίξεις μια ματιά και στα προιόντα (demo & old stock) που εκποιεί ο Νάκας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA RX-V767 ή YAMAHA RX-V671 ή DENON AVR-4306;

Οτι θα σου πλασάρουν ότι θέλουν να ξεφορτωθούν είναι δεδομένο.

Τα ηχεία που ψάχνεις πρέπει να είναι "εύκολα" για να μπορεσει ο ενισχυτής που θες να τα οδηγήσει. Άρα ψάχνεις ένα ηχείο με ευαισθησία τουλάχιστον 90db. Τα dali concept 6 είναι ένα ηχείο που (μιας και το γνωρίζω πολύ καλά) θα σου έκανε αλλά είναι πλέον παλιό μοντέλο. Αν τα βρείς σε μια δελεαστική τιμή αξίζει να τα κοιτάξεις. Αν σου αρέσει ο ήχος των κlipsch αξίζει να κοιτάξεις και αυτά. Τα Roister Emphasis 25 ή τα crystal audio επίσης σε καλύπτουν. Θα σου πρότεινα λοιπόν να κάνεις μερικές ακροάσεις για να δεις τι σε ευχαριστεί περισσότερο.

ΥΓ. Μια καλή περίπτωση είναι να ρίξεις μια ματιά και στα προιόντα (demo & old stock) που εκποιεί ο Νάκας.

Τα έχω ακούσει όλα, εκτός των crystal audio (ποιό μοντέλο, όμως ??)
Άκουσα, μάλιστα, τα klipsch μαζί με τα νεοφερμένα zensor 5, με τα
RF-10 να ακούγονται τουλάχιστον μια κλάση καλύτερα (διαυγέστερα και
με πιο λεπτομερή ήχο ψηλά) Δεν τα επέλεξα (λάθος ??) λόγω Κινέζικης
vs Δανέζικης προέλευσης,θεωρώντας τα ποιοτικά, ως υποδεέστερα.
Τα emphasis στ´αυτιά μου ήταν πολύ ουδέτερα-θύμιζαν "ιδιοκατασκευή".
Μάλλον προσανατολίζομαι προς τα klipsch F-10, πλέον......
(Αλήθεια, τι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχει ο ήχος των klipsch ??)
Και πάλι ευχαριστώ.

ΥΓ. Τα 500 ευρώ των concept 6, δεν αποτελούν, μάλλον, δελεαστική
τιμή, έτσι ??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA RX-V767 ή YAMAHA RX-V671 ή DENON AVR-430

Τα έχω ακούσει όλα, εκτός των crystal audio (ποιό μοντέλο, όμως ??)
Άκουσα, μάλιστα, τα klipsch μαζί με τα νεοφερμένα zensor 5, με τα
RF-10 να ακούγονται τουλάχιστον μια κλάση καλύτερα (διαυγέστερα και
με πιο λεπτομερή ήχο ψηλά) Δεν τα επέλεξα (λάθος ??) λόγω Κινέζικης
vs Δανέζικης προέλευσης,θεωρώντας τα ποιοτικά, ως υποδεέστερα.
Τα emphasis στ´αυτιά μου ήταν πολύ ουδέτερα-θύμιζαν "ιδιοκατασκευή".
Μάλλον προσανατολίζομαι προς τα klipsch F-10, πλέον......
(Αλήθεια, τι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχει ο ήχος των klipsch ??)
Και πάλι ευχαριστώ.

Αν σου άρεσαν τα klipsch προχώρα προς αυτή τη κατεύθυνση. Δεν θα το μετανιώσεις.

ΥΓ. Τα 500 ευρώ των concept 6, δεν αποτελούν, μάλλον, δελεαστική τιμή, έτσι ??

Όχι βέβαια.