Υπάρχει ελπίδα ακόμα

Δημήτρης Αντωνόγλου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,493
Χίος
Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα κύριοι. Και όσο υπάρχουν τέτοια παιδιά και τέτοιοι γονείς να τα αναθρέφουν θα έχουμε ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία.

Αντιγράφω από το in.gr μια είδηση που μάλλον πέρασε στα ψιλά:

"Παράδειγμα προς μίμηση έδωσαν δύο μαθήτριες της Β' Λυκείου στη Λάρισα, όταν βρήκαν στο δρόμο μία δεσμίδα με 20.000 ευρώ και την επέστρεψαν στον κάτοχό της.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η δεσμίδα είχε πάνω της ταινία με το όνομα της τράπεζας, στην οποία οι δύο μαθήτριες πήγαν κατευθείαν και την παρέδωσαν.

Η τράπεζα έδωσε στα δύο κορίτσια τα νόμιμα εύρετρα -400 ευρώ-, ενώ άνοιξε και στην καθεμιά τους ένα λογαριασμό με 1.500 ευρώ, ως ανταμοιβή για την καλή τους πράξη."

δεν ξέρω αν αυτά τα παιδιά, μόλις πήγαν σπίτι, δεν τα έσπασαν οι γονείς τους στο ξύλο ...:nounder:

Βαγγέλης Νικολουδάκος said:
δεν ξέρω αν αυτά τα παιδιά, μόλις πήγαν σπίτι, δεν τα έσπασαν οι γονείς τους στο ξύλο ...:nounder:

αχχαχα

Από την άλλη σκέψου όμως να ήσουν εσύ αυτός που μόλις είχες βγει με δάνειο από την τράπεζα 20.000 για να καλύψεις 1000+1 τρύπες σε νοσηλεία/ δουλειά, ικα που σε κηνηγάει, δίδακτρα για τα πιτσιρίκια, 3 νοίκια, 1 δόση αυτοκιν. κτλ

Απο την άλλη θα μπορούσε να ήσουν εσύ που μόλις έκανες μια ανάληψη για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου....

Με γνώμονα την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων ποιο σενάριο από τα παραπάνω έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι αληθινό?
Οπότε κατ'εμε σωστά έπραξαν, εε εντάξει δεν είναι και τίποτα τα 1700 που πήρε κάθε μια τους....

Re: Απάντηση: Υπάρχει ελπίδα ακόμα

υπαρχει ακομα φιλοτιμο σε αυτη τη χωρα και το σεναριο αυτο δεν εχει μεγαλες πιθανοτητες απαληθευσης

Re: Απάντηση: Υπάρχει ελπίδα ακόμα

Δηλ. υπονοείς ότι αυτό έπρεπε να γίνει ή ότι αυτό θα έκανες εσύ;

Γιατί δηλ. όλοι οι γονείς πρέπει να είναι τόσο αλλοτροιωμένοι; Δεν το καταλαβαίνω.... και μπορώ να πω ότι εμμέσως θίγομαι από το -φθηνό, κακό, άχαρο- όποια λέξη θέλεις χιούμορ (;;;!!!!) σου.

Λίγος σεβασμός και ένα μπράβο ΔΕΝ βλάπτει. :grinning-smiley-043

Αυτο μου θυμιζει πριν πολλα χρονια, που ειχαμε βρει με τον ξαδερφο μου ενα πορτοφολι. Το δώσαμε στην Αστυνομία οπου αυτοι φρόντισαν να το κανουν νεο σε ημερήσια εφημερίδα την επομενη... "Δυο καλοι μαθητάι, βρήκαν πορτοφολι και το επεστρεψαν κτλ..." Χαρα εμεις!

Αλλο σαν παιδια ομως...

Μπράβο τους!

Αποτελούν παράδειγμα όχι μόνο στους συμμαθητές τους αλλά και στους γονείς και δασκάλους που πρέπει να μιμηθούν την διαπαιδαγώγησή τους!!!

Εδώ στην Λάρισα έγινε μεγάλο θέμα, όλα τα τοπικά κανάλια το αναμετέδιδαν απο το πρωί, και έγινε συζήτηση απο όλους.
Δηλαδή ρε Βαγγέλη αυτό έχεις να πείς για τα παιδιά;
Απο ότι ανακοινώθηκε υπήρχε σήμα της ALPHA που ήταν εκεί κοντά και τα κορίτσια τα π'ηγαν πρώτα εκεί και αποδείχθηκε ότι έπεσαν απο τον ταμία. Η τράπεζα δεν είχε κανένα πρόβλημα ή απο τον ταμία θα τα έπαιρνε ή απο την ασφαλιστική, η πράξη των παιδιών όμως μετράει και εύγε στους γονείς και στους δασκάλους που ανάθρεψαν τέτοια παιδιά και φυσικά μπράβο στα παιδιά

Last edited:

αυτά τα παιδιά ενήργησαν με αυτό τον τρόπο , προφανώς γιατί είχαν αρχές από το σπίτι τους κ. Νικολουδάκο . Διότι εάν δεν είχαν , σίγουρα πάντως από τους δασκάλους τους δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν παραδειγματισθεί. Και αναφέρομαι σε αυτούς τους δασκάλους των οποίων τις ανακοινώσεις συνεχίζετε να δημοσιεύετε.

σας έθεσα ένα προβληματισμό. ούτε να θίξω κανένα γονιό θέλησα, ούτε είπα ότι εγώ θα έκανα κάτι τέτοιο. κι αν κάποιοι θεωρούν ότι προσβάλλονται, ζητώ συγγνώμη γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο γεγονός μόνο ως αφορμή για το σχόλιο που έκανα.

κύριε Ντοκατζή, πολλές φορές τα σχόλιά σας ξεπερνούν το μέτρο. όλες οι γνώμες είναι σεβαστές σε μια δημοκρατική κοινωνία, αλλά περισσότερο σεβαστές είναι όσες δεν χαρακτηρίζονται από εμπάθεια. δεν ξέρω τι έχετε ενάντια στους εκπαιδευτικούς που απήργησαν, ή ενάντια στους εκπαιδευτικούς γενικότερα - θα μ'ενδιέφερε φυσικά να το μάθω, αν επιθυμείτε να το ανακοινώσετε - αλλά αυτό δεν σας επιτρέπει να τους χαρακτηρίζετε με μόνιμα εριστικό τρόπο (άποψή μου, φυσικά).

το "μπράβο" στα παιδιά από μέρους μου, είναι δεδομένο (αφού μου ζητάτε να γράψω και το αυτονόητο).

Πραγματικά εξεπλάγην από την αντίδραση των συνφορουμιτών μου στο μύνημα του Βαγγέλη!
Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να παρανοήσει μια αράδα, μια λέξη!

Εγώ γιατί κατάλαβα από την αρχή τι ακριβώς ήθελε να πει?

Στέργιο , μάλλον είσαι πολύ πιό έξυπνος:grinning-smiley-043 από εμάς , διότι το post του κ. Νικολουδάκου μόνον με δύο τρόπους ήταν δυνατόν να εκληφθεί . Είτε ως κακόγουστη προσπάθεια χιούμορ , είτε ως υπαινιγμός ότι τα δυο αυτά παιδιά προφανώς ενήργησαν σε αντίθεση με την μύνη της οικογενείας τους , την μήνι της οποίας θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν για αυτή τους την κουταμάρα.

Παιδια εγω δεν πηρα πρεφα τι εγινε... Ειχα μαραθωνιο World of Warcraft. που να βρω χρονο για πραγματικη ζωη...

Αν προσέξατε όμως τι είπανε οι δύο μαθήτριες: "Τα 20.000 ήταν πολύ μεγάλο ποσό και θα μας δημιουργούσε πρόβλημα" Δηλαδή αν δεν ήταν 20.000 και ήταν π.χ. 500 ή 1000 που "κρύβονται" εύκολα θα τα κρατούσαν!
Το χάλασαν μόνες τους!!!!!!!! :-D

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Στέργιο , μάλλον είσαι πολύ πιό έξυπνος:grinning-smiley-043 από εμάς , διότι το post του κ. Νικολουδάκου μόνον με δύο τρόπους ήταν δυνατόν να εκληφθεί . Είτε ως κακόγουστη προσπάθεια χιούμορ , είτε ως υπαινιγμός ότι τα δυο αυτά παιδιά προφανώς ενήργησαν σε αντίθεση με την μύνη της οικογενείας τους , την μήνι της οποίας θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν για αυτή τους την κουταμάρα.

δεν εκλαμβάνουμε όλοι τα γεγονότα - αλλά και τα posts - με τον ίδιο τρόπο, κύριε Ντοκατζή. οι απόψεις ποικίλουν (ευτυχώς).