Υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο σχετικα με τους φωτογραφους στα κεντρα δεξιωσεων ;

art+ studio

New member
9 October 2011
28
Λαρισα
Καλησπερα σας....!!!

Αρχικα θα ηθελα να συγχαρω τους διαχειριστες και τα μελη του γκρουπ για την πολυ καλη δουλεια που κανουν ωστε αυτη η σελιδα να ειναι τοσο ψηλα σε επιπεδο.

Κατα δευτερον θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις, νομκες πληροφοριες σχετικα με το τι γινεται με τους φωτογραφους που υπαρχουν σε διαφορα κεντρα δεξιωσεων. Εχουν δικαιωμα να φωτογραφιζουν το ζευγαρι και τους καλεσμενους....ειδικα την στιγμη που το ιδιο το ζευγαρι δηλωνει πως διαθετει φωτογραφικο συνεργειο και δεν επιθυμει κατι τετοιο ;;;
Τι συμβαινει αν το κεντρο δηλωσει αμετοχο και ουδετερο ;

Σας ευχαριστω....!!!

Last edited:
Καλωσηρθες.

Δυσκολο θεμα. Μπορει να μεταφερθει και στη φωτογραφια...

Ειναι σιγουρο οτι εμπλεκονται τα κεντρα. Αν υπολογισεις το τζιρο που γινεται, θα δεις οτι μαζευεται ενα ποσο που κανεις δεν θα αφηνε στο μαγαζι του να το παιρνει αλλος. Αν βαλεις 50 γαμους τη σεζον, μπορει να ειναι 20-40.000 ευρω.

Κανενα απο τα ζευγαρια που εχω ρωτησει, δεν ειχε ιδεα. Αλλα δεν εχει και το χρονο να ασχοληθει εκεινη την ωρα. Οι καλεσμενοι νομιζουν οτι η κοπελα (συνηθως) ειναι με το "συνεργειο" του φωτογραφου.

Προσφατα συζητησα το θεμα με ιδιοκτητη χωρου δεξιωσεων. Ισχυριστηκε οτι παντα ρωταει το ζευγαρι οταν συζητουν και (πριν συμφωνησουν) κατι που δεν ισχυει. Επισης, μου ειπε οτι τη φωναζει για να του δινει φωτογραφιες απο το χωρο για το δικο του αρχειο, οποτε την αφηνει να βγαζει κι ενα μεροκαματο. Με φλας και φακο του κατοσταρικου, δεν φωτογραφιζεται ενας χωρος 10 στρεμματα τη νυχτα, ουτε οι λεπτομερειες η ο μπουφες. Και φυσικα δεν μιλαμε για μεροκαματο.

Νομικα, δεν ξερω αν μπορει να γινει κατι. Αυτο που ξερω ειναι οτι συνηθως λυνεται το θεμα αν το ζευγαρι πει απο την πριν η εκεινη την ωρα οτι δεν επιθυμει να φωτογραφιζονται οι καλεσμενοι του.

Απάντηση: Re: Υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο σχετικα με τους φωτογραφους στα κεντρα δε

Καλως σας βρηκα......!!!
Συμφωνω σε ολα....!!! Δυστυχως το ζευγαρι δεν θα κατσει να ασχοληθει με ενα θεμα που θεωρει πως δεν το αφορα....ειδικα την στιγμη που εχει φυγει το αγχος της γαμηλιας τελετης και διασκεδαζει.Στην επαρχια που εργαζομαι εγω...τα κεντρα παιρνουν ενα πολυ σοβαρο ποσο σαν ενοικιο για να αφησουν μεσα τα παιδια (που συνηθως ειναι φοιτητες και δεν μου φταινε σε τιποτα ) που ερχονται απο τα φωτογραφεια. Νομικα που το εψαξα λιγο ειναι παρανομο...αφου δεν εχει γινει αναθεση εργου απο το ζευγαρι συν το γεγονος οτι το κεντρο δεν διαθετει την αδεια ωστε να φιλοξενει και να παρεχει εκτυπωτικες και φωτογραφικες υπηρεσιες. Βεβαια δεν ειμαι δικηγορος και δεν ξερω αν οι πληροφοριες αυτες εχουν καποια βαση.

Κάνε καταγγελία ότι δεν έκοψαν αποδείξεις...

Δυστυχως οταν εισαι σε ενα κεντρο δεξιωσεων εκτος εδρας και το συγκεκριμενο απεχει και καμμια 45χλμ απο την πρωτεουσα του νομου...ειναι δυσκολα τα πραγματα να γινει καταγγελια 12 το βραδυ και να γινει ελεγχος εκεινη την στιγμη. Εχω παρατηρησει επιπελον....οτι σε αυτο το θεμα προσεχουν αφου εχουν μαζι τους μπλοκ αποδειξεων.

Κάνε σήμερα την καταγγελία, δεν χρειάζεται να γίνει τη στιγμή που γίνεται το παράπτωμα, μπορείς να καταγγείλεις και αργότερα…

Κάνε σήμερα την καταγγελία, δεν χρειάζεται να γίνει τη στιγμή που γίνεται το παράπτωμα, μπορείς να καταγγείλεις και αργότερα…

Δυστυχως οταν ρωτησα να μαθω τα στοιχεια του ''κυριου''....που μετα παρακλιση μου προς τα παιδια που φωτογραφιζαν να σταματησουν....εμφανιστηκε ως ο υπευθυνος φωτογραφος δεν πηρα απαντηση.

Βασικα δεν εχω σκοπο να ''εκδικηθω'' το συγκεκριμενο ατομο......απλα πιστευω οτι υπαρχει ενα τεραστιο κενο ( ηθικο - νομικο ) στο συγκεκριμενο θεμα.

Βασικα δεν εχω σκοπο να ''εκδικηθω'' το συγκεκριμενο ατομο......απλα πιστευω οτι υπαρχει ενα τεραστιο κενο ( ηθικο - νομικο ) στο συγκεκριμενο θεμα.

Οκ μιας και ζήτησες νομικά για αυτό το πρότεινα… ακόμα και μαφιόζους για φοροδιαφυγή καταλήγουν να τους πιάνουν.

Γενικότερα ο μπροστάρης τείνει να γίνει ‛κλειστό’ επάγγελμα
Απαιτείται νεαρά με προσόντα και στενό τουλάχιστο ντύσιμο
Το μεροκάματο της είναι συνήθως ασύγκριτα πιο μικρό από τους επαγγελματίες που βρίσκονται από πίσω και τη σχετική χρηματοροή. Όλοι αυτοί στην αφάνεια, μέχρι να γίνει κάνα ‛παράπονο’ φυσικά… αν και ακόμα και τότε μπορεί να αφήσουν ‛ξύλο‛ την κοπελιά και να δηλώσουν άγνοια. Νυχτοκάματο κιόλας πολλές φορές και δύσκολο για τις κοπελιές που αντιμετωπίζουν διάφορα… από μεθυσμένους κ.ο.κ.

Φυσικά οι εφοριακοί μας δεν τα βλέπουν αυτά ούτε μια φορά το χρόνο… ούτε καν πατάνε σε γάμους, δεξιώσεις ή βαφτίσια… ποτέ δεν είδαν κάτι αντίστοιχο…

Πραγματι ζητησα νομικες συμβουλες και ευχαριστω και για την αμεση ανταποκριση. Το τονισα και πιο πανω οτι τα παιδια δεν με ενοχλουν αφου ουσιαστικα και αυτα θυματα ειναι. Πιστευω οτι μονο συλλογικα μπορει να αντιμετωπιστει ενα τετοιο προβλημα....το ερωτημα ειναι, τι γινεται οταν σε ενα τετοιο κυκλωμα συμμετεχουν και μελη διαφορων συλλογων. Δεν ξερω αν εγω τα μεγαλοποιω τα πραγματα ή αν ειναι ενα ασημαντο προβλημα του φωτογραφικου κλαδου, αλλα πιστευω σε παρομοια μορφη υπαρχουν και σε αλλους κλαδους της φωτογραφιας (πχ...δημοσιογραφοι πλεον να κανουν φωτορεπορταζ με μια compact φωτογραφικη μηχανη )