Υπάρχει πρόβλημα ή όχι?

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Το setup...

Rotel RB-06
Monitor Audio B6
και καλώδια της monitor audio πάλι...

Από την μέρα που τα πήρα είδα όταν τα συνέδεα στο σπίτι ότι στο ένα από τα δυο η πρώτη από τα αριστερά μπόρνα νομίζω η HF- (μαύρη) κουνιόταν από το κάτω μέρος και δεν βιδώνει (βιδώνει για να κουμπώσει το καλώδιο αλλά δεν κουμπώνει για να στερεοποιηθεί η ίδια σαν να έχει σπάσει ένα πράγμα).Επίσης τα ηχεία όταν τα πείρα μόνο το ένα από τα δύο είχε τις original γέφυρες το άλλο που έχει και το πρόβλημα που σας περιγράφω ήρθε με δύο άσπρα καλώδια...
Τέλος πάντων έβαλα ένα τραγούδι σήμερα συγκεκριμένα το low rider και στα πολύ ψιλά που ακούγετε μια κόρνα παρατήρησα ότι σαν να παραμορφώνει λίγο ίσως να ήταν και θέμα έντασης αλλά πήγα στην δεξιά πλευρά (όπου είναι συνδεδεμένο το προβληματικό ηχείο) το άλλο ηχείο που έχω στα αριστερά..
Και παρατήρησα ότι όχι μόνο δεν ακουγόταν το πρόβλημα σε μεγάλη τουλάχιστον έκταση παρά μόνο παραμόρφωνε λίγο και όχι πολύ σαν το άλλο (διότι η πηγή είναι ενα μούφα dvd της phillips)αλλά και άκουγα έναν ήχο ποιο μπάσο όσο και να δυνάμωνα...

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα για βοηθήστε με...

Last edited:
Μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής στην ερώτηση λόγο λοιπόν της μπόρνας και των δυο αυτών καλωδίων αντί των original γεφυρών μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα στην απόδοση του ηχείου μήπως φταίει σε κάτι ο rotel που ακούγετε αλλιώς το ένα και αλλιώς το άλλο(δεν νομίζω) πως μπορώ να ξαναβάλω την μπόρνα στην θέση της?θέλει service?

Η μπόρvα του ενισχυτή από όσο κατάλαβα μπορεί να θέλει μια μικρή επιδιόρθωση
Και το ηχείο μπορεί να έχει πρόβλημα
Έχεις άλλο ενισχυτή να δοκιμάσεις με τα ηχεία?

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Υπάρχει πρόβλημα ή όχι?

Η μπόρvα του ενισχυτή από όσο κατάλαβα μπορεί να θέλει μια μικρή επιδιόρθωση
Και το ηχείο μπορεί να έχει πρόβλημα
Έχεις άλλο ενισχυτή να δοκιμάσεις με τα ηχεία?

Η μπόρνα του ηχείου είναι αυτή η οποία κουνιέται και όχι του ενισχυτή...
Δεν έχω άλλο ενισχυτή δυστιχώς...

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει πρόβλημα ή όχι?

Η μπόρνα του ηχείου είναι αυτή η οποία κουνιέται και όχι του ενισχυτή...
Δεν έχω άλλο ενισχυτή δυστιχώς...

Συγνώμη δε κατάλαβα καλά.
Φωτογραφία μπορείς να βάλεις?

Όταν βρω ευκαιρία θα βγάλω μια φωτογραφία..
Λέω λοιπόν ότι η μπόρνα που κουνιέται που είναι σαν σπασμένη όπως αναφέρω παραπάνω δεν είναι του ενισχυτή, αλλά του ενός από τα δύο ηχεία μου...

ξεβιδωσε ολο το πιατελο πανω στο οποιο ειναι οι μπορνες, βγαλτ λιγο εξω, δες τη συνδεση της χαλαρης μπορνας με το εσωτερικο καλωδιο του ηχειου, βιδωσε τη μπορνα και μετα ξανα στη θεση του το πιατελο..

Σκέφτηκα και εγώ να το κάνω αλλά φοβήθηκα μήπως έχω πρόβλημα με την εγγύηση

Παιδιά η μπόρνα ξανά στην θέση της, ταλαιπωρήθηκα λίγο με το πιατελο και το παξιμάδι πίσω από την συγκεκριμένη μπόρνα αλλά την έσφιξα το ίδιο με της άλλες και ξανά στην θέση του.Καμιά ηχητική διαφορά δεν παρατήρησα.

Παρατήρησα όμως δύο άλλα πράγματα καταρχήν ότι το άλλο μου ηχείο όπως είχα αναφέρει και παραπάνω,συνεχίζει να παίζει αρκετά πιο μπάσα από το "προβληματικό" και από τις δυο πλευρές που το δοκίμασα,καθώς και ότι σε αρκετά μεγάλες εντάσεις περίπου λίγο ποιο πάνω από την μέση φανταστείτε είχα ας πούμε την τηλεόραση να παίζει στο aux και άκουγα (πολύ σιγά όμως αλλά ακουγόταν στην θέση tuner που δεν έχω τίποτα πάνω απλά γύριζα το select) την aux...
κακό?

ισως το θεμα οτι το ενα ηχειο παιζει πιο μπασσα απο το αλλο να οφειλεται στο γεγονος οτι καποιο mid μεγαφωνο εχει "αρπαξει" ή εχει καει και το γεγονος οτι δεν βγαζει μεσαια να σου δινει την εντυπωση οτι παιζει πιο μπασσα.

εμπειρικα, βαλε το αυτι σου σε καθε μεγαφωνο ξεχωριστα να δεις αν βγαζει ηχο, πρακτικα, στειλε το ηχειο σε τεχνικο

Τα ηχεία τα πήρα φέτος τα Χριστούγεννα μαζί με τον rotel από την ηχοέκφραση,αλλά ήταν από τα της έκθεσης αυτά τώρα δεν έχουν εγγύηση άραγε?

Παιδιά η μπόρνα ξανά στην θέση της, ταλαιπωρήθηκα λίγο με το πιατελο και το παξιμάδι πίσω από την συγκεκριμένη μπόρνα αλλά την έσφιξα το ίδιο με της άλλες και ξανά στην θέση του.Καμιά ηχητική διαφορά δεν παρατήρησα.

Παρατήρησα όμως δύο άλλα πράγματα καταρχήν ότι το άλλο μου ηχείο όπως είχα αναφέρει και παραπάνω,συνεχίζει να παίζει αρκετά πιο μπάσα από το "προβληματικό" και από τις δυο πλευρές που το δοκίμασα,καθώς και ότι σε αρκετά μεγάλες εντάσεις περίπου λίγο ποιο πάνω από την μέση φανταστείτε είχα ας πούμε την τηλεόραση να παίζει στο aux και άκουγα (πολύ σιγά όμως αλλά ακουγόταν στην θέση tuner που δεν έχω τίποτα πάνω απλά γύριζα το select) την aux...
κακό?

Το τελευταίο είναι θέμα του ενισχυτή σου, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Πολλοί ενισχυτές έχουν μια μικρή διαρροή μεταξύ των εισόδων τους.

Re: Απάντηση: Υπάρχει πρόβλημα ή όχι?

Τα ηχεία τα πήρα φέτος τα Χριστούγεννα μαζί με τον rotel από την ηχοέκφραση,αλλά ήταν από τα της έκθεσης αυτά τώρα δεν έχουν εγγύηση άραγε?

αυτο το θεμα επρεπε να το συζητησεις εκει οταν εξεταζες την αγορα τους, επικοινωνησε μαζι τους. Απλα οταν η ζημια εχει προελθει λογω κακης χρησης οι εγγυησεις γενικα δεν καλυπτουν.

Στοίχημα να έχω ακούσει καμιά 50αριά ώρες από τα Χριστούγεννα και πολλές λέω..
Μακάρι να υπάρχει εγγύηση γιατί θα ήταν πολύ άδικο και για εντάσεις συνήθως κάτω από την μέση..

παρε τηλ να δεις για την εγγυηση, εγω απ οσο ξερω απο αγορες demo που εχω κανει, με καλυπταν με εγγυηση ενος ετους.

Ενα ηχειο μπορει να παθει ζημια απο παραμορφωση ακομα και με τον ενισχυτη να παιζει κατω απο το μισο του volume.

Re: Απάντηση: Υπάρχει πρόβλημα ή όχι?

Τόσο ευαίσθητα είναι?

παιζουν πολλα ρολο, παιζει ρολο το σημα που δεχεται ο ενισχυτης, και πως το στελνει στα ηχεια. Δεν ειναι τα ηχεια σου μονο ευαισθητα, ειναι ολα τα ηχεια του κοσμου ευαισθητα στην παραμορφωση, αλλα περισσοτερο αλλα λιγοτερο. Μεγαλυτερες ανοχες στις σταθμες και την παραμορφωση εχουν τα επαγγελματικα λογω των συνθηκων για τις οποιες ειναι σχεδιασμενα να δουλευουν