Υπάρχει προγραμματάκι για κάτι τέτοιο?

Antoniss

Established Member
18 January 2008
223
καλησπέρα

έχω σε μορφή Blu Ray Disk αυτούσια στον δίσκο μου μία ταινία σε pure 1080p ,

υπάρχει κάποιο utility να μπορώ να την μετατρέψω σε mkv αρχείο ?
με κέρδος το μέγεθος φυσικά (τώρα είναι στα 46GB) αφού τώρα έχει και μενού και γλώσσες και υπότιτλους χωρίς να χάσω πολύ σε ποιότητα?

**αν υπάρχει ίδιο thread στείλτε μου το Link

ευχαριστώ!

Το παραπάνω πρόγραμμα χειρίζεται αρχεία τύπου mkv, όχι BluRay.

@ antoniss: Χωρίς να επεκταθώ (το έχω κάνει σε άλλο thread) θα σου έλεγα ότι δεν αξίζει τον κόπο / χρόνο. Βρες την ταινία έτοιμη σε mkv και κατέβασέ τη.

Νομίζω αυτό σου κάνει: http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html . Κατεβάζεις την έκδοση που σε ενδιαφέρει (ανάλογα με το λειτουργικό σου) και δοκιμάζεις.

το έχω το mkvtoolnix
βέβαια μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσα για να κάνω splits τα mkv files για να τα διαβάζει το ps3 ,

το έχεις δοκιμάσει να μου πεις που ακριβώς να πάω?
επειδή δεν βρίσκω κάτι πως να το κάνω αυτό.

τα αρχεία της ταινίας που έχω κατεβάσει είναι μέσα στο αρχικό folder
μέσα σε άλλα 2 folders με ονόματα : BDMV & CERTIFICATE

μέσα στο BDMV
υπάρχουν τα folders :
\\BDMV
BACKUP
BDJO
CLIPINF
JAR
META
PLAYLIST
STREAM
index.bdmv
MovieObject.bdmv

** μέσα στο folder STREAM\ υπάρχουν αρχεία από 00000.m2ts μέχρι 00243.m2ts που είναι ολα 46,3 GB (αυτά ανοίγουν και με έναν Player μεμονομένα)

Έχει κατεβάσει κανείς blu ray σε αυτη την μορφή?

Last edited:
@ antoniss: Χωρίς να επεκταθώ (το έχω κάνει σε άλλο thread) θα σου έλεγα ότι δεν αξίζει τον κόπο / χρόνο. Βρες την ταινία έτοιμη σε mkv και κατέβασέ τη.

ίσως και να έχεις δίκιο για τον χρόνο ,

υπάρχει όμως κάποιο utility που να διαχειρίζεται blu ray ? στην ουσία να τα
ripp-αρει σε mkv ή άλλο file ? όπως κάνουμε απο ένα DVD δηλαδή ?

Όλα-σε-ένα πρόγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Θέλει πολλά προγράμματα και πολύ διάβασμα.

ok , σε ευχαριστώ

ακόμα είναι "νωρίς" μου φαίνεται , θα έρθει και η στιγμή που θα πατάμε ένα κλικ από κάποιο πρόγραμμα και το blu ray θα κατεβαίνει στον δίσκο...

εκτός και αν μέχρι τότε έχει καταργηθεί και αυτό... χαχα:smash: