υπαρχει τοσο καλη καμερα?

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
καλησπερα. Ισως ακουστει καπως χαζη η ερωτηση μου αλλα την εχω απορια...

Υπαρχει τοσο δυνατη και καλη καμερα που να εχει παρα πολυ μεγαλη αναλυση βιντεο , πχ 4K , και η ποιοτητα που να τραβαει να ειναι τοσο καλη που απο το βιντεο της να μπορει καποιος να απομονωσει ενα καρε , να το εξαγει σε tiff και να παιρνει φωτογραφια ποιοτητας μιας πολυ καλης επαγγελματικηες DSLR?

Οι black magic πχ μπορουν να κανουν κατι τετοιο?

Δεν έχω τέτοιες γνώσεις για να σου απαντήσω αλλά δια της εις άτοπον απαγωγής, αν υπήρχε θα σήμαινε το τέλος των dslr, επομένως δεν νομίζω να υπάρχει. Επιβεβαίωση δια το αληθές του λόγου νομίζω πως είναι το αντίστροφο, ότι δηλαδή πολλές καλές dslr τραβάνε και βίντεο.

Απλα ειδα ενα βιντεακι που ενας φωτογραφος εκανε κατι τετοιο με μια CANON 1D C και η ποιουητα του ηταν εκπληκτικη, αλλα βεβαια η συγκεκριμενη μηχανη εχει 15.000 ευρω . Καποια αλλη ποιο οικονομικη με ιδιες δυνατοτητες δεν υπαρχει?
Αλλά ουσιαστικά έκαναν βιντεο σε στατικά πλάνα ή με πολύ αργή κίνηση. Τι γίνεται όταν απομονώνεις frame με μεγάλη κίνηση;

Last edited:
Επεξεργαζόμενος βίντεο, ερασιτεχνικά, βγάζω φωτο από το βίντεο αρκετά καλής ποιότητας που παίρνω με την Panasonic TM 900, αλλά δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι συγκρίνονται με αυτές από πολύ καλή επαγγελματική dslr.

Στο θέμα της επιλογής κατάλληλου frame από κίνηση, θέλει προσπάθεια αναζήτησης του frame που δεν θα έχει ίχνη κίνησης και αυτό είναι δύσκολο μερικές φορές.

Απλα ειδα ενα βιντεακι που ενας φωτογραφος εκανε κατι τετοιο με μια CANON 1D C και η ποιουητα του ηταν εκπληκτικη, αλλα βεβαια η συγκεκριμενη μηχανη εχει 15.000 ευρω . Καποια αλλη ποιο οικονομικη με ιδιες δυνατοτητες δεν υπαρχει?
Αλλά ουσιαστικά έκαναν βιντεο σε στατικά πλάνα ή με πολύ αργή κίνηση. Τι γίνεται όταν απομονώνεις frame με μεγάλη κίνηση;

Η αναμενόμενη Blackmagick 4K στα 4000$ θα κάνει επίσης .. μέχρι τα 30p.

Ομως μια λήψη για video για να έχει καλή-ομαλή κινηση ως video γίνεται με αργή ταχύτητα (2Χ το framerate) οπότε δεν μπορεί να παγώσει στιγμιότυπα σε θέματα που κινούνται γρήγορα. Μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητα για να έχεις καθαρά-παγωμένα στιγμιότυπα αλλά το video θα δείχνει σπαστή κίνηση ..

Σε πολύ αργό framerate μπορει κανείς να κανει "time lapse" με οποιαδήποτε Dslr.

Στους μεγάλους κατασκευαστές πάντως και ο ProRes και ο R3D χρησιμοποιούν i-frames
οπότε εκ των πραγμάτων μιλάμε για μια σειρά από πολύ καλές φωτογραφίες.

καλησπερα. Ισως ακουστει καπως χαζη η ερωτηση μου αλλα την εχω απορια...

Υπαρχει τοσο δυνατη και καλη καμερα που να εχει παρα πολυ μεγαλη αναλυση βιντεο , πχ 4K , και η ποιοτητα που να τραβαει να ειναι τοσο καλη που απο το βιντεο της να μπορει καποιος να απομονωσει ενα καρε , να το εξαγει σε tiff και να παιρνει φωτογραφια ποιοτητας μιας πολυ καλης επαγγελματικηες DSLR?

Οι black magic πχ μπορουν να κανουν κατι τετοιο?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και η τιμη της?

παντως πιστευω για φωτογραφισεις μοδας , γαμων βαπτισεων κλπ , που τις περισσοτερες φορες το θεμα μας ειναι στατικο ειναι πολυ καλη λυση. τωρα βεβαια αν θελουμε να απομονοσουμε ενα καρε , απο εναν ανθρωπο που τρεχει η που χορευει κλπ , νομιζω οτι εκει δυσκολευει πολυ η κατασταση

Πολύ καλό το βίντεο και ενδιαφέρον το θεμα...
Νομιζω οτι προς το παρόν μιλάμε για high-end λυση, το θέμα πάντως ειναι οτι σίγουρα η ποιότητα των βίντεο και οι δυνατότητες στο editing έχουν ανέβει σε κορυφαία επίπεδα ..

Πολυ ενδιαφέρον θέμα, σίγουρα ειναι πανάκριβη λύση, σίγουρα έχεις άπειρα frame για να διαλέξεις ακριβώς αυτό που θες (ειδικά σε φωτογράφιση ενος γεγονότος που δεν μπορει να επαναληφθεί), αλλά πολύ time consuming..

χμμ σκέφτομαι τώρα εκκλησιαστικά μυστήρια με καλό φωτισμό, δίχως φλασιες να βαράνε, απλά μόνο 2 κάμερες να πηγαινοέρχονται.
χαρά στο κουράγιο αυτών που θα διαλέξουν τις "καλές" στιγμές για να τις εξάγουν

Last edited:
Και ολα αυτα μερα η με καλο φωτισμο προβολεις κλπ οπως στο βιντεακι. Σε αλλες περιπτωσεις τι αποδοση θα ειχε;

ξεχνατε κατι πολυ σημαντικο.
Στο βιντεο, ο κανονας λεει (τις περισσοτερες φορες) οτι για να εχουμε σωστο (οπτικα) ομαλο βιντεο, πρεπει να εχουμε shutter speed το διπλασιο του fps.
Με απλα λογια αν τραβαμε βιντεο PAL - 25p πρεπει να εχουμε ταχυτητα 1/50…

Αυτο αποκλειει καθε σοβαρη χρηση για φωτογραφια μια τετοια καμερα.
Σχεδον οτιδηποτε κινειται , εστω και λιγο , θα ειναι σχετικα θολο …..