Καμμία κάρτα ήχου, DAC, ή γενικότερα Audio interface δεν έχει crossover, όπως το περιγράφεις στην αρχή ή θα επιθυμούσες.
Η λύση για 2.1, 2.2 κλπ. μπορεί να πάρει
δύο κατευθύνσεις:
Α) Να χρησιμοποιείται το crossover που διαθέτουν όλα τα Subwoofer. (Βαθυπερατό+Υψιπερατό φίλτρο)
Το σχήμα είναι το εξής:
Παραλλαγή 1η
Audio Interface/DAC => [προενισχυτής] (προαιρετικά) => Subwoofer => Τελικοί Ενισχυτές/Ενεργά Ηχεία
Παραλλαγή 2η
Stereo Out 1: Audio Interface/DAC => [προενισχυτής] (προαιρετικά) => Τελικοί Ενισχυτές/Ενεργά Ηχεία
και
Mono/Stereo Out 2: Audio Interface/DAC => [προενισχυτής] (προαιρετικά) => Subwoofer.
(Εδώ η συχνότητα αποκοπής του βαθυπερατού φίλτρου ρυθμίζεται με βάση τη συχνότητα αποκοπής χαμηλού των κυρίων ηχείων).
Β) Να χρησιμοποιείται κατάλληλο Software, που θα εκτελεί το ρόλο του crossover ανάμεσα στα κύρια ηχεία και το Subwoofer και θα κάνει επίσης το κατάλληλο routing.
Το σχήμα είναι το εξής:
Παραλλαγή 3η
Crossover Software Routing => Audio Interface/DAC => Stereo Out 1 => [προενισχυτής] (προαιρετικά) =>Τελικοί Ενισχυτές/Ενεργά Ηχεία
και
Crossover Software Routing => Audio Interface/DAC => Mono/Stereo Out 2 => [προενισχυτής] (προαιρετικά) => Subwoofer.
Εδώ, αν έχω καταλάβει σωστά, χρησιμοποιείς το
Reaper ως Software Crossover σε συνδυασμό με το Foobar, για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η λύση αυτή, αν και ιδιαίτερα περίπλοκη, είναι ενδιαφέρουσα. Χρειάζεται χρόνος για να μελετηθεί επαρκώς.
Αν υποθέτω σωστά, οδηγήθηκες προς αυτή τη λύση χρησιμοποιώντας πααράλλληλα την TC Electronics Impact Twin ως το βασικό σου Audio Interface. Και το πράγμα γίνεται άκόμα πιο ενδιαφέρον.
Έχω αντιληφθεί σωστά, ή μήπως έχω μπερδέψει αυτά που διάβασα; :chinscratch:
Άν δεν είναι κόπος, κάνε μία μικρή παρουσίαση από το αποτέλεσμα και τη χρήση... :smile: