Υπάρχω

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    9

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,698
Λιβαδειά
yparxw-tanweer-cosmote-tv-900.jpg

Poster-GR

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Μάστορας, Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Άννα Συμεωνίδου.
Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φιλίππου, Aλέξανδρος Μπουρδούμης,
Διαμαντής Καραναστάσης κ.α.

Διάρκεια ταινίας: 132' λεπτά

Σινεμά: 19 Δεκεμβρίου 2024

Imdb | ERT news

Η νέα παραγωγή της Tanweer, βασισμένη στη ζωή του λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη.

Υπόθεση:
"H συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και
να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία.

Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες
διαμάχες, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του.

Μία ταινία – αφιέρωμα σε έναν μεγάλο τραγουδιστή, που η φωνή του «μίλησε» στις καρδιές όλων των Ελλήνων,
ανά τον κόσμο, τον Στέλιο Καζαντζίδη – για όσους τον αγάπησαν, και όσους θέλουν να τον γνωρίσουν."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπαρχω | Official Teaser Trailer
Tanweer

Αντε να δουμε αν θα "υπαρχει" και ως ταινια μιας και την Κατερινα Μπεη δεν την εχω καθολου σε υποληψη αντιθετα με τον Γιωργο.

Ενα σχολιο

Εχει μια λογικη (της φτωχης παραγωγης) να παρεις εναν τραγουδιστη να κανει τον ηθοποιο (που το παιδι κανει μπαμ οτι δεν μπορει στην συγκεκριμενη ταινια)

Γιατι διαφορετικα το να κανεις εναν πραγματικο ηθοποιο να κανει τον τραγουδιστη κοστιζει πολυ και πρεπει να εχεις και τα καρυδια τα σκηνοθετικα.

Ναθ θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με την Μπέη . Τη σειρά "τα καλύτερα μας χρόνια την απέδωσε άριστα συν το κωμικό με το δράμα της υπόθεσης παντρεμένα .

Αναφορικά με την ταινία όλοι έχουν στο μυαλό του το Στέλιο κ γι αυτό θέλει συγχωροχάρτι ο Μάστορας . Ας μείνει η ταινία στα γεγονότα και μέχρι εκεί .

Μωρε διαφωνησε οσο θες.

Εγω ξερω οτι η Κατερινα Μπεη ειναι ο λογος που καταστραφηκε η καριερα του Νικου Περακη με τις μαλακιες που εγραφε αυτη και αυτος τις γυριζε αντι να επικεντρωθει σε κατι πιο σπουδαιο βασει της σκηνοθετικης του αξιας.

Πρωτα- πρωτα ο Μαστορας εχει σχεδον baby face και το μουστακι
δεν καταφερε να τον αλλαξει στο ελαχιστο.
Ο Καζαντζιδης απο τα μικρατα του ακομη, ηταν ακριβως το αντιθετο.
Δλδ μια original ποντιακη φυσιγνωμια με σκληρα χαρακτηριστικα
που εμοιαζε για 45ρης απο τα 20 του.

Ενα σχολιο

Εχει μια λογικη (της φτωχης παραγωγης) να παρεις εναν τραγουδιστη να κανει τον ηθοποιο (που το παιδι κανει μπαμ οτι δεν μπορει στην συγκεκριμενη ταινια)

Γιατι διαφορετικα το να κανεις εναν πραγματικο ηθοποιο να κανει τον τραγουδιστη κοστιζει πολυ και πρεπει να εχεις και τα καρυδια τα σκηνοθετικα.
H Angelina Jolie έκανε 7 μήνες εντατικά μαθήματα φωνητικής κ.λ.π για να τραγουδήσει κάποιες άριες στην ταινία Maria!

• Like
Reactions: Kosh
Καμία ταινία, καμία Μπέη και κανένας δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην φωνή, που μάγεψε, συντρόφευσε όλη την μεταπολεμική ιστορία του πιο βασανισμενου τόπου, τους μόχθου, την φτώχεια, την αγάπη, την ξενιτιά, ξεκάθαρα εύχομαι να πάει καλά, αλλά δεν πρόκειται να τη δω, μερικώς θα μπορούσα και να συμφωνήσω με τον kosh, τον Στέλιο τον κουβαλάω μέσα μου, δεν μπορει καμία ταινία, να μου αλλάξει την οπτική μου.

• Like
Reactions: Deneb and ika
Κοίτα αυτό που είπαν είναι ότι όποιος και να έπαιζε τον Καζαντζίδη θα υπήρχαν αντιδράσεις . Απλά αυτό απέχει από το να τον παίξει ένας μη ηθοποιός.

Επρεπε οπωσδηποτε να βαλουν ηθοποιο. Και γενικα το να βαλεις εναν τραγουδιστη
να υποδυθει εναν αλλο τραγουδιστη και μαλιστα αντουμπλαριστο, αυτο στα
αρχαια ελληνικα ονομαζεται υβρις.

• Like
Reactions: Simos.I
Χθες την είδα. Μια χαρά ταινία είναι (για ελληνική παραγωγή). Κυλάει ευχάριστα, χωρίς "κοιλιές", δίνει μια περίληψη της πορείας του Καζαντζίδη και υπάρχουν και λίγες στιγμές ανατριχίλας από τις φωνητικές επιδόσεις του Χρ. Μάστορα. Η ερμηνεία του Χ. Μάστορα καλή, αλλά περισσότερο σου θυμίζει Μάστορα και λιγότερο Στέλλιο. Ίσως, εδώ, συμφωνήσω ότι θα μπορούσε να επιλεγεί αμιγής ηθοποιός για τον ρόλο, αλλά φυσικά οπως έχει ήδη ειπωθεί θα ήταν πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα (από μουσικής πλευράς). Θα είχαμε δηλαδή περισσότερο χαρακτήρα Στέλλιο, αλλά λιγότερο τραγουδιστή Καζαντζίδη.

• Like
Reactions: bykrie and tiniakos
Δεν θα μπορούσε να ακούγεται ο Καζαντζίδης και ο Μάστορας να ανοιγοκλείνει το στόμα του στα τραγούδια?

Δεν θα μπορούσε να ακούγεται ο Καζαντζίδης και ο Μάστορας να ανοιγοκλείνει το στόμα του στα τραγούδια?
Ίσως, το ιδανικό θα ήταν να επιλεχθεί κάποιος ηθοποιός που θα μπορούσε να ερμηνεύσει τον Στέλλιο (ως χαρακτήρα) με περισσότερη αληθοφάνεια αλλά ταυτόχρονα και τον Καζαντζίδη (ως τραγουδιστή!). Κάτι ανάλογο έκανε η Angelina Jolie στο Maria (που έκανε 7 μήνες εντατικά μαθήματα φωνητικής για να αποδόσει κάποιες άριες στην ταινία). Το να ακουγόνταν η φωνή του Καζαντζίδη αντί του εκάστοτε ηθοποιού μάλλον χρειάζεται κάποιο ΑΙ πρόγραμμα (να αλλαχθεί δηλαδή εντελώς η χροιά της φωνής του ηθοποιού αλλά και να προστεθούν και όλα εκείνα τα στοιχεία της ερμηνείας του Καζαντζίδη, γυρίσματα κ.λ.π).

Μέτρια προς καλή, ψηφίζω καλή.

Μεταξύ αυτής και της Ευτυχίας, η Ευτυχία καλύτερη ταινία έχω να πω.

Τα περισσότερα εισιτήρια στην έναρξη νομίζω ότι δικαιολογούνται και μόνο από το όνομα. Στο τέλος το κοινό καθώς έφευγε από την αίθουσα, τραγουδούσε στους τίτλους τέλους με τα φώτα ανοιχτά. Νομίζω περισσότερο impact κάνει λόγω Καζαντζίδη, λες δεν μπορεί... θα πάω να την δω.

Καταλαβαίνω τις επιλογές της παραγωγής να βάλουν τραγουδιστή αντί για ηθοποιό και να μην ντουμπλάρουν τα τραγούδια. Τίμιος ο Μάστορας σε αυτό που προσπάθησε, δεν σε ενοχλούσε κάτι, φυσικά δεν θα μπορούσε να φτάσει την ερμηνεία εκεί ψηλά στα δυσθεώρητα ύψη του Στέλιου.
Και ναι, τον αδικεί το babyface του για τον συγκεκριμένο ρόλο.

ΟΚ, όταν θα παίξει σε πλατφόρμα, θα την ξαναδώ με παρέα.

• Like
Reactions: Music matters...