Υπερ-Υπολογιστής!!!

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
"Ο σούπερ υπολογιστής Tesla (Tesla Super Computer) της εταιρείας Dvidia εκπλήσσει με τις τεχνολογικές του δυνατότητες, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στους επιστήμονες για την ταχύτερη θεραπεία ασθενειών, όπως ο καρκίνος και η ελονοσία, σε σχέση με τη χρήση παραδοσιακών ερευνητικών μεθόδων.

Κυρίως όμως βοηθά τους γιατρούς να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα ακτινογραφιών εγκεφάλου και σώματος πολύ πιο γρήγορα, έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώσουν τους ασθενείς μέσα σε μία μέρα, αντί για εβδομάδες, αν πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια.

Σε πρώτη φάση, πολλοί από τους υπερυπολογιστές θα προωθηθούν σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Βρετανίας.

Ο Ντέιβιντ Κιρκ, επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας NVIDIA, που έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου, όπως η Dell, για τη δημιουργία τέτοιων συστημάτων, επισημαίνει ότι επειδή ο χρόνος είναι χρήμα ο υπερυπολογιστής είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

«Εάν σκεφτεί κανείς ότι για τη διεξαγωγή ενός πειράματος χρειάζεται μία εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν τη διαδικασία αυτή μόνο 52 φορές τον χρόνο.

Ομως με τον σούπερ υπολογιστή απαιτούνται λίγα λεπτά της ώρας, κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα μιας έρευνας γνωστοποιείται μέσα σε μία μέρα», υποστηρίζει ο Κιρκ στη βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ».

Επιπλέον, η καινοτόμος χρήση γραφικών αποτελεί δυνατό σημείο των σούπερ υπολογιστών."

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11429&subid=2&tag=8400&pubid=1964760
 
Να μία σωστή χρήση υπέρ-υπολογιστή. Απο το να νικάνε grandmasters στο σκάκι και να μελετάνε πυρηνικές εκρήξεις, αυτό φαντάζομαι είναι καλύτερο.