Υποβάθμιση (downconversion) αρχείων βίντεο (AVI). Πώς:?

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Έχω κάποια βιντεάκια σε αρχεία AVI, τραβηγμένα σε ανάλυση 1280x720 (720p) με την φωτογραφική μου μηχανή (Nikon D90). Θέλω να φτιάξω κάποια αντίγραφά τους και σε αυτά να χαμηλώσω την ανάλυση σε 800x600, προκειμένου να μπορούν να αναπαραχθούν σε μια ψηφιακή κορνίζα, της οποίας η μέγιστη ανάλυση είναι αυτή που θέλω να καταλήξω.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, που αυτό να το κάνει εύκολα και (σχεδόν) αυτόματα, με το "πάτημα ενός κουμπιού", δηλαδή? Να είναι ελεύθερο, αν είναι δυνατόν ή να είναι μέρος της σουίτας Media της Cyberlink?

Ευχαριστώ.
-

Last edited:
Τα περισσότερα προγράμματα μπορούν να το κάνουν. Δεν θα πρότεινα πάντως 800x600, είναι ανάλυση 4:3. Το πρόγραμμα θα σου προτείνει την κατάλληλη.

Υπάρχουν αρκετά δωρεάν προγράμματα, καλό είναι να ξέρουμε τι κωδικοποίηση χρησιμοποιεί η κάμερα. Δοκίμασε το StaxRip, είναι απο τα πιο εύχρηστα.
Υπάρχει και το AVI ReComp δεν ξέρω όμως αν μπορεί να ανοίξει τα αρχεία της Nikon.

Δες και το Freemake ειναι σχετικα απλο αφου μπορεις να εξαγεις με βαση τη συσκευη που θα παιξει. ;)

Εχε υποψη σου κατα την εγκατασταση μη βαλεις τα διαφημιστικα που εχει ο installer. προσοχη εκει. το λεει και στο σαιτ στο Description.

http://www.videohelp.com/tools/Freemake-Video-Converter

Last edited: