Υποστήριξη αρχείων βίντεο από το PS3

pap-x

Senior Member
17 September 2007
540
Θεσσαλονίκη
Γειά σας παιδιά. Έχω διαβάσει παρόμοια threads αλλά το πρόβλημά μου δεν λύθηκε.
Έχω έναν server με σκληρούς δίσκους τους οποίους βλέπει το PS3 και αναπαράγει βίντεο από εκεί. Μέχρι τώρα μετέτρεπα μόνο mkv και ήταν όλα μια χαρά. Πρόσφατα έβαλα αρχεία avi τα οποία έπρεπε λογικά να υποστηρίξει αλλά δεν αναπαραγόταν ο ήχος. Δοκίμασα 3 διαφορετικούς converters οι δύο από τους οποίους είναι ειδικά για μετατροπή βίντεο σε mp4 για PS3 αλλά σε κάθε περίπτωση ή κολλάει το βίντεο ή δεν ακούγεται ο ήχος ή αποσυγχρονίζεται ο ήχος από το βίντεο.
Υπάρχει κάποια διαδικασία με την οποία θα έχω σίγουρα αποτελέσματα? Ή μηπως κάνω κάτι λάθος?

Γειά σας παιδιά. Έχω διαβάσει παρόμοια threads αλλά το πρόβλημά μου δεν λύθηκε.
Έχω έναν server με σκληρούς δίσκους τους οποίους βλέπει το PS3 και αναπαράγει βίντεο από εκεί. Μέχρι τώρα μετέτρεπα μόνο mkv και ήταν όλα μια χαρά. Πρόσφατα έβαλα αρχεία avi τα οποία έπρεπε λογικά να υποστηρίξει αλλά δεν αναπαραγόταν ο ήχος. Δοκίμασα 3 διαφορετικούς converters οι δύο από τους οποίους είναι ειδικά για μετατροπή βίντεο σε mp4 για PS3 αλλά σε κάθε περίπτωση ή κολλάει το βίντεο ή δεν ακούγεται ο ήχος ή αποσυγχρονίζεται ο ήχος από το βίντεο.
Υπάρχει κάποια διαδικασία με την οποία θα έχω σίγουρα αποτελέσματα? Ή μηπως κάνω κάτι λάθος?

Φιλε μου καλα εκανες και ανοιξες αυτο το θεμα γιατι εχω ακριβως το ιδιο προβλημα.. δεν υποστηριζει πολλα avi αρχεια το ps3 μου και η διαδικασια του convert ειναι θανατηφορα

Η επίσημη υποστήριξη είναι αυτή.

Η διαδικασία μετατροπής θα πρέπει να παραγάγει αρχεία με συμβατά πρότυπα video αλλά και audio όπως αυτά περιγράφονται στην παραπάνω λίστα.
Με άλλα λόγια πρέπει να δίνεται προσοχή στα εξαγόμενα αρχεία να ακολουθούν συμβατά με το PS3 πρότυπα και στην εικόνα αλλά και στον ήχο π.χ.H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC) και όχι H.264/MPEG-4 AVC High Profile (DTS) γιατί το DTS δεν υποστηρίζεται.
Δώσε περισσότερα στοιχεία (AV codecs) για τα προβληματικά αρχεία!

Πάντως αν λειτουργείτε τους servers σας σε PC διπύρηνα ή τετραπύρηνα με gigabit ethernet σύνδεση, έτσι ώστε να έχουν την ικανότητα να επεξεργάζονται και να στέλνουν δεδομένα με ταχύτητα, τότε αντί του χρονοβόρου converting προτιμήστε το transcoding (converting σε πραγματικό χρόνο-Οn the fly) μέσω ενός media server όπως ο Playstasion 3 Media server (PMS) που είναι freeware και με άριστη λειτουργία ή το Tversity (shareware)!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες xamurabi. Tα αρχεία που κάνω convert είναι σε Η264/MPEG-4 με ΑΑC ήχο και αυτό γιατί ο converter είναι ειδικά για ps3 files...Τώρα θα δοκιμάσω και τον PMS που λες, για να δούμε...