υποτιτλοι σε bl rip?

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
αν και δεν νομιζω να γινεται βλεπω κατι ταινιες στα ξενα site , που εχουν ολους τους υποτιτλους εκτος απο ελληνικους.Υπαρχει περιπτωση να προστεθουν ή το ξεχναω ? παντως στο subs4free δεν ειδα και αντιστοιχους υποτιτλους ....

Re: Απάντηση: υποτιτλοι σε bl rip?

Μιλάς για προσθήκη υποτίτλων σε mkv???
οχι..μιλαω για κατι BR , που περιλαμβανουν ολες τις γλωσσες εκτος της ελληνικης.
Συγνωμη αν κουρασα , απλα δεν το γνωριζω , και ισως η αγνοια μου να κουραζει...

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: υποτιτλοι σε bl rip?

οχι..μιλαω για κατι BR , που περιλαμβανουν ολες τις γλωσσες εκτος της ελληνικης.
Συγνωμη αν κουρασα , απλα δεν το γνωριζω , και ισως η αγνοια μου να κουραζει...

Δεν κουράζεις καθόλου!!

Εδώ είναι ο οδηγός γι' αυτό που ζητάς...

Μην σου φανεί βουνό. Είναι υπεραναλυτικός. Αν τον δοκιμάσεις μια φορά είναι παιχνιδάκι...-bye--bye-

Ο οδηγός που αναφέρεται είναι πολύ σωστός... (Αυτά εφόσον θέλεις να τα κάψεις σε δισκάκι μετά)..

αν ενδιαφέρεσαι να παίξεις τα Blu Ray Rips με άλλους υπότιτλους μέσω υπολογιστή ή media player νομίζω υπάρχει πιο απλή λύση....

Re: Απάντηση: υποτιτλοι σε bl rip?

Ο οδηγός που αναφέρεται είναι πολύ σωστός... (Αυτά εφόσον θέλεις να τα κάψεις σε δισκάκι μετά)..

αν ενδιαφέρεσαι να παίξεις τα Blu Ray Rips με άλλους υπότιτλους μέσω υπολογιστή ή media player νομίζω υπάρχει πιο απλή λύση....
αυτο ακριβως θελω..μεσω media player με ενδιαφερει μονο
Προκαταβολικα υπερ-ευχαριστω :a0210:

Όπως??

Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες.

Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες.

Offtopic: συνήθως οι ταινίες bd που είναι ριπαρισμένες, έχουν ένα μεγάλο .mt2s αρχείο, το οποίο είναι και η ταινία. Έχω βρει όμως και ταινίες, στις οποίες υπάρχουν πάρα πολλά μικρά .mt2s και όχι κάποιο μεγάλο. Πώς μπορώ να ξέρω ποια από αυτά είναι η ταινία? Κλείνει το offtopic...

Απάντηση: Re: υποτιτλοι σε bl rip?

Offtopic: συνήθως οι ταινίες bd που είναι ριπαρισμένες, έχουν ένα μεγάλο .mt2s αρχείο, το οποίο είναι και η ταινία. Έχω βρει όμως και ταινίες, στις οποίες υπάρχουν πάρα πολλά μικρά .mt2s και όχι κάποιο μεγάλο. Πώς μπορώ να ξέρω ποια από αυτά είναι η ταινία? Κλείνει το offtopic...

Καθόλου off topic αυτό που λες, Νίκο.

Αν είναι ένα, που τις περισσότερες φορές έτσι είναι, είσαι τυχερός, διαλέγεις το πιό μεγάλο.
Αν είναι πολλά θα πρέπει να ξέρεις τη σειρά τους γιατί είναι ανακατεμένα.
Αυτό θα το δείς απ´το site που το κατέβασες. Πάς στα files και πατάς στο "View Filelist". Εκεί θα δείς κάτι τέτοιο:

attachment.php

Διαφορετικά χρησιμοποιείς το προγραμματάκι BDedit και είναι αυτό:

attachment.php

Τώρα αν θές να ξέρεις τί έχει το κάθε m2ts μάλλον θα πρέπει να το παίξεις ή με το KMplayer ή με το MPC-HC για νε δείς τί περιέχει. To Kmplayer νομίζω το παίζει χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις, το MPC-HC χρειάζεται coreAVC.

Attachments

• BDedit.jpg
    BDedit.jpg
    130.7 KB · Views: 67
  • View Filelist.jpg
    View Filelist.jpg
    53.1 KB · Views: 68
Last edited:
Σε όλα αυτά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχω windows, μόνο Ubuntu! Έχω μια ερώτηση: το tsmuxer ανοίγει .mpls αρχεία, αν ανοίξω το συγκεκριμένο που είναι το playlist της ταινίας, υπάρχει περίπτωση να φορτώσει τα απαραίτητα .mt2s? Βλακεία μάλλον ρωτώ, αλλά λέμε...Επίσης θα δοκιμάσω το BDedit μέσω wine, μπας και λειτουργεί. Άντε να δούμε, δεν θέλω να βάλω windows, αλλά αν χρειαστεί...

Να το θεσω διαφορετικα-αγοραζω blue ray ταινια απο ευρωπη και ερχεται σε μενα χωρις ελληνικους υποτιτλους(παραδειγμα ειναι).Την κατεβαζω σκληρο και θελω μετα να την δω με το dune αλλα να προσθεσω ελληνικους υποτιτλους.Η διαδικασια ειναι μια, σαν αυτη που περιεγραψε ο φιλος Γιαννης ή υπαρχει κατι πιο ευκολο?

Να το θεσω διαφορετικα-αγοραζω blue ray ταινια απο ευρωπη και ερχεται σε μενα χωρις ελληνικους υποτιτλους(παραδειγμα ειναι).Την κατεβαζω σκληρο και θελω μετα να την δω με το dune αλλα να προσθεσω ελληνικους υποτιτλους.Η διαδικασια ειναι μια, σαν αυτη που περιεγραψε ο φιλος Γιαννης ή υπαρχει κατι πιο ευκολο?

Όπως αναφέρεται και παραπάνω:

<Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες>.

(και για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σου δουλέψει ρίπαρε ένα BluRay o ίδιος σε file mode, (όχι iso), κατέβασε υπότιτλους από το δίκτυο και δοκίμασέ το στο Dune)

Last edited:
Το tsmuxer όντως ανοίγει κανονικά τα mpls αρχεία - είναι μάλιστα και η προτιμότερη επιλογή καθότι είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει ολόκληρη την ταινία και δεν μας λείπει κάποιο m2ts.

Επανέρχομαι με νέα δεδομένα: δοκιμάζοντας με το tsmuxer, όντως προκύπτει ένα μεγάλο αρχείο .mt2s, το οποίο είναι η ταινία. Η αναπαραγωγή στον υπολογιστή με smplayer είναι άψογη, αλλά το αρχείο έχει πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή του στο Egreat M31B, καθώς κολλάει σε διάφορα σημεία, στα οποία προφανώς, γίνεται η ένωση των διαφόρων .mt2s μεταξύ τους (το φαινόμενο λέγεται seamless branching, απ' όσο διάβασα σε διάφορα forum). Νεότερα media player ίσως δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, το δικό μου, όμως, ναι. Επόμενη λύση η χρήση του makemkv: το αποτέλεσμα, ένα αρχείο .mkv των 24gb, με τον μη απωλεστικό ήχο ενσωματωμένο κανονικά, το οποίο παίζει κανονικά στο egreat και, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, δεν φαίνεται να χάνει σε ποιότητα από το bd.

Re: Απάντηση: Re: υποτιτλοι σε bl rip?

Όπως αναφέρεται και παραπάνω:

<Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες>.

(και για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σου δουλέψει ρίπαρε ένα BluRay o ίδιος σε file mode, (όχι iso), κατέβασε υπότιτλους από το δίκτυο και δοκίμασέ το στο Dune)
ετσι ακριβως παιζω τα bluray (m2ts) μου με ελληνικους υποτιτλους στο dune απροβληματιστα και χωρις καμια μετατροπη/επεμβαση.