Καλή η ιδανική απόσταση, αλλά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και με το ιδανικό ύψος μιας lcd?
Οι Αμερικάνοι ειδικοί τέτοιων θεμάτων ....
Έτσι! :antlers:Έχουν ανάγει το κάθισμα στο καναπέ σε επιστήμη.......:a0210:
Μακάρι γιατί κι εγώ πήρα έπιπλο που μου φέρνει την tv μεταξύ κέντρου και υπότιτλων σε 46άρα και φαγώθηκα να το πάω πίσω. Αύριο που θα μπει η tv θα έχω μια καλύτρη εκτίμηση των πραγματικών συνθηκών.Έχουν δίκιο τα παιδιά σχετικά με την αναλογία ύψος ματιών/υπότιτλοι. Εγώ κατα λάθος έβαλα την τηλεόραση λίγο ψηλότερα από ότι ήθελα με αποτέλεσμα οι υπότιτλοι να εμφανίζονται στο ύψος των ματιών. Στην αρχή μου φάνηκε λίγο περίεργο το ύψος, όπως και οι ίντσες, αλλά μέσα σε 2-3 μέρες το συνήθισα και τώρα μπορώ να πω ότι βλέπω πιο ξεκούραστα από ότι όταν το κέντρο της τηλεόρασης είναι στο ύψος των ματιών.
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κατασκεύασαν τα θέατρά τους έτσι ώστε ο θεατής να παρακολουθεί το έργο από ψηλά... Αυτό, πέραν της ακουστικής είχε σαν σκοπό και την ξεκούραστη παρακολούθηση των θεαμάτων. Και μην πει κανένας κακεντρεχής οτι καθόντουσαν στην πέτρα... Τις πέτρες μας άφησαν... τα "μαξιλαράκια" τα πήραν μαζί τους στον τάφο! Επιστρέφοντας στο σωστό ύψος της τηλεόρασης, πιστεύω πως ιδανικά η οθόνη πρέπει να τελειώνει στη νοητή (παράλληλη με το δάπεδο) ευθεία του ματιού. Με αυτό το τρόπο καθήμενος στον καναπέ, το κεφάλι γέρνει ελάχιστες μοίρες προς τα κάτω ώστε να κεντράρει το βλέμμα στη "δράση". Δοκιμάστε το! Ο αυχένας σας θα είναι πιο ξεκούραστος, άρα θα ζαλιστείτε πολύ πιο δύσκολα.
....... με άπειρες πιθανότητες να φάει μια κλωτσιά ή μια ηλεκτρικοσκουπιά σε ανύποπτο χρόνο!
ώστε ο θεατής με ίσια την πλάτη και γέρνοντας ελάχιστα το κεφάλι (προς τα κάτω) να παρακολουθεί με όσο μεγαλύτερη άνεση γίνεται την παράσταση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.