ζηταει format...!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,200
ΑΘΗΝΑ
εχω εναν 500αρη lacie 2.5`εδω και κανα 2 χρονια χωρις προβλημα.
σημερα τον πηρα στο μαγαζι,του περασα καποια πραγματακια και τον εφερε σπιτι.
με τον που τον βαζω στο laptop αλλα και στο desktop,
ζηταει format.καλωδιο usb αλλαξα αλλα δυστηχως τιποτε.
απο την διαχειριση μου δειχνει οκ(σε καλη κατασταση-πρωτευον διαμερισμα)
επειδη εχω μεσα "παπαδες",μπορω να κανω κατι να τον φερω στα ισα του?

Last edited:
Τα ίδια είχα με ένα Lacie 3,5" πριν ένα χρόνο. Τον έβγαλα απο την θήκη του, τον σύνδεσα στο PC και πήρα όσα πρόλαβα. Οι bad sectors αυξάνονταν με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Τα ίδια είχα με ένα Lacie 3,5" πριν ένα χρόνο. Τον έβγαλα απο την θήκη του, τον σύνδεσα στο PC και πήρα όσα πρόλαβα. Οι bad sectors αυξάνονταν με γεωμετρικούς ρυθμούς.

ωχ,ωχ..
να τον βγαλω απο την θηκη του και να τον βαλω στο desktop?
και μετα..;

Μετά αντιγράφεις όσα αρχεία μπορείς. Κάνεις και ένα βαθύ έλεγχο για λάθη και bad sectors.

Υπάρχει και η περίπτωση να έπαθε κάτι ο ελεγκτης του κουτιού και δίσκος να είναι ΟΚ.

Μετά αντιγράφεις όσα αρχεία μπορείς. Κάνεις και ένα βαθύ έλεγχο για λάθη και bad sectors.

Υπάρχει και η περίπτωση να έπαθε κάτι ο ελεγκτης του κουτιού και δίσκος να είναι ΟΚ.

κανα software που εχει να κανει με την περιπτωση?

Ίσως έχει κάποιο η Lacie: http://www.lacie.com/support/

Αν δεν βρεις, βλέπεις τι μάρκα είναι ο δίσκος και πας στο site του κατασκευαστή. Ο δικός μου ήταν Seagate, αν θυμάμαι καλά.

βρηκα ενα καλο και μου φαινεται οτι κανει δουλεια.
εχει βρει καποια budsectrors και τωρα κανω οτι μπορω copy.
μετα με ενα format συνερχεται ή ειναι αχρηστος πια..?

Τα bad sectors δεν γιατρεύονται. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς θα τα μαρκάρει έτσι ωστε να μην χρησιμοποιηθούν άλλο, επεκτείνονται όμως σαν καρκινικά κύτταρα.
Δεν θα τον εμπιστευόμουν για αποθήκευση αναντικατάστατων αρχείων.

Τα bad sectors δεν γιατρεύονται. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς θα τα μαρκάρει έτσι ωστε να μην χρησιμοποιηθούν άλλο, επεκτείνονται όμως σαν καρκινικά κύτταρα.
Δεν θα τον εμπιστευόμουν για αποθήκευση αναντικατάστατων αρχείων.

ok-Κωστη-ευχαριστω