ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Status
Not open for further replies.

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Λόγω προβλήματος υγείας σε συγγενικό μου πρόσωπο θα παρακαλούσα οποιοδήποτε φίλο γιατρό να μου πει μερικά πράγματα σχετικά με
όζους στον πνεύμονα πάχους μερικών χιλιοστών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η λέξη "όζοι" από μόνη της δεν δηλώνει κάτι συγκεκριμένο. Πρέπει να συνεκτιμηθούν η ηλικία, το ιστορικό (ύπαρξη άλλων συμπαρομαρτουσών καταστάσεων ή νοσημάτων), η μορφολογία των όζων, το μέγεθός τους και αρκετές φορές χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις.

Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό, περαστικά!
πίζω να μην είναι τίποτα...
Ευχαριστώ, ελ

Η λέξη "όζοι" από μόνη της δεν δηλώνει κάτι συγκεκριμένο. Πρέπει να συνεκτιμηθούν η ηλικία, το ιστορικό (ύπαρξη άλλων συμπαρομαρτουσών καταστάσεων ή νοσημάτων), η μορφολογία των όζων, το μέγεθός τους και αρκετές φορές χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις.

Οπότε στο παρόν στάδιο απλά περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων...
Ευχαριστώ για την απάντηση...

Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο στείλε μου p.m. αφού το ιατρικό απόρρητο είναι "ιερή" υπόθεση.

Το θέμα είναι πολύ λεπτό για το AVClub εφ όσον αφορά θέμα υγείας. Απαντήσεις δόθηκαν, καλό θα ήταν να συνεχιστούν εφ όσον τα μέλη θέλουν με ΠΜ ή με τηλεφωνική επαφή.
Στον φίλο manosfp εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο στείλε μου p.m. αφού το ιατρικό απόρρητο είναι "ιερή" υπόθεση.

Στηριζόμενος στην άψογη και δεοντολογική τοποθέτηση τού φίλου και εξαίρετου συναδέλφου opsim νά προσθέσω δυό λόγια ως πρός τούς λόγους πού αποφεύγουμε να δίνουμε ιατρικές συμβουλές δημοσίως ,οταν αυτές αφορούν προσωπικά θέματα υγείας μελών τού φορουμ ή γνωστών τους ή συγγενών τους.
1)Η προσωπική σχέση ιατρού-´ασθενούς´ δέν αντικαθίσταται επ´ουδενί μέ την απρόσωπη διαδικτυακή σχέση.

2)Οπως προανέφερε ο opsim υπάρχει το θέμα τού Ιατρικού απορρήτου.

3)Ολοι μας θέλουμε να αποφύγουμε αντιστοιχίες μέ τηλεοπτικές εκπομπές ιατρικών ´συμβουλών´.

4)Ο κάθε συνάδελφος-μέλος τού φόρουμ που καλοπροαίρετα δίνει την συμβουλή του δεν θα θέλαμε επ´ουδενί να θεωρηθεί απο κάποιον πιθανώς κακοπροαίρετο οτι κάνει προσωπική επαγγελματική διαφήμιση.

Εως τώρα στο φορουμ έχουμε τοποθετηθεί σε γενικά ιατρικά θέματα και οχι σε προσωπικά μελών η συγγενικών τους προσώπων.
Παράδειγμα η περίπτωση τής γρίπης τών χοίρων πρόσφατα,όπου διάφοροι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν εμπεριστατωμένα και γενικά γιά να μήν δημιουργηθεί πανικός σχετικά μέ το θέμα..
Το ίδιο έχει γίνει και παλιότερα σε γενικά θέματα ψυχικής υγείας γιά ενημέρωση τών μελών,όταν ειχαν ανοίξει κάποια σχετικά ´νήματα´...

Ως εκ τούτου παρακαλούμε θερμά να μήν ανοίγονται θέματα που να ζητούνται προσωπικές ιατρικές συμβουλές ή γιά συγγενικά πρόσωπα γιά τούς λόγους πού αναφέρθησαν πιό πάνω..

Ευχαριστούμε εκ τών προτέρων γιά την κατανόησή σας..

Και επι προσωπικού οφείλω να ευχαριστήσω και πάλι θερμά τον φίλο opsim γιά την άψογη στάση του(:grinning-smiley-043 ),πού μάς έδωσε την αφορμη γιά το παρόν κείμενο.

Last edited:
Status
Not open for further replies.