Ζητώ χρήσιμες πληροφορίες για τον ενισχυτή Sanyo A35 Plus

Devious

New member
2 August 2007
4
Καλησπέρα σε όλους! Όπως λέει και ο τίτλος, επειδή είμαι σχετικά καινούργιος στον χώρο του Home cinema και ψιλοάσχετος ζητάω από όποιον γνωρίζει να με κατευθύνει.Πριν από λίγο καιρό μου έδωσε ο πατέρας μου αυτόν τον ενισχυτή http://www.hifiengine.com/library/sanyo/plus-a35.shtml . Απ'οτι βρήκα προς έκπληξη μου,παρά την ηλικία του είναι καλός ακόμα(??).Σ'αυτό το σημείο θέλω να ρωτήσω.Αν αύριο τον έβαζα αγγελία να τον πουλήσω ποια θα ήταν μια λογική τιμη? Όχι για να τον σφάξω.Κάτι είδα στο ebay για 90 δολλάρια. Πιο πολύ όμως με ενδιαφέρει να πάρω ηχεία για αυτόν.Θέλω να διαθέσω ένα μικρό budget λοιπόν της τάξης των 50-120 Ευρώ για να πάρω 2 ηχεία,καλύτερα μεταχειρισμένα.Δεν ξέρω όμως τι ηχεία ''σηκώνει'' ο ενισχυτής.50w,100w?? Eδω λοιπόν θα ήθελα την βοήθεια σας και φυσικά της προτάσεις σας για μάρκες-μοντέλα.Σκοπεύω να τα βάλω σε ένα δωμάτιο 10 τμ. οπότε μου φαίνεται θα είναι εύκολο να ''γεμίσω'' τον χώρο.Σκοπός είναι να συνδέσω πάνω σε αυτόν μια τηλεόραση και αν γίνεται,το pc μου, και με καλώδιο jack όποτε θέλω το λάπτοπ. Οποιαδήποτε βοήθεια μπορέσετε να μου δώσετε λύνοντας απορίες,θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Φίλε Devious καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Τον ενισχυτή που έχεις, τον είχε ο πατέρας μου από το 1981 σετάκι με το tuner του και τον δούλεψα κι εγώ για κάμποσα χρόνια έως ότου το ένα τελικό στάδιο του παρέδωσε το πνεύμα και ο ''μάστορας'' στον οποίο τον πήγαμε του έκανε παραπάνω ζημιά με αποτέλεσμα τελικά να αχρηστευθεί. Το tuner υπάρχει ακόμη.

SanyoA35Plus.jpg

Πραγματικά λυπήθηκα για αυτόν τον ενισχυτή γιατί ήταν πολύ καλόηχος και δυνατός για την εποχή του. Μετά από αυτόν, είχαμε κάμποσους Technics ολοκληρωμένους(όχι από τους κορυφαίους αλλά καλά μοντέλα της εποχής), αλλά κανένας δεν είχε την ποιότητα ήχου και την δύναμη του Sanyo. Πολύ ευχαρίστως θα τον αγόραζα και σήμερα αν τον έβρισκα σε καλή κατάσταση. Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει να τον κρατήσεις και να τον ''περιποιηθείς'' σε έναν καλό τεχνικό αν χρειάζεται κάτι, γιατί είναι μηχάνημα σπάνιο και που για να πάρεις κάτι αντίστοιχο σήμερα θα πρέπει να δώσεις πιστεύω γύρω στα 400 - 500 ευρώ για έναν καλό δικάναλο.
Στο σπίτι μας οδηγούσε 4 θηρία Technics ,τα 2 με 12ιντσα woofer και τα 2 με 10ιντσα woofer αρκετά καλά και γέμιζε με ήχο ένα μεγάλο σαλόνι.
Για το μικρό δωμάτιο που περιγράφεις θα είναι παραπάνω από αρκετός και νομίζω ότι θα είναι ιδανικό να του βάλεις 2 καλά ηχεία βάσης. Με 100 - 120 ευρώ, δεν νομίζω να βρεις κάτι αρκετά καλό για τον ενισχυτή αυτόν. Καλό θα ήταν να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα καλό ζευγάρι ηχεία βάσης και θα έχεις ένα πολύ καλό μουσικό αποτέλεσμα.
Σχετικά με την σύνδεση του με υπολογιστή και τηλεόραση, όλα γίνονται, αρκεί τα παραπάνω να έχουν αναλογικές εξόδους ήχου, ώστε να μπορείς να τα συνδέσεις. Με τον υπολογιστή λογικά δεν θα έχεις θέμα, αλλά πολλές σύγχρονες τηλεοράσεις δεν έχουν αναλογική έξοδο ήχου και πιθανόν να χρειαστείς και dac.

Φιλικά,
Χρήστος.