Ζητω η Ελληνική τηλεόραση

Γενικα σημερα βλεπω στον κοσμο μια γενικα λαθος πορεια.Πιστευω οτι καποιοι(κρατος/κυβερνησεις,μεγαλες βιομηχανιες κτλ)εχουν βρει τα αδυνατα σημεια των ανθρωπων,πχ τον εγωισμο,να θελει να ξεχωριζει ο καθενας απο τους αλλους και να ειναι καλητερος,να τα εχει ολα κτλ.Αλλα και αυτοι που ανεφερα ειναι ανθρωποι σαν και εμας.Και για ολα βεβαια φταινε τα λεφτα και η ματαιοδοξια.

Τωρα αν αυτο ειναι καλο η κακο,να πετυχει ο καθενας το καλητερο για τον εαυτο του και τα παιδια του,μπορουμε να το σηζηταμε πολυ ωρα.Και φυσικα οπως αναφερθηκε,δεν ειναι ολοι ιδιοι.Αλλα σε γενικες γραμμες εγω βλεπω στον κοσμο περιεργη συμπεριφορα.Ειτε ειναι πολιτικος,ειτε μαναβης ειτε οτιδηποτε αλλο.Να ηταν μια μειονοτητα ολα αυτα τοτε οκ.Αλλα δεν ειναι.Η κατασταση παγκοσμιως,ειναι αυτη που θα μπορουσε να ειναι για τους ανθρωπους?Εφοσον ο ανθρωπος ξεχωριζει απο τα ζωα λογω του οτι εχει μυαλο να δημιουργει πολιτισμο,τοτε γιατι υπαρχουν ανθρωποι που σκοτωνονται καθημερινα πεθαινουν της πεινας και χιλια δυο αλλα ενω αλλοι εχουν χιλιες φορες περισσοτερα και κοιτανε μονο την παρτη τους και την οικογενεια τους.

Εγω δεν το παιζω εξυπνος γραφοντας αυτα,στο μελλον τα ιδια θα κανω.ειμαι 1.000.000 τα εκατο σιγουρος.

Μπορει να ακουγονται αυτα πολυ απαισιοδοξα κτλ,δεν ειναι οτι σκεφτομαι ετσι μαυρα γενικα.Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι οι οποιοι ειναι τιμιοι,προσφερουν οπως μπορουν στην κοινωνια,βοηθανε αλλους οσο μπορουν κτλ.Αλλα μην ξεχναμε οτι απο τη φυση μας ο καθενας την παρτη του θα κοιταξει.Ετσι ειναι αυτο και δεν αλλαζει.

Να διευκρινισω πως εγω ποτε δεν εγραψα κατι περι συλλογικης ευθυνης. Για ατομικη ευθυνη μιλησα, εννοοντας πως ο καθενας μας μπορει να κανει κατι ακομα και για την εκπομπη του Αυτια, να μην την βλεπει. Αυτη θα ειναι η μεγαλυτερη τιμωρια του. Φυσικα, οι συντοπιτες μας εχουν αλλη αποψη και συνεχιζουν να τον βλεπουν περισσοτερο απ'ολους. Θα φταιει ο Αυτιας λοιπον την επομενη φορα που θα μας εξαπατησει?

Διαβάζω - διαβάζω και δεν μπορώ να καταλάβω... (συγνώμη)

Τελικά ποιός φταίει και πως μπορούμε να τον "τιμωρήσουμε" για να μην το ξανακάνει?

Τελικά ποιός φταίει και πως μπορούμε να τον "τιμωρήσουμε" για να μην το ξανακάνει?

Να μην τον βλεπουμε βρε Νικο, τι αλλο?

Δηλαδή φταίνε όσοι τον βλεπουνε (κυρίως συνταξιούχοι) και πρέπει να τους πείσουμε ότι είναι κακό που βλέπουν Αυτιά (και τηλεόραση γενικώς)...

Μάλλον φταίει και ο υπεύθυνος προγράμματος του σταθμού του Αλτερ και του Aλφα (παλαιότερα) και του Αντένα (ακόμη παλαιότερα) κοκ.

Μάλλον φταίει και η κυβέρνηση που δίνει άδειες σε τέτοιους σταθμούς.

Μάλλον φταίμε και εμείς που υποστηρίζουμε με την (επαναλαμβανόμενη) ψήφο μας τέτοιες κυβερνήσεις.

Μάλλον πάλι δεν κατάλαβα... Εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο απλό.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ασχολούμαστε με τον κάθε Αυτιά εμείς οι "μορφωμένοι", οι "νεότερης ηλικίας", που ποτέ δεν θα ξαναδούμε τον κάθε "Αυτιά" και τα καταλάβαίνουμε όλα γιατί διαβάζουμε between the lines...

Επαναλαμβάνω δεν μπορώ να καταλάβω ούτε ποιός φταίει ούτε πως μπορεί να αλλάξει αυτό!

-bye-

Re: Απάντηση: Ζητω η Ελληνική τηλεόραση

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμωρηθούν τέτοιου είδους πρακτικές θα ήταν να έχουμε "μηχανάκια" της AGB και από αυτά να διαμορφώναμε ακροαματικότητες (θα έβγαζα έτσι Νο 1 τον Μπακογιαννόπουλο χεχε). Το μόνο που ενδιαφέρει τα κανάλια και τους "πονάει" είναι οι ακροαματικότητες και τα λεφτά των διαφημίσεων που συνεπάγονται. Έχω όμως την εντύπωση οτι δε θα μας έφερνε ποτέ η AGB μηχανάκια να εγκαταστήσουμε στα σπίτια μας, δεν θεωρούμαστε βλέπεις "average" τηλεθεατές.

Το τι και πώς μετράνε τα μηχανάκια της AGB είναι γνωστό...

Παράδειγμα...Δείτε αυτήν την ψηφοφορία...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=1065956&lngdtrid=253

Σύμφωνα με την ψηφοφορία του in.gr, το ΣΚΑΪ πρέπει να είναι το κανάλι με τις περισσότερες διαφημίσεις!!!! :flipout::flipout:

Είναι λογικό,γιατί αυτοί μετράνε υποτίθεται,πόσοι απο το κοινό των πρωϊνάδικων παρακολουθούν ποιόν.Αυτό το κοινό εκ των πραγμάτων είναι μιά μειοψηφία.

Στο in.gr ψηφίζουν όλοι όσοι παρακολουθούν τηελόραση,ανεξάρτητα απο ποιά ζώνη.

Πάντως εμμένω στην προηγούμενη θέση μου, οτι δεν θα μας έφερναν ποτέ τέτοιο μηχανάκι, δεν μας θεωρούν average τηλεθεατές.

Μια αλλη εκπομπη που με προβληματιζει ειναι το next model.(και αλλα παρεμφερη)
Κριμα ρε παιδι μου να παιζουν με την ψυχολογια των νεων ανθρωπων,που απο τη φυση τους θελουν να ξεχωρισουν και να γινουν διασημοι κτλ.

Και να σας πω και κατι ρε παιδια.Αυτο με τον Αυτια δεν ειναι τιποτα,μπροστα στα πραγματικα κακα που κανει η τηλεοραση(και γενικα η νοοτροπια και τα προτυπα της κοινωνιας σημερα).

Πολλα αλλα στην τηλεοραση πχ τα θεωρω πολυ επικυνδυνα,οπως πχ το x factor,το next model που ανεφερα παραπανω και γενικα ολο αυτο το marketing που παιζει παντου,που υποτιμα την νοημοσυνη ολονων.Αυτο που εανε ο Αυτιας απλα ενοχλει επειδη ειναι σαν να σε περναει μα..κα αμεσα.

Ολο αυτο το πραμα με την τηλεοραση,τις μοδες,τι περναει σημερα σα σωστο και σαν υποδειγμα για να το ακολουθει ολος ο κοσμος,αυτα ειναι πραγματικα προβληματα.

Last edited:
Η τελεόραση διαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό και βγάζει πρωθυπουργούς αγαπητέ...

Αν ήταν μόνο οι "μόδες" καλά θα ήταν...

Eχθες είχαμε....

Αυτιάς...19,7%
Παπαδάκης...18,9%
Λυριτζής-Οικονόμου...18,8%
Οικονομέας- Καμπουράκης...18,7%
Μελέτη....12,7%
Λάμπορου- Παπαβασιλείου...6,6%

-bye-

Χαίρομαιπου ο Αυτιάς έγινε international. Εξαιρετικό το βίντεο. Έχω και μια ερώτηση γλωσσολογικής φύσεως. Μπορεί κάποιος από τους φιλους συμφορουμίτες να μου εξηγήσει τι σημαίνει "ωστόσο"; Το ακούω πολύ συχνά τώρα τελευταία από τους γλωσσοπλάστες-λεξιπλάστες δημοσιογράφους με εντελώς διαφορετική έννοια από αυτήν που ήξερα. Αν κάποιος άλλος έχει παρατηρήσει το φαινόμενο ή κάτι αντίστοιχο ας το συζητήσουμε κι εδώ. Μπορεί κάποιος δημοσιογράφος να ωφεληθεί ή εγώ να ενημερωθώ για τις εξελίξεις της ελληνικής (γλώσσας).

Εγώ πάντως το μαιλ το έστειλα :rifle:

Μια αλλη εκπομπη που με προβληματιζει ειναι το next model.(και αλλα παρεμφερη)
Κριμα ρε παιδι μου να παιζουν με την ψυχολογια των νεων ανθρωπων,που απο τη φυση τους θελουν να ξεχωρισουν και να γινουν διασημοι κτλ.

Και να σας πω και κατι ρε παιδια.Αυτο με τον Αυτια δεν ειναι τιποτα,μπροστα στα πραγματικα κακα που κανει η τηλεοραση(και γενικα η νοοτροπια και τα προτυπα της κοινωνιας σημερα).

Πολλα αλλα στην τηλεοραση πχ τα θεωρω πολυ επικυνδυνα,οπως πχ το x factor,το next model που ανεφερα παραπανω και γενικα ολο αυτο το marketing που παιζει παντου,που υποτιμα την νοημοσυνη ολονων.Αυτο που εανε ο Αυτιας απλα ενοχλει επειδη ειναι σαν να σε περναει μα..κα αμεσα.

Ολο αυτο το πραμα με την τηλεοραση,τις μοδες,τι περναει σημερα σα σωστο και σαν υποδειγμα για να το ακολουθει ολος ο κοσμος,αυτα ειναι πραγματικα προβληματα.

Ολα αυτά στη ουσία ξεμυαλίζουν τα ανήλικα κοριτσάκια που πιστεύουν αυτό το ψεύτικο γκλάμουρ.
Τους αποκρύβουν ότι θα είναι οι δούλες και τα γιουσουφάκια για το κάθε μόδιστρο και στυλίστα.Και όλο τον υπόκοσμο που τους ακολουθεί...
Και η βίζιτα και τα ναρκωτικά είναι στο πρόγραμμα όπως δείχνει και η πρόσφατη σύλληψη του 32χρονου μοντέλου.