Ζητώ την βοήθεια σας και την επιείκεια σας. Κοινώς μην βαράτε!!!!

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Έχω διαβάσει διάφορα για τις συχνότητες αναπαραγωγής υλικού σε htpc (50-60hz , κλπ) αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται.

Στην περιπτωσή μου (πλάσμα με ανάλυση 1024Χ768) συνδέω το htpc σε μια custom ανάλυση (για να μην έχω Overscan) στα 60Mhz. Στα 50 δεν έχω καταφέρει να μην έχω Overscan ή underscan.

Όλα τα παίζω (όπως λέμε όλα τα μαχαιρώνω) σε αυτό το setup. Κυρίως παίζω NTSC (το 90%) οπότε επειδή είχα διαβάσει ότι το σήμα αυτό είναι στα 60Mhz σκέφτηκα ότι είμαι εντάξει. Είμαι όμως? Ή μήπως πρέπει να αλλάζω συχνότητα ανάλογα με το τι παίζω? Δεν έχω δει κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής (κολλήματα και τέτοια αν και κάποιες στιγμές σε αργά πλάνα ίσως και να πήρε το μάτι μου μια ανώμαλη κίνηση - μπορεί να είναι και της ταινίας όμως).

Εν όψει αγοράς του Epson TW700 όλα αυτά φαντάζομαι αλλάζουν? (αλλά για προβολέα μπορώ να βρω αρκετό υλικό στο forum για να καταλάβω καλύτερα).

Το θέμα είναι με την πλάσμα τι γίνεται...

Μερσί -bye-

Λοιπόν!

Πάμε άλλη μια φορά! :smile:

Για υλικό (video) γυρισμένο στα 25 καρέ/δευτερόλεπτο (δηλαδή υλικό κυρίως Ευρωπαϊκής προέλευσης / PAL) βάζουμε το refresh rate σε πολλαπλάσια του 25, δηλαδή 50 ή 75Hz.

Για υλικό (video) γυρισμένο στα 30 καρέ/δευτερόλεπτο (δηλαδή υλικό κυρίως Αμερικανικής προέλευσης, και συγκεκριμένα γυρισμένο για Αμερικανική τηλεόραση / NTSC) βάζουμε το refresh rate σε πολλαπλάσια του 30, δηλαδή πρακτικά 60Hz.

Για υλικό (video) γυρισμένο στα 23,976 καρέ/δευτερόλεπτο, το οποίο είναι και το κινηματογραφικό standard, (δηλαδή συνήθως Region 1 DVDs και δυστυχώς όλα τα HD DVDs / BluRay :violent-smiley-030: ) βάζουμε το refresh rate στα 24 (σπάνιο να υποστηρίζεται) ή στα 60 και είμαστε στο έλεος του 3:2 pull down. Η διαδικασία 3:2 pull down είναι ουσιαστικά η μετατροπή των 23,976 καρέ/δευτερόλεπτο σε 30 καρέ/δευτερόλεπτο. Λόγω του ότι είναι μια εξ ορισμού μη-τέλεια διαδικασία, η οποία επηρεάζει πάντα αρνητικά την ομαλή κίνηση, προσπαθούμε να την αποφεύγουμε όσο γίνεται. Εξ' ου και το holy grail του ιδανικού refresh, δηλαδή τα 24Hz.

Στην περίπτωσή σου λοιπόν, τη στιγμή που δεν μπορείς να αλλάξεις το refresh σου από τα 60Hz (και όχι MHz), απλά το αφήνεις εκεί. :smile:

Ευχαριστώ Δημήτρη. Να σαι καλά.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι σε οποιαδήποτε τηλεόραση αν παίζουμε NTSC και HD τα 60Hz είναι ότι καλύτερο μπορούμε να έχουμε λόγω των περιορισμών των panels.
Άντε να πάρουμε κανά προβόλι να ξεστραβωθούμε :operator:

@nektar: Πάντως άν πάρεις Epson TW700 θα χαρείς να μάθεις ότι κλειδώνει στα 72Hz, που σημαίνει ότι μπορείς να παίξεις ταινίες σε 24fps (ή 23,976) (72 = 3 x 24 άρα πολλαπλάσιο του 24).
Εμένα στο φορητό μου που έχει DVI out με Nvidia Go7600, και με κατάλληλο "πείραγμα" στο Powerstrip , βγάζω 72hz στο DVI και ο TW700 το δεχεται. Εννοείται ότι μπορώ και έχω και 60/50 hz όταν το θελήσω.
Ετσι έχω και τέλειο συγχρονισμό audio/video στο Reclock όταν παίζω ταινίες 24fps.
Τα περισσότερα τα έμαθα ακολουθώντας τους HTPC οδηγούς του forum.

@nektar: Πάντως άν πάρεις Epson TW700 θα χαρείς να μάθεις ότι κλειδώνει στα 72Hz, που σημαίνει ότι μπορείς να παίξεις ταινίες σε 24fps (ή 23,976) (72 = 3 x 24 άρα πολλαπλάσιο του 24).
Εμένα στο φορητό μου που έχει DVI out με Nvidia Go7600, και με κατάλληλο "πείραγμα" στο Powerstrip , βγάζω 72hz στο DVI και ο TW700 το δεχεται. Εννοείται ότι μπορώ και έχω και 60/50 hz όταν το θελήσω.
Ετσι έχω και τέλειο συγχρονισμό audio/video στο Reclock όταν παίζω ταινίες 24fps.
Τα περισσότερα τα έμαθα ακολουθώντας τους HTPC οδηγούς του forum.

Έτοιμος είμαι για Epson. Απλά το ψήνω λίγο ακόμα στο μυαλό μου. Χαχαχαχαχα -bye-

Έχω την ίδια TV με τον Nektar η οποία έχει native ανάλυση 1024χ768. Την έχω συνδέσει με το Htpc με καλώδιο Dvi-Hdmi. Η τηλεόραση όμως δέχεται μόνο 1280χ720p μέσω Hdmi.

Έκανα εγκατάσταση το powerstrip και ακολουθώ τις οδηγίες που γράφονται στα guides, αλλά η επιλογή "advanced timings options" είναι ανενεργή (dehighlight). Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα? Κάρτα έχω την ATI 1650XT.

Έχω την ίδια TV με τον Nektar η οποία έχει native ανάλυση 1024χ768. Την έχω συνδέσει με το Htpc με καλώδιο Dvi-Hdmi. Η τηλεόραση όμως δέχεται μόνο 1280χ720p μέσω Hdmi.

Έκανα εγκατάσταση το powerstrip και ακολουθώ τις οδηγίες που γράφονται στα guides, αλλά η επιλογή "advanced timings options" είναι ανενεργή (dehighlight). Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα? Κάρτα έχω την ATI 1650XT.

Δοκίμασε με άλλη έκδοση Powerstrip. Συχνά αυτο γίνεται αν δεν έχουμε αγοράσει αλλα ''αγοράσει'' το powerstrip.

Αυτό θα πει διακριτικότητα... Και εγώ που δεν το έχω "αγοράσει" αυτό το ενοχλητικό μήνυμα στην αρχή θα γίνεται όλο και πιο ενοχλητικό ή απλά είναι η ιδέα μου;

Απάντηση: Re: Ζητώ την βοήθεια σας και την επιείκεια σας. Κοινώς μην βαράτε!!!!

Αυτό θα πει διακριτικότητα... Και εγώ που δεν το έχω "αγοράσει" αυτό το ενοχλητικό μήνυμα στην αρχή θα γίνεται όλο και πιο ενοχλητικό ή απλά είναι η ιδέα μου;

Καθε φορα που ανοιγει , προσθετει χρονο.......:slapface:

Eγκατέστησα το reclock 1.6, και όταν ξεκινάει ο υπολογιστής μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα:
reclock.jpg

Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι φταίει?
Κάρτα έχω την 1650, με τους τελευταίους drivers.

Last edited:
Eγκατέστησα το reclock 1.6, και όταν ξεκινάει ο υπολογιστής μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα:
reclock.jpg

Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι φταίει?
Κάρτα έχω την 1650, με τους τελευταίους drivers.

Πρώτα βάλε την έκδοση 1.74b που είναι η τελευταία. Μετά, πήγαινε Εναρξη > Ολα τα προγράμματα > Reclock > Configure Reclock. Στο tab ''Video settings'' επέλεξε το ''DirectDraw'' . Πάτα ''ΟΚ'' και είσαι ''ΟΚ'' .

Πρώτα βάλε την έκδοση 1.74b που είναι η τελευταία. Μετά, πήγαινε Εναρξη > Ολα τα προγράμματα > Reclock > Configure Reclock. Στο tab ''Video settings'' επέλεξε το ''DirectDraw'' . Πάτα ''ΟΚ'' και είσαι ''ΟΚ'' .

Το έκανα και πάλι τα ίδια κάνει... :huh2:

Driver version για την X1650 έχω τον 8.360.0.0

Τελικά απενεργοποίησα το "set reclock as preferred renderer" στην πρώτη σελίδα και φαίνεται ότι έστρωσε.

Όταν παίζει κάποιο dvd, βγάζει στην taskbar ένα ρολογάκι που αναβοσβήνει πράσινο-κόκκινο. Είναι normal?