ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 50``ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,158
ΑΘΗΝΑ
εχω-σχεδον-αποφασισει να αλλαξω την pioneer 427xd και να παω σε πιο μεγαλη αλλα και πιο "μαυρη" tv.
οσο και να μην δινω σημασια, δυστηχως δεν μπορω να "ανεχτω" αλλο την ασπριλα της pioneer.

εχω στα υπ`οψιν:

PIONEER PDP-508XD

PANASONIC TH-50PZ70E

δεκτες βεβαια οποιες προτασεις.

εχω-σχεδον-αποφασισει να αλλαξω την pioneer 427xd και να παω σε πιο μεγαλη αλλα και πιο "μαυρη" tv.
οσο και να μην δινω σημασια, δυστηχως δεν μπορω να "ανεχτω" αλλο την ασπριλα της pioneer.

εχω στα υπ`οψιν:

PIONEER PDP-508XD

PANASONIC TH-50PZ70E

δεκτες βεβαια οποιες προτασεις.

Καλα ρε συ !!! απο τωρα ?
Δεν φτασαμε ακομα στις αποκριες
3 μηνες και κατι μερες εχουμε ακομα μεχρι ...............την πρωταπριλια:flipout:

νομιζεις οτι κανω πλακα?:FSGSFGS4:

Αμ πεστο ντεεεει .............οτι ησουν και συ στο κοτερο ,:flipout:
Αν ειναι ετσι αλλαζει η δουλεια , αλλα με το συμπαθειο που λεν :

Τωρα τι ρωτας δηλαδη ?
Ψαχνεις να βρεις "ισχυρη " δικαιολογια για να τσιμπησης την ακριβη 508XD η μηπως δεν εχεις τα φραγκα και προσπαθεις " να σε πεισης " να παρεις την TH-50PZ70E ?

Γιατι κατι αλλο δεν παιζει .

Αμ πεστο ντεεεει .............οτι ησουν και συ στο κοτερο ,:flipout:
Αν ειναι ετσι αλλαζει η δουλεια , αλλα με το συμπαθειο που λεν :

Τωρα τι ρωτας δηλαδη ?
Ψαχνεις να βρεις "ισχυρη " δικαιολογια για να τσιμπησης την ακριβη 508XD η μηπως δεν εχεις τα φραγκα και προσπαθεις " να σε πεισης " να παρεις την TH-50PZ70E ?

Γιατι κατι αλλο δεν παιζει .

ακριβη θα ελεγα την PDP-LX508D και "προσιτη" την 508XD.
η πανα ειναι μια "καλη" περιπτωση αλλα επειδη δεν ειμαι ανθρωπος της μεσης καταστασης,προτιμω να περιμενω λιγο και να παρω το καλυτερο-οσο μου επιτρεπουν τα οικονομικα μου εκεινη την χρονικη στιγμη.

για την 508ΧD εχω μια καλη ακρη και μπορω να την παρω αρκετα χαμηλοτερα.
το μονο σιγουρο ειναι οτι για να καταληξω αυτην την φορα καπου,η πρωτη κουβεντα μου θα ειναι "κλειστε τα φωτα για δω" και μετα τα υπολοιπα...

Last edited:
Αρα ψαχνεις δικαιολογια για το ποια απ τις 2 πιονερ θα παρεις :flipout:
την φτηνη η την ακριβη ? την ακριβη η την φτηνη ?
Αφου θες ferrari και σκεφτεσε να βαζεις μεσα ,πανω απο μια γκομενα τη φορα τοτε παρε την PDP-LX5080D .............Scaglietti

O ανθρωπος εχει το προβλημα που ηταν γνωστο ως "dirty screen" στις Pioneer σειρα 7 , επισης αν θυμαμαι καλα εχει και buzzing. Tα νευρα του δεν αντεξαν αλλο και ειπε να παρει κανουργια τηλεοραση.

Σωστα δεν τα λεω ρε Δημητρη (aka dp88)?-bye-

Εγώ αποφάσισα να πάω για 50άρα pioneer.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά υπολογίζω μέχρι το Πάσχα να έχω στην άκρη το ποσό της "προσιτής". Ο πόθος βεβαια είναι η lx508/5080, αλλά δεν ξέρω αν θα έδινα ένα τέτοιο ποσό για τηλεόραση, ακόμη και αν το είχα. Και ο κυριότερος λόγος είναι πως δεν έχω πεισθεί πως η 8η γενιά των kuro είναι αξεπέραστη. 6000 και να εμφανισθεί η 9η γενιά σε μερικούς μήνες, θα τα κλαίω. Αφήστε που δεν έχω πεισθεί για την ωριμότητα της τεχνολογίας στις τηλεοράσεις...

Re: Απάντηση: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 50``ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά υπολογίζω μέχρι το Πάσχα να έχω στην άκρη το ποσό της "προσιτής". Ο πόθος βεβαια είναι η lx508/5080, αλλά δεν ξέρω αν θα έδινα ένα τέτοιο ποσό για τηλεόραση, ακόμη και αν το είχα. Και ο κυριότερος λόγος είναι πως δεν έχω πεισθεί πως η 8η γενιά των kuro είναι αξεπέραστη. 6000 και να εμφανισθεί η 9η γενιά σε μερικούς μήνες, θα τα κλαίω. Αφήστε που δεν έχω πεισθεί για την ωριμότητα της τεχνολογίας στις τηλεοράσεις...

:flipout::flipout:Σε βλεπω παρεα με τον Petran να περιμενετε ποτε θα κανει η pionner τις γενεες .......14

Αρα ψαχνεις δικαιολογια για το ποια απ τις 2 πιονερ θα παρεις :flipout:
την φτηνη η την ακριβη ? την ακριβη η την φτηνη ?
Αφου θες ferrari και σκεφτεσε να βαζεις μεσα ,πανω απο μια γκομενα τη φορα τοτε παρε την PDP-LX5080D .............Scaglietti

επειδη θελω να ειμαι σιγουρος για αυτο που βλεπω και να εξαντλησω και την τελευταια πιθανοτητα να ειναι προβλημα του πανελ ή ρυθμισεων απο το secretmenu(απιθανο το βλεπω)περιμενω το μιστερ Καστρουνη για επιβεβαιωση και προχωραω.
για την PDP-LX5080D χλωμο το βλεπω αφου το αμαξι μου το χρειαζομαι ακομα....-bye-

O ανθρωπος εχει το προβλημα που ηταν γνωστο ως "dirty screen" στις Pioneer σειρα 7 , επισης αν θυμαμαι καλα εχει και buzzing. Tα νευρα του δεν αντεξαν αλλο και ειπε να παρει κανουργια τηλεοραση.

Σωστα δεν τα λεω ρε Δημητρη (aka dp88)?-bye-

Γιαννη δεν νομιζω οτι ειναι θεμα "dirty screen".

να συνοψισω και να προσπαθησω να δωσω μια εικονα:
γενικως η τηλεοραση παιζει πολυ καλα απο ολες τις πηγες(sd,dvd,blueray).
χρωματα,κινηση,φωτεινοτητα,ευκρινεια,απειρες ρυθμισεις..
σε κατασταση που το δωματιο εχει φως,ειναι καλα τα πραγματα.
το ιδιο συμβαινει και στις φωτεινες σκηνες οπου εχω πολυ ισσοροπημενη εικονα ακομα και στο μαυρο χρωμα.
σε απολυτο σκοταδι 'η με χαμηλο φωτισμο,στις σκοτεινες σκηνες ειναι λες και εχω βαλει ενα τουλι μπροστα.
αφου παω μετα απο καμια ταινια στο δωματιο για υπνο και αναρωτιεμαι εαν η 26αρα sony 2010s ,εχει καλυτερη συμπεριφορα στο μαυρο απο την pioneer.
τοσο ψυχακιας να ειμαι.....?:drummer:

Θα τη βρεις την ακρη , τι να πουμε και μεις που για να δωσουμε για τι βι πανω απο 2 χιλιαρικα πρεπει να το συνταγογραφηση χειρουργος καρδιολογος σαν τη μονη ενδεδειγμενη λυση .

ΥΣ
Οι απογευματινοι σας χαιρετουν , καλυνηχτα σε ολους γιατι ειμαι κοματια και τετοια σεναρια επιστημονικης φαντασιας ( 508 κ.λ.π. ) με τρομαζουν τετοιες ωρες:flipout:

οτι τα λεφτα ειναι πολλα για tv δεν τιθεται νομιζω ερωτημα ανεξαιρετως οικονομικης καταστασης του καθενος μας,αφου μιλαμε για τηλ. και οχι για αμαξι.
ομως επειδη εγω βλεπω αρκετη τηλεοραση και θελω να την ευχαριστιεμαι και οχι να σκεφτομαι να βαλω ταινια, ισως σε καποια στιγμη τρελας να την χτυπουσα....

-bye-
Θα τη βρεις την ακρη , τι να πουμε και μεις που για να δωσουμε για τι βι πανω απο 2 χιλιαρικα πρεπει να το συνταγογραφηση χειρουργος καρδιολογος σαν τη μονη ενδεδειγμενη λυση .

ΥΣ
Οι απογευματινοι σας χαιρετουν , καλυνηχτα σε ολους γιατι ειμαι κοματια και τετοια σεναρια επιστημονικης φαντασιας ( 508 κ.λ.π. ) με τρομαζουν τετοιες ωρες:flipout:

ολοι πανω- κατω στα ιδια κυβικα κινουμαστε φιλε μου.
μην νομιζεις οτι μου τρεχουν απο τα παντζακια.
τρελες ειναι αυτες......

Γεια χαρα σε ολους και καλες γιορτες-χρονια.. ειμαι ακριβως στην ιδια θεση.. .. και ειναι πολυ δυσκολο να αποφασισω επιτελους.. 50pz70 428 xd που ειναι βατά.. ή παραπανω ζορι και 5080??? στα 3.8 μετρα μηπως φτανει η 42?? Αν υπηρχε 46αρα πλασμα καλα θα ηταν..
υ.γ. ή μηπως καποια 46 lcd??? αληθεια υπαρχει καμια που να παιζει τα καναλια σαν τις CRT οπως την NEMOS LOEWE 32 POY εχω???

Γεια χαρα σε ολους και καλες γιορτες-χρονια.. ειμαι ακριβως στην ιδια θεση.. .. και ειναι πολυ δυσκολο να αποφασισω επιτελους.. 50pz70 428 xd που ειναι βατά.. ή παραπανω ζορι και 5080??? στα 3.8 μετρα μηπως φτανει η 42?? Αν υπηρχε 46αρα πλασμα καλα θα ηταν..
υ.γ. ή μηπως καποια 46 lcd??? αληθεια υπαρχει καμια που να παιζει τα καναλια σαν τις CRT οπως την NEMOS LOEWE 32 POY εχω???

καταρχην καλως ηρθες στην παρεα μας....:ernaehrung004:

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι μια βολτα στα καταστηματα και να εμπιστευτεις τα ματακια σου...

στα "πεταχτα" αγορασα την 427xd και δυστηχως απογοητευτηκα.
hitech,μαιτεκ,ηχος,μιχος...λενε τα δικα τους.

χαρακτηριστικα να σου αναφερω οτι στο hitech που ειχε δοκιμη mega test
42`,μαζι με τις υπολοιπες και τις panasonic pv60&pioneer 427xd,εφερνε την pioneer "πολυ κοντα" στο μαυρο της panasonic.

κατ`εμε(εχοντας βιωσει και με τις 2)ειναι η μερα με την νυχτα...!!
οταν πηγα να δω την pioneer,λογω φωτεινου χωρου των καταστηματων(οπου και να πηγα),δεν παρατηρησα το "γκριζωπο μαυρο της".
με το που την εβαλα στο χωρο μου ηταν το πρωτο μειον που παρατηρησα.εκανε ΜΠΑΜ....:violent-smiley-011:

κανε την βολτα σου,ζητα να δει σημα απο διαφορες πηγες και εαν ειναι δυνατο σε σκοτεινο περιβαλλον.

οσο αναφορα τις ιντσες νομιζω οτι οι 50 ειναι μονοδρομος.

καλες γιορτες......-bye-

Last edited:
τα αρνητικα της τηλεορασης βαση του αξιοπιστου "hdtvtest":

(για μην με βγαλετε και εντελως ψυχακια...)

Cons
Not 1080 resolution
1 HDMI, no VGA input
No 1080p 50/60 Hz input
Greyish blacks
Slightly reduced detail compared to LCD on 1080 material
Not as bright compared to LCD at high signal levels
Dirty screen effect (uneven screen uniformity)
Buzzing
Film mode deinterlacing must be selected depending on source
Reflective screen
Crude sensitivity in controls
No `ISF calibration controlsʼ in service menu
Out of date EPG
No Picture in Picture
Overscanning
Lack of details in manual

Conclusion
If this plasma screen is any indication, the whole LCD vs Plasma war will probably continue for some years. Plasma technology has been developed longer than most of the newer, competing panels and it is clear that several clever innovations have kept it ahead in some areas concerning picture quality. We found that our model excels in accurate colour reproduction and video processing, making it well balanced to deliver the best SD and HD picture for your money. This is true despite its weakness in black level and panel resolution

Last edited:
Εγγράφομαι κι εγώ στο ερώτημα του Δημήτρη.
Είμαι κι εγώ στο ίδιο δίλημμα. Θα προτιμούσα σαφώς πάννυ λόγω τιμής (η Pio είναι πολύ σοβαρή υπέρβαση), αλλά έχω διαβάσει πολλά και αντιφατικά γι αυτήν (έχω διαβάσει γαλλικά, ισπανικά, ιταλικα, γερμανικά και αγγλικά φόρουμς).
Για να μπερδευτούν τα πράγματα ακόμη περισσότερο το τελευταίο hitech έβγαλε την 700 καλύτερη στην εικόνα από την 70 με σημαντική (για χαιτεκ -χεχε) διαφορά, ενώ φοράνε το ίδιο πάνελ, αλλά έχουν -λίγο- διαφορετικά ηλεκτρονικά και ήχο. Αυτό το συμπέρασμα είναι κάτι καινούργιο από όσα έχω διαβάσει. Πάντως ζωντανά έχω δει μόνο την 700 και έχω εξαιρετικές εντυπώσεις.
Στο πλαίσιο της Στουρνάρη είχε τις 42άρες PX και PZ τη μια πάνω από την άλλη και η PX έριχνε στ αυτιά της PZ!!! Ok σπρώχνουν Px και μετά πως λες πάω να δω να κρίνω!!!
Σορρυ για το μακρύ ποστ (χεχε θα ήθελα κι εγώ LX508-(in my dreams μάλλον), αλλά το 9G είναι προ των πυλών και είναι πάρα πολλά και τα λεφτά!!!)

Εγγράφομαι κι εγώ στο ερώτημα του Δημήτρη.
Είμαι κι εγώ στο ίδιο δίλημμα. Θα προτιμούσα σαφώς πάννυ λόγω τιμής (η Pio είναι πολύ σοβαρή υπέρβαση), αλλά έχω διαβάσει πολλά και αντιφατικά γι αυτήν (έχω διαβάσει γαλλικά, ισπανικά, ιταλικα, γερμανικά και αγγλικά φόρουμς).
Για να μπερδευτούν τα πράγματα ακόμη περισσότερο το τελευταίο hitech έβγαλε την 700 καλύτερη στην εικόνα από την 70 με σημαντική (για χαιτεκ -χεχε) διαφορά, ενώ φοράνε το ίδιο πάνελ, αλλά έχουν -λίγο- διαφορετικά ηλεκτρονικά και ήχο. Αυτό το συμπέρασμα είναι κάτι καινούργιο από όσα έχω διαβάσει. Πάντως ζωντανά έχω δει μόνο την 700 και έχω εξαιρετικές εντυπώσεις.
Στο πλαίσιο της Στουρνάρη είχε τις 42άρες PX και PZ τη μια πάνω από την άλλη και η PX έριχνε στ αυτιά της PZ!!! Ok σπρώχνουν Px και μετά πως λες πάω να δω να κρίνω!!!
Σορρυ για το μακρύ ποστ (χεχε θα ήθελα κι εγώ LX508-(in my dreams μάλλον), αλλά το 9G είναι προ των πυλών και είναι πάρα πολλά και τα λεφτά!!!)

στο ιδιο περιοδικο επισης,στο ιδιο συγκριτικο,για την 4270xd ναι μεν αναφερει οτι σχετικα με την pv60 στις σκοτεινες σκηνες "υποφερει" η pioneer,αλλα στην γενικη καταταξη παροτι 427xd&4270xd εχουν την ιδια βαθμολογια στα "σκοταδια" ,τιτλο κορυφαιας διακρισης περνει μονο η 427xd και μαλιστα "μια ανασα απο το μαυρο της panasonic" που εκεινη την χρονικη περιοδο τονιζαν&ξανατονιζαν ,οτι εχουν αντικρυσει το σχεδον απολυτο μαυρο....!!!!!

δηλαδη παροτι το μαυρο της δεν ειναι σοβαρο και χανεις καθε κινηματογραφικη αισθηση,παραμενει κορυφαια επειδη εχει isf calibration..??
αντιθετως το γνωστο site hdtvtest,πολυ σωστα αναφερεται στην γενικως καλη εικονα,αλλα τονιζει οποτε "χρειαζεται",οτι η tv ποναει στον τομεα "μαυρο".
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...!!

γνωμη μου:

παρτε μια γενικη εικονα(περιοδικα,forum..)για να υπαρχει μια βαση και δωστε αρκετο χρονο σε ψαξιμο.
εαν δεν υπαρχει χρονος να γυρισετε στα καταστηματα να δειτε με τα ματια σας ΜΗΝ αγορασετε-αφηστε το για αργοτερα....

τεσπα μερες που ειναι-αλλα "φωναζω" για να μην πεσετε στην παγιδα των διακρισεων και των εντυπωσεων που θελουν να περασουν καποιοι.

ΕΙΔΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....

Γεια χαρα σε ολους και καλες γιορτες-χρονια.. ειμαι ακριβως στην ιδια θεση.. .. και ειναι πολυ δυσκολο να αποφασισω επιτελους.. 50pz70 428 xd που ειναι βατά.. ή παραπανω ζορι και 5080??? στα 3.8 μετρα μηπως φτανει η 42??

Στα 3.8 μετρα 42"? Ξεχασε το. Ουτε 46αρα δεν σου κανει....

[(Διαγωνιος σε ιντσες) x 0.1] - 1 μετρο= (Αποσταση θεασης)

Oποτε για 46" εχουμε μεγιστη αποσταση 3.6 μετρα.

Παρε την 50PZ70 και καθαρισες χωρις κανενα ζορι.