Απάντηση: Re: Ζητούνται ματσαρισμένοι nas για σύστημα αναλογικής κατεύθυνσης
Εγώ πάντως την μεγαλύτερη διαφορά την άκουσα όταν έβαλα JitterBug στο NAS & router αντίστοιχα :Banane0:
Και πάλι, με ένα βοηθό στο σπίτι θα σου προτείνω τυφλή δοκιμή
Εγώ έρχομαι εάν θες απλά για να καταγράφω τις απαντήσεις σου – αλλά δε παίρνω το ρόλο του να μπάζω βγάζω το usb

Υπόψη ότι καμιά παρατήρηση σε ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα σαν το δικό σου δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι το ίδιο θα ισχύει και αλλού
Δε ξέρω τι φίλτρα φτιάχνει η audioquest,
Πάντως θέλω να καταλάβετε την πολυπλοκότητα,
Υπάρχουν ένα καρό υπολογιστές σερβερ και nas
Οι mobos τους έχουν ένα κάρο διαφορετικές διατάξεις, σε τσιπακια usb και (αλλά έξτρα άλλα μέσα στον ίδιο τον επεξεργαστή), ανάλογα με τη mobo έχουμε φίλτρα ασφαλείς και απομόνωση usb.
Το Player PC, έχει και αυτό τις ιδιαιτερότητες του, άλλο ένα laptop σε μπαταρία , άλλο στο ρεύμα, και άλλο workstation.
Και πάλι διαφορετικές Mobo, usb chips, isolators
Και τέλος το ίδιο το dac έχει διατάξεις στην είσοδο usb
Έστω ότι επιβεβαιώνεις και με τυφλές δοκιμές.
Τότε τελικά ποιος έφταιγε? Το nas ή το player ή το dac?
Καλό dac για εμένα σημαίνει και καλή συμπεριφορά ανεξαρτήτως transport. Όσο προχοράνε τα χρόνια βλέπουμε να γίνονται άλματα σε αυτό τον τομέα. Άρα μήπως το dac έπρεπε να έχει καλύτερη σχεδίαση ? Μήπως τελικά ήταν το Player - musicPC?
Το να μας φταίει το nas … είναι πολύ τραβηγμένο
Το να φταίει ο συγκεκριμένος δίσκος όντως του nas ακόμα πιο τραβηγμένο
Από ακρόαση λ.χ. μέσω κινητού -> dac από wifi από τον ίδιο nas θε είχαμε θέμα? Μήπως πρέπει να ψάξουμε αλλού και όχι στο nas?
Και επιμένω, τόσα χρόνια οι μηχανικοί στα DAW που είναι σε σοβαρές εταιρίες εκεί έξω, με nas , γιατί δεν έχουν προβλήματα?
Αλλά και σε χρήση blu ray (iso), γιατί δεν υπάρχουν προβλήματα με την επιλογή των nas , και ξαφνικά έχουμε στο home audio ?
ΙΜΗΟ πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και την εμπειρία τόσων ετών των φίλων της οικιακής προβολής καθώς και των μηχανικών που είναι σε εταιρίες. Δε μπορεί μονό σε οικιακά συστήματα να εμφανίζονται αυτές οι παραξενιές.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Εντωμεταξύ το λένε και jitter bug, καμία τεχνική μέτρηση περί του jitter σε well known systems έχουν κάνει ? ή έτσι το είπαμε γιατί είναι λέξη τρεντι ?
Δε ξέρω, πόσα παραπάνω μπορεί να ξέρει o μηχανικός της audioquest, σε σχέση με το μηχανικό της apple, της hp, της asus κ.ο.κ. αλλά ΑΒΧ τεστ δεν ξέρω να έχουν γίνει.
Για αυτό λέω , ο κόσμος παρασύρεται, ξαφνικά διαβάζεις εκεί έξω στο νετ, ότι πράγματα που τόσα χρόνια δεν ενοχλούσαν όπως οι nas σήμερα ενοχλούν. Όλα αυτά όμως όχι μεθοδικά ,αλλά περιστασιακές παρατηρήσεις.
Λ.χ. το 50αρικο για audioquest μπορεί κάποιοι σήμερα να το δίνουν πιο εύκολα από ότι για μια αναβάθμιση μνήμης στο server τους...
Τα πάντα είναι επιλογές
Το θέμα είναι να τεκμηριώνουμε και κάτι