Ζύγισμα βραχίονα πικαπ

Thanasis Kou

New member
29 July 2008
12
Αθήνα - Κέρκυρα
Καλησπέρα,
μόλις χθές αγόρασα το πρώτο μου πικαπ, ένα Reloop RP-2000 Mk3.
Τώρα προσπαθώ να στήσω τον βραχίονα, αλλά δεν ισσοροπεί, σε όποιο σημείο και αν το βάλω το βάρος.
Μπορεί κανένας να βοηθήσει με σχετικό άρθρο ή φωτογραφίες; Το manual δεν λέει και πολλά.

φίλε
από όσο το βλέπω κάνεις το εξής.
Βάζεις την κεφαλή.
Μετά γυρίζεις από την πίσω πλευρά το αντίβαρο μέχρι να ισορροπήσει ο βραχίονας.
ύστερα γυρνάς την στεφάνη που υπάρχει μπροστά από το αντίβαρο μέχρι να δείξει 0
Μετά ξαναδίνεις από πίσω στο αντίβαρο μέχρι να διαβάσεις το βάρος που πρέπει πχ 2.0 γραμ...

Οριστε φωτό του βάρους

By Coursaros

το πρόβλημα είναι ότι η κλιμακα γυρναει συνεχως και δεν σταματαει
Σε ένα σημείο το βαράκι έχει μια βίδα την οποία οταν την βιδωνω σε οποιοδήποτε σημειο του βραχίωνα δεν ισσοροπεί

Last edited:
Από πρόσφατη εμπειρία φίλου μου, νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιον ειδικό να σου ρυθμίσει τον βραχίονα.
Ο φίλος μου έχει ένα SL 1200 ΜΚΙΙ, και το πήγε για ρύθμιση βραχίονα χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα, έπαιζε ήδη μια χαρά.Ε ναι, άκουσε διαφορά. Είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία, και απαιτεί χειρισμούς και γνώσεις που δεν έχουν όλοι.

Μπορείς να πάρεις αυτή τη ζυγαριά (τέτοια χρησιμοποιούμε κι εμείς) και να ρυθμίσεις το βάρος ανάγνωσης της κεφαλής σου, χωρίς να είναι απαραίτητο να κάνεις πρώτα "τραμπάλα" τον βραχίονα.

Αν θες να το πας παραπέρα, παίρνεις κι αυτόν το δίσκο, ο οποίος περιέχει και προτράκτορα μέσα (για να ρυθμίζεις τη γεωμετρία της κεφαλής σου) και μπορείς να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις του πικάπ μόνος σου.

Θα δυσκολευτείς στην αρχή, αλλά μετά θα γίνεις ξεφτέρι.
Ειδικά άμα έχεις σταθερό χέρι, τότε είσαι άρχοντας.

Υ.Γ. Έχω αφήσει εκκρεμότητα, να ανεβάσω ένα thread για ρυθμίσεις πλατώ, κάποια στιγμή θα γίνει.

Υ.Γ. 2: Και μην ξεχάσω: πάρε κι ένα αλφαδάκι, για να είσαι σίγουρος ότι το πικάπ σου είναι απόλυτα επίπεδο. Υπάρχουν και φθηνότερα, αυτό βρήκα πρόχειρο.

Δεν ξέρω από Αθήνα, αλλά λογικά θα υπάρχουν, τι στο καλό.

Ο Ρίτσος ή ο Κοσμάς θα έχουν σίγουρα.

Απάντηση: Re: Ζύγισμα βραχίονα πικαπ

Οριστε φωτό του βάρους

By Coursaros

το πρόβλημα είναι ότι η κλιμακα γυρναει συνεχως και δεν σταματαει
Σε ένα σημείο το βαράκι έχει μια βίδα την οποία οταν την βιδωνω σε οποιοδήποτε σημειο του βραχίωνα δεν ισσοροπεί

Η κλίμακα σωστά γυρνάει συνεχώς.

Όταν γυρνάς μόνο την κλίμακα το βάρος δεν αλλάζει. Όταν όμως γυρνάς και το βαρίδιο, αυτό παρασύρει μαζί του την κλίμακα.

Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις (όπως είπε και ο Δ.Π.) είναι.

Πρώτον: Να γνωρίζεις πόσο βάρος θέλει η κεφαλή για να παίξει σωστά (Π.χ 2,0 g)

Μετά γυρνάς το βαρίδιο τόσο ώστε ο βραχίονας (με την κεφαλή επάνω) να ισσοροπεί (δηλαδή η κεφαλή να μένει στον αέρα με τον βραχίονα παράλληλο με την επιφάνεια του πικάπ). Αυτήν την θέση θα την "ονομάσεις" θέση 0 και θα γυρίσεις την κλίμακα (και μόνον αυτή) στο 0.

Μετά θα γυρίσεις το βάρος τόσο ώστε η κλίμακα να έχει στη χαραγή το επιθυμιτό βάρος (π.χ. 2)

Και είσαι έτοιμος.

Re: Απάντηση: Re: Ζύγισμα βραχίονα πικαπ

Η κλίμακα σωστά γυρνάει συνεχώς.

Όταν γυρνάς μόνο την κλίμακα το βάρος δεν αλλάζει. Όταν όμως γυρνάς και το βαρίδιο, αυτό παρασύρει μαζί του την κλίμακα.

Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις (όπως είπε και ο Δ.Π.) είναι.

Πρώτον: Να γνωρίζεις πόσο βάρος θέλει η κεφαλή για να παίξει σωστά (Π.χ 2,0 g)

Μετά γυρνάς το βαρίδιο τόσο ώστε ο βραχίονας (με την κεφαλή επάνω) να ισσοροπεί (δηλαδή η κεφαλή να μένει στον αέρα με τον βραχίονα παράλληλο με την επιφάνεια του πικάπ). Αυτήν την θέση θα την "ονομάσεις" θέση 0 και θα γυρίσεις την κλίμακα (και μόνον αυτή) στο 0.

Μετά θα γυρίσεις το βάρος τόσο ώστε η κλίμακα να έχει στη χαραγή το επιθυμιτό βάρος (π.χ. 2)

Και είσαι έτοιμος.

Ναι τελικά κατάφερα μετά από αρκετό κόπο να το ισσοροπίσω ή τέλος πάντως όσο πιο ισια μπορούσα. Βασικά ίσως να ευθήνεται το τραπεζάκι που το έχω βάλει σε ένα βαθμό, πρέπει να έχει μια μικρή κλίση, γι'αυτό σκέφτομαι για αλφάδι.

Ιστοσελίδες δεν έχουν, για διευθύνσεις και τηλέφωνα δεν ξέρω.

Ας περιμένουμε να απαντήσει κάποιος Αθηναίος...

Σωστος ο Εκτωρας αυτος ειναι ο τροπος αν και μια ζυγαρια οπως προτεινει ο Guybrush ειναι αυτη που θα σε απαλλαξει απο αυτο το προβλημα και θα κανεις την δουλεια σου με μεγαλη ακριβεια. Οπωσδηποτε παρε ενα αλφαδι γιατι αν δεν ειναι επιπεδο το πλατο του πικαπ δεν κανεις τιποτα.
Φιλικη συμβουλη μεχρι να συνηθισεις το παιξιμο με τον βραχιωνα και την βελονα, να βαζεις το προστατευτικο καπακι της βελονας για να γλυτωσεις τυχον στραπασταρισμα. Θα το αφαιρεις οταν θελεις να κανεις τις τελικες σου μετρησεις.

O Ριτσος ειναι λιγο πιο κατω απο την Ομονοια στην Γερανίου, αρχη http://www.ritsos.com/default.asp. Τα πιο φτηνα αξεσουαρ για πικαπ τα εχω βρει εδώ, αν εισαι οκ με αγορες απ το ιντερνετ http://www.phonophono.de/index_e.php3?Kennung=
μπορεις να παρεις μερικες ιδεες, πχ αλφαδια, ζυγαριες, προτρακτορες