NOVA vs Cosmote TV

Alex2010

New member
25 August 2010
18
Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Να γράψω κι εγώ την άποψη μου για τις εν λόγω πλατφόρμες..Χρόνια συνδρομητής της Νόβα με διακοπές επανασυνδέσεις κτλ. γιατί δεν υπήρχε ανταγωνισμός που είναι ότι χειρότερο..Σου λέει αυτά έχουμε τόσο τα έχουμε και άμα γουστάρεις..Τα πράγματα όμως πέον έχουν αλλάξει και όπως έγραψε κι ένας φίλος πιο πάνω η Νόβα αρχίζει να παίρνει αυτό που της αξίζει αλλά και η Φόρθνετ γενικότερα όταν δε σέβεσαι αυτούς που σε ταϊζουν τόσα χρόνια..Από που να αρχίσω λοιπόν..Ο Νο1 λόγος που έμενα στην Νόβα ήταν κυρίως φυσικά το Αγγλικό πρωτάθλημα που ήταν και το τελευταίο της οχυρό πριν την κατάρευση γιατί προς τα εκεί οδεύει..Η ελληνική σούπερ λίγκα κατά δεύτερον..Ήδη είχε αρχίσει να χάνει τα δικαιώματα πρωταθλημάτων το ένα μετά το άλλο..Ήδη είχε αρχίσει να μιλάει για κλειστές ώρες και να μη μας δείχνει Αγγλικό πρωτάθλημα στις 5 το μεσημέρι του Σαββάτου..Αυτά ήταν τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά..Στη συνέχεια οι "δήθεν" αντικειμενικοί δημοσιογράφοι οι οποίοι ήταν τόσο αντικειμενικοί που δεν τολμούσαν να πάρουν θέση σε φάσεις και γεγονότα και αφήνανε τον κακομοίρη-βλάκα συνδρομητή να βγάζει μόνος του το φίδι από την τρύπα..Αλήθεια τον Κατσουράνη τελικά τον κάλυπτε κανείς η όχι?Πάμε παρακάτω όπου ήρθε και το οριστικό τέλος για μένα που ήταν και η μεγαλύτερη κοροϊδία του αιώνα..ΠΑΟ-ΟΣΦΠ Ολυμπιακό Στάδιο διακοπή του ματς, εισβολή φιλάθλων, επισόδεια αλλά το πλάνο καρφωμένο στο στέγαστρο Καλατράβα, οι δημοσιογραφίσκοι μούγκα στη στρούγκα κτλ.Αμέσως τηλέφωνο και ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ διακοπή της συνδρομής..Πληρώνω και θέλω να βλέπω τα ΠΑΝΤΑ από τη στιγμή που δεν είμαι στο γήπεδο..Οι φτηνές δικαιολογίες για την προστασία του γελοίου προϊόντος τους που λέγεται σούπερ λίγκα και εντολές από φίφα να μη δείχνουν επισόδεια τα ακούω βερεσέ..Και στην τελική ωραία δε δείχνεις τα επισόδεια..Οι δημοσιογραφίσκοι που είναι μέσα δεν έχουν άποψη ή έχουν κλείσει τα μάτια?Πληρώνω για να βλέπω καλατράβα και διαφημίσεις??Αυτό λοιπόν ήταν το οριστικό αντίο στην κυρία Νόβα και δεν υπάρχει επιστροφή..

Πάμε τώρα στον ΟΤΕ που έκανε τη μεγάλη μαγκιά και πήρε το Αγγλικό να το προσθέσει ήδη στο πλούσιο ρεπερτόριο του με Ισπανικό, Γερμανικό, Ιταλικό κτλ. κτλ. με λίγα λόγια έχει τα 2 κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη + το κορυφαίο μπάσκετ του πλανήτη (NBA) και όλα αυτά σε τιμή ξεφτίλα πραγματικά που ούτε στον παπά να μην το πείς(για τα ίδια πριν μερικά χρόνια στο μονοπώλειο της Νόβα πληρώναμε 61 αν θυμάστε)..

Μετά από 2 χρόνια λοιπόν αθλητικής ξηρασίας σύντομα θα είμαι συνδρομητής της κορυφαίας αθλητικής πλατφόρμας στην Ελλάδα..

Και όλα αυτά τα γράφει κάποιος που πλήρωνε συνδρομή από εποχή Filmnet...Αλλά αλλάζουν οι καιροί και ο καθένας στο τέλος της ιστορίας παίρνει ΠΑΝΤΑ αυτό που το αξίζει...
 
Last edited by a moderator:

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,824
Οντως ο οτε στα αθλητικα ειναι μονοδρομος.Εχει οτι καλυτερο υπαρχει.Εγω πιο πολυ ζηλευω το extreme sports μιας και βλεπω αρκετα mma ufc smackdown raw και θα συνεχισω να τα κατεβαζω απο οτι φαινετε.Για τα πρωταθληματα που λες δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ειναι 1000000 φορες καλυτερα απο το ελληνικο ο θεος να το κανει πρωταθλημα.Ο οτε εκει περνει 10 με τονο η νοβα 0.

Απο την αλλη εγω προσωπικα ειχα πρν 1 μηνα στον οτε πακετο με:
24mb ιντερνετ
240 λεπτα σταθερα 60 λεπτα κινητα και πληρωνα 85 ευρο στους 2 μηνες.

Σε συγκριση με αυτο που ειχα τωρα εχω:
24mb ιντερνετ(συγχρονιζω 5mb κατω απο οτε μικρο το κακο)
απειρα σταθερα 720 λεπτα κινητα(με τα οποια θα εξοικονομησω τουλαχιστον 30 ευρο απο καρτες κινητων)
νοβα start pack που για με φτανει μιας και μπαλα δεν βλεπω ουτε ταινιες σε χαμηλη αναλυση
Ολα αυτα με 30 το μηνα για παντα+49 ο δεκτης+35 η φορητοτητα

Οπως βλεπεις δινω λιγοτερα εχοντας πολλα περισσοτερα.Αρα ο οτε με θεωρουσε κοροιδο μιας και ποτε δεν με πηρε τηλεφωνο καποιος να μου προτεινει καποιο αλλο πακετο με πιο λογικη τιμη.

Το αντιστοιχο family pack ote με απειρα σταθερα ιντερνετ και 300 λεπτα κινητα παει στα 50 το μηνα.20 ευρο παραπανω.

Δεν συγκρινω καν full pack nova με full pack ote μιας και ειναι καθαρο κλεψιμο απο πλευρας νοβα συγκρινω πακετα ολοκληρωμενα 3play.
Πιστευω να απαντησα οσο πιο αντικειμενικα μπορουσα μιας και ειμαι ενας απλος πελατης.
 
Last edited by a moderator:

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Πάμε παρακάτω όπου ήρθε και το οριστικό τέλος για μένα που ήταν και η μεγαλύτερη κοροϊδία του αιώνα..ΠΑΟ-ΟΣΦΠ Ολυμπιακό Στάδιο διακοπή του ματς, εισβολή φιλάθλων, επισόδεια αλλά το πλάνο καρφωμένο στο στέγαστρο Καλατράβα, οι δημοσιογραφίσκοι μούγκα στη στρούγκα κτλ.Αμέσως τηλέφωνο και ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ διακοπή της συνδρομής..Πληρώνω και θέλω να βλέπω τα ΠΑΝΤΑ από τη στιγμή που δεν είμαι στο γήπεδο..Οι φτηνές δικαιολογίες για την προστασία του γελοίου προϊόντος τους που λέγεται σούπερ λίγκα και εντολές από φίφα να μη δείχνουν επισόδεια τα ακούω βερεσέ..Και στην τελική ωραία δε δείχνεις τα επισόδεια..Οι δημοσιογραφίσκοι που είναι μέσα δεν έχουν άποψη ή έχουν κλείσει τα μάτια?Πληρώνω για να βλέπω καλατράβα και διαφημίσεις??Αυτό λοιπόν ήταν το οριστικό αντίο στην κυρία Νόβα και δεν υπάρχει επιστροφή..
Αυτή είναι η εντολή της UEFA για την περίπτωση επεισοδίων. Το ίδιο γίνεται και στις μεταδόσεις Champions League κτλ. Εκτιμώ πως το ίδιο θα γινόταν και αν είχε επεισόδια σε κάποιο αγώνα της Αγγλίας. Και δε φταίει η Nova που δεν διακόπηκε με τη μία ο αγώνας. Γι' αυτό φταίνε στη ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ. Έγιναν επεισόδια; Αναμονή 5-10 λεπτά και τέλος.
Αυτός δεν είναι λόγος να διακόψεις τη συνδρομή σου, είναι απλώς να 'χαμε να λέγαμε.

Πάμε τώρα στην κριτική πως τόσα χρόνια η Nova μας κορόιδευε, 60ρια με το ζόρι και όποιος θέλει κτλ κτλ. Πρώτ' απ' όλα άλλο η παλιά Nova και άλλο η Nova/Forthnet. Από την ώρα που πήρε τη Nova η Forthnet άλλαξαν πολλά. Υποπακέτα μπήκαν πρώτη φορά όταν την πήρε η Forthnet - και ήταν το σημαντικότερο κομμάτι κριτικής που κάναμε τότε. Αλλά σίγουρα η αλλαγή της ιδιοκτησίας δε ξεπλένει το παρελθόν και δικαιολογημένα κάποιοι αγανακτούν. Αλλά τι φέρνουν σαν εναλλακτική; Τον ΟΤΕ; Που μας ξεζούμισε με τα dial-up και τις ISDN; Που αν δεν είχες μπάρμπα στην Κορώνη δεν έβαζες τηλέφωνο; Που μας χρέωνε 60ρια για την DSL των 384 και μας έδινε με το ζόρι το μόντεμ του Κόκκαλη; Μήπως του ΟΤΕ που ακόμα και σήμερα κάνει αλλαγές στα ζεύγη για να εξυπηρετεί τους δικούς του πελάτες αβανταδόρικα; Ε όχι δηλαδή, ήρθε να μας επιδείξει ήθος και σεβασμό προς τον πελάτη ο ΟΤΕ; Ο ίδιος ΟΤΕ; Έλεος.
 
Last edited by a moderator:

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Και μην ξεχνάμε την αύξηση τιμής σε πελάτες με ενεργό συμβόλαιο...
 
Last edited by a moderator:

mclisme

Senior Member
4 May 2012
646
Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Πάμε τώρα στην κριτική πως τόσα χρόνια η Nova μας κορόιδευε.... Ε όχι δηλαδή, ήρθε να μας επιδείξει ήθος και σεβασμό προς τον πελάτη ο ΟΤΕ; Ο ίδιος ΟΤΕ; Έλεος.

Φίλε malakudi με όλο το σεβασμό αλλά ο συσχετισμός που κάνεις είναι άτοπος. Οι πελάτες που παραπονούνταν τόσα χρόνια για τη nova, το πρόβλημα με την τιμή και το προσφερόμενο περιεχόμενο το είχαν όλοι και το είχαν για το ίδιο το προιόν της δορυφορικής και όχι για πχ. άλλες υπηρεσίες της Forthnet. Το ότι έχεις εσύ (και όποιος άλλος) προσωπικά αποθημένα με τον τηλεφωνικό ΟΤΕ δεν λέει τίποτα ουσιαστικά για τον ΟΤΕ TV, παρά μόνο ότι προσωπικά μπορεί να μην θέλεις να τους ξαναδείς ούτε ζωγραφιστούς σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Κατανοητό αυτό. Αλλά για τους περισσότερους αυτά που περιγράφεις είναι άγνωστα. Είμαι σε τρίτους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πάνω από 10 χρόνια όπως και πολλοί άλλοι και καμία σχέση δεν είχα με τον ΟΤΕ ως τώρα. Από την άλλη όποιος γνωστός μου είχε nova σιχτίριζε την τιμή μια ζωή (άλλο αν την πλήρωνε). Θεωρώ ότι το να κατακρίνουν πρώην πελάτες της, τη nova με βάση το ίδιο το προιόν και όχι μητρικές/θυγατρικές εταιρίες έχει πολύ περισσότερη βάση και λογικη από το να προσπαθώ να μειώσω το δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ εξαιτίας της προ 15ετίας ISDN του θείου μου.
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

@mclisme: Η αναφορά στο παρελθόν του ΟΤΕ είχε να κάνει με την κριτική που ασκούν ορισμένοι για το παρελθόν της Nova και το μόνο που δείχνει είναι πως όποιος βρίσκεται σε μονοπωλιακή θέση, κάνει τα ίδια. Από κει και πέρα, καλώς ή κακώς οι 3play υπηρεσίες έχουν πέσει στο τραπέζι και αποτελούν μέρος της σύγκρισης. Γιατί πολύ σωστά τo full pack του ΟΤΕ TV έχει 27,38 και της Nova 67 (με τα HD), αλλά το full pack με 3play έχει 65 και το αντίστοιχο του ΟΤΕ 58. Και επίσης μέσα στη σύγκριση μπαίνουν και τα υποπακέτα και οι προσφορές. Αν μένουμε μόνο στη σύγκριση 27,38 - 67 δε προσφέρουμε καμία πληροφόρηση σε όσους μας διαβάζουν.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Τα HD κανάλια της Nova δεν είναι 4, είναι 7. Και του ΟΤΕ δεν είναι 17, είναι 13. Η τιμή δεν είναι 20 του ΟΤΕ, αλλά 27,38 . Και η ποιότητα των HD του ΟΤΕ είναι πολύ χαμηλότερη αυτών της Nova, κάτι που το λένε οι ίδιοι οι συνδρομητές ΟΤΕ.

Αυτό δεν ισχύει με τίποτα , μην γράφουμε ανακρίβειες. Στην καλύτερη περίπτωση υπάρχει μια μικρή διαφορά υπέρ της NOVA στα HD αλλά και μια μικρή διαφορά υπέρ του OTE στα SD.
 
Last edited by a moderator:

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Posted by malakudi
Τα HD κανάλια της Nova δεν είναι 4, είναι 7. Και του ΟΤΕ δεν είναι 17, είναι 13. Η τιμή δεν είναι 20 του ΟΤΕ, αλλά 27,38 . Και η ποιότητα των HD του ΟΤΕ είναι πολύ χαμηλότερη αυτών της Nova, κάτι που το λένε οι ίδιοι οι συνδρομητές ΟΤΕ.
Πάλι λάθος κατάλαβες φίλε.
Κρινουμε την εικόνα του ΟΤΕ με βάση την εικόνα ξένων δορυφορικών sky it,sky uk κτλ.
Σε σύγκριση με την εικόνα της nova στα hd είναι μία από τα ίδια.
 
Last edited by a moderator:

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Εγώ ΟΤΕ δεν έχω. Αλλά επειδή κάτι ξέρω από h.264 και συμπίεση, θεωρώ αδύνατο τα HD του ΟΤΕ που είναι στα 5 Mbps να είναι εφάμιλλης ποιότητας με τα HD της Nova που είναι στα 9 και 10 Mbps.
 
Last edited by a moderator:

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Εγώ ΟΤΕ δεν έχω. Αλλά επειδή κάτι ξέρω από h.264 και συμπίεση, θεωρώ αδύνατο τα HD του ΟΤΕ που είναι στα 5 Mbps να είναι εφάμιλλης ποιότητας με τα HD της Nova που είναι στα 9 και 10 Mbps.

Μα δεν είναι...
 
Last edited by a moderator:

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

@tiniakos: Πριν λίγο που τσέκαρα, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έδειχναν τα κανάλια, το ΟΤΕ Cinema HD ήταν στα 5Mbps, το OTE Sport1HD στα 6 Mbps και το OTE Sport2HD στα 6,5 Mbps. Ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί στατιστική πολυπλεξία ενώ η Nova στα HD έχει σχεδόν σταθερό bitrate. Η στατιστική πολυπλεξία εκμεταλλεύεται καλύτερα το διαθέσιμο bandwidth, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ανάγκη για bitrate συνολικά είναι μεγαλύτερη από το μέσο διαθέσιμο όρο, και τότε έχεις υποβιβασμό της ποιότητας.
Όπως είπα, δεν έχω ΟΤΕ για να συγκρίνω με τα μάτια μου, το συμπέρασμα που βγάζω είναι μόνο από τους αριθμούς του μέσου bitrate. Ας πουν την άποψή τους αυτοί που έχουν και τα δύο.
 

vforvendetta85

Supreme Member
29 December 2012
3,190
Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ως συνδρομητής otetv θα πω πως τα hd κανάλια τις περισσότερες φορές είναι απαράδεκτα.Πιξελιάσματα, σπασίματα κλπ.Πράγματα τα οποία ήδη έχουν αναφερθεί σε άλλο νήμα

ΥΓ:Τα hd της Νόβα, όπως είπε ο malakudi, είναι 7.Αλλά αν έχεις π.χ το start pack, αυτά είναι 4.Αν έχεις το sport pack είναι 6.Εφόσον χρεώνονται, καλό θα ήταν να υπάρχει μια δικαιότερη τιμολόγηση.
 

fotis246

AVClub Addicted Member
26 October 2012
2,059
HD Κανάλια Nova

Start Pack: Eurosport HD, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, RT Documentary HD, Russia Today HD (6 κανάλια)

Cinema Pack: Novacinema HD, Eurosport HD, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, RT Documentary HD, Russia Today HD (7 κανάλια)

Sports Pack: Novasports 1 HD, Novasports 2 HD, Eurosport HD, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, RT Documentary HD, Russia Today HD (8 κανάλια)
Full Pack: Novacinema HD, Novasports 1 HD, Novasports 2 HD, Eurosport HD, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, RT Documentary HD, Russia Today HD (9 κανάλια)

Adult Pack: Hustler HD

HD κανάλια OTE

Family Pack: History HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, Travel Channel HD, MTV HD, iConcerts HD, Luxe.TV HD, Nickelodeon HD, Eurosport HD, Motorvision HD, Sundance Channel HD (11 κανάλια)

Cinema Pack: History HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, Travel Channel HD, MTV HD, iConcerts HD, Luxe.TV HD, Nickelodeon HD, Eurosport HD, Motorvision HD, Sundance Channel HD,OTE Cinema 1 HD, Village Cinema HD (13 κανάλια)

Sports Pack: History HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, Travel Channel HD, MTV HD, iConcerts HD, Luxe.TV HD, Nickelodeon HD, Eurosport HD, Motorvision HD, Sundance Channel HD, OTE Sport 1 HD, OTE Sport 2 HD, OTE Sport 3 HD (από 29/08) (14 κανάλια)

Full Pack: History HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, Travel Channel HD, MTV HD, iConcerts HD, Luxe.TV HD, Nickelodeon HD, Eurosport HD, Motorvision HD, Sundance Channel HD, OTE Cinema 1 HD, Village Cinema HD, OTE Sport 1 HD, OTE Sport 2 HD, OTE Sport 3 HD (από 29/08) (16 κανάλια)

Αdult Pack: Penthouse HD 1

Για τα HD κανάλια της Nova έχουμε απτές αποδείξεις ότι η ποιότητα τους είναι πολύ καλύτερη των HD καναλιών του ΟΤΕ; (απτές αποδείξεις,όχι λόγια του αέρα)

Η τιμή του full Pack της Nova είναι 61,92 και για κάθε νέα σύνδεση ΔΩΡΕΑΝ Εγκατάσταση εξοπλισμού Nova
12 μήνες Nova Multiview + Nova HD
3 μήνες Nova Adult pack
Και ακόμα επιλέγοντας ως τρόπο εξόφλησης της συνδρομής την πιστωτική κάρτα:

Δωρεάν 12 μήνες Nova HD*
Εξοπλισμό NovaBox HD 831 Δωρεάν
ή
Εξοπλισμό NovaBox HD PVR 865 49

ενώ του full pack του ΟΤΕ είναι 27,38.
 
Last edited by a moderator:

fotis246

AVClub Addicted Member
26 October 2012
2,059
Αυτά είναι τα κανάλια που έχουν HD η Nova και ο ΟΤΕ και τα έχουν συμπεριλάβει στο πακέτο τους.

Όσο για την ποιότητα αναγνωρίζω ότι η ποιότητα των HD καναλιών του ΟΤΕ έχει έντονες αυξομοιώσεις (δες thread ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ) αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται στην αντίπερα όχθη και αν υπάρχει αισθητή διαφορά υπέρ της Nova.
 
Last edited by a moderator: