220.000 $ γιά την Τζεϊμι ....

17 June 2006
62,722
Χολαργός
Απάντηση: Re: 220.000 $ γιά την Τζεϊμι ....

Τώρα έτσι είναι. Αλλά και να θέλει κανείς δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει. Πρέπει να "χορτάσεις" πρώτα για να ασχοληθείς και με το πνεύμα. Εγώ τα τελευταία 2 χρόνια, που ο μισθός μου ξεπέρασε το χιλιάρικο, έχω αρχίσει να αγοράζω αρκετά cd. Μέχρι τότε αντίγραφα και άγιος ο θεός. Και καλά που ζω μόνος και συντηρητικά. Για να ζευγαρώσω να κάνω και οικογένεια!..... Πάλι για αντίγραφα και κατέβασμα με βλέπω...

Nαί αλλά εσύ παρόλα αυτά αντέγραφες, ακριβώς επειδή ήθελες να χορτάσεις τό πνεύμα.
Μακάρι νάταν μόνο το οικονομικό Βαγγγέλη για τον κόσμο.
Εχω πάψει να πιστεύω πιά ότι άμα αντιμετωπιστεί η ´βάση´,θά βελτιωθεί και τό ´εποικοδόμημα´.
Βλέπω και τούς χορτασμένους πόσο ασχολούνται με το ´πνεύμα´...Εξειαρέσεις..
 
14 December 2006
4,265
Το τι είναι ακριβό και τι είναι φθηνό προσδιορίζεται απο πάρα πολλούς αντικειμενικούς και απο άλλους τόσους υποκειμενικούς παράγοντες.Σε πράγματα που μας ενδιαφέρουν(που είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα) και όταν αυτά παρουσιάζονται σε μια προσεγμένη συσκευασία και με ένα σωστό art work(αντικειμενικός παράγοντας), ο καθένας μας είναι νομίζω διατεθειμένος να διαθέσει μεγαλύτερα ποσά απο αυτά που αρχικά είχε υπολογίσει για να δαπανήσει.Και είμαι βέβαιος οτι όλοι ανεξάρτητα απο το ύψος του εισοδήματος τους έχουν κατά καιρούς βγει εκτός οικονομικού προυπολογισμού.
Απο την άλλη αυτό που λέει ο Σπύρος είναι σωστό.Η αύξηση του εισοδήματος κάποιου δεν θα αποτελέσει απαραίτητα έναυσμα για "καλύτερες", "ποιοτικότερες" και πιο "νομιμες" αγορές.Προσωπικά ένα τέτοιο γεγονός θα με βοήθαγε ίσως στο να πειραματιστώ πιο πολύ και προς πιο πολλές κατευθύνσεις.Θα μπορούσα δηλαδή να αγοράζω και πράγματα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο στενά πλαίσια των μουσικών μου αναζητήσεων,ενώ τώρα η αναλογία μεταξύ αυτών που θέλω και αυτών που έχω διάθεση να ακούσω έίναι πολύ υπέρ των πρώτων.Σε αυτό λοιπόν το επίπεδο δεν θεωρώ κακό κάποιος που ακούει εντελώς διαφορετικά πράγματα απο αυτά που αγοράζω εγώ να μου γράψει πέντε cd.Υπο μίαν έννοια με κάνει και εν δυνάμει "αγοραστή",αφού μαυ δείχνει μια άλλη μουσική κατεύθυνση.Μιλάμε δηλαδή για μια διαδικασία αντίστοιχη με το να σε καλέσει καποιος στο σπίτι του και να σου κάνει παρουσίαση δίσκων και cd που είναι εκτός των μουσικών σου κατευθύνσεων.Δεν βρίσκω τίποτα "κακό" ή μη "νόμιμο" στο να είναι αυτή η παρουσίαση καπου ηχογραφημένη.

Κατα τα άλλα και σε άλλο επίπεδο πια εφόσον μιλάμε για "κλοπή" και για τον ρόλο των "εταιρειών" ας προσέχουν και αυτές τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τον καταναλωτή.Και κάτι ακόμα, Οταν προσπαθείς να απευθυνθείς αλλά και πολύ πιο σημαντικό να διαμορφώσεις φθηνό ακροατήριο τότε καποια στιγμή θα το πάρεις πίσω αυτό και με το παραπάνω,και θα σου αξίζει κιόλας.Οταν η Heaven πχ με τον απίστευτο ραδιοτηλεοπτικό φασισμό της δημιουργούσε κοινό fast food, τώρα δεν υπάρχει λόγος να κλαίγεται, επειδή αυτοί που αγόραζαν τα της εταιρείας τώρα συμπαθούν τον μαυράκο στη γωνία.Εσύ κυρία Heaven εκπαίδευσες αυτό το "κοινό"
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Πώς σάς φαίνεται η στάση τών Radiohead,που από τίς 10/10 εξέδοσαν τον καινούριο τους δίσκο μέσω τού site τους και τον χορηγούν με τιμή από 0-άπειρες λίρες όπως αναφέρουν??
Mπορεί κάποιος και να τον ´κατεβάσει ´δωρεάν,δηλαδή..
 
18 June 2006
362
__Αυτό ακριβώς σχολίασα στην πρώτη σελίδα του θέματος... Οι άνθρωποι είναι πράγματι μπροστά. Πράγματι χτυπούν τις εταιρίες, κάνοντας ουσιαστικές κινήσεις.

__Εκτός απο αξιολογότατοι καλλιτέχνες, δείχνουν και το πράγματι υψηλό επίπεδό τους. Την ουσιαστική και πραγματική ευαισθησία /προβληματισμό τους. Δε μένουν στο "αυτό είναι λάθος" και μετά μπαίνω στη Jaguar μου για να πάω να προβληματιστώ μόνος στο κάστρο μου...

__Αντιδρούν. Κάτι κάτι στο μέτρο του δυνατού (σε σχέση με τις δυνάμεις τους, οκ, αυτοί είναι πολύ μεγάλοι πλέον και μπορούν να κάνουν τέτοιες κινήσεις -αν και άλλοι πιο μεγάλοι κάνουν... την πάπια!). Οι μικρότεροι ας κάνουν κάτι στα δικά τους μέτρα, όσο τους παίρνει. Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει κάτι.

__Το να μην κάνει τίποτα και να λέει πως ενδιαφέρεται είναι το χειρότερο. Respect στους Radiohead!
 

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
.:grinning-smiley-043

Πρόκειται για πολύ έξυπνη κίνηση. Προπάντων όμως εισάγει μια νέα αντίληψη και ηθική στον χώρο.

Εκτιμώ ότι ένας καλός "δίσκος" θα βγάλει αρκετά χρήματα και με αυτόν τον τρόπο. Όσοι πραγματικά συνηθίζουν να αγοράζουν καλές δουλειές κάτι θα δώσουν αν εκτιμήσουν το πόνημα. Οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς δεν θα το αγόραζαν.

Σκεφτήτε δε ότι έτσι όλα τα χρήματα πηγαίνουν στους καλλιτέχνες. Συγνώμη εταιρία αλλά μπορώ και χωρίς εσένα!-bye-

:grinning-smiley-043
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Προσωπικά τον κατέβασα τον δίσκο.Και έδωσα λίγα λιγότερα απ´ότι σε ένα κεντρικό κατάστημα τής Αθηνας...
Εκτίμησα τήν κίνηση αφ´ενός,αλλά απο την άλλη θεωρώ ότι μιά καλή δουλειά πρέπει και να πληρώνεται.
Καλύτερα πού αυτό συμβαίνει απ´ευθείας στον δημιουργό.
Πάντως απο αυτό πού άκουσα(πρώτη ακρόαση,οπότε επιφυλάσσομαι)δέν πιστεύω ότι θα ξαναφτάσουν στό επίπεδο παλιών δουλειών τους...
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
Τωρα με την δίαδοση της ευρυζονικωτητας , και τα καινούργια φορμά των loosles , να δω πόσα απίδια βάνει ο σάκος , εάν δεν ρίξουν την τιμη θα σπάσουν τα μουτρα τους κι αλλο !!!( δηλάδη θα παίρνουν απλό porche και η πισίνα τους δεν θα είναι θερμενόμενη !!! )
 
10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά τον κατέβασα τον δίσκο.Και έδωσα λίγα λιγότερα απ´ότι σε ένα κεντρικό κατάστημα τής Αθηνας...
Εκτίμησα τήν κίνηση αφ´ενός,αλλά απο την άλλη θεωρώ ότι μιά καλή δουλειά πρέπει και να πληρώνεται.
Καλύτερα πού αυτό συμβαίνει απ´ευθείας στον δημιουργό.

Έτσι το βλέπω και 'γώ Σπύρο. :grinning-smiley-043

Αν όλοι ακολουθούσαν το παράδειγμά σου να δείς που θα πηγαίναν οι δισκογραφικές και τα υποπροϊόντα τους.
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
americannnnnn dream
blowτζαμπ
φονταμενταλισμός
θρησκεία
πίσα και πούπουλα
οοοο γυεααααα μπέιμπιιιιιιιιιι
χιλιάδες νεκροί γιά την πετρελεοσημαία ,και μύρια ανασφάλιστοι
μακντοναλτς
τρομοκράτες τρομοκρατόυμενοι
γκουαντάναμο
ιρακ
iphone panic
ps2 panic
κλιντον
μπους
cia
μπιλτενμπερκ

και και και και και
και
220.000 $ γιά την Τζεϊμι πρόστιμο
σοου γουάτ?????
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Και η μάχη καλά κρατεί.

Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν στην IFPI

"IFPI represents the recording industry worldwide, with a membership comprising some 1400 record companies in 75 countries and affiliated industry associations in 49 countries. IFPI's mission is to promote the value of recorded music, safeguard the rights of record producers and expand the commercial uses of recorded music in all markets where its members operate"

αλλά έχασαν το domain ifpi.com από τους γνωστούς αγνώστους :D