BitTorrent clients

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,319
Re: Απάντηση: BitTorrent clients

Α ναι! και ένα ένα. Στα δύο υπάρχει πρόβλημα και στα τρία κατεβάσματα ταυτόχρονα άστα να πάνε

Αυτό όμως ρε παιδιά είναι μεγάλο μειονέκτημα.
Στο BitComet δεν παίζει κάτι τέτοιο.
 

dimitris84

AVClub Addicted Member
2 September 2006
1,552
Αθήνα
αν καταλαβα καλα οταν μιλατε για ban του bitcomet μιλατε για ban μονο απο το hdbits.org ε?
 

dimitris84

AVClub Addicted Member
2 September 2006
1,552
Αθήνα
ασχετο αλλα μπορει να βοηθησει!

στο bitcomet εχει στα preferences μια επιλογη maximum connections per task

η επιλογη αυτη σε default ρυθμιση ειναι στο auto...

μπορειτε να την αλλαξετε και να την βαλετε 150 ( εγω τοσο την εχω), ετσι αφου εχετε ορισει τα maximum connections που θα κανει το task στο download, κατα καποιο τροπο θα περιοριστουν καποιες συνδεσεις που δεν προσφερουν σχεδον τιποτα με αποτελεσμα καλυτερη ταχυτητα ..

το λεω αυτο σε περιπτωση που υπαρχει κατι αναλογο και στα clients που εχετε, οπως τον μTorrent..

και ενα ακομη κολπακι σε περιπτωση που ισχυει το παραπανω στο μTorrent..

εγω ειμαι γραμμενος στο Bit-HDTV που ειχα αναφερει παλιοτερα και ενα κολπακι που κανω οταν θελω να κανω μονο seed ειναι να βαζω αυτην την τιμη στο 5 ετσι ωστε να συνδεονται πανω μου μονο 5 χρηστες, με αυτον τον τροπο το upload μου φτανει στο max του(στην περιπτωση που κανω μονο seed αλλαζω βεβαια και το max upload limit) με αποτελεσμα να κερδιζω σε ratio και ποντους..
 
uTorrent χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, είναι βασικότατο να περιορίζεται το upload, αλλά και να είμαστε εγκρατείς όταν ορίζουμε maximum concurrent connections, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα της γραμμής αλλά και τις δυνατότητες του router μας. Γενικά, ένα νούμερο μέχρι 35 - 40 connections / ανά torrent είναι ΟΚ. Παραπάνω αρχίζουν τα δύσκολα.. ειδικά αν κατεβαίνουν και πολλά αρχεία μαζί.

Τέλος, πρέπει να έχει γίνει και το σωστό port mapping, αν δεν είναι σεταρισμένο το UPnP σε router & client.

Εγώ στην δικιά μου 2048/640 κατεβάζω άνετα με > 200ΚΒ ενώ ανεβάζω με > 60ΚΒ..
 
Απάντηση: Re: BitTorrent clients

uTorrent χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, είναι βασικότατο να περιορίζεται το upload, αλλά και να είμαστε εγκρατείς όταν ορίζουμε maximum concurrent connections, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα της γραμμής αλλά και τις δυνατότητες του router μας. Γενικά, ένα νούμερο μέχρι 35 - 40 connections / ανά torrent είναι ΟΚ. Παραπάνω αρχίζουν τα δύσκολα.. ειδικά αν κατεβαίνουν και πολλά αρχεία μαζί.

Τέλος, πρέπει να έχει γίνει και το σωστό port mapping, αν δεν είναι σεταρισμένο το UPnP σε router & client.

Εγώ στην δικιά μου 2048/640 κατεβάζω άνετα με > 200ΚΒ ενώ ανεβάζω με > 60ΚΒ..

Δηλαδή πάνω από 200ΚΒ;
 
Re: Απάντηση: Re: BitTorrent clients

Δηλαδή πάνω από 200ΚΒ;

Ε, όχι και πολύ πάνω.. Μέχρι 210Κ περίπου αν κατεβάζω πολλά αρχεία, λίγο περισσότερο αν κατεβάζω ένα.

Έχει αρκετό overhead το πρωτόκολλο, το οποίο φυσικά μεγαλώνει αναλογικά με τον αριθμό των ανοικτών connections.
 
22 June 2006
34,779
NEO HRAKLEIO
Ρε παιδια , καλο το hdbits, αλλα με κανει banned συνεχως!
Εγω φταιω που δεν κανουν upload αυτα που κατεβαζω εγω ?
Εσεις τι κανετε γι αυτο ?
 

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,319
Ρε παιδια , καλο το hdbits, αλλα με κανει banned συνεχως!
Εγω φταιω που δεν κανουν upload αυτα που κατεβαζω εγω ?
Εσεις τι κανετε γι αυτο ?

Γιάννη έχω παρόμοιο πρόβλημα.
Το upload είναι υπερβολικά αργό και δεν μπορώ να φτιάξω καλό ratio.

Σκέφτομαι σοβαρά την λύση Donate.

Εάν κάποιος ξέρει κανά καλό κόλπο.....
 

ΠΑΝΟΣ1

Established Member
18 July 2006
250
ΑΘΗΝΑ
Η σελίδα δεν ανοίγει.Πρέπει μαλλον να είσαι μέλος!!

QUOTE]

Ο ΟΤΕ απαντά στην πανελλαδική έρευνα του PC WORLD
16-3-2007 [Σχόλια:20]





Τα αποκαλυπτικά αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας του PC WORLD για το ADSL ευαισθητοποίησαν τον ΟΤΕ ο οποίος για πρώτη φορά απαντά σε όλα τα φλέγοντα θέματα του ελληνικού Internet. Διαβάστε τις απαντήσεις του και συμμετάσχετε στον πρώτο ουσιαστικό διάλογο για το ελληνικό ADSL ο οποίος δεν στηρίζεται σε υποθέσεις και εκτιμήσεις, αλλά σε αποδείξεις.
Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του ΟΤΕ, το οποίο σημειώνουμε ότι θα σχολιάσουμε στο επόμενο τεύχος του PC WORLD.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ADSL ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ PC WORLD // ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

Γενικά σχόλια:

Όσο η ευρυζωνικότητα αρχίζει να γίνεται μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων πολιτών πανελλαδικά, το ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που προσφέρει γίνεται πιο έντονο με αποτέλεσμα να «ανοίγει» η δημόσια συζήτηση για θέματα γύρω από τις νέες τεχνολογίες. Όσο λέξεις όπως triple play, blogs, torrents, e-governance και e-shopping αποτελούν ακόμα μαγικό-άγνωστο κόσμο για σημαντικό μέρος του πληθυσμού, κάθε σχετικό κείμενο, έρευνα, αφιέρωμα, παρουσίαση κ.λπ. συμβάλλει στην μεγαλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας από το ευρύ κοινό και τις δυνατότητες / ευκαιρίες που προσφέρει.

Παρ' όλα αυτά, αν και ενδιαφέρουσα για την παρακολούθηση τάσεων από διαφορετικές περιοχές, η συγκεκριμένη έρευνα:

o Αποτυπώνει μετρήσεις μόνο εκείνων των χρηστών που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε μία δεδομένη χρονική στιγμή και όχι των χρηστών ADSL εν γένει. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πρακτικά είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να συμμετέχουν όσοι αντιμετώπιζαν κάποια αστάθεια στη σύνδεσή τους ή ακόμα και χρήστες που είχαν δηλώσει βλάβη είτε στον ISP τους είτε στον πάροχο του δικτύου ADSL. Γι' αυτό και καλό θα είναι να αποφεύγεται η εξαγωγή γενικευμένων συμπερασμάτων. Ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη ότι:
> Συμμετείχαν μόνο όσοι κατέβασαν το speed test από το site του περιοδικού.
> Το δείγμα από κάθε περιοχή δεν είναι απαραίτητα ανάλογο με τον αριθμό των συνδέσεων ADSL που υπάρχει σε κάθε περιοχή.
o Ειδικά όσον αφορά στον ΟΤΕ, συμπεράσματα για την επίδοση του εθνικού δικτύου του ΟΤΕ δεν θα πρέπει να εξάγονται με βάση τον μέσον όρο της απόκρισης από διάφορους servers εντός και εκτός Ελλάδος αλλά από την μέγιστη απόκριση που παρατηρείται στη συγκεκριμένη μέτρηση, καθώς η μέγιστη απόκριση αποδεικνύει ότι το δίκτυο του ΟΤΕ μπορεί κατ' ελάχιστον να διακινήσει πληροφορίες με αυτή την ταχύτητα.
o Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο της έρευνας μια φαινομενικά «άνιση μεταχείριση» όσον αφορά στις ταχύτητες που «βλέπουν» χρήστες από διαφορετικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Ο ΟΤΕ δηλώνει ξεκάθαρα πώς κατανέμει τους πόρους του δικτύου του ADSL ισότιμα ανάμεσα σε όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες πανελλαδικά. Οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις ή διακυμάνσεις πιθανώς να οφείλονται σε άλλους παράγοντες, σε καμία περίπτωση όμως σε διαχωρισμό από το δίκτυο του ΟΤΕ.

Εξάλλου, η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που είναι παγκοσμίως δεδομένο ότι οι ταχύτητες ADSL δεν είναι εγγυημένες και έχουν διακυμάνσεις, θέση που έχει επανειλημμένως διατυπώσει δημόσια και ο ΟΤΕ. Εξάλλου, διεθνώς στις συνδέσεις ADSL, το εύρος ζώνης ή bandwidth είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα.

Ας σημειωθεί ότι, οι παράμετροι που επηρεάζουν την αντίληψη του χρήστη για την ταχύτητα είναι πολλές και σε κάθε περίπτωση η ταχύτητα εξαρτάται και από την συμπεριφορά των άλλων χρηστών στην γειτονιά του χρήστη. Σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται χρήστες που χρησιμοποιούν peer-to-peer εφαρμογές, η κίνηση που δημιουργούν καταναλώνει τους πόρους του δικτύου με συνέπεια οι περιστασιακοί χρήστες να αντιλαμβάνονται μειωμένη επίδοση του δικτύου. Παρόμοια θέματα έχουν αντιμετωπιστεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολιτικές χρονο-χρέωσης ή ογκο-χρέωσης. Εξάλλου, ο ΟΤΕ δεν έχει δυνατότητα να ελέγχει τα πακέτα που διακινούνται, καθώς από το δίκτυό του ADSL μεταφέρει διαφανώς την κίνηση των χρηστών και την παραδίδει στον εκάστοτε ISP.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΤΕ παρακολουθεί, αξιολογεί και βελτιστοποιεί συνεχώς το δίκτυό του, ενώ εφαρμόζει πολιτικές εξασφάλισης της ποιότητας της υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι καθημερινά προστίθενται νέοι πελάτες με αποτέλεσμα η δυναμική του δικτύου να μεταβάλλεται διαρκώς.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ PC WORLD

1. Γιατί η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδος παρουσιάζει τόσο μέτρια και ασταθή εικόνα στις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης;

Κατά την περίοδο που διεξήχθησαν οι μετρήσεις χρηστών ADSL (Νοέμβριος 2006 - Ιανουάριος 2007) -και όσον αφορά στο δίκτυο του OTE- ήταν σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης για την ενίσχυση οπτικών δακτυλίων στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν μετά τη λήξη των μετρήσεων του περιοδικού. Συνεπώς, οποιαδήποτε αστάθεια καταγράφηκε κατά το διάστημα διεξαγωγής της έρευνας, μπορεί να οφείλεται και σε αυτές τις εργασίες.

2. Τι κάνετε τώρα και έμπρακτα για να βελτιώσετε σε όλη την επικράτεια -και όχι μόνο στην Αθήνα- την ποιότητα των υπηρεσιών ADSL;

Ο ΟΤΕ έχει προγραμματίσει και υλοποιεί επενδύσεις άνω των 900 εκατ. ευρώ σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα την τριετία 2006-2008. Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνει συνεχώς το δίκτυό του ADSL, το οποίο ήδη καλύπτει εκτενώς την ελληνική επικράτεια με περισσότερα από 1.100 σημεία παρουσίας πανελλαδικά.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι, μέσα στο 2006, ο ΟΤΕ υπερτριπλασίασε το δίκτυό του ADSL -που σήμερα πλέον αγγίζει τις 900.000 εγκατεστημένες πόρτες. Το γεγονός αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα εάν αναλογιστούμε ότι η εξάπλωση του δικτύου γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω της γεωγραφικής μορφολογίας της Ελλάδας (ορεινή χώρα, με μεγάλη διασπορά νησιών). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία είναι πλέον ευρύτατα διαθέσιμη, καλύπτοντας με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης, ακόμη και κάποιες περιοχές με λιγότερες από 500 τηλεφωνικές συνδέσεις.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ επενδύει συστηματικά σε ακόμη νεότερες τεχνολογίες που προσφέρουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες, προσθέτοντας νέα IP DSLAMs όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Μέσα στο 2008 όλες οι πρωτεύουσες νομών και οι μεγάλες πόλεις θα έχουν δίκτυο Metro-Ethernet & ΙΡ DSLAMs. Συγχρόνως, το δίκτυο κορμού του αναβαθμίζεται συνεχώς.

Εξάλλου, ο ΟΤΕ παρακολουθεί, αξιολογεί και βελτιστοποιεί συνεχώς το δίκτυό του, ενώ εφαρμόζει πολιτικές εξασφάλισης της ποιότητας της υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι καθημερινά προστίθενται νέοι πελάτες με αποτέλεσμα η δυναμική του δικτύου να μεταβάλλεται διαρκώς.

3. Γιατί κάποιοι β' κατηγορίας πολίτες πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο για σημαντικό κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες;
4. Σε πόσα χρόνια όλοι οι νομοί της Ελλάδος θα απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα δικτύου;

Όσον αφορά στον ΟΤΕ δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός. Ο ΟΤΕ κατανέμει τους πόρους του δικτύου του ομοιόμορφα σε όλους τους χρήστες πανελλαδικά, ανεξαρτήτως εάν βρίσκονται στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή οποιαδήποτε άλλη πόλη. Παρόλα αυτά η τελική «ταχύτητα» που αντιλαμβάνεται κάθε χρήστης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (αναφέρονται και παρακάτω στην ερώτηση 6) και οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλιστούν/διαχειριστούν όλοι από τον ΟΤΕ.

5. Αναζητείται ακόμη μία σαφής και ειλικρινής απάντηση αναφορικά με το τι πρέπει κάποιος να αναμένει όταν του δηλώνουν -αλλά δεν υπόσχονται- ταχύτητες 768kbps, 1Mbps, 2Mbps ή ακόμα χειρότερα 10Mbps και 20Mbps ταχύτητες που βρίσκονται καθ' οδόν (έστω και με το πρόθεμα «έως»).

Σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές της ITUT αλλά και τη διεθνή πρακτική, οι ταχύτητες παντού χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη ονομαστική ταχύτητα και δεν είναι εγγυημένες. Ως γνωστόν η ταχύτητα του πακέτου ADSL που αγοράζει κάθε πελάτης δεν αντιπροσωπεύει σταθερή 24 ώρες το 24ώρο ταχύτητα αλλά μέγιστη ονομαστική ταχύτητα. Αυτός είναι και ο λόγος που μία γραμμή 768/192 kbps στοιχίζει λιγότερο από 20 ευρώ το μήνα σε αντίθεση με τις μισθωμένες γραμμές που προσφέρουν εγγυημένο εύρος ζώνης (ταχύτητα) αλλά στοιχίζουν πολύ ακριβότερα.

Οι επιδόσεις του δικτύου ADSL του ΟΤΕ βρίσκονται στα επίπεδα των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μέση ταχύτητα ADSL αποτελεί ένα μεταβλητό μέγεθος, που εξαρτάται τόσο από την περιοχή και το πλήθος χρηστών που είναι συνδεδεμένοι όσο και από την ώρα που πραγματοποιείται η σύνδεση. Γι' αυτό ακριβώς, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπές χώρες, είναι πιθανό η μέση ταχύτητα να διαφέρει ανάλογα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε κάποια ευρωπαϊκά εθνικά δίκτυα, σε ορισμένες χρονικές ζώνες, έχει παρατηρηθεί η μέση ταχύτητα να φτάνει μέχρι και το 1/50 της μέγιστης.

Ακόμη, όπως επανειλημμένως έχει αναφερθεί, οι χρήστες είναι καλό να έχουν υπόψη τους, ότι:
Tο εύρος ζώνης ή bandwidth στις συνδέσεις ADSL είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα. Το «μοίρασμα» λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία, στο δίκτυο του ΟΤΕ, στο δίκτυο των ISPs, στα κυκλώματα διασύνδεσης με το εξωτερικό του κάθε ISP, καθώς και στο ευρύτερο διαδίκτυο.

6. Πως διασφαλίζεται εκείνος που πληρώνει συνδρομή για 1Mbps ότι θα έχει σε κάθε περίπτωση ταχύτερες υπηρεσίες από κάποιον άλλον με 768kbps;

Η τελική ταχύτητα που «βλέπει» ο κάθε χρήστης, κάθε χρονική στιγμή, δεν είναι διασφαλισμένη διεθνώς, λόγω της «φύσης» της τεχνολογίας. Η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται από πλήθος παραγόντων, ένας εκ των οποίων μόνο είναι το δίκτυο του ΟΤΕ.

Ο OTE παρέχει στους πελάτες ADSL τη μεταφορά της κίνησης μέχρι τα δίκτυα παρόχων υπηρεσιών Internet (ISPs), με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση των υπηρεσιών, χωρίς να διακρίνει το είδος της εφαρμογής (π.χ. Web Browsing, e-mail, ftp, peer to peer, VoIP κλπ.). Επιπλέον, στο δίκτυο του ΟΤΕ, οι χρήστες μοιράζονται χωρητικότητα μόνο με χρήστες που έχουν επιλέξει την ίδια ταχύτητα (υπάρχουν δηλ. 3 διαφορετικές «οδεύσεις» για τα τρία διαφορετικά πακέτα ταχύτητας που προσφέρει ο ΟΤΕ).

Τέλος, η ταχύτητα όλων των εφαρμογών του Internet εξαρτάται από πλήθος παραγόντων, όπως:
1. τον εξοπλισμό του πελάτη και τις δυνατότητες αυτού (ADSL modem/router),
2. τη συνολική φόρτιση του δικτύου μέχρι το Internet (Εθνικό ή Διεθνές), μέρος του οποίου είναι το δίκτυο του ΟΤΕ,
3. την υποδομή και τη φόρτιση των κεντρικών εξυπηρετητών των τελικών παροχέων των υπηρεσιών αλλά και των εξυπηρετητών στους οποίους ζητούν πρόσβαση οι τελικοί χρήστες και
4. τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής.

7. Πότε θα σταματήσει το «γαϊτανάκι» μεταξύ ΙSPs και ΟΤE όποτε οι συνδρομητές διαμαρτύρονται για προβληματικές -ή καθόλου- υπηρεσίες;

Για να μπορέσει ένας οποιοσδήποτε χρήστης από την Ελλάδα να δει π.χ. ένα site στην Αυστραλία, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ένα πλήθος τεχνολογιών και δικτύων, ξεκινώντας από τον τύπο του modem του έως και τις δυνατότητες του server όπου φιλοξενείται ένα site, δεν εξαρτάται δηλ. μόνο από ένα δίκτυο ή έναν πάροχο. Συνεπώς, κάθε διαμαρτυρία αποτελεί και ξεχωριστή περίπτωση για την οποία χρειάζεται να ελεγχθούν όλα τα ενδιάμεσα στάδια / δίκτυα / τεχνολογίες από διαφορετικές εταιρείες για να εξακριβωθεί τι συμβαίνει και να δοθεί λύση.

8. Τι απαιτείται ώστε να γίνεται λόγος για εφαρμογή QoS (Quality of Service) πάνω στο δίκτυο των υπηρεσιών σας ώστε αυτός που όντως έχει ανάγκη την ταχύτητα να μην επιβαρύνεται απ' αυτόν που απλώς «κατεβάζει»;

Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ διαχειρίζεται αδιακρίτως τις μεταφερόμενες πληροφορίες / πακέτα, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο χρήστης, χωρίς διάκριση ή επεξεργασία σε best effort βάση. Η πρακτική αυτή ακολουθείται στις περισσότερες χώρες που παρέχουν υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet.
Ο ΟΤΕ δεν έχει δυνατότητα για 'Deep packet inspection' δηλ. έλεγχο των πακέτων που διακινούνται.

Δεδομένου ότι η συμπεριφορά των άλλων χρηστών στην γειτονιά του συγκεκριμένου χρήστη είναι παράγοντας που επηρεάζει την αντίληψη του κάθε χρήστη για την ταχύτητα και επειδή δεν είναι πρακτικά εφικτό να κατηγοριοποιηθούν οι χρήστες σε αυτούς που έχουν ανάγκη να «κατεβάσουν» και σε αυτούς που απλώς «κατεβάζουν» σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζονται πολιτικές χρονοχρέωσης ή ογκοχρέωσης. Μάλιστα, κάποιοι πάροχοι δικτύου δεν ζητούν επιπλέον χρήματα στους χρήστες που έχουν ξεπεράσει το μηνιαίο όριο όγκου αλλά μειώνουν την ταχύτητα του συγκεκριμένου χρήστη στα 64Κbps για το υπόλοιπο του μήνα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν «δίκαιη» χρήση των πόρων του δικτύου σε όλους τους χρήστες.

9. Τα πολυδιαφημισμένα 'triple play' και προσφάτως 'quad play' ποιο ακριβώς τμήμα των Ελλήνων αφορούν;

Ο ΟΤΕ μελετά προσεκτικά τα επόμενα βήματά του και δεν εξαντλείται σε εντυπωσιασμούς. Τα πακέτα τύπου «x-play» αποτελούν το μέλλον των ευρυζωνικών υπηρεσιών και βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.
Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ΟΤΕ έχει αναπτύξει πιλοτικό πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών IPTV, σε συνεργασία με την ΟΤΕΝΕΤ και τη Multichoice, προκειμένου να καταλήξει στο σχεδιασμό ενός πακέτου υπηρεσιών, το οποίο και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται αλλά και θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα. Η προσφορά υπηρεσιών τύπου «x-play» απαιτεί σοβαρούς παίκτες με δυνατότητα για επενδύσεις και μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό σχεδιασμό.
 

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,319
Re: Απάντηση: BitTorrent clients

Η σελίδα δεν ανοίγει.Πρέπει μαλλον να είσαι μέλος!!

QUOTE]

Ο ΟΤΕ απαντά στην πανελλαδική έρευνα του PC WORLD
16-3-2007 [Σχόλια:20]





Τα αποκαλυπτικά αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας του PC WORLD για το ADSL ευαισθητοποίησαν τον ΟΤΕ ο οποίος για πρώτη φορά απαντά σε όλα τα φλέγοντα θέματα του ελληνικού Internet. Διαβάστε τις απαντήσεις του και συμμετάσχετε στον πρώτο ουσιαστικό διάλογο για το ελληνικό ADSL ο οποίος δεν στηρίζεται σε υποθέσεις και εκτιμήσεις, αλλά σε αποδείξεις.
Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του ΟΤΕ, το οποίο σημειώνουμε ότι θα σχολιάσουμε στο επόμενο τεύχος του PC WORLD.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ADSL ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ PC WORLD // ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

Γενικά σχόλια:

Όσο η ευρυζωνικότητα αρχίζει να γίνεται μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων πολιτών πανελλαδικά, το ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που προσφέρει γίνεται πιο έντονο με αποτέλεσμα να «ανοίγει» η δημόσια συζήτηση για θέματα γύρω από τις νέες τεχνολογίες. Όσο λέξεις όπως triple play, blogs, torrents, e-governance και e-shopping αποτελούν ακόμα μαγικό-άγνωστο κόσμο για σημαντικό μέρος του πληθυσμού, κάθε σχετικό κείμενο, έρευνα, αφιέρωμα, παρουσίαση κ.λπ. συμβάλλει στην μεγαλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας από το ευρύ κοινό και τις δυνατότητες / ευκαιρίες που προσφέρει.

Παρ' όλα αυτά, αν και ενδιαφέρουσα για την παρακολούθηση τάσεων από διαφορετικές περιοχές, η συγκεκριμένη έρευνα:

o Αποτυπώνει μετρήσεις μόνο εκείνων των χρηστών που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε μία δεδομένη χρονική στιγμή και όχι των χρηστών ADSL εν γένει. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πρακτικά είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να συμμετέχουν όσοι αντιμετώπιζαν κάποια αστάθεια στη σύνδεσή τους ή ακόμα και χρήστες που είχαν δηλώσει βλάβη είτε στον ISP τους είτε στον πάροχο του δικτύου ADSL. Γι' αυτό και καλό θα είναι να αποφεύγεται η εξαγωγή γενικευμένων συμπερασμάτων. Ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη ότι:
> Συμμετείχαν μόνο όσοι κατέβασαν το speed test από το site του περιοδικού.
> Το δείγμα από κάθε περιοχή δεν είναι απαραίτητα ανάλογο με τον αριθμό των συνδέσεων ADSL που υπάρχει σε κάθε περιοχή.
o Ειδικά όσον αφορά στον ΟΤΕ, συμπεράσματα για την επίδοση του εθνικού δικτύου του ΟΤΕ δεν θα πρέπει να εξάγονται με βάση τον μέσον όρο της απόκρισης από διάφορους servers εντός και εκτός Ελλάδος αλλά από την μέγιστη απόκριση που παρατηρείται στη συγκεκριμένη μέτρηση, καθώς η μέγιστη απόκριση αποδεικνύει ότι το δίκτυο του ΟΤΕ μπορεί κατ' ελάχιστον να διακινήσει πληροφορίες με αυτή την ταχύτητα.
o Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο της έρευνας μια φαινομενικά «άνιση μεταχείριση» όσον αφορά στις ταχύτητες που «βλέπουν» χρήστες από διαφορετικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Ο ΟΤΕ δηλώνει ξεκάθαρα πώς κατανέμει τους πόρους του δικτύου του ADSL ισότιμα ανάμεσα σε όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες πανελλαδικά. Οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις ή διακυμάνσεις πιθανώς να οφείλονται σε άλλους παράγοντες, σε καμία περίπτωση όμως σε διαχωρισμό από το δίκτυο του ΟΤΕ.

Εξάλλου, η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που είναι παγκοσμίως δεδομένο ότι οι ταχύτητες ADSL δεν είναι εγγυημένες και έχουν διακυμάνσεις, θέση που έχει επανειλημμένως διατυπώσει δημόσια και ο ΟΤΕ. Εξάλλου, διεθνώς στις συνδέσεις ADSL, το εύρος ζώνης ή bandwidth είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα.

Ας σημειωθεί ότι, οι παράμετροι που επηρεάζουν την αντίληψη του χρήστη για την ταχύτητα είναι πολλές και σε κάθε περίπτωση η ταχύτητα εξαρτάται και από την συμπεριφορά των άλλων χρηστών στην γειτονιά του χρήστη. Σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται χρήστες που χρησιμοποιούν peer-to-peer εφαρμογές, η κίνηση που δημιουργούν καταναλώνει τους πόρους του δικτύου με συνέπεια οι περιστασιακοί χρήστες να αντιλαμβάνονται μειωμένη επίδοση του δικτύου. Παρόμοια θέματα έχουν αντιμετωπιστεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολιτικές χρονο-χρέωσης ή ογκο-χρέωσης. Εξάλλου, ο ΟΤΕ δεν έχει δυνατότητα να ελέγχει τα πακέτα που διακινούνται, καθώς από το δίκτυό του ADSL μεταφέρει διαφανώς την κίνηση των χρηστών και την παραδίδει στον εκάστοτε ISP.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΤΕ παρακολουθεί, αξιολογεί και βελτιστοποιεί συνεχώς το δίκτυό του, ενώ εφαρμόζει πολιτικές εξασφάλισης της ποιότητας της υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι καθημερινά προστίθενται νέοι πελάτες με αποτέλεσμα η δυναμική του δικτύου να μεταβάλλεται διαρκώς.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ PC WORLD

1. Γιατί η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδος παρουσιάζει τόσο μέτρια και ασταθή εικόνα στις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης;

Κατά την περίοδο που διεξήχθησαν οι μετρήσεις χρηστών ADSL (Νοέμβριος 2006 - Ιανουάριος 2007) -και όσον αφορά στο δίκτυο του OTE- ήταν σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης για την ενίσχυση οπτικών δακτυλίων στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν μετά τη λήξη των μετρήσεων του περιοδικού. Συνεπώς, οποιαδήποτε αστάθεια καταγράφηκε κατά το διάστημα διεξαγωγής της έρευνας, μπορεί να οφείλεται και σε αυτές τις εργασίες.

2. Τι κάνετε τώρα και έμπρακτα για να βελτιώσετε σε όλη την επικράτεια -και όχι μόνο στην Αθήνα- την ποιότητα των υπηρεσιών ADSL;

Ο ΟΤΕ έχει προγραμματίσει και υλοποιεί επενδύσεις άνω των 900 εκατ. ευρώ σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα την τριετία 2006-2008. Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνει συνεχώς το δίκτυό του ADSL, το οποίο ήδη καλύπτει εκτενώς την ελληνική επικράτεια με περισσότερα από 1.100 σημεία παρουσίας πανελλαδικά.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι, μέσα στο 2006, ο ΟΤΕ υπερτριπλασίασε το δίκτυό του ADSL -που σήμερα πλέον αγγίζει τις 900.000 εγκατεστημένες πόρτες. Το γεγονός αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα εάν αναλογιστούμε ότι η εξάπλωση του δικτύου γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω της γεωγραφικής μορφολογίας της Ελλάδας (ορεινή χώρα, με μεγάλη διασπορά νησιών). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία είναι πλέον ευρύτατα διαθέσιμη, καλύπτοντας με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης, ακόμη και κάποιες περιοχές με λιγότερες από 500 τηλεφωνικές συνδέσεις.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ επενδύει συστηματικά σε ακόμη νεότερες τεχνολογίες που προσφέρουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες, προσθέτοντας νέα IP DSLAMs όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Μέσα στο 2008 όλες οι πρωτεύουσες νομών και οι μεγάλες πόλεις θα έχουν δίκτυο Metro-Ethernet & ΙΡ DSLAMs. Συγχρόνως, το δίκτυο κορμού του αναβαθμίζεται συνεχώς.

Εξάλλου, ο ΟΤΕ παρακολουθεί, αξιολογεί και βελτιστοποιεί συνεχώς το δίκτυό του, ενώ εφαρμόζει πολιτικές εξασφάλισης της ποιότητας της υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι καθημερινά προστίθενται νέοι πελάτες με αποτέλεσμα η δυναμική του δικτύου να μεταβάλλεται διαρκώς.

3. Γιατί κάποιοι β' κατηγορίας πολίτες πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο για σημαντικό κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες;
4. Σε πόσα χρόνια όλοι οι νομοί της Ελλάδος θα απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα δικτύου;

Όσον αφορά στον ΟΤΕ δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός. Ο ΟΤΕ κατανέμει τους πόρους του δικτύου του ομοιόμορφα σε όλους τους χρήστες πανελλαδικά, ανεξαρτήτως εάν βρίσκονται στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή οποιαδήποτε άλλη πόλη. Παρόλα αυτά η τελική «ταχύτητα» που αντιλαμβάνεται κάθε χρήστης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (αναφέρονται και παρακάτω στην ερώτηση 6) και οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλιστούν/διαχειριστούν όλοι από τον ΟΤΕ.

5. Αναζητείται ακόμη μία σαφής και ειλικρινής απάντηση αναφορικά με το τι πρέπει κάποιος να αναμένει όταν του δηλώνουν -αλλά δεν υπόσχονται- ταχύτητες 768kbps, 1Mbps, 2Mbps ή ακόμα χειρότερα 10Mbps και 20Mbps ταχύτητες που βρίσκονται καθ' οδόν (έστω και με το πρόθεμα «έως»).

Σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές της ITUT αλλά και τη διεθνή πρακτική, οι ταχύτητες παντού χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη ονομαστική ταχύτητα και δεν είναι εγγυημένες. Ως γνωστόν η ταχύτητα του πακέτου ADSL που αγοράζει κάθε πελάτης δεν αντιπροσωπεύει σταθερή 24 ώρες το 24ώρο ταχύτητα αλλά μέγιστη ονομαστική ταχύτητα. Αυτός είναι και ο λόγος που μία γραμμή 768/192 kbps στοιχίζει λιγότερο από 20 ευρώ το μήνα σε αντίθεση με τις μισθωμένες γραμμές που προσφέρουν εγγυημένο εύρος ζώνης (ταχύτητα) αλλά στοιχίζουν πολύ ακριβότερα.

Οι επιδόσεις του δικτύου ADSL του ΟΤΕ βρίσκονται στα επίπεδα των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μέση ταχύτητα ADSL αποτελεί ένα μεταβλητό μέγεθος, που εξαρτάται τόσο από την περιοχή και το πλήθος χρηστών που είναι συνδεδεμένοι όσο και από την ώρα που πραγματοποιείται η σύνδεση. Γι' αυτό ακριβώς, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπές χώρες, είναι πιθανό η μέση ταχύτητα να διαφέρει ανάλογα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε κάποια ευρωπαϊκά εθνικά δίκτυα, σε ορισμένες χρονικές ζώνες, έχει παρατηρηθεί η μέση ταχύτητα να φτάνει μέχρι και το 1/50 της μέγιστης.

Ακόμη, όπως επανειλημμένως έχει αναφερθεί, οι χρήστες είναι καλό να έχουν υπόψη τους, ότι:
Tο εύρος ζώνης ή bandwidth στις συνδέσεις ADSL είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα. Το «μοίρασμα» λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία, στο δίκτυο του ΟΤΕ, στο δίκτυο των ISPs, στα κυκλώματα διασύνδεσης με το εξωτερικό του κάθε ISP, καθώς και στο ευρύτερο διαδίκτυο.

6. Πως διασφαλίζεται εκείνος που πληρώνει συνδρομή για 1Mbps ότι θα έχει σε κάθε περίπτωση ταχύτερες υπηρεσίες από κάποιον άλλον με 768kbps;

Η τελική ταχύτητα που «βλέπει» ο κάθε χρήστης, κάθε χρονική στιγμή, δεν είναι διασφαλισμένη διεθνώς, λόγω της «φύσης» της τεχνολογίας. Η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται από πλήθος παραγόντων, ένας εκ των οποίων μόνο είναι το δίκτυο του ΟΤΕ.

Ο OTE παρέχει στους πελάτες ADSL τη μεταφορά της κίνησης μέχρι τα δίκτυα παρόχων υπηρεσιών Internet (ISPs), με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση των υπηρεσιών, χωρίς να διακρίνει το είδος της εφαρμογής (π.χ. Web Browsing, e-mail, ftp, peer to peer, VoIP κλπ.). Επιπλέον, στο δίκτυο του ΟΤΕ, οι χρήστες μοιράζονται χωρητικότητα μόνο με χρήστες που έχουν επιλέξει την ίδια ταχύτητα (υπάρχουν δηλ. 3 διαφορετικές «οδεύσεις» για τα τρία διαφορετικά πακέτα ταχύτητας που προσφέρει ο ΟΤΕ).

Τέλος, η ταχύτητα όλων των εφαρμογών του Internet εξαρτάται από πλήθος παραγόντων, όπως:
1. τον εξοπλισμό του πελάτη και τις δυνατότητες αυτού (ADSL modem/router),
2. τη συνολική φόρτιση του δικτύου μέχρι το Internet (Εθνικό ή Διεθνές), μέρος του οποίου είναι το δίκτυο του ΟΤΕ,
3. την υποδομή και τη φόρτιση των κεντρικών εξυπηρετητών των τελικών παροχέων των υπηρεσιών αλλά και των εξυπηρετητών στους οποίους ζητούν πρόσβαση οι τελικοί χρήστες και
4. τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής.

7. Πότε θα σταματήσει το «γαϊτανάκι» μεταξύ ΙSPs και ΟΤE όποτε οι συνδρομητές διαμαρτύρονται για προβληματικές -ή καθόλου- υπηρεσίες;

Για να μπορέσει ένας οποιοσδήποτε χρήστης από την Ελλάδα να δει π.χ. ένα site στην Αυστραλία, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ένα πλήθος τεχνολογιών και δικτύων, ξεκινώντας από τον τύπο του modem του έως και τις δυνατότητες του server όπου φιλοξενείται ένα site, δεν εξαρτάται δηλ. μόνο από ένα δίκτυο ή έναν πάροχο. Συνεπώς, κάθε διαμαρτυρία αποτελεί και ξεχωριστή περίπτωση για την οποία χρειάζεται να ελεγχθούν όλα τα ενδιάμεσα στάδια / δίκτυα / τεχνολογίες από διαφορετικές εταιρείες για να εξακριβωθεί τι συμβαίνει και να δοθεί λύση.

8. Τι απαιτείται ώστε να γίνεται λόγος για εφαρμογή QoS (Quality of Service) πάνω στο δίκτυο των υπηρεσιών σας ώστε αυτός που όντως έχει ανάγκη την ταχύτητα να μην επιβαρύνεται απ' αυτόν που απλώς «κατεβάζει»;

Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ διαχειρίζεται αδιακρίτως τις μεταφερόμενες πληροφορίες / πακέτα, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο χρήστης, χωρίς διάκριση ή επεξεργασία σε best effort βάση. Η πρακτική αυτή ακολουθείται στις περισσότερες χώρες που παρέχουν υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet.
Ο ΟΤΕ δεν έχει δυνατότητα για 'Deep packet inspection' δηλ. έλεγχο των πακέτων που διακινούνται.

Δεδομένου ότι η συμπεριφορά των άλλων χρηστών στην γειτονιά του συγκεκριμένου χρήστη είναι παράγοντας που επηρεάζει την αντίληψη του κάθε χρήστη για την ταχύτητα και επειδή δεν είναι πρακτικά εφικτό να κατηγοριοποιηθούν οι χρήστες σε αυτούς που έχουν ανάγκη να «κατεβάσουν» και σε αυτούς που απλώς «κατεβάζουν» σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζονται πολιτικές χρονοχρέωσης ή ογκοχρέωσης. Μάλιστα, κάποιοι πάροχοι δικτύου δεν ζητούν επιπλέον χρήματα στους χρήστες που έχουν ξεπεράσει το μηνιαίο όριο όγκου αλλά μειώνουν την ταχύτητα του συγκεκριμένου χρήστη στα 64Κbps για το υπόλοιπο του μήνα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν «δίκαιη» χρήση των πόρων του δικτύου σε όλους τους χρήστες.

9. Τα πολυδιαφημισμένα 'triple play' και προσφάτως 'quad play' ποιο ακριβώς τμήμα των Ελλήνων αφορούν;

Ο ΟΤΕ μελετά προσεκτικά τα επόμενα βήματά του και δεν εξαντλείται σε εντυπωσιασμούς. Τα πακέτα τύπου «x-play» αποτελούν το μέλλον των ευρυζωνικών υπηρεσιών και βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.
Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ΟΤΕ έχει αναπτύξει πιλοτικό πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών IPTV, σε συνεργασία με την ΟΤΕΝΕΤ και τη Multichoice, προκειμένου να καταλήξει στο σχεδιασμό ενός πακέτου υπηρεσιών, το οποίο και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται αλλά και θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα. Η προσφορά υπηρεσιών τύπου «x-play» απαιτεί σοβαρούς παίκτες με δυνατότητα για επενδύσεις και μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Παναγιώτη εάν θέλεις ανέβασέ το και σε ξεχωριστό thread,
γιατί εδώ λόγω του τίτλου "BitTorrent clients"
πολύ δεν θα το διαβάσουν καν.
-bye-