Canon Legria M31

theotzimos

New member
19 October 2010
4
Γεια σας!

Είμαι καινούργιος στο φόρουμ αυτό και αυτό εδώ είναι το πρώτο μου μήνυμα. Θα ζητούσα μια χάρη από τους ειδικούς στο θέμα της βιντεοκάμερας. Έχει πέσει στην αντίληψή μου μια κάμερα, την Canon Legria HFM31... Μου φαίνεται πολύ καλή, ωστόσο θα θελα να δω και τις γνώμες των ειδημόνων του φόρουμ... Τι λέτε για αυτήν την κάμερα ή τι έχετε να αντιπροτείνετε με αυτά τα λεφτά περίπου; Η χρήση που θα τις κάνω είναι μικρές ταινιούλες, πάντα με την ερασιτεχνική και πειραματική σκοπιά... Επίσης, λόγω της αγάπης μου για τα καιρικά φαινόμενα, θα θελα να τραβάω πλάνα από καταιγίδες και να κάνω κάποια κλιπς... Ωστόσο έχω ακούσει για το φαινόμενο του rolling shutter και δυστυχώς στους κεραυνούς θα έχω κάποιες απώλειες...

Περιμένω την γνώμη σας με ανυπομονησία!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Κατ' αρχήν καλως όρισες. Δυστυχώς δεν έχω άποψη για την συγκεκριμένη κάμερα. Δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου. Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά σε ένα review στο παρακάτω site:
http://www.trustedreviews.com/camcorders/review/2010/01/27/Canon-LEGRIA-HF-M31/p1

θα έλεγα ότι αν τη θες για home movies τότε είναι μια χαρά. Αλλά αν θες το κάτι παραπάνω ο μικρός της αισθητήρας (1/4") την καθιστά δύσκολη στο ξεφοντάρισμα (κοινως δεν θολώνει το background εύκολα ώστε να ξεχωρίσει το θέμα σου) ενώ και η χρήση AVCHD κάνει τα video βαριά για επεξεργασία στο PC/Mac. Εγώ χρησιμοποιώ ακόμα, μια παλιότερη canon HV20 και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα εικόνας της (με το πρόβλημα του ξεφονταρίσματος και εδώ υπαρκτό και άλυτο). Φαντάζομαι ότι μεταγενέστερα μοντέλα της ίδιας εταιρίας θα αποδίδουν καλύτερα. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα.
 

theotzimos

New member
19 October 2010
4
Με βοήθησες πολύ και σ ευχαριστώ! Ε τότε ίσως προσανατολιστώ σε τίποτε άλλο... Απ ότι είδα και οι dslr είναι πολύ καλές στο βίντεο... Κι έτσι έχεις και καλή φωτογραφία και καλό βίντεο... Δεν έχω όμως ξεκαθαρίσει ακόμα την διαφορά βίντεο και αν μπορεί να κάνει αυτά που μπορεί να κάνει και μια κάμερα...
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Για DSLR τσέκαρε τα θέματα που έχουν ανοιχτεί στην κατηγορία video. Είναι κατατοπιστικά και σε βοηθάνε πολύ να κατάλαβεις πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.