ΕΠΙΛΟΓΉ ΜΕΤΑΞΥ PANASONIC PT-AX100E, EPSON TW700 ή και SANYO Z5 ?

aroS3

Senior Member
19 June 2006
559
Αθήνα
Λίγο πριν το μεγάλο εγχείρημα είπα να συμβουλευτώ τους ειδικούς. Απο ντιούης είπα να το ρίξουμε και λίγο στα προβόλια,
Καταρχήν έχω μικρή εμπειρία στη θέαση προβολικών.
Τα κριτήρια μου είναι :
- σαφώς αυτή η κατηγορία τιμής (1000 - 1200 ευρά)
- ανάλυση η μέχρι στιγμής επικρατούσα για αυτήν την κατηγορία τιμής
(1280 * 720)
- καλή φωτεινότητα, ώστε η θέαση να είναι δυνατή όχι μόνο σε απόλυτο σκοτάδι μια που τα πιτσιρίκια μου βλέπω να είναι τακτικοι πελάτες της μεγάλης οθόνης.
- λιγότερο ορατά pixel και κοτετσόσυρμα μια που η απόσταση θέασης δεν θα ξεπερνάει τις ποιο πολλές φορές τα 3.5 - 4 μέτρα.
- υλικό θέασης, ταινίες DVD σε νορμάλ ανάλυση (μέχρι 720p και όχι 1080p προς το παρόν)
- ευελιξία στην τοποθέτηση, γι' αυτό και κλείνω σε LCD.
- μέγεθος εικόνας 90 - 100 " max
- βάθος - τρισδιάστατο εικόνας το καλύτερο δυνατό στην κατηγορία.
- Kαλύτερη out of the box εικόνα.
Εδώ και 2-3 μέρες έχω ξεψαχνίσει όλα τα ξένα και ελληνικά reviews σχετικά με τα μοντέλα που αναφέρω.
Βλέπω ότι γίνεται μεγάλος σάλος με τον Panasonic και τοποθετείται στις υψηλότερες προτιμήσεις. Ακούστηκαν βέβαια κάποια θεματάκια για τις πρώτες τουλάχιστον παραδώσεις του. Από την άλλη ο EPSON δείχνει να έχει μια μεγαλύτερη προτίμηση στα δικά μας μέρη.
Για τον Sanyo ακούω ότι δεν είναι τόσο φωτεινός και καλός out of the box, αλλά έχει καλή ευκρίνεια και αποζημιωνει τον ιδιοκτήτη που θέλει να ασχοληθεί και να τον καλιμπράρει όσο παίρνει. (εδώ φαντάζομαι η παρουσία Μανώλη είναι απαραίτητη, όχι ότι αλλού δεν είναι αλλά λέμε τώρα).
Με συγχωρείτε για τυχόν αστοχίες που εχω γράψει.
Επιτέλους πήρα το θάρρος και τα έγραψα, γιατί προς το παρόν μόνο σε Π.Μ ενόχλησα τον Μανώλη τον οποίο βέβαια και περιμένω να με ξεστραβώσει όπως και όλους τους συγχωριανούς που έχουν άποψη και μπορουν να με βοηθήσουν.
Ευχαριστώ και περιμένω εν´αγωνίως τις απόψεις σας λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω.
Γιώργος
 

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Φίλε μου, αν αυτός θα είναι ο πρώτος σου προβολέας, καλώς ήρθες στον κόσμο των προβολικών.....:antlers:

Προσωπικά, εγώ έχω τον Επσον 700 που τον είχα αγοράσει 1000 ευρώ πριν ένα εξάμηνο περίπου.... (τώρα τον βρίσκεις καινούργιο και με κανα 650αρι ευρώ) !

Είχα ψάξει και εγώ εντατικά το θέμα συγκρίνοντάς τον και με τους δύο παραπάνω που αναφέρεις, και διαπίστωσα ότι Οut of the box, είναι ο καλύτερα ρυθμισμένος, και χρειάζεται πραγματικά ελάχιστες ρυθμίσεις από κάποιον ειδικό, για να αποδώσει τα μέγιστα.....

Τις πιο πολλές ρυθμίσεις όπως διάβασες τις χρειάζεται ο Sanyo, ο οποίος υπολείπεται λιγάκι του Epson και σε φωτεινότητα, αλλά από την άλλη πλευρά, o Sanyo είναι ο μόνος που διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα καθαρισμού από τη σκόνη των lcd panels του, όταν και αν κάποια στιγμή διαπιστώσεις στην οθόνη άσπρες κηλίδες ......

Προσωπικά , μέχρι στιγμής με τον Epson, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο από απόδοση, όσο και από λειτουργικότητα...
Όπως είπες και εσύ το υλικό των 720p επικρατεί και θα επικρατεί για πολύ καιρό ακόμα στο προσκήνιο.....

Παρόλα αυτά, επειδή το budjet σου σηκώνει περί τα 1000 με 1200 ευρώ, και εν όψη της κυκλοφορίας του Epson TW-2000 σε λίγο καιρό, θα σε συμβούλευα να περιμένεις λιγάκι να πέσει η τιμή του TW-1000 κοντά στο χιλιάρικο περίπου, και να πάρεις αυτόν που είναι και 1080p, (οπότε θα τον κρατήσεις και πιο πολύ καιρό), αλλά και το πάνελ του , το contast του και η φωτεινότητά του είναι αρκετά καλύτερες του 700αρη.... :grandpa:
Μπορεί να τον βρεις και ελαφρά μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή, από κάποιο μέλος εδώ στο φόρουμ, που πιθανόν θα τον πουλήσει για να πάρει τον tw-2000 ....

Αν δεν κρατιέσαι πάρε τον 700αρη με κλειστά μάτια, διαφορετικά περίμενε λίγο να πέσει η τιμή του 1000αρη.... (τώρα με τις κονσόλες παιχνιδιών HD και τα επερχόμενα HD format, όλο και μπορεί να σου χρειαστεί).....:antlers:

- μέγεθος εικόνας 90 - 100 " max
Προσωπική μου συμβουλή, να πάρεις όσο μεγαλύτερη οθόνη σηκώνει ο χώρος σου..... Οι 100'' μετά από λίγο καιρό θα σου φαίνονται σαν τηλεόραση....
Ένα νορμάλ μέγεθος είναι 120 με 140 ίντζες..... (μήκος πανιού 2,40 με 3,10 μετρα)! :grandpa:
 
Last edited:

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,928
Παλλήνη
Γιωργο καλημερα. Βλεπεις rainbow και αποκλειεις τους dlp? Αν οχι, απο τους προβολεις που αναφερεις και στο ιδιο budget, θα προτιμουσα πχ εναν μικρο Optoma..
 

aroS3

Senior Member
19 June 2006
559
Αθήνα
Γιωργο καλημερα. Βλεπεις rainbow και αποκλειεις τους dlp? Αν οχι, απο τους προβολεις που αναφερεις και στο ιδιο budget, θα προτιμουσα πχ εναν μικρο Optoma..

Τάκη καλημέρα και σε σένα.
Η ένταση του φαινομένου rainbow φαντάζομαι μπορεί να ποικίλει από dlp σε dlp ή όχι ?
Δεν έχω δει πολλούς dlp και μάλιστα δεν πρέπει να εδωσα και πολύ σημασία σε αυτό εάν ήταν διακριτό ή όχι. Θυμάμαι πριν κάτι χρόνια μια ωραία μάζωξη στο ξενοδοχείο Χανδρής που έπρεπε να μας το εξηγήσετε τι ακριβώς έπρεπε να δούμε για το προσέξω (SANY0 Z3 vs RUNCO εάν θυμάμαι καλά).
Από τα λίγα που ξέρω και διαβάζω βλέπω όμως ότι οι LCD είναι πιο ευέλικτοι στο θέμα της τοποθέτησης λόγω μεγαλύτερης κάθετης και οριζόντιας μετατόπισης του φακού τους κάτι που θα μου είναι χρήσιμο γιατί μπορεί το προβολάκι να κόβει βόλτες και στο εξοχικό πυκνά συχνά όπως επίσης και το θέμα φωτεινότητα όπως είπα είναι σημαντικό λόγω θέασης από τα πιτσιρίκια απογευματινές ώρες κ.λπ.
Σε αυτή την κατηγορία τιμής άντε ~1300 ευρά ποιον optoma θα πρότεινες εσύ σαν κλασικός DLPάκιας εάν θυμάμαι καλά?
Ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,928
Παλλήνη
Γιωργο, αν και παραδοσιακος dlpκιας, σημερα εχω Dila! :D
Απο μικρο dlp, ειχα δει τον optoma 70 o οποιος μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις.
Δεν ξερω αν εχει αντικατασταθει απο νεοτερο μοντελο, παντως εχει μαλλον ευκρινεστερη εικονα απο τους προαναφερθεντες lcd (μονοτσιπος γαρ..) και καλο μαυρο, ενω δεν εχει προβληματα color banding που μαστιζουν τους φθηνους lcd.
Τσεκαρε επισης μηπως βρεις φτηνο κανενα καλο μεταχειρισμενο BenQ 8720 ο οποιος πραγματικα "σκοτωνει"..
Σιγουρα πρεπει να δεις πριν αποφασισεις. Παντως, σε αυτα τα λεφτα, οτι και να παρεις θα μεινεις ικανοποιημενος..
 

suria

Senior Member
22 June 2006
364
Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΉ ΜΕΤΑΞΥ PANASONIC PT-AX100E, EPSON TW700 ή και SANYO Z5 ?

Προσωπικά, εγώ έχω τον Επσον 700 που τον είχα αγοράσει 1000 ευρώ πριν ένα εξάμηνο περίπου.... (τώρα τον βρίσκεις καινούργιο και με κανα 650αρι ευρώ) !

:BDGBGDB55: ΠΟΥ; ΠΟΥ;
 

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
(τώρα τον βρίσκεις καινούργιο και με κανα 650αρι ευρώ) !
Σορυ παιδιά, λάθος πληροφορία! :slapface:
Η τιμή αυτή ήταν από Epson 600 σε ένα Γερμανικό site όπως εξήγησα και στο Γιώργο με PM.... :blush:

Πάντως είμαι σίγουρος ότι σε κανα μήνα από τώρα, σίγουρα ο 700αρης θα φθάσει σε αυτή την τιμή, εν όψη και της πτώσης τιμής του 1000άρη, λόγω κυκλοφορίας του TW-2000! :guitarist:
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Και φυσικά πρέπει να δεις οπωσδήποτε και τον νέο sony VPLAW15 που μπορεί ν ανέβεις κάνα κατοστάρικο αλλά θα ανταμειφθείς ανάλογα αφού για LCd μέχρι 1300 είναι ασυναγώνιστος
 
17 June 2006
3,031
Γιώργο μια και σήμερα είδα το μήνυμα σου αλά είδα ότι έχεις ανοίξει και εδώ θέμα θα σου δώσω την δική μου άποψη μια και την ζήτησες.

Ο προβολέας καλό θα ήταν να μην μετακινείτε αρκετά. Δεύτερον από εταιρεία σε εταιρεία αλλάζει το Lens shift και δεν έχεις την ίδια ευελιξία στην τοποθέτησή του.

1) PANASONIC , οριζόντιος άξονας κατά 25% κάθετος άξονας κατά 60%.
2) EPSON οριζόντιος άξονας κατά 5O% κάθετος άξονας κατά 100%.
3) SANYO οριζόντιος άξονας κατά 5O% κάθετος άξονας κατά 100%.
4) SONY AW15 οριζόντιος άξονας κατά 25% κάθετος άξονας κατά 65%.
Από τα ποιο πάνω νούμερα καταλαβαίνεις ότι το κάθε μοντέλο θέλει και διαφορετική τοποθέτηση στον χώρο.

Από θέμα εικόνας θα μπορούσα να τους κατατάξω με την ποιο κάτω σειρά:

1) SONY AW15
2) PANASONIC
3) EPSON
4) SANYO

Η ποιο πάνω κατάταξη έγινε με απόλυτο κριτήριο ην εικόνα και όχι άλλους παράγοντες όπως τιμή, προβλήματα στον χρόνο, κλπ.

Τον Sony τον έχω για δοκιμή και έχω ζήσει μαζί του για πάνω από 50 ώρες ψαξίματος. Δεν μπορώ να πω παραπάνω σχόλια μια και την όποια κριτική θα την διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του ΗΧΟΥ.
Οι Panasonic που έχω δει έχουν ποιο κινηματογραφική αίσθηση και καλύτερα χρώματα αλλά το smooth screen θα ενοχλήσει κάποιους ως έλλειψη ευκρίνειας.
Οι Epson αποτελούν αυτήν την στιγμή την ποιο τίμια αγορά με τιμή κάτω από 1000 ευρώ. Θέλει όπως όλοι οι προβολείς καλιμπράρισμα να για δεις τα αναμενόμενα σωστά αποτελέσματα ενώ η ίριδα του είναι κάπως αργή αλλά δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ο SANYO τέλος θέλει πολύ ψάξιμο μια και από το εργοστάσιο έρχεται λογάκι Off ενώ ο φακός του δεν εστιάζει καλά από άκρη σε άκρη κάτι που μπορείς να το διακρίνεις εύκολα σε περιβάλλον windows.
Πάντως καλή είναι και η άποψη του Διονύση για αγορά προβολέα 1080p εάν το σηκώνει η τσέπη σου.
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.
 

aroS3

Senior Member
19 June 2006
559
Αθήνα
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Αυτό που με προβληματίζει στην απιλογή του SONY είναι κατα πόσο η μειωμένη του φωτεινότητα (έναντι Panasonic & Epson) είναι τέτοια που τον καθιστά ικανό μόνο για πλήρες συσκοτεισμένο περιβάλλον ή συγχωρεί και κάποιο περιβάλλον φωτισμό. Οι κατέχοντες ας απαντήσουν.....
Ευχαριστώ......
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Εννοείται ότι για να πάρεις το maximum από έναν προβολέα θα πρέπει να επικρατεί στο χώρο πλήρη συσκότιση . Αν τώρα θέλεις να βλέπεις και κάνα ματσάκι με τα φώτα χαμηλωμένα και πάλι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τον Sony κι ας έχει χαμηλότερη φωτεινότητα από τους άλλους . Μην σε απασχολεί καθόλου αυτό . Να ξέρεις ότι οι υψηλές φωτεινότητες πολλές φορές είναι επιβλαβείς για την εικόνα αφού χάνουν στην απεικόνιση του μαύρου και των χρωμάτων. Αν λοιπόν έχεις καταλήξει ότι θ αγοράσεις LCd προβολέα νομίζω ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Sony είναι μονόδρομος.
Καλή αγορά
 

jbach

New member
5 January 2007
31
Θεσσαλονίκη
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει και ο Κώστας. Αν πούμε πως ο SONY έχει μειωμένη φωτεινότητα μάλλον τον αδικούμε. Αν έχεις τα παραπάνω λεφτά που ζητάει σε σχέση με το 700άρη (δεν είναι και πολλά περισσότερα, άσε που τ'αξίζει) τρέχα να τον αγοράσεις. Αν δεν τα έχεις τότε αγοράζεις τον 700αάρη.
 

chrome

New member
10 October 2007
12
Καλησπέρα και από μένα και καλό σας βρήκα. Έχω και γώ την ίδια απόρεια με τους προηγούμενους με μία διαφόρα ενώ είχα καταλήξει στον tw700 δέχθηκα ένα φιλικό τηλ το οποίο μου πρότηνε τον LG DX-130 στην ίδια περιπού τιμή. Δεδομένου ότι τώρα έχω αρχήσει να ασχολούμε με το σπόρ μπορήτε να μου προτήνετε έναν από τους 2 με τα + και τα - τους.
 
Καλησπέρα και από μένα και καλό σας βρήκα. Έχω και γώ την ίδια απόρεια με τους προηγούμενους με μία διαφόρα ενώ είχα καταλήξει στον tw700 δέχθηκα ένα φιλικό τηλ το οποίο μου πρότηνε τον LG DX-130 στην ίδια περιπού τιμή. Δεδομένου ότι τώρα έχω αρχήσει να ασχολούμε με το σπόρ μπορήτε να μου προτήνετε έναν από τους 2 με τα + και τα - τους.

Ο LG είναι για business χρήση, δεν έχει καμία σχέση με τον 700 ο οποίος είναι για home cinema χρήση. Το σωστό είναι να αγοράσεις αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Ο LG (ΙΜΗΟ) είναι επιεικώς απαράδεκτος για home cinema χρήση.
 

Pantel

New member
18 November 2007
17
Καλησπέρα σε όλους.
Να περιμένω καλύτερη τιμή για τον EMP-TW1000 ή να πάρω τώρα για κινηματογράφο στα πιτσιρίκια και σε μένα τον EMP-TW680 (3LCD, 720p, 10.000:1, 1600 ANSI lumen)».
Νομίζω σωστά ότι ο EMP-TW680 είναι κάπως καλύτερος από τον EMP-TW700 ?
Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας.
 
Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΉ ΜΕΤΑΞΥ PANASONIC PT-AX100E, EPSON TW700 ή και SANYO Z5 ?

Καλησπέρα σε όλους.
Να περιμένω καλύτερη τιμή για τον EMP-TW1000 ή να πάρω τώρα για κινηματογράφο στα πιτσιρίκια και σε μένα τον EMP-TW680 (3LCD, 720p, 10.000:1, 1600 ANSI lumen)».
Νομίζω σωστά ότι ο EMP-TW680 είναι κάπως καλύτερος από τον EMP-TW700 ?
Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας.

Εχεις κανει την ιδια ερωτηση σε ολα τα πιθανα thread για προβολεις. Τα διπλα , τριπλα, πενταπλα ποστ της ιδιας ερωτησης ΔΕΝ θα σου δωσουν την απαντηση που θες. Κανε την ερωτηση σε ΕΝΑ και περιμενε απο εκει απαντηση..
 

Pantel

New member
18 November 2007
17
Βασίλη ο νέος είναι μόνο ωραίος....Εγώ δεν είμαι ούτε ωραίος.
Σ' ευχαριστώ.
Θα παραμείνω για τις απαντήσεις σας μόνο στη βασική μου δημοσίευση.