ερωτηση για σπασιματακια σε HD καναλια

warezaek

New member
5 January 2008
59
μια ερωτησουλα εχω wave frontier και στοχευω 13,16,19,39, με δεκτη kathrein με περασμενη την 1.05 aaf στην flash, σε ολα α HD καναλια καθε 2-5 λεπτα περιπου εχω σπασιματακια (τετραγωνακια) στην εικονα, ετσι πρεπει να ειναι? στις 2 μπαρες σηματος στον katrein η μια ειναι γυρω στο 60% το quality αν θυμαμαι, και η αλλη 98-99% strength, στα sd δεν εχω δει τιποτα, μηπως φταιει ο δεκτης?
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
εχω την irdeto για nova και την viaccess για hdsuisse, λετε να φταιει η irdeto ? θα κανω δοκιμες, δηλαδη εσας σας παιζει χαρτι ? τιποτα ουτε ενα σπασιμο?
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
ok δεν ειναι για πεταμα,η εικονα ειναι φανταστικη, απλα ειπα αραια και που κανει τετραγωνακια σε σημεια κινουμενα της εικονας.
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
να βγαλω μαλλον ενοεις τις μοντουλες, δεν το εχω κανει ακομα, θα ενημερωσω
 

crisp

New member
19 May 2008
21
εχω το ιδιο πρόβλημα στο Premiere HD , χωρίς μοντούλα, μονο με EMU. Φαντάζομαι είναι η αλλαγή κλειδιών. (Firmware 1.05 + AAF 1.5)
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
λοιπον εκανα τις δοκιμες,, τιποτα, δοκιμασα ενα ενα τα cam αλλα τιποτα, δοκιμασα και χωρις emu με την diablo και παλι τιποτα, μαλλον ασυμβατοτητα μου φαινεται του δεκτη σε σχεση με κατι αλλο, πχ diseqc, δεν ξερω, εχει μεινει αλλη μια δοκιμη που θα το σιγουρεψω, εχω αλλο ενα παλιο πιατο που κοιταει hotbird, θα συνδεσω τον δεκτη εκει για να δω hdsuisse, αν κανει τα ιδια τοτε σιγουρα ειναι ο δεκτης, αλλιως παμε για lnb και αλλα καλωδια
 

Giorgos L.

New member
3 July 2006
31
Ροδος
Ειχα το ιδιο προβλημα στα HD. Τα SD επαιζαν κανονικα. Διορθωδηκε οταν πειραξα το Skew (στριψιμο) του LNB. Δοκιμασε και αυτο πριν πας σε πιο ακριβες λυσεις.
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
οταν λες στριψιμο τι εννοεις? να παω στο πιατο και να το στριψω ?
 

Giorgos L.

New member
3 July 2006
31
Ροδος
Οχι το πιατο, το LNB θα στριψεις πολυ πολυ λιγο δεξια η αριστερα.

Λεξικο =Skew= Η γωνιακή περιστροφή του LNB , για καλύτερη λήψη των διαφορετικά πολωμενων σημάτων (οριζόντια ή κάθετα).

Πηγαινε στο http://www.satlex.net/el/azel_calc.html βαλε στα πεδια τις αναλογες πληροφοριες για να δεις ποσο πρεπει να ειναι το skew του LNB στην περιοχη σου.
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
ξερει κατι ομως εχω το wavefrontier με 4 lnb και βλεπω 13,16,19,39, και δεν μπορω να πιστεψω οτι και τα 4 κανουν το ιδιο πραγμα,και να θελουν στριψιμο. τεσπα θα κανω την τελευταια δοκιμη και μετα βλεπουμε
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
αυτο δεν καταλαβες, το προβλημα το εχω σε ολα τα HD καναλια, γιαυτο μου μυριζει ασυμβατοτητα δεκτη με κατι αλλο.
 

warezaek

New member
5 January 2008
59
λοιπον εγινε και η τελευται δοκιμη με ενα παλιο πιατο 80αρι που ειχα απο alpha digital εποχης, αυτο κοιταει μονο hotbird, το σημα στον kathrein ελεγε strength 50%, quality 95%, και εκει το εκανε, οποτε πιστευω πλεον πως ειναι θεμα δεκτη, οχι οτι ειναι ελατωματικος, μαλλον ετσι παιζουν τα HD, να πω πως ολα παιζουν μια χαρα δεν ειναι σοβαρο το προβλημα, απλα στα HD μια φορα καθε 2-3 λεπτα και για 0.5 sec, σπαει η εικονα, κανει μωσαικα, μαλλον θα λυθει με αλλον δεκτη.
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: ερωτηση για σπασιματακια σε HD καναλια

.. το σημα στον kathrein ελεγε strength 50%, quality 95%, και εκει το εκανε, οποτε πιστευω πλεον πως ειναι θεμα δεκτη, οχι οτι ειναι ελατωματικος, μαλλον ετσι παιζουν τα HD, να πω πως ολα παιζουν μια χαρα δεν ειναι σοβαρο το προβλημα, απλα στα HD μια φορα καθε 2-3 λεπτα και για 0.5 sec, σπαει η εικονα, κανει μωσαικα, μαλλον θα λυθει με αλλον δεκτη.
Πληροφοριακά: Τα σπασίματα δεν οφείλονται στην εκπομπή των καναλιών, ούτε ο Κατρειν τα αναπαράγει με τέτοιον τρόπο.
Σου συνιστώ να επανεγκαταστήσεις το λογισμικό και αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, τότε δοκίμασε με το original firmware.
Αν συμβαίνει το ίδιο, τότε είναι προβληματικός ο δέκτης που έχεις και πρέπει να σταλεί στο service.