Ερωτηση για τελωνεια

Lucas Stephanides - Anakrousis

AVClub Addicted Member
16 March 2007
2,118
Για τον φίλο που ρώτησε για τα μηχανήματα είναι, ηχεια Egglestone works Fontaine, cd Naim cd5X, Ενισχυτής Icon stereo 60, πλατώ Nottingham space deck με Benz Ace Low kai phono Delphini,
Τα καλώδια περί ου ο λόγος είναι είναι τα Harmonic Technology Magic Tweeter.
Δεκτές και απόψεις για ματσάρισμα των συγκεκριμμένων καλωδίων με τα μηχανήματα.
(καθότι Σαλονίκη και δυνατότητες πειραματισμών σχετικά περιορισμένες)
Μιας και είσαι στη Θεσ/νίκη μπορείς να δοικιμάσεις δικά μου καλώδια χωρίς υποχρέωση να αγοράσεις. Λ.Σ.
 

lekarou73

New member
26 June 2008
11
Επειδή είμαι καινουργος στις αγορές, μπορεί να μου εξηγήση κάποιος τι θα γίνει στο Ελληνικό τελωνείο σε αγορά μεταχειρισμένου καλωδιου απο Καναδά, απο ιδιώτη, το οποιο θέλει να ασφαλίσει για 1000 $. ( δεν το στέλνει ανασφάλιστο)

Ευχαριστώ.

Πιστευω οτι δεν αξιζει το ρισκο. Συνηθως οτι ερχεται με εταιρειες courier παει για εκτελωνισμο και αν υπαρχει καποιο εγγραφο της ασφαλειας ειναι σιγουρο οτι θα πληρωσεις εκτελωνισμο με την αξια της ασφαλειας ασχετα με το αν εχει δηλωσει gift ,sample κ.τ.λ.
 

panaroz

Established Member
29 July 2008
131
Παιδια ευχριστω πολυ για τις μεχρι τωρα απαντησεις.θα ηθελα και καποιες επιπλεον διευκρινισεις

1)To καταστημα υποστηριζει US Post Office Priority.Αυτο ειναι στην ουσια το USPS και με αυτο τον τροπο δεν θα εχω προβλημα με χρεωση δασμου ετσι?

2)Για να απαιτησω να αλλαξουν την τιμη λιγο δυσκολο.Αν ζητησω συσκευασια δωρου θα κανω κατι ή δεν εχει νοημα εφοσον το συνοδευτικο τιμολογιο/παραστατικο θα αναγραφει το κοστος?

3)Το courier θα μου χρεωσει εξτρα τον εκτελωνισμο?Αν ειναι ετσι υπαρχει καποια εναλλακτικη λυση,π.χ το πορτα-πορτα των ΕΛΤΑ?H το USPS θα μου το φερει κατευθειαν στην πορτα χωρις προβληματα?

Ευχαριστω και λυπαμαι αν γινομαι κουραστικος.Απλως μεχρι τωρα αγοραζα "οικειακα ειδη" π.χ comics,περιοδικα απο τα Amazon και δεν ειχε προβλημα.Ομως για ηλεκτρονικα ειδη διαβαζω τωρα για κατι χρεωσεις της ταξης των 70-150 ευρω και προβληματιζομαι
 

wind

AVClub Enthusiast
14 November 2006
988
GLYFADA
To USPS συναργαζεται με το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ των ΕΛΤΑ. Δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. Στο φερνουν στην διεθυνση που ζητησες.Τα μαγαζια ξερουν για τα τελωνειακα θεματα και υποτιμολογουν.
 

panaroz

Established Member
29 July 2008
131
To USPS συναργαζεται με το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ των ΕΛΤΑ. Δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. Στο φερνουν στην διεθυνση που ζητησες.Τα μαγαζια ξερουν για τα τελωνειακα θεματα και υποτιμολογουν.

Δηλαδδ-για να καταλαβω-εγω κανω την παραγγελια,και το προιον θα ερθει κανονικα στην πορτα μου με κοστος την αξια του+τα μεταφορικα+το ΦΠΑ,ετσι?

αν ειναι ετσι τοτε αξιζει να προχωρησω στην παραγγελια.


thanx!
 

Γιώργος ΚΟΨ

AVClub Addicted Member
20 June 2006
2,899
GLYFADA
αν έχει ακούσει αυτό το καλώδιο, αν ξέρεις ότι το συγκεκριμένο καλώδιο ματσάρει στο σύστημα σου και έχει πολύ σημαντικό όφελος από την τιμή που μπορείς να το βρεις εδώ....τότε...