Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
Ας συζητήσουμε για κρασιά….. ότι έχει σχέση με αυτό….
Μάρκες, τύποι, ποτήρια, συνδυασμοί, φαγητά…..
Φαντάζομαι θα έχουμε πολλές εμπειρίες να μοιραστούμε!
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,508
Κερατσίνι
Απάντηση: Re: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

δώσε λίγο χρόνο να "μπούνε" οι μπεκρήδες του club και να το διαβάσουν
το νήμα .....

Δε μου λε ρε παϊκαϊ . Εχει δει πολλου μπεκιδες εδω :food-smiley-005:??????
:flipout::flipout:
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,875
οταν γυρισω Ελλαδα θα τοποθετηθω,παρεα με Tzimisce μεγας οινολογος οινοποιος και somellier-(οινοχόος)
 

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
10,473
Οινος ευφραινει...

Δεν μπορω να πω με σιγουρια για ποικιλιες και αλλα συναφη, μου αρεσει το κρασακι ομως και παντα στο πατρικο μου σπίτι υπήρχαν πανω από ενα βαρελια στο υπόγειο με κρασι από το αμπελι μας.
Τωρα αυτο που εχω κανει ειναι να εχω και εγω ενα 50κιλο στο δικο μου υπόγειο για μια ωρα αναγκης.
Με τρελαινει μια ποικιλια που ο πατερας μου την λεει "μοσχοσταφυλο" και αναδιδει μια υπεροχη αισθηση δροσιας μολις κατεβει κατω η γουλια... Απίστευτη αισθηση... Επιστημονικα πως λεγεται δεν το ξερω ομως.
Απο τα κλασσικα θα ελεγα οτι προτιμω syrah και αρκετες φορες σε συνδυασμο με αλλες ποικιλιες ειναι καλη και η frank.

Βαρελοφρωνας Νο1 αναφερω!!!!:BDGBGDB55:
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,875
Κτημα Μανωλεσακη( Δράμα) αγνωστο ισως τους πολλους, ομως εχει στο πλαμαρε του ενα Merlot κατ εμε κορυφαιο ειδικα η χρονια 2000

συνοδευει κοκκινα κρεατα, τυριά,αλλαντικα
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,875
CHARDONNAY ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ (Δραμα)

ενα απο τα καλυτερα Ελληνικα Chardonnay με ευχαριστα αρωματα εξωτικων φρουτων και μελιου
αναζητα την παρεα ,ψητων ψαριων, μαγειρευτων κρεατων με ασπρη σαλτσα και έντονα τυρια
 

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Λάτρης του γλυκού κρασιού.....'ΣΑΜΟΣ'
Δεν έχει ξημερώσει ποτέ τέτοιο στο σπίτι μας.

πρέπει να δοκιμάσεις και το Vinsanto απο την Σαντορίνη.....
SantoVinsantoVDL1999.jpg
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,851
Παλλήνη
Το λευκο Σιγαλας βαρελι (ασυρτικο Σαντορινης), ειναι εξαιρετικο κρασι.
Το (αγαπημενο μου) Βισαντο ειναι πολυ γλυκο και ειναι το original κρασι της θειας κοινωνιας. Οι εξαγωγες του στην Τσαρικη Ρωσια και την εκκλησια της ειχαν φερει πλουτο στην Σαντορινη, στις αρχες του προηγουμενου αιωνα. Επειδη ομως σημερα ειναι πολυ ακριβο, σπανια θα το γευτειτε ως θεια κοινωνια στους ναους (με εξαιρεση το Αγιον Ορος οπου ακομα προμηθευεται Βισαντο αντι μαυροδαφνης).
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,851
Παλλήνη
Απάντηση: Re: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Δύσκολο να το πετύχω εδώ που είμαι.
Τουλάχιστον το Σαμος το βρίσκω στα αεροδρόμια.

Φιλε μου, στην Ιταλια που εισαι, δεν θα επρεπε να πολυ-ασχολεισαι με τα Ελληνικα κρασια! Για ψαξου λιγο, οι Ιταλοι εχουν εκπληκτικα κρασια!:a0210:
 

mixapapai

Senior Member
5 May 2008
368
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Φιλε μου, στην Ιταλια που εισαι, δεν θα επρεπε να πολυ-ασχολεισαι με τα Ελληνικα κρασια! Για ψαξου λιγο, οι Ιταλοι εχουν εκπληκτικα κρασια!:a0210:

Τα ιταλικά κρασιά είναι εκπληκτικά σε ποιότητα και με χαμηλότατες τιμές.
Έχω τη τύχη να πάω αρκετές φορές στο Σαν Τζιμινιάνο και σε οικοτουρισμό στη Τοσκάνη και πραγματικά στα κρασιά είναι άπαιχτοι.
Γλυκά όμως κρασιά ΔΕΝ έχουν στη ποιότητα των δικών μας.
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Απο τα αγαπημενα μου ειναι το Κτημα Γεροβασιλειου (Ασυρτικο, Μαλαγουζια), οπως επισης και το Viognier Γεροβασιλειου (και του Σκουρα ειναι πολυ ωραιο, αλλα κατωτερο του πρωτου).

Απο κοκκινα, συνηθως προτιμω το Κατωγι Αβερωφ και Syrah Γεροβασιλειου.

Αν στο παιχνιδι βαλουμε και τις σαμπανιες, τοτε η Veuve Clicquot ειναι αυτη που ξεχωριζω και μαρεσει.
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,163
127.0.0.1
Πάμε πάλι... :flipout:


Από Ελληνικά:

Κυρίως της ποικιλίας Μοσχοφίλερο.
Κρασί που πηγαίνει με ψάρι ή λευκό κρέας, αλλά και μόνο του...
Με πλούσια αρώματα φρούτων. Σαν κορυφαίο θεωρώ του Σπυρόπουλου του 2002 με μία δόση αρώματος φράουλας και αποξηραμένου σύκου...
Κυρίως με επίγευση εσπεριδοειδών...


Το Traminer όπου θυμίζει κάπως το αλσατικό Gewurstraminer αλλά δυστυχώς δεν έχουμε το κατάλληλο κλίμα για να το δημιουργήσουμε...

Αρκετά καινούργιο αλλά με πολύ καλό μέλλον... Του λείπει το σώμα και οι αποχρώσεις ξύλου. Ίσως όταν θα αρχίσουμε να έχουμε παλαιωμένα κάτι να γίνει (εξάλλου πατάμε ήδη τους Γάλλους στο Beaujolais Nouveau εδώ και χρόνια). Πιο σπιρτόζικο από τον μπαμπά Gewurstraminer και με επίγευση φρούτων του δάσους.

Μόνο του, με φρούτα ή έντονο τυρί...


Και τρίτο και καταϊδρωμένο, όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή είναι δύσκολο να συνδιαστεί, η Μαλαγουζιά.
Αρωματικό κρασί με έντονη την παρουσία των φρούτων του δάσους, του ξύλου και των ξηρών καρπών, με πλούσια επίγευση ξύλου.

Μμμμ... Με πολύ έντονο τυρί αλλά σχεδόν πάει σαν ποτό...


Από τα ξένα έχουμε...

Ο Βασιλιάς Gewurstraminer με καλύτερο IMHO του Blanc του 1999... Δύσκολο να βρεθεί και ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο!
Με αρώματα φρούτων του δάσους και μηλοειδ;vn, στρογγυλό κρασί και με πλούσιο σώμα για λευκό!
Το Gewurstraminer του Blanc (1999) είχε επίσης δόσεις αρωμάτων μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων...
Συνήθης επίγευση εσπεριδοειδών...

Chateauneuf Du Pape

Κόκκινο κρασί με αρώματα άγριας φράουλας. Πολύ καλό σώμα και έντονη επίγευση ξύλου!
Πηγαίνει πολύ καλά με κόκκινο κρέας με έντονη σάλτσα...


Chateau Mouton-Rothschild
Εντάξει... Τι να λέμε τώρα... :BDGBGDB55:
Το καλύτερο κόκκινο κρασί του κόσμου...
Ειδικά αυτό που έβγαλε ο μπαγάσας το 2005... Είναι εμπειρία!


Σε μικρές δόσεις γιατί είναι λίγο ακριβό... :flipout: