Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Όπως και να έχει για εμάς μόνο σε καλό μπορεί να βγει αυτό το ντέρμπυ που πρόκειται να αρχίσει το Σεπτέμβρη.
Τουλάχιστον να αρχίσει το ντέρμπυ το Σεπτέμβριο και να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις...
 

george0083

AVClub Enthusiast
23 May 2007
762
Παιδια διαβαζοντας το νημα θα ηθελα να παραθεσω τη γνωμη μου!
Ο οτε οπως ειπε καποιος φιλος ειναι ο μονος που μπορει να απειλησει την νοβα!Κυριως επειδη παιζει στην εδρα του με δικο του δορυφορο αφου ειναι ο κυριως μετοχος στον hellasat και επισης εχει την εμπειρια απο τη ρουμανικη αγορα με το Dolce!Και μαλιστα σε μια ρουμανικη αγορα που γινεται χαμος απο το ανταγωνισμο!Για μενα προσωπικα σημασια εχει η μπαλα και οπως ειπε ενας φιλος τις ταινιες πλεον τις κατεβαζουμε σε ματροσκες πιο γρηγορα και σε τελεια αναλυση!Και ο οτε παιζει δυνατα εκει καθως εχει κυπελλο ελλαδος και μαλιστα οταν θα πεσει καποιο καλο ζευγαρι τοτε θα τρεχουμε να το δουμε,ισπανια με ολα τα ματς οπως το canal+(το εχω γιαυτο το ξερω),μπουτεσλιγκα,ιταλια και φετος με πιο πολλες ομαδες, τσουπιτερ λιγκ,σκωτια και πολλα αλλα αθλητικα γεγονοτα!Αρα με μια αξιολογη τιμη με την πολιτικη του dolce πιστευω θα πετυχει!
Επισης θα ηθελα να πω οτι ειμαι συνδρομητης της netmed απο το 94 εως και σημερα σχεδον αδιακοπα!Ποτε ομως δεν το σεβαστηκε αυτο ποτε δεν εκανε μια προσφορα, παρα μονο ενα καλοκαιρι που ειχα διακοψει για δυο μηνες και με πηρα τηλ οτι μου χαριζουν ενα μηνα για να μην με χασουν απο πελατη!
 

sateliter

Senior Member
9 March 2008
421
Συμφωνώ και εγώ με τα παραπάνω, κυρίως σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι θα μπορούσε να "απειλήσει" τη NOVA με κάποια αθλητικά γεγονότα, αν και για το NOVASPORT το ελληνικό πρωτάθλημα μάλλον παραμένει το "ισχυρό χαρτί" της. Πάντως και το ότι ο ΟΤΕ θα εκπέμψει από τον ελληνικό δορυφόρο, ίσως να είναι και ένα μειονέκτημα γι´αυτόν, υπό την έννοια ότι οι περισσότεροι έχουν προσανατολισμένοι τις κεραίες τους στον HOT BIRD, εκτός βέβαια από όσους έχουν κινητό κάτοπτρο, που, αν θέλουν να γίνουν συνδρομητές, δεν θα έχουν πρόβλημα επανεγκατάστασης.
 

giannis1010

Senior Member
8 November 2007
498
Μην ξεχνάμε ότι όταν είχε βγει ο alpha digital ήταν αυτός που είχε το ελληνικό πρωτάθλημα και η nova τότε στηρίχθηκε στα ξένα πρωταθλήματα από μεριάς αθλητικών.Και το αποτέλεσμα όλοι το γνωρίζουμε...οπότε εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το ελληνικό πρωτάθλημα!βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΤΕ θα πετύχει σίγουρα.....ο χρόνος θα δείξει....
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Άρθρο στην ιστοσελίδα http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1000474

Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον αέρα το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, όχι των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά του ΟΤΕ.

Ο κύριος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας ετοιμάζεται να δοκιμαστεί και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λανσάροντας υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και μάλιστα υψηλής ευκρίνειας με το «πακέτο» Hellas Sat HD.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το «μπουκέτο» περιεχομένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση και στο αθλητικό πρόγραμμα, και θα μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που διαθέτει ο Hellas Sat να εκπέμπει δορυφορικά τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ήδη ο ΟΤΕ έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στο ΕΣΡ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν πως ο ελληνικός δορυφόρος έχει και τη χωρητικότητα και τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ΟΤΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2017, οπότε θα βρίσκεται σε τροχιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τον Hellas Sat έλαβε πέρυσι την άδεια παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, την δεύτερη που εκχωρήθηκε από το κράτος ύστερα από 10 χρόνια.

Το πλάνο των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω του δορυφόρου δεν είναι καινούργιο για τον ΟΤΕ, αφού βρίσκεται στα σκαριά περίπου 3 χρόνια. Πλέον θεωρείται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εικόνα υψηλής ευκρίνειας και περιεχόμενο κατόπιν πληρωμής και όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές «το πακέτο που θα λανσάρει ο Οργανισμός θα είναι άκρως ανταγωνιστικό».

Έτσι ο ΟΤΕ θα ανταγωνιστεί ουσιαστικά τη δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova με τους πάνω από 331.000 συνδρομητές, η οποία ανήκει στη Forthnet. Μάλιστα, η Nova θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο τις πρώτες εκπομπές τηλεοπτικού περιεχομένου σε Full HD, με την στρατηγική της να εστιάζει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή.

Ο ΟΤΕ έχει ήδη παρουσία και στο χώρο της δορυφορικής εκτός Ελλάδος και δη, στη Ρουμανία. Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές.
 

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
...αν ήταν τόσο εύκολο και απλό και με τόση σιγουριά επιτυχίας είμαι σίγουρος πως ο ΟΤΕ θα το είχε ήδη ξεκινήσει προ πολλού!

Έχεις δίκιο, σίγουρα και δεν είναι τόσο απλό. Επίσης το ποδόσφαιρο που έχει η nova, είναι μεγάλο πλεονέκτημα...Αλήθεια μέχρι πότε θα το έχει; (Βάλε και εδώ λίγο από το "κάτι άλλο").
Όμως, αυτό που θέλω τελικά να επισημάνω, είναι ότι πολλοί συνδρομητές της nova είναι κατά ανάγκη συνδρομητές (σαν εμένα) και όχι πραγματικά γιατί απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τις!-bye-
 

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,372
Αθήνα...
Άρθρο στην ιστοσελίδα http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1000474

Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές.

Αυτό λέει από μόνο του πολλά...
 

Gordona

New member
27 January 2010
58
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους.
Ξεχνάτε μερικοί την επιτυχία που έχει ήδη το connx-tv. Το περιεχόμενό του είναι αρκετά πλούσιο και όσο αγοράζουν δικαιώματα, τόσο εμπλουτίζρται. Αυτό σε συνδιασμό με τα 13 το μήνα το κάνει αρκετά ανταγωνιστικό πακέτο.

Ίσως μερικοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προσφέρει. Τα 3 discovery για μένα είναι αρκετά σημαντικά και αν πάρουν και το hd θα είναι αρκετά δελεαστικό. Μη ξεχνάτε ότι μια σωστή επένδυση δεν θα έπρεπε να αποσκοπεί στο κύριο μερίδιο της αγοράς από τη πρώτη κιόλας μέρα. Συμφωνούμε ότι το ισχυρό χαρτί της nova είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ήδη το connx πέρσι "χτύπησε" αρκετούς αγώνες και υπήρξε ανταπόκριση από το κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να μπουν και στην αγορά των σπορ. Αυτό θα γίνει βήμα-βήμα. Μπορεί το 2011-2012 να πάρει αγώνες της superleague? Ναι, μπορεί.
Επίσης ένα ζήτημα είναι η τιμή. Αυτή τη στιγμή το προϊόν μέσω IPTV έχει 13 . Πόσο μπορεί να το βγάλει δορυφορικά; Εγώ ίσως να είμαι και από τους πρώτους που θα το πάρουν αν κρίνω ότι η τιμή είναι συμφέρουσα.
 

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,198
To connx-tv με 20-30000 συνδρομητές δεν θεωρείται επιτυχία αλλά μια καλή αρχή για το μέλλον της συνδρομητικής του ΟΤΕ.
Τα πάντα θα κριθούν από τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα και δύσκολα από το άλλο περιεχόμενο. Εμένα που μου αρέσουν τα ντοκυμαντέρ , λόγω οικογένειας και επαγγελματικών υποχρώσεων , δεν προλαβαίνω να βλέπω. Ταινίες επίσης βλέπω λίγες και επιλεγμένες. Εκτός και αν είσαι δημόσιος υπάλληλος χρόνος δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες "πολυτέλειες". Επίσης μην ξεχνάμε την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα που δεν είναι να καθίσει στο σπίτι και να δει τηλεόραση (πληρώνοντας για αυτή).
Άρα τι μένει; Tα αθλητικά και κυρίως το ποδόσφαιρο. Το γεγονός πως φέτος δεν μπόρεσε να χτυπήσει τα δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος που φάνηκε λίγο περίεργο λόγω της δεδομένης καλής οικονομικής του κατάστασης.
 

eimaikala

Senior Member
26 May 2010
352
Εβγαλε και πακετο για πρακτορεια ΟΠΑΠ με 25,90 /μηνα το οποιο περιλαμβανει μονο τα αθλητικα καναλια. Η nova νομιζω εχει 5πλασια τιμη.

Τελος, οι συνδρομητες του πακετου ανερχονται στους ~29.000.
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Ο ΟΤΕ έχει ήδη παρουσία και στο χώρο της δορυφορικής εκτός Ελλάδος και δη, στη Ρουμανία. Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές.

Η ρουμάνικη αγορά δεν είναι ενδεικτική για την ελληνική, για πολλούς λόγους.

Στη Ρουμανία δραστηριοποιούνται 5 διαφορετικοί πάροχοι δορυφορικού προγράμματος. Digi TV, Dolce TV, Focus Sat (UPC Romania), Boom TV, Max (Akta) TV. Η συνδρομητική βάση είναι μοιρασμένη με το Digi TV να έχει 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές, το Dolce 900.000, 130.000 για το Boom. Η UPC έχει 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές double ή triple play, εκ των οποίων 400.000 είναι triple play (δεν είναι σαφές πόσοι είναι σε IPTV και πόσοι σε Satellite). Η Akta (DCS) έχει άλλους 800.000 double play συνδρομητές και περίπου 150.000 δορυφορικούς συνδρομητές.

Καταλαβαίνει κανείς πως σε μία τόσο ανταγωνιστική αγορά και οι τιμές θα είναι χαμηλότερες, οι συνδυαστικές προσφορές double play και δορυφορικής είναι ο κανόνας, ενώ και ο πληθυσμός της χώρας είναι υπερδιπλάσιος της δικής μας.

Ένας τέτοιος κατακερματισμός οδηγεί τον καταναλωτή να έχει ανάγκη για περισσότερες από μία συνδρομές αν θέλει να παρακολουθεί πχ όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Το μοντέλο των πολλών δορυφορικών πακέτων σε κάποιες χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία έχει επιτύχει, ενώ σε άλλες όπως η Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία απέτυχε με τις 2 πλατφόρμες να ενώνονται σε μία.

Σίγουρα περιμένουμε με ενδιαφέρον την έναρξη διάθεσης της υπηρεσίας του ΟΤΕ και το πως θα πάει ο ανταγωνισμός στη χώρα μας, ειδικά αν ο ΟΤΕ μπει και στα δικαιώματα της Superleague.
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Χθες πέτυχα τηλεοπτικό σποτ για την ΝΟΝΑ που έγραφε στο τέλος σαν σλόγκαν, "ΝΟΝΑ η Νο1 ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα".
Οπότε, φαίνεται ποιος άρχισε να φοβάται!
 
Last edited:

barr

New member
30 June 2008
91
Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Χθες πέτυχα τηλεοπτικό σποτ για την ΝΟΝΑ που έγραφε στο τέλος σαν σλόγκαν, "ΝΟΝΑ η Νο1 ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα".
Οπότε, φαίνεται ποιος άρχισε να φοβάται!

Σίγουρα δεν της αρέσει που δεν θα είναι πλέον μόνη της, αλλά το παραπάνω μάλλον το έβγαλε για τη Digea και όχι για τον ΟΤΕ.
 

Memphis

New member
18 March 2007
32
Μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής:
Είναι βέβαιο ότι ο αποκωδικοποιητής θα έχει και δέκτη για τα κανάλια της Digea. Αύριο θα προσπαθήσω να μάθω και ακριβές μοντέλο :)
 

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,372
Αθήνα...
ουουυ...
combo-ιδιοκτησιακή σαβούρα δλδ :jester:

Δεν θα είναι απαραίτητα σαβούρα...ακόμα δεν τον είδαμε σαβούρα τον βαφτήσαμε τον δέκτη,απλά κάνετε λίγη υπομονή.
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Ο δέκτης θα είναι ο ΚΑΟΝ που έχει ο ΟΤΕ για το Dolce HD ή άλλου κατασκευαστή;
 

DimAsi

Supreme Member
25 July 2007
5,859
Αττικό βουνό
Ρε παίδες λιγη υπομονή για τους δεκτες .Εγω προτεινω επειδη μας διαβαζουν να τους προτεινουμε εμεις κατι , γιατί οχι .

Εξαλλου καλό ειναι να βοηθησουμε τον ΟΤΕ για να χτυπήσει τη ΝΟΒΑ οχι να αρχισουμε να θαβουμε :drummer: