Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Διαβάσατε για την φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης;

Εχει να πεθάνει και να τουρτουρίσει κοσμάκης απο το κρύο...


μας έχουν γραμμένους στα ... ΓΤΠίδια τους ... αυτοί που το ψηφίζουν, ούτε θα πεθάνουν, ούτε θα τουρτουρίσουν ... όλα τους τα πλερώνει ο μ@...@κας ο λαουτζίκος ...
 
Last edited:
17 June 2006
62,722
Χολαργός
2,5 εκατ Γάλλοι στούς δρόμους γιά τό ασφαλιστικό..
Τελικά εκεί φαίνεται τό γαλλικό Mega πείθει λιγότερο.
Επιτέλους μιά φωτεινή ελπίδα από τήν Ευρώπη.
Μέ τό καλό και στήν Ελλάδα .!!!!!!!!!!!!!!!
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=200942
Θλιβερά μαντάτα γιά τήν ανεργία.

.........................................................................................................
Νά δούμε επίσης πότε θά ασχοληθούν τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι εκείνοι πού κάνουν τό καθήκον τους ,σχετικά μέ τά χαριστικά δάνεια συγκεκριμένων τραπεζών πού κυνηγούν τόν μικρομεσαίο γιά χρέος 10000 ευρώ αλλά αφήνουν κανάλια πού στηρίζουν GAP καί Ντόρα νά χρωστάνε δάνεια τού επιπέδου πολλών δίς δραχμών..
Οπως επίσης καί γιά τό γεγονός ότι σήμερα οι ίδιες Τράπεζες,όταν θεωρητικά ''λεφτά δέν υπάρχουν'' χρηματοδοτούν '' ημετέρους'' λέγοντας ότι ''εγγυάται τό Δημόσιο''.
Τά παραπάνω είναι εγκλήματα τού αισχίστου είδους και μάλιστα δείχνουν πώς έχει μετακυλιστεί τό χρηματοπιστωτικό έλλειμα σέ δημοσιονομικό έλλειμα και τό ξαναπληρώνουν εκατομύρια πολιτών ..
Τά λεφτά πούδωσε η Κυβέρνηση σέ Τράπεζες πηγαίνουν σέ ''ημετέρους''..
Νά δούμε άν αυτά ποτέ θά βγούν στήν φόρα.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Καλά "νέα" απο τους δήμους....

Τα έχουν πάρει πολύ άσχημα στο κρανίο και ο κόσμος έχει απηυδήσει, όπως είχαμε προβλέψει, τα χρήματα είναι πια λίγα(αρχίζει να φαίνεται), σε λίγο ανοίγουν τα σχολεία και τα έξοδα έχουν πάει στο ταβάνι, οι συμβασιούχοι στα πρόθυρα να τα παρατήσουν, κλπ κλπ.

Μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο να τους παίρνουν τηλέφωνο και να τους απειλούν(ναι να τους απειλούν) ότι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν γιατί θα υποστούν τις ποινές(οι δημόσιοι).....

Όλοι ξέρουμε βέβαια ότι ποινές δεν υπάρχουν, αλλά κάποιος τους "σφύριξε" μια "πληροφορία" για μια τροπολογία σε κάποιο άρθρο και ότι στις φετινές εκλογές θα υπάρχουν συνέπειες.....(θα το ψάξω και θα σας πω).
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010, 21:54

Την απόφασή τους να συμμετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου, στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν οι δημοσιογράφοι- μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, καλεί «όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο στις 6 μ.μ., στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, από την πλευρά της Παναγίας Χαλκέων, κι ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας».
zougla.gr



Υ.Γ Οι προβλέψεις συγκέντρωσης κόσμου, έχουν σπάσει κάθε ρεκορ.....
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Για πάμε....

Εurostat: Δεν ξέρουμε πώς η Ελλάδα «μαγείρεψε» το χρέος

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Τέσσερις μήνες μετά το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 110 δισ. ευρώ, η χώρα δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο στο παρελθόν «μαγείρεψε» τα στοιχεία για το χρέος της, δηλώνει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ.


«Δεν έχουμε δει τα πραγματικά αρχεία», είπε ο κ. Ραντερμάχερ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Υπενθυμίζεται ότι η Eurostat έχει ζητήσει αυτά τα στοιχεία (κυρίως για τις συμφωνίες swap με την Goldman Sachs την περίοδο 2000-2001) από τον περασμένο Φεβρουάριο.


Ο επικεφαλής της Eurostat προσθέτει ότι το κλιμάκιο της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, που θα έρθει αργότερα τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα (μαζί με στελέχη της ΕΚΤ και της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν) θα ακολουθήσει αυστηρή στάση, ώστε να αποκαλύψει το συνολικό ύψος του κρατικού χρέους που απεκρύβη με αυτά τα σύνθετα χρηματοοικονομικά εργαλεία.


«Πρόκειται για μία νέα εποχή», τονίζει χαρακτηριστικά.



Η Ελλάδα, είπε, είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που είπε ψέμματα για τις συμφωνίες swap (ανταλλαγής), έπειτα από την κίνηση της Eurostat προς τις χώρες-μέλη να αναφέρουν αυτού του είδους τις συμφωνίες, το 2008.


Η κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 έστρεψε την προσοχή σε αυτές τις συμφωνίες, με έμφαση τα currency swaps με την Goldman Sachs, το 2000 και το 2001.


Με αυτά τα εργαλεία η Ελλάδα μείωσε το εξωτερικό χρέος σε ευρώ, κατά 2,367 δισ. ευρώ και μείωσε το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ στο 103,7% από 105,3%.


Ωστόσο, η Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat, έχει πει ότι υπήρξαν και άλλες ανάλογες συμφωνίες, μικρότερου μεγέθους σε σύγκριση με την Goldman.


«Υπάρχουν πολλές ανάλογες συμφωνίες, που πρέπει να ξεκαθαριστούν», τόνισε ο κ. Ραντερμάχερ. «Η υπόθεση με την Goldman Sachs ήταν μόνο η αρχή», σημείωσε.


Μάλιστα, συνέκρινε την προσπάθεια αποκάλυψης των στοιχείων για το ελληνικό χρέος με την ανακαίνιση του σπιτιού του.


«Ξεκινάς την ανακαίνιση και όταν φτάνεις στους τοίχους έρχεσαι αντιμέτωπος με ορισμένες εκπλήξεις, αυτή είναι, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, και η υπόθεση της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.


Μετά την αλλαγή του κανονισμού από την Eurostat το 2008, οι συμβάσεις που γίνονται με τη μορφή swaps πρέπει να υπολογίζονται στο δημόσιο χρέος.


Τον περασμένο Απρίλιο, η Eurostat δεν επικύρωσε τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι πιθανή μία αύξηση κατά 7%, έπειτα από την εξέταση των «εκκρεμοτήτων», μεταξύ των οποίων και οι συμφωνίες swap.


Τέλος, είπε ότι αναμένει πως θα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για τα swaps ώστε να υπάρξει σχετική αναφορά στην εξαμηνιαία έκθεση της Eurostat για τα ελλείμματα και τα χρέη στην ευρωζώνη, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου.
 

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Αν δεν δω τον Πρασινορουφίανο Ακη μέσα που δεν!!!
κατι βατοπεδινους τραγόπαπες μεσα που δεν!!!!
Καποιο χέρι στους μεγάλους και οχι πράσινη ανάπτυξη , παπαριές και θυσίες απο τον λαό μόνο απο τους τώρα που δεν!!!
τι να απαντήσω γιά το που πάει αυτή ή χώρα???
ποιά χώρα δηλαδή???Του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τόσα χρονια ψηφίζαμαι και σηκώναμαι σημαιάκια????
και τώρα κλεγόμασται???

Κοπρολάος είμαστε και η χώρα ένας βόθρος

Απλά τώρα μας ενοχλεί η μυρωδιά
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Στάση... ιδεών


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
του Μ. Λίτση

Να που άλλαξαν τροπάρι οι «εργολάβοι της χρεοκοπίας».
Πληθαίνουν τα άρθρα τον τελευταίο καιρό στον διεθνή οικονομικό Τύπο που θέτουν θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς βλέπουν ότι η στυμμένη ελληνική λεμονόκουπα δεν βγάζει πλέον ζουμί. Με άλλα λόγια, τα νούμερα δεν βγαίνουν...

Η νέα μάλιστα πρόσφατη εκτίναξη των spreads θεωρήθηκε «σήμα» ότι η ελληνική οικονομία αργεί να ανακτήσει τη χαμένη της εμπιστοσύνη και στάθηκε το έναυσμα για την εμφάνιση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για το αναπόφευκτο: το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή μια πιθανή στάση πληρωμών με άμεσες επιπτώσεις όχι μόνο στην ελληνική κοινωνική και πολιτική ζωή, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η γνωστή στήλη γνώμης των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» Lex, την προηγούμενη Παρασκευή (03/09), έφθασε μάλιστα να αναφέρει ότι η πρώτη κρατική χρεοκοπία στην Ιστορία έγινε στην Ελλάδα, όταν δέκα πόλεις-κράτη της αθηναϊκής συμμαχίας κήρυξαν πτώχευση τον 4ο π.χ. αιώνα. «Τα κράτη αυτά είχαν αρκετούς συνεχιστές. Εξι ευρωπαϊκές χώρες χρεοκόπησαν όσον αφορά το εξωτερικό τους χρέος μεταξύ 1300 και 1800(...) έκτοτε είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί λογαριασμός», συμπλήρωνε ο αρθρογράφος για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παρόλο που η στάση πληρωμών είναι ανεπιθύμητη, «είναι μια πιθανή πολιτική επιλογή, όχι έγκλημα».

Τη Δευτέρα (06/09) ο γνωστός αρθρογράφος επίσης των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» Βόλφγκανγκ Μινχάου, σε εκτενές του άρθρο, επεσήμαινε ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το αναπόφευκτο, μια μέρα ένα κράτος της ευρωζώνης ή θα πτωχεύσει ή θα αναγκαστεί σε αναδιάρθρωση του χρέους».

Οι εκτιμήσεις αυτές δεν πηγάζουν μόνο από τη ρεαλιστική αποτίμηση ότι χωρίς ανάπτυξη, με προβλεπόμενη ύφεση, αφαίμαξη εισοδημάτων και έλλειψη παντελώς αναπτυξιακής ελπίδας, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει... Ούτε βέβαια από αγγλοσαξονικές συνωμοσίες κατά του ευρώ, όπου δεν χρειάζονται τα κακεντρεχή σχόλια αρθρογράφων για να φανεί ότι το εγχείρημα της ΟΝΕ παραπαίει εξαιτίας των πολιτικών των ίδιων των κυβερνήσεων και της ΕΚΤ.
Πηγάζουν από το αίσθημα ανασφάλειας, ότι αν η Ελλάδα εξαναγκαστεί σε στάση πληρωμών υπό το βάρος της αναποτελεσματικής και άκαμπτης λιτότητας που επέβαλαν οι «τροϊκανοί» ελέω κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά... Οχι τυχαία Γερμανός αξιωματούχος μίλησε προ ημερών για πιθανότητα «εμφύλιου πολέμου» στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε.

Η Αργεντινή, το προσφιλές παράδειγμα σε όσους αναφέρονται στην ελληνική κρίση, εξαναγκάστηκε σε πτώχευση το 2001, μετά την παρέμβαση του ΔΝΤ και την επιβολή σκληρής λιτότητας, με τις γνωστές επιπτώσεις: την κατακρήμνιση του βιοτικού επιπέδου, το ξέσπασμα κοινωνικών ταραχών, την άτακτη φυγή ηγετών με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο και την επιστροφή των «πούρων» Περονιστών με ένα πιο φιλολαϊκό πρόγραμμα στην εξουσία.

Πού είναι η ελληνική Αριστερά σε όλα αυτά; Με εξαίρεση τη γνωστή πρωτοβουλία οικονομολόγων που θέτουν ζήτημα στάσης πληρωμών ή τη νεοσύστατη ελληνική επιτροπή ενάντια στο χρέος που επιχειρεί να συνδέσει την ελληνική περίπτωση με τα κινήματα που αμφισβητούν εδώ και δεκαετίες την «αυθεντία» του δημόσιου χρέους, είναι παντελώς απούσα.

Οχι μόνο αδυνατεί να ηγηθεί ενός κινήματος κατά του χρέους, του Μνημονίου και της αβάσταχτης λιτότητας την οποία καλούνται να πληρώσουν όσοι ουδέποτε έβαλαν το χέρι στο μέλι της εξουσίας, αλλά αδυνατεί να συζητήσει επί της ουσίας ακόμη και μεταξύ της, τη στιγμή που το σύστημα μας παίρνει και τα σώβρακα... Θλιβερό θέαμα που δείχνει βαθύ έλλειμμα προσώπων και ιδεών. Κρίμα...
 

akirav

AVClub Enthusiast
7 August 2008
755
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Κοπρολάος είμαστε και η χώρα ένας βόθρος

Απλά τώρα μας ενοχλεί η μυρωδιά
Πολλοι δεν ειναι.
Μαλιστα, απο οτι διαβαζω εδω μεσα, κανενας δεν ειναι.
 

akirav

AVClub Enthusiast
7 August 2008
755
Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
16/2/2010
Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές.
Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).
Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους. Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.
Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.
Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση. Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!
Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».
Εν συνεχεία η ίδια η Deutsche Bank (Ντόιτσε Μπανκ) μαζί με την Goldman & Sachs (Γκόλντμαν Ζαξ) αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις!
Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ' όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.
Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους. Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας. Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων. Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...
ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ - Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών

ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Έχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Μερικά συμπεράσματα απο το πρωινό του MEGA που είχε τον Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών...

70ευρω μείων στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα έχουν ήδη κόψει(γιατί έλεγε ο Γ.Γ, ότι δεν έχουν πειράξει τους Α.Μ.Ε.Α.)...

Στον ΟΣΕ πολλοί έλεγαν, όπως και ο Οικονομέας, ότι έπαιρναν τηλέφωνο και δεν το απαντούσαν, καθυστερούσε κάποιος να το σηκώσει, κλπ κλπ.

Απάντηση απο τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων του ΟΣΕ....
Που πέρνατε κύριε Οικονομέα στο 1110??

Ναι(απαντά ο Οικονομέας), με στόμφο.

Μα είναι ιδιωτική εταιρία, κύριε Οικονομέα το 1110......

Άλαλος ο Οικονομέας....
:flipout::flipout::flipout:
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Ένταση στα γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010, 09:35

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» πραγματοποίησαν περίπου 100 απολυμένοι πρώην ενοικιαζόμενοι από την ΕΑΣ, που ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

Όταν οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έξω από τα γραφεία της εταιρίας, η διοίκησης της ΕΑΣ αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην είσοδο της εταιρίας δίνοντας ρητή εντολή να μην μπει κανείς στο κτίριο, συμπεριλαμβανομένων και των ήδη εργαζομένων στην εταιρία, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στη zougla.gr.

Τελικά οι εργαζόμενοι έσπασαν την πόρτα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αύλειο χώρο της εταιρίας όπου συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους.
zougla.gr
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Πάρτε και άλλο ένα ανέκδοτο....

Παπανδρέου προς υπουργούς: Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010, 13:48

Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, η κυβέρνηση επέλεξε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, αντί μιας τυπικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός στη σημείο αυτό ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι Έλληνες πολίτες σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά στον ανασχηματισμό, είπε ότι κανένας ανασχηματισμός δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις. Η νέα δομή της κυβέρνησης έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εμπόδια από την ανεπαρκή διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και να δώσει λύσεις σε θέματα που χρειάζονται διϋπουργική αντιμετώπιση.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου τούς είπε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη να έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς και να δώσουν λύσεις.

«Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία» επανέλαβε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ταυτιστούν με το υπουργείο αλλά με τα προβλήματα του πολίτη και το πώς το υπουργείο θα τα επιλύσει.

«Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων μας. Δύναμή μας είναι οι δημιουργικές και οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Να βάλουμε τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος σε όσα μας πλήγωσαν» δήλωσε απευθυνόμενος στους υπουργούς του.

Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τη λειτουργία δύο διϋπουργικών επιτροπών, μία για την ανάπτυξη και μία για θέματα κοινωνικής πολιτικής και μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είχαν γίνει παράδοση οι μεγαλόστομες εξαγγελίες έργων, τα οποία όμως δεν υλοποιούνταν και οι Θεσσαλονικείς βαρέθηκαν τα μεγάλα λόγια και τα ανεκτέλεστα μεγάλα έργα.

Δεσμεύτηκε, δε, η κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί, ό,τι περνάει από το χέρι της για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.
zougla.gr
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;



Ρε παιδιά καθίστε λίγο και σκεφτείτε τι άτομα είναι αυτή την στιγμή μέσα στην βουλή και ποιός μας κυβερνά.....

Παπανδρέου(με ότι μπούρδες ξεστωμίζει)
Καρατζαφέρης(Ότι να ναι)
Σαμαράς(2 λαλούν και 2 χορεύουν)
Τσίπρας(Αντι να ενώνει, τα έχει διαλύσει όλα)
Παπαρήγα(Στο έτος που νομίζει ότι είναι)

Αντώναρος(15.50 ......)
κλπ κλπ

Αυτούς και άλλους πολλούς, τους έχουμε εκεί μέσα και εμείς απο έξω περιμένουμε κάτι καλό.....

Είναι δυνατόν???
 
Status
Not open for further replies.