Περί Topaz Labs Gigapixel, DeNoise, Sharpen, Photo AI.

Και εγώ έχω την παλιά έκδοση που έχει και ο Δημήτρης, άλλα από αυτό που έβαλες Τάκη, με έβαλες σε σκέψεις, θα το δοκιμάσω, φαίνεται να κανει απίστευτη δουλειά.

• Like
Reactions: takisot
Συγγνώμη, το gigapixel το κάνει η ίδια εταιρεία (Topaz) άρα προφανώς με τους ίδιους αλγόριθμους!
Τι διάφορες έχουν τότε τα δυο προγράμματα;
Απαντώ στον εαυτό μου μετά από google search:

if you own Photo AI, you will have little to no value buying Giga Pixel. they use the same AIs for Upscaling.

the Longer Answer is:

GigaPixel AI predominantly focused on Upscaling.
Photo AI in addition to the upscaling capabilities (same quality / results as GigaPixel on upscaling) also has other picture treatments you can run on your existing pictures, like denoising and sharpening and Object removal AI (remove an object from your photo)
. If your main job is to Upscale, then GigaPixel is the best cost effective tool for you (assuming you are not owning any Topaz Tool at the moment). If you looking for existing photo treatment in addition to upscaling capabilities, then Photo AI might be beneficial for you. in Your case since you already Own Photo AI, I would not spend that amount (70$) on a tool that you will hardly benefit from.

The only advantage I see that Giga Pixel AI has over Photo AI is, Upscaling large number of photos (Batch process). it has easier UI for this then Photo AI. I also noticed on my machine that Giga Pixel processes the pictures (Upscale) much faster then Photo AI. but I got an older computer (GTX 1080 Ti with an Older Ivy Bridge-E 4930k CPU), so this might not be a problem or any difference on newer machines.

• Like
Reactions: waroo
Επομένως Δημήτρη, το Photo A.i. είναι ουσιαστικά το Gigapixel με έξτρα δυνατότητες (όπως denoising. sharpening, Object removal). Αν σου αρέσει το ένα, θα σου αρέσει και το άλλο, μιας που χρησιμοποιούν τους ίδιους αλγόριθμους.

Επομένως Δημήτρη, το Photo A.i. είναι ουσιαστικά το Gigapixel με έξτρα δυνατότητες (όπως denoising. sharpening, Object removal). Αν σου αρέσει το ένα, θα σου αρέσει και το άλλο, μιας που χρησιμοποιούν τους ίδιους αλγόριθμους.
Ουσιαστικά όλα αυτά τα είχαν απλά σε ξεχωριστές εφαρμογές, π.χ. για sharpening χρησιμοποιώ το Topaz Sharpen AI....το Gigapixel AI για upscaling κλπ. Τωρα τα ένωσαν όλα αυτά μαζί στο Photo AI, θα βελτίωσαν φυσικά και λίγο τους αλγόριθμους.

• Like
Reactions: takisot
Για σκέτο upscale, εγώ χρησιμοποιώ και το δωρεάν και πολύ καλό

Έχει πολλά ΑΙ μοντέλα να διαλέξεις και πολλές αναλύσεις 2χ, 3χ 4χ κλπ επίσης

Δοκιμάστε το , ειδικά αν έχετε μικρης ανάλυσης αρχεία ή/και κάνετε crop.

Παρότι έχω κάπως παλιά έκδοση του Gigapixel (την 6.3.3), ΔΕΝ κάνει μόνο upscaling. Παραθέτω ένα screen shot:

screenshot_132.jpg

...Μια χαρά δουλεύει, απλά δεν κάνει διόρθωση χρώματος κ.λ.π. Δηλαδή αφαιρεί θόρυβο, θολούρα, αναπλάθει πρόσωπα - με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία - και διορθώνει έκθεση. Ήταν το "Flagship" προϊόν της Topaz μαζί με το Denoise, αλλά προφανώς στην εποχή της ταχύτητας και του αυτοματισμού, τα πακετάραν σε ένα, βελτίωσαν και τους αλγόριθμους ΑΙ και όλα καλά.

Υ.Σ. Εσωτερική πληροφόρηση: οι αλγόριθμοι είναι ειδικά γραμμένοι/προσαρμοσμένοι για κάρτες NVIDIA...

Για σκέτο upscale, εγώ χρησιμοποιώ και το δωρεάν και πολύ καλό

Έχει πολλά ΑΙ μοντέλα να διαλέξεις και πολλές αναλύσεις 2χ, 3χ 4χ κλπ επίσης

Δοκιμάστε το , ειδικά αν έχετε μικρης ανάλυσης αρχεία ή/και κάνετε crop.
πως συγκρίνεται με topaz, adobe enhance etc?

Ανάλογα τα μοντέλα ΑΙ που διαλέγεις...προσωπικά το βρίσκω ισάξιο ή λίγο καλύτερο , ανάλογα όμως τη περίπτωση.

Είναι και δωρεάν, οπότε αν κάποιος δεν μπορεί να πάει σε πληρωμένες εφαρμογές, αυτό είναι άψογο

Το δοκίμασα, αν εξαιρέσουμε ότι είναι πολύ αργό, σε 1,5Χ μεγέθυνση μια χαρά τα πάει...

Νομίζω ότι το συγκριτικό που βάζω λινκ είναι ενδιαφέρον κι ταιριάζει εδώ περισσότερο γιατί αφορά την χρήση των Photo AI and Gigapixel σε αρχεία της ΟΜ1.2 +12-40 των 20 Mpx και σύγκριση τους με τα αρχεία μιας Νικον Ζ8 +24-120/4

Το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και των δύο συστημάτων. Την μεθοδολογία που ακολούθησε , τις εστιακές που έκανε τα τεστ την περιγράφει στο vlog όπου και ανεβάζει τα δείγματα

Ταυτόχρονα κάνει και μια σύγκριση του χερατου Hires (όχι σε τρίποδο προσοχή γιατί δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα) της ΟΜ1.2 με τα αρχεία της Ζ8 και το βρίσκει σημαντικά υποδεέστερο σε οξύτητα από την χρήση των δύο προγραμμάτων για upscale της ανάλυσης των αρχείων της ΟΜ1.2.

Εχω κάνει κι εγώ τέτοιο τεστ με την S1R και θα συμφωνήσω , μόνο το Hires σε τριποδι πλησιάζει σε sharpness το αρχείο των μηχανών με μεγάλη ανάλυση. Εχει βέβαια άλλα πλεονεκτήματα το hires αρχείο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για το crop σύστημα αλλά αυτό δεν αφορά το συγκεκριμένο τεστ οξύτητας.

Ο Δημήτρης που δουλεύει το Gigapixel ίσως να μπορούσε να μας διαφωτίσει πάνω στο τελευταίο κάνοντας σύγκριση του Hires της ΟΜ5 με upscaled αρχεία από το πρόγραμμα.

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau and evanfotis
Το HHHR χεράτο δηλαδή, το είχα δουλέψει λίγο το καλοκαίρι και δεν μου έκανε εντύπωση σε οξύτητα. Βέβαια έχεις κέρδος στην ελαστικότητα του αρχείου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Γενικά το παράτησα γιατί καθυστερείς πολύ στο πεδίο. Αν χρειαστώ μεγάλη ανάλυση τις ρίχνω στο Gigapixel, κι αν είναι πολλές φτιάχνω καφέ. Σε τρίποδο δεν έχω δοκιμάσει, βαριέμαι αφόρητα.