Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

keraki

AVClub Enthusiast
27 July 2009
1,258
Παιδιά να ρωτήσω κάτι κι εγώ:

Εδώ Ηράκλειο Κρήτης που βρίσκομαι,σε ένα προσχέδιο έλεγαν για Οκτώβριο πως θα ξεκινήσουν Digea και ΕΡΤ. Μετά νομίζω κάπου είδα από Οκτώβριο σε Νοέμβριο -Δεκέμβριο.

Τελικά ,εν όψει της τελευταίας αναβολής,ξέρει κανείς μήπως τι πληροφορίες υπάρχουν για Ηράκλειο Κρήτης?Θα δούμε φως φέτος εμείς?!

Ευχαριστώ!

Γεια σας. Θελω να μου πειτε, αν εχετε τελευταια ακουσει για το ποτε θα ερθει και θα λειτουργησει η επιγεια ψηφιακη τηλεοραση στην Κρητη, Χανια, Μαλαξα. Ευχαριστω.

Κι εγώ το είχα ξαναρωτήσει!Με βάσει τα προσχέδια για Ηράκλειο (Κέντρο εκπομπής Ρογδιά) και Χανιά (Κέντρο εκπομπής Μαλάξα) ήταν προγραμματισμένη και η Digea και η ΕΡΤ για τον Οκτώβριο!

Κάποιο σχετικό νέο γνωρίζει κανείς?

Ευχαριστώ!
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Η ψηφιακή έχει ουσιαστικά παγώσει και κανείς δεν ξέρει αν θα προχωρήσει

Η Καθημερινή δημοσίευσε στοιχεία από τη παραίτηση του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ που αφήνει αιχμές για την αδιαφορία της κυβέρνησης σχετικά με την ψηφιακή τηλεόραση

Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η πρόσφατη παραίτηση του αντιπροέδρου της Επιτροπής και αρμόδιου για τα θέματα των τηλεπικοινωνιών, κ. Α. Συρίγου. Ο τελευταίος, στην επιστολή παραίτησής του προς τον υπουργό κ. Γ. Ραγκούση, καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης και της απραξίας της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. «Οι αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών έχουν βυθιστεί σε τέλμα», αναφέρει ο κ. Συρίγος στην επιστολή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια / ρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει τραγικά. Πρόκειται για θεσμικές παρεμβάσεις που αφορούν τη μετάβαση της χώρας προς την ψηφιακή τηλεόραση, την αξιοποίηση του «ψηφιακού μερίσματος», την αδειοδότηση των κεραιών και τον έλεγχο της ακτινοβολίας τους και, τέλος, η ανάπτυξη και διαχείριση των πάρκων των κεραιών.

Ειδικά για την ψηφιακή τηλεόραση, ο κ. Συρίγος στην επιστολή παραίτησης επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει σε μια ατελεύτητη μεταβατική περίοδο» που θα την καταδικάσει σε μια «επανάληψη της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στην αναλογική τηλεόραση εδώ και 20 χρόνια». Το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης αντιμετώπιζε ο ν. 3592/2007, αλλά η κυβέρνηση προετοίμαζε νέο νόμο (του Χυτήρη), ο οποίος θ’ αντιμετώπιζε τη δυσκαμψία του υφισταμένου. «Μέχρι σήμερα ούτε ο νόμος άλλαξε, αλλά ούτε προχώρησαν τα Π. Δ. και οι Υ. Α. που προβλέπει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο», αναφέρει ο κ. Συρίγος, ενώ σημειώνει ότι για τον νέο νόμο που αναμένονταν, «μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, είναι άγνωστο πού βρίσκεται».

Αντίστοιχες αναφορές για την απουσία πολιτικής βούλησης να επιλυθούν ζητήματα των τηλεπικοινωνιών στη χώρα, πραγματοποιεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΤΤ τόσο και για το θέμα της λειτουργίας των κεραιών (με έμφαση εκείνων της κινητής τηλεφωνίας), όπως και για το «Ψηφιακό Μέρισμα» και τα Πάρκα Κεραιών. Και Καταλήγει: «Κύριε υπουργέ, η ΕΕΤΤ έχει τα μέσα να υλοποιήσει τις προτάσεις της.

Η δυνατότητα, ωστόσο, αυτή καθίσταται άνευ ουσίας και λόγου, εάν η πολιτική ηγεσία δεν δώσει λύσεις εκεί όπου χρειάζεται»

http://news.kathimerini.gr
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Βέβαια η ψηφιακή μετάβαση είναι απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης, έχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, και ακόμα και αν πάρουμε την παράταση μέχρι το 2015, είμαστε υποχρεωμένοι να την πραγματοποιήσουμε. Και επειδή τώρα τελευταία δεν μας πολυχωνεύει η Ευρώπη (αμοιβαία τα αισθήματα) δεν βλέπω να παίρνουμε άλλη παράταση, και από εκεί και μετά θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα. Η συνέχεια γνωστή και έχει γίνει πολλές φορές με τον γνωστό νεοελληνικό τρόπο. Και τα πρόστιμα θα πέφτουν, και θα τρέχουμε να κάνουμε τις εργασίες που χρειάζονται την τελευταία στιγμή με την γνωστή τσαπατσουλιά της βιασύνης μας. Νομίζω οτι κάποια πράγματα έχουν πια περάσει στο DNA αυτής της φυλής και δεν αλλάζουν με τίποτα.
 

slalom

AVClub Enthusiast
18 August 2010
1,100
Σχετικά με το σήμα του MEGA που δε γυρίζει σε 16/9, έλαβα απάντηση σήμερά

Έχουμε ήδη ενημερώσει τους τεχνικούς μας. Πραγματικά υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο θα λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.


Με εκτίμηση,


Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
MEGA
 

slalom

AVClub Enthusiast
18 August 2010
1,100
τι να πω.. ισως απαντησαν επειδή βρήκαν τη λύση του προβλήματος!!!
 

Βασίλης Γ

Senior Member
8 February 2010
621
Προς τα δυτικά και συγκεκριμένα προς την Ήπειρο και τα Επτάνησα δείχνει η «πυξίδα» της εταιρείας εκμετάλλευσης του ψηφιακού σήματος των «7» της Digea που εκτός των άλλων υποφέρει και από τη στάση πληρωμών του «πτωχού συγγενή» με τη συντριπτική πλειοψηφία να ζητεί τον εξοστρακισμό του. Φως στο σκοτάδι με τη συμφωνία EΡT-Digea για κοινό ξεκίνημα στα Ακαρνανικά Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Για την ΕΡΤ η εκπομπή θα γίνει από το κανάλι 28 (ERT HD, NET, ET3, radios), ενώ η Digea θα εκπέμψει στα κανάλια 31 και 37.
Πηγή:satleo
 

keraki

AVClub Enthusiast
27 July 2009
1,258
Δηλαδή ρε παιδιά εμάς εδώ στην Κρήτη που λέγανε για τώρα,Οκτώβριο 2011
και η DIGEA και η ΕΡΤ , μας ξεχάσανε???

Πότε θα δούμε ψηφιακό σήμα εδώ στην Κρήτη,ξέρει κανείς?
 

p.a.o.k.

New member
21 December 2008
50
Μπουγατσούπολη
Δεν πειράζει...εσείς στην Κρήτη έχετε ακόμα καλοκαίρι και σηκώνει ο καιρός για κανένα μπανάκι! Μακεδονία μεριά πλακώσανε πρόωρα τα χιόνια..ΕΡΤ DIGEA ακούς!! κλειστήκαμε στα σπίτια!!
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

θα μας αφησουν τελευταιους φιλε....

Παιδιά για να σας παρηγορήσω, στη Αθήνα απ' όπου ξεκίνησε η Digea, εδώ που μένω (Βάρη/Βάρκιζα), δεν έχω ψηφιακά. Υπομονή λοιπόν για όλους...
Θα πάρει 1-2 χρόνια νομίζω και πρώτα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμουν τα αναλογικά, που παρεμβάλουν τις ψηφιακές συχνότητες.