Apple "Old" News

Status
Not open for further replies.

chriap

Established Member
21 April 2011
181
Re: Apple tv

Για Ελλάδα σίγουρα ακόμα δε λέει και πολύ το Apple TV. Εδώ καλά καλά δε λέει ούτε η ποικιλία που έχει στις ταινίες το iTunes.
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,668
Re: Apple tv

Ασε που λογικα οπου να ναι θα βγει το νεο μοντελο (υποστηρικη 1080 κλπ)
 
18 June 2006
7,544
Στη δημοσιότητα ο φάκελος του FBI για τον Στιβ Τζομπς

Ως έναν άνθρωπο που έχρηζε σεβασμού για την πρωτοπορία του, αλλά αμφισβητούμενης ειλικρίνειας και ηθικής εμφανίζουν ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς οι φάκελοι του FBI που δόθηκαν την Πέμπτη στην δημοσιότητα.
Ο φάκελος για τον ιδρυτή της Apple συστάθηκε το 1991, όταν θεωρείτο ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους εξέταζε να του δώσει θέση στην κυβέρνηση.
Τα έγγραφα του FBI αναφέρονται, επίσης, στην επιλογή του να στραφεί στον Βουδισμό και στην παραδοχή του για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αμφισβητούμενος χαρακτήρας

Ορισμένοι από τους συνεντευξιαζόμενους δήλωσαν ότι ο Στ.Τζομπς ήταν δύσκολος συνεργάτης, κάτι που έχει ξαναειπωθεί και μάλιστα αναφέρεται και σε βιογραφία που κυκλοφόρησε πέρυσι.
Ενας πρώην συνεργάτης του είχε πει ότι αν και τον θεωρούσε ειλικρινή και άξιο εμπιστοσύνης», επεσήμανε ότι «ο ηθικός χαρακτήρας του είναι αμφισβητούμενος».
Στην περίληψη της έρευνας αναφέρεται ότι «αρκετά άτομα αμφισβήτησαν την ειλικρίνεια του, λέγοντας ότι ο κ. Τζομπς θα διαστρεβλώσει την αλήθεια και θα αλλάξει την πραγματικότητα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του».

Ο Στιβ Τζομπς πέθανε τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

http://gr.news.yahoo.com/στην-δημοσιότητα-ο-φάκελος-του-fbi-για-τον-083808157.html
 

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Is Apple about to offer 'adaptive streaming' on iTunes?

28 Feb 2012
iTunes_Match.jpg

Now this is interesting: The Guardian reports that Apple is developing a new audio file format that will offer "adaptive streaming" to provide high- or low-quality files to users of its iCloud service.


This could mean that users with a fast internet connection at home could download or stream music to an iOS device in 24-bit/96kHz high definition, for example, while lower quality might be used for streaming over 3G while out and about, to avoid using excessive mobile internet bandwidth.


Such a system would adjust itself to the bandwidth and storage available on the receiving device.
If the rumours are to be believed, Apple may use the new audio file type to upgrade its iTunes Match service. An announcement could be made on March 7th, when the company is widely expected to unveil the iPad 3.


According to The Guardian, a source "with inside knowledge of the process" says Apple has asked a London studio to prepare audio files for a new streaming format that will automatically adapt to bandwidth or hardware capabilities.
"All of a sudden, all your audio from iTunes is in HD rather than AAC. Users wouldn't have to touch a thing – their library will improve in an instant," a source told The Guardian.



Earlier this year, Neil Young was reported as saying that since the death of Apple founder Steve Jobs, the company had gone back on its commitment to improve the quality of songs it sells on iTunes.

ΠΗΓΗ
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,569
Μεταμορφωση
Apple και Ιταλικη καταδικη σε οτι εχει να κανει με την μονοετη εγγυηση

Φυσικά αυτη τη τακτικη δεν εφαρμοζει μονο η apple....

http://www.sport-fm.gr/article/542460


Η Apple καταδικάστηκε από δικαστήριο στην Ιταλία να πληρώσει 900 χιλιάδες δολάρια, ως αποζημίωση για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα πακέτα επέκτασης εγγύησης των προϊόντων της.

Όπως ορίζει η νομοθεσία, οποιοδήποτε προϊόν πωλείται στην αγορά της Ιταλίας οφείλει να καλύπτεται αυτόματα για δύο χρόνια, ωστόσο η εταιρία του Κουπερτίνο έχει διαφορετική άποψη και προσφέρει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Βάσει αυτού του σεναρίου, οι καταναλωτές αναγκάζονταν να προμηθεύονται πακέτα προστασίας της αγοράς τους, χωρίς ωστόσο να τα χρειάζονται πρακτικά.


 

 Νίκος

Supreme Member
Re: Apple και Ιταλικη καταδικη σε οτι εχει να κανει με την μονοετη εγγυηση

H Apple καλύπτει και το 2ο έτος όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο ποστ.

Το "οι καταναλωτές αναγκάζονταν να προμηθεύονται πακέτα προστασίας της αγοράς τους, χωρίς ωστόσο να τα χρειάζονται πρακτικά. " είναι λιγάκι τραβηγμένο καθώς το AppleCare δεν δίνεται με το ζόρι, και είναι ένα σύνολο υπηρεσιών (3 χρόνια τηλεφωνική υποστήριξη, υπηρεσία Pick up & Return) πέρα από τα 2 χρόνια εγγύηση (όπου δίνει 3).
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,492
Πειραιάς
Απάντηση: Συνθήκες εργασίας...

"Όλα μέλι γάλα"...σαν τους Κορεάτες που όσοι δεν έκλαψαν όσο έπρεπε τον ηγέτη τους που πέθανε, τους έστειλαν για εξαναγκαστική εργασία...έτσι κ εδώ όλοι "χαμογελαστοί" κ "ευτυχισμένοι"... :slapface:

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231188993

Μετά τη σωρεία καταγγελιών
Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Foxconn πραγματοποίησε τo αφεντικό της Apple

Πεκίνο, Κίνα
Στα εργοστάσια όπου κατασκευάζονται πολλά από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε συσκευές της Apple βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα του ομίλου μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων σε αυτά.

Ο Κουκ επισκέφτηκε τμήμα παραγωγής iPhone σε μονάδα της Foxconn που βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Ζενγκτζού και στην οποία εργάζονται 120.000 άνθρωποι.

Στις φωτογραφίες που διανεμήθηκαν στον Τύπο εμφανίζεται μαζί με χαμογελαστούς υπαλλήλους.

Ακόμη συνομίλησε με τον δήμαρχο του Πεκίνου και τον αντιπρόεδρο Λι Κεκιάνγκ ενώ επισκέφτηκε και καταστήματα της εταιρείας.

Η Foxconn είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Apple για τα κινητά και τις ταμπλέτες που πουλά κατά εκατομμύρια.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια έχουν έρθει στο φως καταγγελίες για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, την κατάθλιψη των εργαζομένων που είναι σχεδόν έγκλειστοι στα εργοστάσια αλλά και για περισσότερες από 10 αυτοκτονίες.

Τόσο η μητρική εταιρεία όσο και η Apple έχουν σπεύσει να διαψεύσουν ότι οι συνθήκες εργασίας ευθύνονται για όλα όσα καταγγέλλονται.

Έκθεση-κόλαφος για την Foxconn

Η επίσκεψη ήρθε λίγες ώρες πριν από την δημοσιοποίηση έκθεση ανεξάρτητου επιθεωρητή εργασίας από τις ΗΠα που καταλογίζει δεκάδες και μάλιστα βαριές παραβάσεις του νόμου στα εργοστάσια της Foxconn.

Πολλοί εργάζονται μέχρι 60 ώρες την εβδομάδα αντί του μέγιστου νόμιμου ωραρίου των 49 ωρών που ούτως ή άλλως καταστρατηγείται σχεδόν παντού στην Κινά.

Άλλοι εργάζονται χωρίς ρεπό μέσα στην εβδομάδα ή κάνουν συστηματικά υπερωρίες για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός στα τρία εργοστάσια που εξέτασε η επιθεώρηση είναι 270 με 340 ευρώ το μήνα. Προσφάτως η Foxconn αποφάσισε μάλιστα αύξηση κατά 25%.

Newsroom ΔΟΛ
 

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,866
Ελλαδα
Απάντηση: Συνθήκες εργασίας...

Μια υπάλληλος της εταιρείας, ηλικίας 21 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post ότι εργάζεται δώδεκα ώρες ημερησίως, έξι ημέρες την εβδομάδα.

«Η ατμόσφαιρα στο εργοστάσιο είναι τόσο τεταμένη και καταθλιπτική, δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα να μιλήσουμε μεταξύ μας γιατί τότε θα μας επιπλήξουν οι προϊστάμενοί μας» ανέφερε στην εφημερίδα.
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,492
Πειραιάς
Απάντηση: Συνθήκες εργασίας...

Μακάρι τα πράγματα να καλυτερέψουν !!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12887&subid=2&pubid=112842844

Η Apple Inc. και ένας σημαντικός προμηθευτής της, ο όμιλος Foxconn Technology Group της Ταϊβάν, συμφώνησαν σε μια σειρά αλλαγών στις εργασιακές πρακτικές στα κινεζικά εργοστάσια της Foxconn έπειτα από έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκαν προβλήματα με τις ώρες εργασίας, τις αμοιβές και την ασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Δίκαιης Εργασίας (Fair Labor Association).

Από έρευνα διάρκειας ενός μήνα που πραγματοποίησε η εν λόγω ένωση διαπιστώθηκαν "σημαντικά ζητήματα" με τις συνθήκες εργασίας σε τρία εργοστάσια της Foxconn στη νότια πόλη Σενζέν, αναφέρεται σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.

Η ένωση αναφέρει πως έκανε συστάσεις για μια σειρά βελτιώσεων αφού υπέβαλε ερωτήματα σε 35.000 εργάτες και διαπίστωσε υπερβολικές υπερωρίες, προβλήματα στις πληρωμές και αρκετούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια.

Ορισμένες από τις πρακτικές στα τρία εργοστάσια παραβιάζουν τους κινεζικούς νόμους για την εργασία, προσθέτει.

Στην έκθεση αναφέρεται πως η Foxconn υποσχέθηκε να μειώσει τις ώρες εργασίας στο νόμιμο όριο των 49 εβδομαδιαίως από τον Ιούλιο του 2013, με τις μηνιαίες υπερωρίες να μειώνονται επίσης από τις 80 στις 36 ώρες.

"Η Apple και ο προμηθευτής της, η Foxconn, συμφώνησαν στις οδηγίες μας, θα ελέγξουμε την πρόοδο και θα αναφέρουμε δημόσια", δήλωσε ο Άουρετ Φαν Χίρντεν, πρόεδρος της Fair Labor Association.
 
Re: Απάντηση: Συνθήκες εργασίας...

Μια υπάλληλος της εταιρείας, ηλικίας 21 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post ότι εργάζεται δώδεκα ώρες ημερησίως, έξι ημέρες την εβδομάδα".

Κάτσε ντε, αυτοί ήταν και οι όροι εργασίας σε (ελληνική) κατασκευαστική στην Ανατολή. Και φυσικά, για εξειδικευμένη και τρομακτικά υπεύθυνη δουλειά.

... με τη μόνη διαφορά ότι ήταν 12 ώρες ημερησίως για 7 (επτά) μέρες τη βδομάδα.


(Χρειάζεται να εξηγήσω γιατί δεν πήγα...; :slapface: )
 
22 June 2006
34,864
NEO HRAKLEIO
Re: Συνθήκες εργασίας...

Παιδια, δουλευομαστε!
Αυτο ηδη συμβαινει στη χωρα μας και θα γινει ακομη χειροτερο....
Σ εμας ηδη υπαρχει καθεστως τρομοκρατιας, ωραρια δεν υπαρχουν , και αν μιλησουμε για συνθηκες εργασιας.... ειναι τουλαχιστον αστειο!

Το θεμα ειναι οτι αυτοι μαλλον θα πανε προς το καλυτερο , ενω εμεις πολυ χειροτερα!
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,764
Εκεί ψηλά.....
Re: Συνθήκες εργασίας...

Η ζωη μας κυκλους κανει. Αν δω κινεζους να διαμαρτυρονται για τις εργασιακες συνθηκες των Ελληνων θα τα εχω δει ολα.
 
22 June 2006
34,864
NEO HRAKLEIO
Re: Συνθήκες εργασίας...

Να εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα γινει .....!!!

Στη αδελφη μου, ανεργη 2 χρονια, με παιδι , της "προτεινανε" δουλεια ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ , με μετακινησεις σε ολη την Αθηνα με δικο της οχημα και δικια της βενζινη (!!!) και 350 ευρω ..... ειπατε τιποτα ?
 
Last edited:

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,492
Πειραιάς
Μήνυση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης @ Apple & εκδότες βιβλίων

Η μήνυση που κατατέθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε κατά της Apple και πολλών εκδοτών ηλεκτρονικών βιβλίων, αφορά τις τιμές ηλεκτρονικής πώλησης βιβλίων από την υπηρεσία eBook. Ειδικότερα, πολλοί εκδότες έχουν έρθει σε συμφωνία με την Apple και πωλούν σε χαμηλότερες τιμές τα ηλεκτρονικά βιβλία τους, από ότι τα πωλούν σε άλλες υπηρεσίες, όπως πχ στην Amazon.

Γίνονται πρώτα προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού με όλες τις εταιρείες και μέχρι στιγμής οι εταιρείες Simon & Schuster, Hachette και HarperCollins έχουν ήδη συμβιβαστεί. Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, οι εταιρείες Apple, Macmillan και Penguin θα είναι οι εταιρείες που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.


Πηγή : http://www.macrumors.com/2012/04/11...ues-apple-and-publishers-over-e-book-pricing/
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,492
Πειραιάς
Γενικός Διευθυντής της Mozilla : Η Apple μας έδειξε το δρόμο στο mobile web browsing

Στην διεθνή έκθεση CTIA που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Νέα Ορλεάνη, ο Γενικός Διευθυντής της εταίρεας Mozilla κος. Gary Kovacs, έκανε μια ιστορική αναδρομή πάνω στο θέμα του διαδικτύου γενικά, αναλύοντας το παρελθόν, προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

P1090359-580x435.jpg


Στην ανάλυση του αναφέρει ότι μέχρι το 2017, το 50% της πλοήγησης θα είναι από φορητές συσκευές.

P1090356-580x435.jpg


Μεταξύ άλλων ο ceo της εταιρείας ανέφερε "One of the reasons we browse the web the way we do in the mobile world, was that “Apple showed us the way, they showed us what to do.” This pointing toward the way the iPhone shows the web , showing next that Firefox is attempting to break down the trend of “shrinkage” in the mobile world. “I know we can do better” said Kovacs, pointing to no less than HTML 5. ".

Αναφέρει δηλαδή ότι, η Apple έδειξε στον κόσμο τον τρόπο που πρέπει να ακολουθούν όλοι σε ότι αφορά την πλοήγηση στις φορητές συσκευές, ενώ στο μέλλον αναφέρει ότι η λύση είναι η χρήση του HTML 5.


Πηγή : http://www.slashgear.com/mozilla-ceo-apple-showed-us-the-way-09227351/
 
Status
Not open for further replies.