Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Όταν έγινε το switch off του Υμηττού είχαν γραφτεί αρκετά άρθρα και είχαν δοθεί αρκετές συνεντεύξεις υπευθύνων της Digea με οδηγίες για το switch off. Είχαν πει αρκετές φορές τότε ότι όσοι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα ψηφιακά μπορούν για έναν τουλάχιστον χρόνο ακόμα να βλέπουν αναλογικά από Πάρνηθα. Δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Δεν ήταν στο χέρι τους, και δεν είχε βγει τίποτα από μεριά του κράτους, αλλά στο μυαλό των ανθρώπων της Digea ήταν από την αρχή φαίνεται η ιδέα το καλοκαίρι να μπει και η Πάρνηθα.
 

aris82

Established Member
12 June 2010
110
Νομίζω πολύ καιρό εκπέμπει σε 16:9, τουλάχιστον ως προς τα ζωντανά προγράμματα και τις σειρές/ εκπομπές πρώτης προβολής. Και μάλιστα όταν εκπέμπει σε 16:9 το λογότυπο γίνεται πιο λεπτό.
 

GiFra

New member
17 November 2011
57
Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Νομίζω πολύ καιρό εκπέμπει σε 16:9, τουλάχιστον ως προς τα ζωντανά προγράμματα και τις σειρές/ εκπομπές πρώτης προβολής. Και μάλιστα όταν εκπέμπει σε 16:9 το λογότυπο γίνεται πιο λεπτό.

Δεν εκπέμπει πολυ καιρο, τωρα το γυρισε. Τωρα εμεινε ο Αντ1

Απ' την αρχή της σεζόν όλα τα ζωντανά προγράμματα του ALPHA είναι 16:9. Το ίδιο ισχύει και για τον ANT1 εδώ και κάποιους μήνες.
Ο ALPHA αυτό που άλλαξε είναι το κάδρο το οποίο είναι πλέον 16:9 (δεν έχω προσέξει ακόμα αν εναλλάσει το κάδρο του αναλόγως του περιεχομένου όπως κάνει η ΕΡΤ).

Επομένως η αλλαγή του κάδρου είναι σχεδόν αδιάφορη, σημασία έχει πως γυρίστηκε το περιεχόμενο.
 

aplos73

Senior Member
4 July 2010
356
Μέγαρα
Αν όντως ο ALPHA το γύρησε σε 16/9 μπράβο του.Έτσι πρέπει.Όσο για αυτό το κανάλι που επιμένει σε 4/3 μάλον είναι οπαδοί του retro.
 

Rascalicon

Established Member
13 July 2012
123
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι στη Θεσσαλονικη υπαρχει τετοια διακριση και ο alpha συνεχιζει χωρις flag. μαλλον και ο alpha περναει απο αναλογικο κυκλωμα για να παρεμβαλλονται οι τοπικες διαφημισεις και ετσι χανεται η πληροφορια που λαμβανει απο την αρχικη τροφοδοσια. ειναι απαραδεκτο αυτο που γινεται! ηδη το mega και ο αντ1 το κανουν και εχουν πολυ υποδεεστερη ποιοτητα εικονας στην κεντρικη μακεδονια και ουτε που τους ενδιαφερει. ο alpha δεν φανηκε να χαλαει τοσο αλλα να τελικα που κανει τα ιδια. μια ζωη ελληνικες πατεντες με μισες δουλειες και ερασιτεχνισμους! εχω δει εικονα μεσω δορυφορου αλλα και στη λαρισα (ειναι ιδια βασικα) και κυριολεκτικα η διαφορα βγαζει ματι! οι θεσσαλονικεις δεν εχουμε παρει χαμπαρι οτι βλεπουμε μειωμενη ποιοτητα εικονας σε σχεση με ολα τα υπολοιπα ψηφιακα κεντρα εκπομπης στη χωρα;
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Δύο νέες πειρατικές συχνότητες έπιασε ο ένας δέκτης μου χθες. Πιάνω από Υμηττό, Αθήνα. Η μία είχε δύο κανάλια με αστρολογία, και τα άλλα δύο δεν είχαν εκείνη την ώρα πρόγραμμα.
Η άλλη συχνότητα είχε 4 κανάλια και μόνο κάτι περίεργα σύμβολα, σαν σπασμένη εικόνα σε όλα είχε.
Σύνολο 3 πειρατικές τετράδες. Αλλά 6 κανάλια μόνο από αυτά έπαιζαν. Αυτά χθες, σήμερα δεν έχω ασχοληθεί ακόμα.
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Δύο νέες πειρατικές συχνότητες έπιασε ο ένας δέκτης μου χθες. Πιάνω από Υμηττό, Αθήνα. Η μία είχε δύο κανάλια με αστρολογία, και τα άλλα δύο δεν είχαν εκείνη την ώρα πρόγραμμα.
Η άλλη συχνότητα είχε 4 κανάλια και μόνο κάτι περίεργα σύμβολα, σαν σπασμένη εικόνα σε όλα είχε.
Σύνολο 3 πειρατικές τετράδες. Αλλά 6 κανάλια μόνο από αυτά έπαιζαν. Αυτά χθες, σήμερα δεν έχω ασχοληθεί ακόμα.

Να δείτε, το "Pretty bras", θα βγει σε δικό του κανάλι και θα παίζει τη διαφήμιση όλη μέρα-bye-
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Μπορείς φίλε μου να μας πεις τις συχνότητες ;
Συχνότητα 60 είναι ο πειρατής που αναφέρεται σε προηγούμενα μηνύματα λίγο παλιότερα. Έχει τα 4 κανάλια, αλλά δύο μέρες τώρα έχει σταματήσει. Έπαιζε κανονικά έναν μήνα τώρα.
Συχνότητα 68 είναι ένας πειρατής που είχε εμφανιστεί και παλιότερα. Έχει κανάλια WTV1 ως 4, αλλά μόνο τα 1 και 2 έχουν εικόνα. Ακριβώς όπως είχε κάνει και παλιότερα, αλλά είχε σταματήσει για μήνες. Τότε ήταν συχνότητα 62, τώρα πήγε 68.
Συχνότητα 62 είναι κάτι που δε ξέρω τι είναι. Είναι 4 κανάλια με όνομα <program1> ως 4. Κάτι πολύ μικρά συμβολάκια έχει σε ορισμένα σημεία της εικόνας, σαν υπολείμματα εικόνας. Και η υπόλοιπη εικόνα μαύρη. Ο ένας δέκτης μου μόνο τα πιάνει, οι άλλοι κάτι δείχνουν να ανεβοκατεβαίνει στις μπάρες σήματος κατά την αναζήτηση, αλλά δεν κατεβάζουν τίποτα. Ίσως να μην είναι κανάλια, αλλά λάθος ρύθμιση και λάθος σήμα πομπών, όπως γινόταν πέρυσι με τους πομπούς της ΕΡΤ. Δεν ξέρω.
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,225
Σάμος
Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Πολίτες β' κατηγορίας για την ψηφιακή TV


Παρά τις διαψεύσεις της Digea στο face book ότι προωθεί ως επόμενο βήμα για την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης το κέντρο εκπομπής στην Πάρνηθα, πληροφορίες αναφέρουν πως η αρμόδια γενική γραμματεία έχει αποστείλει το σχετικό σχέδιο σε εσωτερική, μη δημόσια διαβούλευση. Η Πάρνηθα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό σημείο για την ψηφιακή τηλεόραση επειδή η κυβέρνηση θα μπορεί να αποδείξει στην Κομισιόν πως καλύπτεται η χώρα κατά 2/3, όπως έχει δεσμευθεί. Τη δήλωση επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης στην πρόσφατη παρουσίαση έργου του υπουργείου. Δήλωσε επίσης πως στο τέλος του α´ τριμήνου του 2013 θα δοθούν οι ψηφιακές τηλεοπτικές συχνότητες.

Η ψηφιακή κάλυψη της χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης αφορά στον πληθυσμό της Ελλάδας και όχι στην γεωγραφική κάλυψη. Αυτό είναι και το casus belli για τους κατοίκους της περιφέρειας που καταλογίζουν στο κράτος αλλά και τους Πάροχους δικτύου ΕΡΤ και Digea αδιαφορία για τους πολίτες. Το γεγονός περιγράφεται με δραματικό τρόπο στην ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τον «αποκλεισμό» από κινητή τηλεφωνία, τηλεόραση και Internet του ορεινού όγκου του νομού. Όπως σημειώνει ο βουλευτής πολλά χωριά δεν έχουν καμία πρόσβαση στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, στο διαδίκτυο και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το κράτος αντιμετωπίζει τους πολίτες της περιφέρειας, ειδικά τις ακριτικές περιοχές ως πολίτες 2ης κατηγορίας. Οι πάροχοι δικτύου είναι εταιρείες που έχουν σκοπό το κέρδος, το κράτος όμως έχει την υποχρέωση να τους ελέγξει και να φροντίσει να φθάσει η ελεύθερη τηλεόραση σε όλη τη χώρα. Αντί το κράτος να επιβάλλει στους ιδιώτες αλλά και την ΕΡΤ να έχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος, αποδέχεται τις απαιτήσεις των καναλαρχών σε όλα τα θέματα. Ακόμη και στο ποια σημεία της χώρας πρέπει να λειτουργήσουν ως κέντρα εκπομπής για την ψηφιακή τηλεόρασης.

Η Digea και η ΕΡΤ έχουν προχωρήσει την ψηφιακή μετάβαση σε 10 από τα 23 σημεία εκπομπής που προέβλεπε η υπουργική απόφαση Ρουσόπουλου το 2008. Με το νέο ψηφιακό χάρτη που εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τις ανάγκες του μνημονίου 3, σχεδιάζεται η νέα φάση της ψηφιακής μετάβασης κατά την οποία τα μεγάλα κανάλια προωθούν την Πάρνηθα. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας που είναι «πελάτες» της Digea δεν έχουν επίσημες άδειες λειτουργίας!


http://www.paron.gr/typologies/?p=26550#more-26550
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,225
Σάμος
Τέλος ο ψηφιακός συντονισμός!


Αιφνιδιαστική ανατροπή στην ψηφιακή μετάβαση από την πλευρά της αρμόδιας γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της στήλης, οι πάροχοι δικτύου ΕΡΤ και Digea ενημερώθηκαν αρμοδίως πως μπορούν να συνεχίσουν με τα δικά τους μέσα και από όποιο σημείο εκπομπής των 23 που ορίζει η ΚΥΑ του 2008, το επόμενο βήμα του switch off!

Η προτροπή αυτή έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους παρόχους που βρίσκονταν σε αναμονή ειδοποίησης για τη συνεδρίαση του κοινού συντονιστικού οργάνου για την ψηφιακή μετάβαση με θέμα συζήτησης βέβαια το επόμενο switch off μετά το Χορτιάτη. Είναι γνωστό ότι η διαδικασία είχε παγώσει, όπως επίσης υπάρχουν πληροφορίες για το “σχέδιο Πάρνηθας”. Να γίνει δηλαδή ως τον Ιούνιο switch off στην Πάρνηθα, γεγονός που όπως γνωρίζουμε προκάλεσε ήδη πολλά ερωτηματικά για την κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Οι πάροχοι δικτύου έχουν ζητήσει επίσης γραπτώς τις συχνότητες που επιθυμούν να λάβουν, σύμφωνα όμως με το νέο χάρτη ψηφιακή συχνοτήτων.

Το έντονο παρασκήνιο και όλο το ρεπορτάζ για το θέμα θα το διαβάσετε στο νέο τεύχος του περιοδικού Digital TV info τις επόμενες μέρες.


http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=7891&Itemid=123
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Τελικός Κυπέλου στο μπάσκετ τώρα, ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.
Εικόνα από ΕΤ1 (χωρίς μετάδοση, λόγω απεργίας). Ήχος από ΣΚΑΙ 100,3
Αθάνατες Ελληνικές πατέντες!